مفاهیم غلط در مصرف داروهای گیاهی؛ عوارض و تداخلات دارویی
![مفاهیم غلط در مصرف داروهای گیاهی؛ عوارض و تداخلات دارویی](https://cdn.parsine.com/thumbnail/K2xR5GwMSKeb/MiLLs3pIbSZq8dQJqRxCdShr_50Wkc4jY1ki41nuqlzgATG38T600hDGnsV29RXhJUB_IP96qSVK0zijOaKVC2MudcDAEczf/278534.jpg)
بسیاری از افراد بر این باورند که داروهای گیاهی هیچ عارضهای ندارند و برخلاف داروهای شیمیایی، بیخطر هستند، اما این باور کاملاً اشتباه است. داروهای گیاهی، همانند داروهای شیمیایی، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشند، زیرا آنها نیز حاوی ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که ممکن است به دلایل مختلف، عوارضشان دیرتر یا کمتر بروز کند.
به گزارش پارسینه، دکتر فراز مجاب، عضو هیئت علمی و مدیر گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید میکند که مصرف داروهای گیاهی، همچون داروهای شیمیایی، باید تحت نظر پزشک یا داروساز صورت گیرد. وی افزود: «بروز عارضه در اثر مصرف دارو، دلیل بر عدم استفاده از آن نیست؛ بلکه باید عارضهها بهدرستی مدیریت شوند و در برخی موارد، داروی دیگری جایگزین شود.»
دکتر مجاب همچنین هشدار داد که مصرف داروهای گیاهی برای مادران باردار، شیرده و کودکان باید با تجویز پزشک انجام شود. برخی داروهای گیاهی ممکن است از راه شیر مادر یا بند ناف به نوزاد منتقل شده و اثرات جانبی جدی داشته باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: «داروهای گیاهی همچون داروهای شیمیایی به تنظیم دوز نیاز دارند تا از بروز عوارض و سمیت جلوگیری شود. همچنین، ممکن است داروهای گیاهی با دیگر داروها تداخل داشته باشند، بنابراین مصرف آنها باید با دقت انجام شود.»
دکتر مجاب همچنین روش تهیه و عصارهگیری داروهای گیاهی را از عوامل تاثیرگذار بر اثربخشی آنها دانست و گفت: «روشهای علمی و استاندارد باید در تهیه داروهای گیاهی رعایت شود تا اثر درمانی مطلوب حاصل شود.»
در نهایت، وی توصیه کرد که تنها از داروهای گیاهی تاییدشده توسط سازمان غذا و دارو استفاده کنید و از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی پرهیز کنید تا از عوارض و تداخلات دارویی جلوگیری شود.
ارسال نظر