گوناگون

داروی "بوپرنورفین" فقط در مراکز ترک اعتیاد توزیع خواهد شد

پارسینه: معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مکانیسمی طراحی کردیم که مراکز اقامتی که اغلب از بهزیستی مجوز دارند بیشتر از بوپرنورفین نالوکسان استفاده کنند و این دارو در اختیار این مراکز قرار گرفته و در اختیار داروخانه‌ها نباشد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مکانیسمی طراحی کردیم که مراکز اقامتی که اغلب از بهزیستی مجوز دارند بیشتر از بوپرنورفین نالوکسان استفاده کنند و این دارو در اختیار این مراکز قرار گرفته و در اختیار داروخانه‌ها نباشد.

پرویز افشار درباره سرانجام استفاده از بوپرنورفین در عرصه درمان اعتیاد و توزیع آن در داروخانه‌ها اظهار کرد: یک ماه و نیم تا دو ماه پیش از سوی مدیرکل نظارت بر مواد مخدر وزارت بهداشت و درمان بخشنامه‌ای مبنی بر عرضه بوپرنورفین با نام تجاری سابوکسون و اوکسی کدون در داروخانه‌های منتخب صادر شده بود.

وی افزود: با توجه به اینکه امکان نشر و سوءاستفاده از این داروها وجود دارد، ستاد مبارزه با مواد مخدر با درایت و رایزنی با وزارت بهداشت چهار جلسه برگزار کرد و در نهایت موضوع به کمیته درمان ستاد محول شد. در کمیته درمان، دو تصمیم درباره این دو دارو گرفته شد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مقرر شد از آنجا که داروی اوکسی کدون اثر درمانی اعتیاد ندارد، صرفاً در داروخانه‌های منتخب بیمارستان‌های دولتی و مورد تایید وزارت بهداشت ارائه شود، گفت: این ارائه بر اساس پروتکل بسیار سختگیرانه که مورد تایید غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت تدوین می‌شود، با تضمین نسبی مبنی بر آنکه نشر حداقلی باشد و صرفا برای موارد ضد درد انجام شود تا شاهد تجربه مشابه با ترامادول نباشیم. افشار ادامه داد: نگران نشت و ایجاد نوع جدیدی از اعتیاد از طریق اوکسی کدون بودیم.

وی درباره بوپرنورفین نیز گفت: داروی بوپرنورفین نالوکسان به عنوان دارویی با تاثیر ضد دردی در هیچ کجای جهان استفاده نمی‌شود اما اثر درمانی اعتیاد دارد. در حال حاضر هم بوپرنورفین در مراکز درمانی وجود دارد اما بوپرنورفین نالوکسان وجود نداشت. مصوبه کمیته درمان این است که علاوه بر مراکز سرپایی درمان اعتیاد این دارو در تعداد قابل توجهی کمپ و مراکز اقامتی که داریم نیز توزیع شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: این مراکز از طریق روش‌های غیردارویی بیماران را درمان می‌کنند اما در همه جای دنیا اثبات شده است که اگر سم زدایی با دارو انجام شود و ادامه درمان برای پیشگیری از عود در مراکز اقامتی دنبال شود توفیق بالاتر خواهد بود. از سوی دیگر چون اینها نیازی به وزارت بهداشت و بهزیستی نداشتند و با روش های بسیار سخت سم زدایی می کردند، امکان اینکه تعدادی بروند و مرکز غیرمجاز بزنند وجود داشت.

افشار افزود: مکانیسمی که ما طراحی کردیم این است که مراکز اقامتی که اغلب از بهزیستی مجوز دارند بیشتر از بوپرنورفین نالوکسان استفاده کنند و این دارو در اختیار این مراکز قرار گرفته و در اختیار داروخانه‌ها نباشد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار