گوناگون

علائم افزایش غلظت خون

علائم افزایش غلظت خون

پارسینه: يك فوق تخصص خون گفت: افزايش تعداد گلبول‌هاي قرمز در واحد حجم را اصطلاحا غلظت خون مي‌‌گويند در این حالت تعداد هموگلوبين‌هاي خون فرد بيمار بيشتر از يك فرد عادي است.

به گزارش پارسینه، دكتر سيد امير حسين امامي با اشاره به علل مختلف بيماري غلظت خون اظهار كرد: در بسياري از موارد غلظت خون تشخيص داده شده، افزايش غلظت خون به صورت كاذب است به اين معنا كه ميزان هموگلوبين خون مناسب است ولي به دلایلی مانند کم آبی بدن در آزمايش اين مقدار بالا نشان داده مي‌شود.

وي اظهار داشت: یکی از علل رایج غلظت خون كاذب اين است كه فرد تمام آزمايش‌های خونی را در يك زمان و با هم انجام مي‌دهد و براي انجام آزمايش‌های دیگر مانند چربی خون مجبور است ساعت‌ها ناشتا باشد.

دکتر امامی در مورد تشخیص این بیماری گفت: ميزان هموگلوبين خون در زنان بايد بين 12 تا 14 گرم در دسي ليتر و در مردان بين 14 تا 16 گرم در دسي ليتر باشد و اگر این عدد در زنان از 16 و در مردان از 18 بالاتر برود، بيماري غلظت خون محسوب مي‌شود.

وی درخصوص بالا بودن ميزان هموگلوبين در خون مردان نسبت به زنان اظهار داشت: بعد از سن بلوغ، وجود هورمون‌هايي در مردان تحريكاتي در سيستم خونسازي بدن ایجاد می‌کند كه موجب مي‌شود ميزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود.

رييس بخش انستيتو كانسر بيمارستان امام در مورد علائم باليني اين بيماري اظهار داشت: از علائم باليني بيماري غلظت خون مي‌توان به برافروختگي پوست صورت، قرمزي چشم‌ها، اختلالات هوشياري، منگي، سردرد، خواب آلودگي و گزگز دست و پا اشاره كرد.

وي در مورد سن شیوع این بیماری گفت: غلظت خون كاذب در تمام سنين وجود دارد اما غلظت خون اوليه بيشتر در سنين ميانسالي و غلظت خون ثانويه در سنين بالا بروز پيدا مي‌كند.

اين فوق تخصص خون در مورد انواع بيماري غلظت خون گفت: ‌بيماري غلظت خون حقیقی به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود كه در بيماري غلظت خون اوليه، توليد گلبول‌هاي قرمز خون توسط سيستم خونساز بدن به صورت خودكار بالاست. در غلظت خون ثانويه، سيستم خونساز بدن سالم است ولي بيماری‌هايي مانند بيماري‌هاي مزمن ريوي، كليوي و قلبي و یا تومورها وجود دارد كه مي‌توانند موجب بروز غلظت خون بالا شوند.

غذاي چرب بر بيماري غلظت خون تاثيري ندارد

رييس بخش انستيتو كانسر بيمارستان امام درخصوص عدم تاثيرگذاري غذاهاي چرب بر اين بيماري، گفت: اين بيماري بر اثر خوردن غذاهاي ناسالم، چرب و روغن نباتي مايع و جامد ايجاد نمي‌شود و مصرف ميوه‌ها و يا نوشيدن آب انار كه در فرهنگ ما براي كاهش غلظت خون توصيه مي‌شود بر كاهش هموگلوبين خون تاثيري ندارد.

وي در ادامه تصريح كرد: اغلب افراد ساکن در مکان‌های مرتفع نظیر کوهستان و یا مکان‌هايی كه آلودگی هوا زياد است بیشتر از سایرین دچار بیماری غلظت خون می‌شوند.

اين فوق تخصص خون در خصوص تاثير استرس بر اين بيماري اظهار داشت: استرس، كار و فعاليت زياد بر روي بيماري غلظت خون تاثيري ندارد و تنها عامل بروز غلظت خون كاذب مي شوند.

رييس بخش انستيتو كانسر بيمارستان امام درخصوص راه‌هاي درمان بيماري غلظت خون ، گفت: براي درمان غلظت خون كاذب از مايعات و در غلظت خون اوليه از خونگيري و داروها استفاده مي شود و در نهايت در غلظت خون ثانويه بايد بيماري هاي زمینه ای كه موجب بروز غلظت خون شده است، برطرف شود.


منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد