گابریل: نباید از اعتراضات داخلی ایران استفاده ابزاری شود
پارسینه: وزیر خارجه آلمان در گفتگو با یک نشریه آلمانی گفت نباید از اعتراضات داخلی ایران در عرصه بین المللی استفاده ابزاری شود.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» ، زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان در گفتوگویی با نشریه «بیلد آمزونتاگ» در باره رویدادهای اخیر ایران و اعتراضهای خیابانی موضعگیری کرد.
وزیر خارجه آلمان هشدار داد که از درگیریهای داخلی ایران نباید در عرصه سیاست بینالملل استفاده ابزاری شود.
او در عین حال خواستار «گفتوگوهایی صریح و جدی» با جمهوری اسلامی شد. گابریل تصریح کرد که با ایران باید در مورد «نفوذ مسئلهساز جمهوری اسلامی در منطقه و همچنین برنامه موشکی این کشور» صحبت شود.
دویچه وله در گزارش خود افزود، پیش از این هم امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اظهارات مشابهی در مورد برنامه موشکی ایران ابراز کرده بود.
مکرون روز پنجشنبه گذشته خواهان برقراری گفتوگو با ایران شده بود با این هدف که «برنامه موشکی جمهوری اسلامی به حجم و ابعاد کاملا ضروری محدود شود».
رئیس جمهوری فرانسه همچنین تصریح کرده بود که توافق هستهای با جمهوری اسلامی با توافقنامهای الحاقی در مورد نقش ایران در منطقه تکمیل شود.
به گفته مکرون جمهوری اسلامی با عملکرد خود در عراق، سوریه، لبنان و یمن دست کم باعث ادامهی تنش در منطقه میشود.
موضع نسبتا ملایم کشورهای اروپایی در قبال حوادث اخیر ایران انتقاد ایالات متحده را به همراه داشته است.
به گزارش ایندیپندنت، روز گذشته رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، گفت دونالد ترامپ و دولتش از اتحادیه اروپا به خاطر این که از معترضان ایرانی حمایت نکرده اند، ناامید شده است.
علی رغم موضع گیری برخی کشورهای اروپایی در مورد حوادث اخیر ایران، وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما از این که اتحادیه اروپا موضع مشخص تری در حمایت از صداهایی که در ای کشور خواهان اصلاح بودند حمایت نکرد، ناامید شدیم».
اتحادیه اروپا البته در بیانیه ای اعلام کرده بود که «اعتراضات در جریان ایران، افزایش خشونت ها و جان باختن غیرقابل قبول انسان ها را از نزدیک دنبال می کند».
اظهار ناامیدی رکس تیلرسون در حالی مطرح می شود که تلاش آمریکا برای کشاندن اعتراضات داخلی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد هم با واکنش تند اعضای این سازمان، از جمله روسیه، چین و فرانسه رو به رو شده بود که بررسی مسائل داخلی کشورها در این شورا را خلاف دستور کار آن دانسته بودند.
موضع ملایم ؟ حتی همین آلمان و فرانسه به کردستان عراق موشک فروختند اونوقت موشکهای ایران و میخوان بگیرن که مثل لیبی و عراق به ایران حمله کنن