درمان خود را در طبیعت بیابید
پارسینه: یک کارشناس طب سنتی در ملایر گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی طب سنتی مجموعهای از دانسته ها، مهارتها و اعمال بوده که بر پایه نظریه ها، باورها و تجربههای برخی فرهنگهای مختلف است که در بهداشت و پیشگیری، تشخیص و بهبود بیماریها جسمی و روحی مورد استفاده قرار میگیرد.
فاطمه زند عباس آبادی افزود: پیشینه طب سنی در ایران به ۳ هزار سال قبل برمی گردد و اصول طبابت در طب سنتی بر چهار طبیعت مزاج انسان یا اخلاط اربعه بوده است که شامل صفرا، دم، بلغم و سوداست و نیز بر اساس گرمی و سردی مزاج و نوع مشخصات فرد، بیمار درمان میشده است.
وی اظهارکرد: طب سنتی برای پیشگیری از بیماریها بر روش زندگی صحیص تأکید دارد و این اصل برای افراد لازم است تا تغذیهای متناسب با مزاج و مشخصات خاص خود داشته باشند، در واقع هر فرد اگر طبیعات مزاج یا ارگانیسم بدنی اش را نسبت به غذاهای سرد و گرم تشخیص دهد و در مصرف آنها اعتدال را رعایت کند، دچار عوارض گوارشی نمیشود.
زند عباس آبادی ادامه داد: طب سنتی، بیماریها را به ۳ دسته بیماریهای سوء مزاجی، سوء ترکیبی و بیماریهای تفرق و اتصال تقسیم بندی میکند و افرادی که تغذیهای متناسب با مزاج خود از لحاظ سردی و گرمی، خشکی و رطوبت ندارند در دسته بیماریهای سوء مزاجی هستند.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: افرادی که با نقصی در بدن به دنیا میآیند در دسته بیماریهای مربوط به سوء ترکیبی قرار میگیرند و افرادی که در عضوی از بدن دارای شکستگی یا بدجوش خوردن ناحیه و محدودیت در حرکت هستند، در طب سنتی در دسته بیماریهای تفرق و اتصال قرار میگیرند.
وی در خصوص مزیت استفاده از گیاهان دارویی گفت: از آنجا که انسان جزیی از طبیعت است بطور مسلم برای هر بیماری نیز طبیعت گیاه مداوا کننده آن را عرضه کرده است، انسان هرچه به طبیعت نزدیکتر شود، سالمتر است و بیشتر عمر میکند، به همین دلیل بیماران هرچه به طبیعت روی بیاورند، سریعتر و مطمئنتر درمان میشوند.
زند عباس آبادی یادآورشد: در واقع انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمیشود، بلکه عوامل طبیعی نقش درمان کننده و پیشگیری را در برابر بیماریها دارند و وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمتهای بزرگ الهی است.
وی در رابطه با سابقه درمان بیماریها با گیاهان دارویی، افزود: این سابقه به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است و انسان به حکم تجربه، علم و اندیشه و بنا به مقتضیات خود در طول عمر حیات زمین به کمک گیاهان دارویی خود را مداوا کرده است.
زمان خاصی برای برداشت محصول وجود دارد
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: هر گیاهی در طبیعت دارای روند رشد ویژه است و خواص گیاهان در فصول مختلف و حتی شب و روز متغیر است، به عنوان مثال برخی از گیاهان به هنگام صبح و بعضی موقع عصر و شب معطرند، بنابراین از نظر طب سنتی زمان خاصی برای برداشت محصول وجود دارد، حتی قسمتهای مختلف گیاهان، دارای خواص و اثرات متفاوتی هستند.
زند عباس آبادی افزود: در بسیاری از موارد ماده موثره در برگ، شکوفه، ساقه، ریشه، بذر و میوه گیاهان نهفته است و بر اساس تجربه بعضی از گیاهان باید در ظروف سربسته و کیسه کتانی نگهداری شوند و کسانی که گیاهان دارویی را ذخیره سازی میکنند باید مرتبا از نمونهها بازدید نمایند و از آفات و امراض آنها آگاه باشند.
تجویز اشتباه عوارض جبران ناپذیری ایجاد کند
وی به همکاران خود و مراجعه کنندگان توصیه کرد: هر کسی قبل از ورود به هر حرفهای باید ابتدا اطلاعات لازم در آن رشته را داشته باشد، به طور مثال در حوزه گیاهان دارویی نباید تجویز اشتباه داشته باشیم، زیرا امکان تداخل دارویی و تشدید بیماری وجود دارد و حتی تجویز اشتباه ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای بیمار ایجاد کند.
زند عباس آبادی تصریح کرد: در هر زمینهای به متخصصین آن رشته که اطلاعات و تجربه کافی دارند، مراجعه کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود.
ارسال نظر