گوناگون

کدام بارداری‌ها در معرض خطر هستند؟

پارسینه: کارشناس مسئول برنامه مادران مرکز بهداشت خوزستان گفت: مادران دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مادران دارای سوءتغذیه برای بارداری‌های خود در معرض خطر هستند.

سیما اورنگ با بیان عواملی که مادران را در معرض خطر در بارداری قرار می‌دهند، اظهار کرد: مادرانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، کلیوی، ریوی و صرع بوده یا مادرانی که دارای سابقه عوارضی مانند مرگ جنین یا نوزاد، ناهنجاری، خونریزی، زایمان زودرس، سابقه فشارخون بارداری و دیابت بارداری در بارداری‌های قبلی‌اند، درمعرض خطر بارداری هستند.

وی ادامه داد : سوءتغذیه در سنین کمتر از 18 سال و بالای 35 سال، وزن کمتر از 50 کیلوگرم، وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین، اعتیاد به مواد مخدر و سیگار و چندقلویی از دیگر عوامل موثر در این زمینه هستند.

کارشناس مسئول برنامه مادران مرکز بهداشت خوزستان افزود: طبق آمار جهانی 13 درصد از بارداری‌ها در سنین 13 تا 19 سال صورت می‌گیرد که بیشتر این بارداری‌ها ناخواسته بوده و زوجین به ندرت مشاوره پیش از بارداری را دریافت نموده‌اند. زنان در این سنین هنوز در حال رشد و تکامل هستند که در مقایسه با زنان در سنین بالاتر به کالری بیشتری نیاز دارند. به گونه‌ای که باید روزانه 400 کیلو کالری بیشتر دریافت نمایند. به همین علت این گروه سنی در معرض خطر سوء تغذیه در بارداری قرار دارند.

وی اضافه کرد: از دیگر خطراتی که در این بارداری‌ها وجود دارد، فشارخون بارداری (پراکلامپسی)، کم‌خونی، زایمان زودرس، زایمان سخت و نوزاد کم وزن است.

اورنگ با بیان در معرض خطر بودن مادران بالای 35 سال در بارداری‌ها اظهار کرد: طبق آمار جهانی حدود 10 درصد از بارداری‌ها در زنان مربوط به این گروه سنی است. زنان بالای 35 سال در معرض خطر بیشتری از عوارض بارداری هستند. افزایش احتمال فشارخون بارداری (پراکلامپسی)، کم‌خونی، زایمان سخت، دیابت، جنین درشت (ماکروزومی جنین) و جفت سرراهی وجود دارد. خطر تمام اختلالات کروموزومی (ناهنجاری‌های جنین) با افزایش سن مادر افزایش می‌یابد. پاچماقی در بارداری بعداز 35 سالگی و بیماری قلبی جنین در بارداری بعد از 40 سالگی افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر بارداری‌های در سنین نامناسب، فاصله کمتر از 3 سال در بارداری‌ها و بارداری‌های پنجم و بالاتر همواره با خطرات بیشتری برای مادر و جنین همراه دارد. بنابراین برای هر زوج مناسب است با برنامه‌ریزی قبلی شرایطی فراهم کنند تا بارداری‌ها در سنین مناسب و با فاصله مناسب صورت گیرد و با انجام مشاوره قبل از بارداری با کارکنان بهداشتی بهترین زمان برای بارداری را انتخاب کنند.

کارشناس مسئول برنامه مادران مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به افزایش سن ازدواج افزود: با توجه به افزایش سن ازدواج درصد بیشتری از بارداری‌ها در سنین بالاتر اتفاق می‌افتند. لذا لازم است که مادر از قبل از بارداری تحت مراقبت پیش از بارداری قرار گیرد تا در صورت وجود بیماری زمینه‌ای تحت نظر متخصص قرار گرفته و با درمان یا کنترل بیماری آمادگی لازم برای بارداری را پیدا کند. مادرانی که در معرض خطر هستند مانند کلیه مادران باردار از ابتدای بارداری تحت مراقبت بهداشتی قرار گرفته و با تاکید بیشتر به علایم خطر دوران بارداری توجه کنند.

اورنگ عنوان کرد: توجه به رژیم غذایی، بهداشت فردی، استراحت و مصرف مکمل‌ها در این سنین باید با دقت بیشتری صورت گیرد. با توجه به نیاز بیشتر کالری در مادران باردار نوجوان باید ضمن مشاوره با کارشناس تغذیه، مواد غذایی لازم را درسبد غذایی روزانه دریافت کنند. مادران باردار در سن بالای 35 سال با توجه به این‌که احتمال وجود بیماری گرفتگی عروق بزرگ (آتروسکلروز)، افزایش چربی خون (هیپرلیپیدمی‌ها) دیابت نیز بیشتر بوده لازم است انرژی مورد نیاز روزانه خود را طبق نظر کارشناس تغذیه با محدودیت بعضی از مواد غذایی دریافت کنند.

وی توصیه کرد: زوجین در ابتدای ازدواج ضمن مشاوره با کارکنان بهداشتی بهترین زمان را برای بارداری و فرزندآوری انتخاب نموده و قبل از هر بارداری نیز با انجام مراقبت پیش از بارداری مناسب و معاینه کامل تحت نظر پزشک آمادگی کامل را برای بارداری داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد