نحوه تشخیص میگرن مزمن
پارسینه: سردرد میگرنی مزمن، سردردی است که حداقل ۱۵ روز در ماه برای ۳ ماه متوالی وجود داشته باشد؛ تزریق بوتاکس به عنوان درمان این اختلال شناخته شده است که نباید در سایر سردردهای میگرنی و تنشی و عصبی استفاده شود.
سید احسان محمدیانینژاددر پاسخ به سوالی درباره تزریق بوتاکس در مبتلایان به میگرن، اظهار داشت: تزریق بوتاکس به عنوان درمان خط اول تو سط اداره دارو و غذای آمریکا در مبتلایان به میگرن مزمن تأیید شده است بنابراین تمام مبتلایان به میگرن و سایر سردردها نباید از این دارو برای درمان سردرد خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: میگرن مزمن سردردی است که بیش از 15 روز در ماه وجود داشته باشد و حداقل 3 ماه متوالی ادامه یابد بنابراین فرد مبتلا به میگرن روزهای زیادی از هفته و ماه را سردرد با فرکانس و شدت زیاد دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور، گفت: فرد مبتلا به میگرن مزمن کافیست ویژگیهای سردردهای میگرنی را برای 8 روز در ماه را داشته باشد مثلاً اگر 20 روز در ماه دچار سردرد میشود کافیست 8 روز آن با ویژگیهای سردرد میگرنی توأم باشد.
* نحوه تشخیص میگرن مزمن
این نورولوژیست، گزارش بیمار و شرح حالی که ارائه میدهد را بهترین روش برای تشخیص میگرن مزمن عنوان کرد و افزود: سردرد متوسط تا شدید، ضرباندار، حساسیت به نور و صدا که با مسکنهای اختصاصی میگرن مانند تریپتانها یا ارگوتامی قابل درمان است، سردرد میگرنی مزمن تلقی میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور، ادامه داد: در صورت تمایل بیمار و تشخیص پزشک در کنار بوتاکس میتوان از دارو درمانی نیز استفاده کرد.
* هر سردردی را نمیتوان با تزریق بوتاکس درمان کرد
وی با انتقاد نسبت به استفاده از بوتاکس در انواع سردردها، اظهار داشت: امروز در کشور برای مبتلا به حملات میگرنی و حتی سردردهای عصبی نیز از بوتاکس استفاده میشود، این در حالی است که فردی که کمتر از 15 روز در ماه سردرد دارد و به مدت 3 ماه متوالی سردرد میگرنی را تجربه نکرده است نیازی به تزریق بوتاکس ندارد. مثلاً افرادی که هفتهای یک یا دو روز دچار سردردهای میگرنی میشوند میتوانند از درمانهای پیشگیرانه دارویی استفاده کنند.
* روش تزریق بوتاکس درمانی با زیبایی متفاوت است
این متخصص مغز و اعصاب، شکل، روش و نحوه تزریق بوتاکس در درمان میگرن مزمن را با آنچه برای زیبایی و رفع چین و چروک استفاده میشود متفاوت دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی شاهدیم که تزریق بوتاکس توسط افرادی انجام میشود که تخصص لازم را ندارند و این موضوع میتواند به اقتصاد سلامت ضرر برساند و بیماران را نیز دچار عوارض کند.
منبع:
خبرگزاری فارس
ارسال نظر