عارف: باید فاصله فقیر و غنی کمتر شود.
پارسینه: کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری میگوید: در ارتباط با کاهش فاصله غنی و فقیر کارهایی صورت گرفته ولی باید این مسئله جدیتر دنبال شود. باید ضریب جینی کاهش پیدا کند تا فاصله فقیر و غنی کمتر شود.
محمدرضا عارف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در برنامه تلویزیونی "با دوربین" که از شبکه اول سیما پخش شد، با بیان اینکه باید از تولید به طور جد حمایت کنیم، اظهار داشت: برای افزایش سرمایهگذاری راهکارهای جدی دیدیم که برای این هدف مهم دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به راهکارهای جدی برای افزایش درآمد سرانه کشور، گفت: ما باید ثروتمند شویم و تولید ثروت کنیم. برای اینکه عدالت اجتماعی که شعار اصلی انقلاب است تحقق پیدا کند، باید ثروتمند شویم و ثروت را در بین مردم توزیع کنیم تا رشد اقتصادی 8 درصد را که ما در برنامه آن را پیشبینی کردیم محقق شود.
به گفته عارف با توجه به عملکرد دولت اصلاحات که رشد اقتصادی5/7 درصد را تجربه کرده رسیدن به این رشد عملی است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه توسعه عدالت و کاهش نابرابری در بخشهای مختلف را دنبال خواهیم کرد، اظهار داشت: در ارتباط با کاهش فاصله غنی و فقیر کارهایی صورت گرفته ولی باید این مسئله جدیتر دنبال شود. باید ضریب جینی کاهش پیدا کند تا فاصله فقیر و غنی کمتر شود.
وی به توسعه استانهای مرزی و نوار مرزی اشاره کرد و افزود: بین استانهای برخودار و مرزی در توسعه اختلاف زیادی وجود دارد. ما برنامه ویژهای را برای توجه به نقاط مرزی دیدهایم و برنامهریزی کردهایم که این نقاط توسعهای با شعاع 100 کیلومتر داشته باشد.
عارف به مطالبات زنان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: 55 درصد ظرفیت دانشگاههای ما متعلق به دختران است ولی در برنامههای توسعه و مدیریت سهم ناچیزی دارند. ما باید نرخ مشارکت زنان را در همه زمینههای مدیریت، اجتماعی و فرهنگی بالا ببریم.
معاون اول دولت اصلاحات افزود: ما 18 میلیون زن خانهدار داریم؛ باید خانهداری را یک شغل تلقی کنیم. ما بیمه زنان خانوار که یکی از مهمترین مسائل است را به طور جدی دنبال میکنیم، البته زنان مطالبات دیگری همچون سهم کم آنان نسبت به آقایان در پستهای مدیریتی نیز دارند که باید تلاش کنیم تا زنان در مدیریت کشور حضور جدیتری داشته باشند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به موضوع سیاست خارجی نیز اشاره کرد و گفت: این مسئله جزو اهداف راهبردی ماست. ما باید شرایط فعلی را با تقویت دستگاه دیپلماسی تغییر دهیم. باید بتوانیم با حضور فعال و کارشناسانه در مجامع بینالمللی از حقوق به حق خودمان دفاع کنیم.
وی ادامه داد: ما متعلق به یک فرهنگ غنی و متمدن و یک کشور تاثیرگذار در منطقه هستیم، بنابراین باید بتوانیم نقش کلیدی خود را در مسائل منطقهای و بینالمللی به خوبی انجام دهیم.
عارف با تاکید بر دفاع از حقوق به حق مردم، تعامل سازنده با سایر کشورها را نیز ضروری دانست و گفت: باید از زبان دیپلماسی برای تقویت ارتباط با دنیا استفاده کنیم. اولویت ما تقویت روابط با کشورهای اسلامی، منطقه و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد است. خوشبختانه ریاست این جنبش بر عهده ایران است و ما میتوانیم برای بهبود رابطه با کشورها استفاده کنیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تقویت رابطه با کشورهای عدم تعهد و پس از آن تقویت رابطه با کشورهای دنیا تاکید کرد: باید از حقوق به حق خودمان در عین محترم شمردن حقوق دیگران دفاع کنیم. بر این باورم که رئیسجمهوری باید انتخاب شود که بتواند پیام صلح مردم ایران را به دنیا ارسال کند تا روابط بهتری با دنیا داشته باشیم.
به گفته وی ما باید ایراندوستی و ایرانپذیری را دنبال کنیم و در این زمینه ابزار قویای در اختیارمان است. باید از دیپلماسی علمی، فرهنگی و رسانهای برای تقویت ارتباطمان با دنیا کمک بگیریم.
عارف یکی از راهکارهای خود برای تقویت ارتباط با دنیا را صنعت گردشگری دانست و گفت: در این زمینه یک نگاه ما فرهنگی است زیرا گردشگری که به کشور بیاید و در جریان مهماننوازی و تمدن ایرانیان قرار گیرد چه بخواهد و چه نخواهد وقتی به کشورش باز میگردد، سفیر ما خواهد بود. ما از ابزار گردشگری برای تقویت روابطمان با دنیا استفاده میکنیم و در عین حال صنعت گردشگری را یکی از اولویتهایمان در اشتغال میدانیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه فکر میکنیم با فراهم شدن زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت گردشگری 200 هزار فرصت شغلی سالانه ایجاد میشود، به اولیوت دیگر خود اشاره کرد و تصریح کرد: سلامت یکی دیگر از اولویتهای ماست؛امروزه حداقل 70 درصد هزینه درمانی از جیب مردم پرداخت میشود. باید این هزینه به 30 درصد کاهش پیدا کند؛ برای این کار بایستی سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به 7 درصد برسد .
عارف با تاکید بر احتیاج به جامعهای شاداب و با نشاط توسعه امکان ورزشی را از دیگر اولویتهای خود دانست و گفت: ما سرانه یکمتر مربع برای هر نفر در بخشهای ورزشی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان در نظر گرفتهایم .
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مسکن را یکی از دغدغههای جدی جوانان دانست و افزود: امروز سن ازدواج حداقل 5 درصد افزایش پیدا کرده است که اگر آن را ریشهیابی کنیم به 2 عامل اشتغال و مسکن خواهیم رسید . موضوع مسکن مهمترین عامل بچهدار نشدن زوجهای جوان است.
وی با اشاره به تدابیر خاص برنامهاش برای مسکن جوانان خاطرنشان کرد: مسکن مهر پروژه خوبی بود اما چون در عمل با اشکالات مدیریتی روبرو شد نتوانست پاسخگوی نیاز مردم باشد. ما طرح ویژه "مسکن ماندگار" را در ارتباط با مسکن جوانان با شعار "مسکن برای همه" فراهم کردیم که امیدوار هستیم به این هدف راهبردی برسیم..
معاون اول دولت اصلاحات با طرح این سوال که چرا در سال 84 که معاون اول رئیسجمهور بودم کاندیدا نشدم اظهار داشت: در آن زمان احساس میکردم وظیفهام انجام دادم و 30 سال در سنگرهای مختلف خدمت کردم بنابراین آن زمان وقت مناسبی که به دانشگاه برگردم و به کار علمی برسم.
عارف ادامه داد: به جهت اینکه در زمینه علمی موفق بودم و در رشتهای کار میکردم که یکی از مزیتهای کشورمان بود و دانشجویان ممتازی را داشتیم احساس کردم اگر به دانشگاه برگردم برای خودم و دانشجویان بهتر است به همین خاطر در انتخابات حضور پیدا نکردم.
درود بر عارف شجاع
کسی که اجازه توهین به مردم ایران رو نمیده...