گوناگون

آخرين خبرها ازتيم مذاكره كنند‌ه هسته ای

قانون: سرانجام انتظارها به پايان رسيد‌ و حسن روحاني مد‌يريت پروند‌ه هسته اي كشور را به وزارت امور خارجه واگذار كرد‌. بد‌ين ترتيب از اين به بعد‌ نگاه ايراني ها به د‌‌يپلمات هايي د‌‌وخته خواهد‌ شد‌ كه مذاكره هسته اي ايران با 1+5 را عهد‌ه‌د‌ار خواهند‌ بود‌. مذاكره كنند‌گان هسته‌اي كه به گفته ظريف مشخص شد‌ه اند‌ و اسامي ايشان به زود‌ي معرفي خواهد‌ شد‌ .

رسانه ها طي چند‌ روز گذشته گمانه‌زني‌هاي مختلفي را د‌ر اين باره مطرح كرد‌ه و از اسامي‌اي چون محمود‌ سريع القلم، استاد‌ امور بين‌الملل د‌انشگاه شهيد‌ بهشتي، محمد‌جواد‌ ظریف، وزیر امورخارجه، علی اکبر صالحی، وزیرسابق امور خارجه و رئیس کنونی سازمان انرژی اتمی، غلامعلی خوشرو، از د‌يپلمات هاي پيشين وزارت خارجه و مد‌یر د‌انشنامه جهان اسلام ، امیرحسین زمانی نیا از د‌یپلمات‌های ارشد‌ نزد‌یک به مرکز تحقیقات استراتژیک ، سیروس ناصری، د‌یپلمات ارشد‌ و از اعضای اصلی تیم مذاکره کنند‌ه د‌ر د‌ولت آقای خاتمی، حسین موسویان، از اعضای اصلی تیم مذاکره‌کنند‌ه د‌ر د‌ولت اصلاحات و ناصر هاد‌یان، استاد‌ روابط بین‌الملل د‌انشگاه تهران و پژوهشگر ارشد‌ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت.

اين ليست در حالي منتشر شده كه دكتر ناصر هاديان در پاسخ به «قانون» از عضويت در تيم مذاكره كننده اظهار بي‌طلاعي كرد. دكتر سريع القلم هم به «قانون» گفت كه مشورت هاي لازم را به رئيس جمهوري مي دهد.

وي اينكه در تيم مذاكره كننده باشد را نه تاييد كرد و نه رد. در همين حال يك ديپلمات كهنه كار كشورمان در اين باره به «قانون» گفت: اين ليست تقريبا اشتباه است و گمانه زني رسانه ها در اين مدت گمراه كننده بوده است .

در مورد آقاي حسين موسويان هنوز مشكل بازگشت ايشان به كشور حل نشده است و البته دنبال حل و فصل آن هستند. درباره آقاي سيروس ناصري هم بايد بگويم كه اگر ايشان در تيم باشند خيلي خوب است. آقاي دكتر صالحي هم در تيم مذاكره كننده هسته اي نخواهند بود .
وي اضافه كرد: دليل اش اين است كه علي رغم اصرار ايران طرف هاي غربي نپذيرفتند كه با وزاري خارجه خود در مذاكرات حضور يابند به همين دليل در حال حاضر اين بحث مطرح است كه به‌جاي آقاي صالحي معاون امور بين الملل سازمان انر‍ژي اتمي در مذاكرات حضور يابد.

در همين حال آقاي مجيدتخت روانچي و سيد عباس عراقچي از چهره‌هاي قطعي هستند كه دكتر ظريف را در مذاكره همراهي مي‌كنند و اگر نشست ايران و 1+5 در ژنو باشد نماينده ايران در دفتر سازمان ملل متحد در اين كشور نيز در اجلاس حضور خواهد يافت. رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران با اشاره به برنامه رئیس جمهور برای حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: بنده در نیویورک در کنار برنامه های مجمع عمومی با تعدادی از وزرای خارجه و خانم اشتون دیدار خواهم داشت و جناب آقای روحانی نیز با همتایان خود دیدار خواهند کرد.

محمد جواد ظریف در گفت‌وگو با مهر، در اين مورد گفت : بنده در نیویورک در کنار برنامه های مجمع عمومی طبق روندی که وجود دارد با تعدادی از وزرای خارجه دیدار خواهم کرد، با خانم اشتون دیدار خواهم داشت .

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا اوباما نامه ای برای آقای روحانی ارسال کرده است؟، بیان کرد: آن چه مهم است وجود یک اراده سیاسی در ایالات متحده است که نحوه برخورد خود را با جمهوری اسلامی ایران عوض کند و در واقع رهبران ایالات متحده به جای اینکه دنباله روی گروه های فشار داخلی باشند که منافع دیگران غیر از منافع آمریکا را برای خودشان در اولویت قرار می دهند .

رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران درباره انتقال پرونده هسته ای به وزارت امورخارجه گفت: پیشرفت مذاکرات هسته ای بستگی به اراده سیاسی طرف مقابل دارد. ما در وزارت امورخارجه توان کارشناسی داریم البته حتما با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و سایر دستگاههای ذیربط این کار را انجام خواهیم داد. ظریف افزود: در حوزه هسته ای دو اصل مشخص داریم، احترام به حقوق مردم ایران در مورد فناوری هسته ای که شامل همه حوزه فناوری هسته ای از جمله غنی سازی می شود و همچنین رفع نگرانی که ما معتقدیم رفع نگرانی اگر در حوزه بین المللی وجود داشته باشد به نفع ما است به این دلیل که سیاست جمهوری اسلامی از طریق تکیه بر سلاح های هسته ای تامین نمی شود و درواقع ما معتقدیم برای امنیت ملی جمهوری اسلامی مضر است و لذا ما منافع خود را در این می بینیم که اگر سوءتفاهمی در مورد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران است مرتفع شود و از این طریق به یک فهم مشترک در دنیا برسیم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار