گوناگون

تقاضای تشکیل ۱۳حزب جدید روی میز وزارت کشور

پارسینه: سخنگوی وزارت کشور گفت: اگر حکم انحلال حزبی از دو مرجع اداری یا قضایی قطعی شود، آن حزب با مرامنامه و عنوان قبلی نمی‌تواند مجددا تشکیل شود و اعضای آن حزب باید با مرامنامه و عنوان جدید شروع به فعالیت کنند.

سخنگوی وزارت کشور گفت: اگر حکم انحلال حزبی از دو مرجع اداری یا قضایی قطعی شود، آن حزب با مرامنامه و عنوان قبلی نمی‌تواند مجددا تشکیل شود و اعضای آن حزب باید با مرامنامه و عنوان جدید شروع به فعالیت کنند.

حسینعلی امیری قائم‌مقام و سخنگوی وزارت کشور ، با اشاره به رویکرد این وزارتخانه درباره احزاب، ‌گفت: وزارت کشور، وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران است و تمام گروه‌ها و سلیقه‌ها و جریانات سیاسی که در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و قانون اساسی فعالیت می‌کنند، از دید وزارت کشور محترم هستند.

وی افزود: از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید تا روز گذشته 13 تقاضای تشکیل حزب به وزارت کشور ارسال شده که این درخواست ها در بخش‌های کارشناسی وزارت کشور در حال بررسی است و بعد از استعلام از مراجع ذی ربط برای تصمیم گیری نهایی به کمیسیون ماده 10 احزاب ارسال می شود.

قائم‌مقام و سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درخواستی برای صدور مجوز فعالیت مجدد احزاب منحل شده در دولت های نهم و دهم به وزارت کشور ارسال شده است، اظهار داشت: انحلال احزاب از دو مسیر مرجع اداری یا مرجع قضایی انجام می شود؛ اگر حزبی از طریق مراجع اداری منحل شود، اعضای آن حزب می توانند در صورت اعتراض به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

امیری تصریح کرد: اگر حزبی از طریق مرجع قضایی منحل شود، باید از پروسه دادرسی دادگاه های دادگستری کار خود را دنبال کند و ممکن است کار تا دیوان عالی کشور نیز پیش برود و حتی اگر حکمی خلاف شرع باشد، رئیس قوه قضاییه می تواند نسبت به آن اظهار نظر کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر حکم انحلال حزبی از این دو مرجع قطعی شود، آن حزب با مرامنامه وعنوان قبلی نمی‌تواند مجددا تشکیل شود و اگر اعضای آن حزب بخواهند مجددا در حزبی فعالیت کنند، باید با مرامنامه و عنوان جدید شروع به فعالیت کنند.
منبع: تسنیم

ارسال نظر

  • ناشناس

    تشکیل احزاب سیاسی زیاد درهر کشوری منجر به قومی گرایی و قبیله گرایی میشود و نتیجه نهایی آن تفرقه ملّی خواهد بود .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار