توصیههای "کلیدی" بهارستان
پارسینه: جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در حالی به ادامه توصیههای نمایندگان به رییسجمهور منتخب گذشت که یکفوریت طرح احیای سازمان منحلشده توسط رییسجمهور مستقر تصویب شد.
یکصد و ششمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور ۲۰۵ نماینده و به ریاست علی لاریجانی برگزار شد. در ابتدای جلسه علنی امروز قوه مقننه محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس در این جلسه اعلام کرد که گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مود رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور در دستورکار قرار دارد. پس از اعلام این عضو هیئترئیسه، سیدمهدی موسوینژاد نماینده دشتستان در مجلس از این تقاضای خود انصراف داد و گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد رد تقاضای تحقیق و تفحص از معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور از دستور کار مجلس خارج شد.
همچنین در جلسه علنی امروز قرار بود گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مورد لایحه "جامع خاک" که با اصلاح عنوان به لایحه "جامع منابع طبیعی" به تصویب رسیده بود، در دستور کار مجلس قرار گیرد اما فرهنگی اعلام کرد که دولت درخواست استرداد این لایحه را داشته و از آنجا که کلیات این لایحه هنوز به تصویب مجلس نرسیده است لذا مجلس این لایحه را مسترد کرد و این لایحه نیز از دستورکار بهارستان نشینان خارج شد.
البته پس از این موضوع عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در تذکری با استناد به ماده ۱۳۸ آئیننامه داخلی مجلس گفت: دولت لایحه "جامع خاک" را در مجلس هشتم ارائه کرده و در مجلس نهم نیز پیشنویس این لایحه آماده شده و دولت نیز آن را تصویب کرده بود، همچنین تغییر عنوان نیز مدنظر دولت قرار گرفت بنابراین درست نیست که در این مقطع این لایحه را مسترد کند.
علی لاریجانی که ریاست جلسه را بهعهده داشت در پاسخ به تذکر رجایی گفت که از آنجا که کلیات این لایحه هنوز در صحن مجلس بررسی نشده بود، دولت میتوانست درخواست استرداد دهد. وی ادامهداد: البته لایحه دولت با عنوان لایحه "جامع خاک" بود و در مجلس به لایحه "جامع منابع طبیعی" تغییر عنوان یافت، بنابراین نمایندگان مجلس میتوانند طرحی با عنوان طرح "جامع منابع طبیعی" به مجلس ارائه کنند زیرا دولت میتواند تغییر عنوانی در لایحه اولیه خود انجام ندهد.
زارع در نطق میان دستور: کلید اصلی کشور تمرکز بر تولید با رویکرد صادرات است
رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس در نطق میان دستور خود در سخنانی با اظهار امیدواری از اینکه دولت آینده در حوزه اشتغال٬ تولید٬ کشاورزی و بهبود مدیریت اقتصادی کشور و صنعت اقدامات اثربخشی انجام دهد٬ در خصوص اصلاح روند اجرای قانون هدفمندی یارانهها٬ ادامه داد: با توجه به اینکه پرداخت همگانی موجب کاهش اثر بخشی یارانهها ناشی از برخورداری گروههای مختلف درآمدی شده است که این خود باعث افزایش بیرویه مصرف و فشار بر منابع بودجه عمومی دولت است باید تجدید نظر شود.
وی تصریحکرد: وجود سیستم شناسایی و ردیابی دقیق درآمدهای خانوار ضروری است اجرایی شدن پیشبینی های صورت گرفته در قانون هدفمندی یارانهها در حوزه تولید و بستههای حمایتی باید در دستور کار ویژه قرار گیرد. نماینده مردم آباده در مجلس با تاکید بر اینکه رفع چالشها موجود در رونق اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد،یادآور شد: کلید اصلی٬ کشور پرداختن به آسیب هایی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند مسایلی از قبیل تولید با رویکرد صادرات٬ تمرکز برعدم خام فروشی٬ جلوگیری از تورم و اشتغال زایی و تمرکز بر پیشرفت توام با عدالت است.
علیمردانی : انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی پیامدهای ناگواری در اقتصاد ایران داشت
همچنین در ادامه محسن علیمردانی طراح طرح یک فوریتی تشکیل سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری اظهارداشت: اکثر اقتصاددانان و متخصصین باور و اعتقاد جدی دارند که سازمان مدیریت و برنامه ریزی نباید منحل میشد و انحلال آن پیامدهای ناگواری بر پیکر رنجور اقتصاد ایران اسلامی و برنامههای توسعهای کشور وارد کرد.
وی افزود: اکنون به نظر میرسد عقلای دلسوز کشور، فارغ از هر دیدگاه اقتصادی و سیاسی به تبعات انحلال سازمان پی بردهاند و اثرات ناخوشایند آن بر اقتصاد و سایر حوزههای توسعهای ایران را تجربه کردهاند، از همین رو احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است. نماینده مردم زنجان در مجلس تاکیدکرد: با شکلگیری و سازماندهی مجدد تشکیلات سازمان مدیریت و برنامهریزی، امکان گزارشدهی به مردم و مجلس و سایر قوا مهیا می شود و دستورات و کارهای غیرکارشناسی و سلیقهای به حداقل میرسد و برنامه مدون جایگزین سلیقه و سیاسیکاری میشود.
علیمردانی ادامهداد: دستیابی به چشمانداز ایران ۱۴۰۴ ایجاب میکند که در مدت باقیمانده سعی و خطا به حداقل ممکن برسد و همه منابع و ظرفیتها با رویکرد جهادی و حماسی به سوی چشمانداز روشن هدایت شود. لذا معتقدم با شکلگیری مجدد سازمان مدیریت و برنامه ریزی، زمینه بروز اختلافات دولت و مجلس و سایر قوا کاهش پیدا میکند و در عمل قانون، منطق و برنامه حکفرما میشود. وی خاطرنشانکرد: تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی قدرت استدلالها را برای جابجایی بودجه ها و اعتبارات بالا میبرد. انضباط مالی را بیشتر میکند و فساد مالی اداری را کاهش میدهدو از سوی دیگر موجب افزایش بهرهوری میشود.
قاضیپور در مخالفت با تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی: رئیس جمهور جدید باید سازمان مدیریت و برنامهریزی را احیاء کند
قاضیپور در مخالفت با تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی در سخنانی گفت: با توجه به اینکه احمدینژاد با استناد به اصل ۱۲۶ قانون اساسی سازمان مدیریت را منحل کرد رئیسجمهور جدید باید این سازمان را احیاء کند.
وی افزود: با وجود اینکه من طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری را امضاء کردهام اما هماکنون به عنوان مخالف صحبت میکنم. نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه مجلس سازمان مدیریت و برنامهریزی منحل نکرد که بخواهد امروز آن را بخواهد احیا کند، اظهار داشت: آقای احمدینژاد به عنوان رئیسجمهور با استناد به اصل ۱۲۶ قانون اساسی سازمان مدیریت و برنامهریزی را منحل کرد و لذا امروز رئیسجمهور باید این سازمان را احیا کند. قاضیپور ادامه داد: سازمان مدیریت برنامهریزی در زمان سابق استانداران را بارها مقابل درب این سازمان نگه میداشت تا آنها بیایند از طرح خود دفاع کنند و شاهد بودیم ۵۰ بار کارشناسان شهرستانی را میبردند و میآورند و ایرادات بنیاسرائیلی میگرفتند.
ثروتی در موافقت با تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی: احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است موسیالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس در موافقت با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی در سخنانی گفت: انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی اشتباه بود، اما در حال حاضر احیای آن به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و دولت بعدی هم موافق است که سازمان مدیریت احیا شود.
وی با بیان اینکه دولت فعلی بعد از یکماه جابجا خواهد شد، گفت: همه متخصصین و اقتصاددانان معتقدند انحلال سازمان مدیریت اشتباه محض بود و در این ۸ سال مشاهده کردیم سازمان فرا وزارتخانهای وجود ندارد که بر برنامهها و دستگاهها نظارت و کنترل داشته باشد. نماینده مردم بجنورد افزود: اگر چارچوب قانونی را برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تعیین کنیم، دیگر نیازمند کلنجار با مدیران این سازمان نخواهیم بود. ثروتی خاطرنشان کرد: فوریت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این است که باید قبل از شروع به کار دولت آینده این قانون را تصویب کنیم تا هرگونه انحلال با رای مجلس باشد.
یک فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی در مجلس تصویب شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروزخانه ملت، با ۱۲۷ رای موافق، ۴۷ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر در جلسه یک فوریت طرح تشکیل مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری را به تصویب رساندند.
در صورت تصویب نهایی این طرح تهیه برنامههای پنج ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، تهیه و تنظیم بودجه کل کشور و نظارت مستمر بر اجرای برنامهها و پیشرفت سالانه آنها از جمله وظایف این سازمان خواهد بود. بعد از تصویب نهایی این طرح در مجلس، تشکیلات کلی سازمان حداکثر ظرف ۳ ماه پس از تصویب این قانون به تصویب شورای عالی اداری میرسد. بعد از تصویب یک فوریت این طرح توسط نمایندگان مجلس، این طرح به کمیسیون های تخصصی مجلس ارجاع شد تا پس از بررسیهای کارشناسی مجددا در صحن علنی مجلس بررسی شود.
جعفری در تذکر آییننامهای: پشتیبانی مالی مجلس از تیمهای تحقیق و تفحص ضعیف است
براساس این گزارش، در ادامه جلسه علنی امروز بهارستان نشینان قاسم جعفری نماینده بجنورد در تذکری آییننامهای در سخنانی با انتقاد از نحوه رسیدگی به تحقیق و تفحصها در مجلس گفت: در بحث تحقیق و تفحص که در بحث دانشگاه آزاد بنده یکی از اعضای تیم هستم، یکی ازمشکلات جدی ضعیف بودن پشتیبانی جدی مجلس است.
وی با بیان اینکه امروز در برخی سایتها نوشته شده که مراودات بین مجلس و دانشگاه آزاد باعث شده که نمایندگان تحقیق و تفحص را فراموش کنند، ادامهداد: به خاطر حفظ شأن مجلس لازم است وقتی قانونی تصویب میشود مسائل مادی آن جدی گرفته شود، تا این کار اساسی انجام شده و خدای ناکرده شائبهای ایجاد نشود. نماینده مردم بجنورد در مجلس با اشاره به طومارهای جمع شده در مجلس که به خاطر تلاقی موضوع طومارهای متناقضی است، ادامه داد: این امر باعث خدشه وارد شدن به شأن مجلس می شود و لازم است فکر جدی برای این مسئله شود تا همکاران ما دچار مشکل نشوند.
جعفری با اشاره به ضعیف بودن پشتیبانی مالی مجلس از تیمهای تحقیق و تفحص گفت: لازم است این امر جدی گرفته شود تا شائبه ای نسبت به نمایندگان ایجاد نشود. باهنر که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر جعفری گفت: بودجه مجلس در سال گذشته و هم در سال جاری متاثر از کسری بودجه کشور است بنابراین برخی از امکانات ما مانند سایر دستگاه ها محدودیت دارد که باید این را رعایت کنیم.
چهاردولی در تذکر شفاهی: کارخانجات صنایع ملایر نیمه تعطیل است
علی چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس در تذکر شفاهی خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نحوه نظارت دقیق بر واگذاری معادن به افراد ذیصلاح و نظارت بر میزان برداشت از معادن براساس مجوز و نیز فراهم آوردن شرایط لازم برای جلوگیری از خام فروشی و مواد استخراجی معادن تذکر داد.
وی در ادامه افزود: افزود: کارخانه سیم کابل ملایر که امروز تحت عنوان کارخانجات صنایع ملایر معروف شده، دارای ظرفیت کارگری ۲۵۰ نفر است اما در شرایط فعلی تنها با ۳۰ نفر کارگر اداره می شود و تکلیف آن مشخص نیست. نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به وجود جوانان توانمند و بیکار در شهرستان ملایر تصریحکرد: محصولات این کارخانه از خارج وارد می شود اما این کارخانه علیرغم داشتن پتانسیل برای تولید این محصولات تعطیل است. چهاردولی در حالی به نیمه تعطیلی کارخانجات صنایع ملایر اشاره کرد که به گفته وی این واحدهای تولیدی توان و ظرفیت کافی برای تولید را دارا هستند.
ارسال نظر