گوناگون

راز صدای قولنج انگشت ها کشف شد

پارسینه: دانشمندان به راز صدایی که از شکستن قولنج انگشتان دست بیرون می‌آید پی‌برده‌اند. آنها از سونوگرافی برای پایان دادن به سال‌ها بحث و جدل در خصوص سرچشمه این صدا استفاده کرده‌اند.

دانشمندان به راز صدایی که از شکستن قولنج انگشتان دست بیرون می‌آید پی‌برده‌اند. آنها از سونوگرافی برای پایان دادن به سال‌ها بحث و جدل در خصوص سرچشمه این صدا استفاده کرده‌اند.

دکتر رابرت بوتین به همراه یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه دیویس در ایالت کالیفرنیای آمریکا تابستان امسال از سی فرد سالم بزرگ‌سال که به طور مرتب قولنج انگشتان دستشان را می‌شکستند و ده نفر که عادت به این کار نداشتند عکاسی فراصوتی کردند. گروه سی‌نفره گفته بودند که سال‌هاست به طور متوسط روزی بیست بار قولنج انگشتان دستشان را می‌شکنند.

محققان از این چهل نفر خواستند که قولنج بند اول انگشتان دستشان را در حالی‌که از آنها عکسبرداری فراصوتی می‌کردند، بشکنند. بدین ترتیب آنها چهارصد عکس و صدا جمع کردند.در حالیکه محققان انتظار داشتند که چیزی در اطراف استخوان‌های مفاصل انگشت ببینید که منجر به صدای «تق» مانند شکستن قولنج می‌شود، اما به چیزی کاملا غیرقابل انتظار برخوردند.

راز صدای شکستن انگشت ها کشف شد

دکتر بوتین، به واشنتگن پست می‌گوید که ما انتظار نداشتیم با یک «انفجار» مواجه شویم! «آنچه ما مشاهده کردیم یک جرقه روشن در نتیجه سونوگرافی بود. مثل انفجار در یک آتش‌بازی که گویی در مفاصل انگشتان انجام می‌شود. این یک یافته کاملا غیرقابل انتظار برای ما بود.»

همزمانی دیدن این جرقه‌ها با صدای «تق» آنقدر زیاد بود که محققان با تقریب ۹۴ درصد می‌توانستند زمان بلند شدن صدای «تق» را از دیدن عکس‌ها حدس بزنند.

دکتر بوتین می‌گوید: «نظریه‌های متفاوتی در طی سال‌ها در خصوص منشا این صدای «تق» شکل گرفته بود. اما حالا ما می‌توانیم با جرات بگوییم که که این صدای شکستن و جرقه روشنی که در عکس‌های سونوگرافی دیده می‌شود به تغییر فشار گازهای داخل حباب‌های متصل به مفاصل مربوط است.»

هر چند دانشمندان هنوز نمی دانند که این صدای تق مربوط به شکل‌گیری حباب‌های گاز در هنگام شکستن قولنج است یا ترکیدن آن. سوالی که به گفته دکتر بوتین، هنوز برای پاسخ به آن باید تحقیقات بیشتری انجام داد. اما چیزی که مشخص است این است که دانشمندان هنوز به دلیلی برای مضر بودن شکستن قولنج انگشتان، دست نیافته‌اند. برخلاف آنچه تصور می شود، هیچ دلیل علمی برای مضر بودن این کار وجود ندارد و برخی متخصصان معتقدند که اینکار ممکن است فوایدی هم در بیشتر کردن دایره حرکت مفاصل انگشتان داشته باشد. هر چند پاسخی علمی برای اثبات آن هم موجود نیست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

  • سارا

    پس گفتین جوابش کشف شد ولی بازم میگید صددرصد مطمین نیستن و مضربودنش کشف نشده
    خودتونم نمیدونید چی میگید

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد