گوناگون

یک جامعه شناس: تعرفه‌های مکالمه شبانه، بی بند و باری را در جامعه ترویج می‌دهد

یک جامعه شناس گفت: استفاده از تلفن همراه سن ارتباط با جنس مخالف را به مقطع تحصیلی راهنمایی رسانده است.

مهدی فتاحی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب افزود: سن ارتباط با جنس مخالف حتی برای آشنایی ازدواج به مقطع راهنمایی کشیده شده است که استفاده از موبایل نقش بسزایی به این فرایند نموده به طوری که نوجوانان و جوانان ساعت‌ها در غفلت والدین خود و در فقدان مهارت های ارتباطی مناسب با جنس مخالف ارتباط برقرار می کنند.

وی ادامه داد: ارتباط زودهنگام با جنس مخالف باعث می‌شود که نوجوانان ما بارها با شکست عاطفی روبرو شده و با تصمیمات ناخواسته و ناگهانی در روند زندگی خود با مشکل مواجه شوند.

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه، دولت و مسوولین باید تدابیر ویژه‌ای را دربرخورد با اپراتورهای تلفن‌های همراه اتخاذ کنند، افزود: برخی اپراتورها متاسفانه با تعرفه‌های خود بی بند و باری را در جامعه ترویج می دهند، به طور مثال طرح مکالمه‌های شبانه از ساعت 24 تا 6 بامداد با ایجاد هزینه‌های کم باعث شده تا تعدادی از جوانان و نوجوانان به جای مطالعه و استراحت تمام این مدت را با تلفن همراه خود درگیر باشند.

وی نقش سازمان‌هایی نظیر مخابرات، مدارس و برنامه ریزان فرهنگی را در فرهنگ سازی استفاده از تلفن همراه و مهارت‌های ارتباطی نوجوانان، بسیار تاثیر گذار توصیف کرد و اظهار کرد: با این حال در چنین شرایطی طرح مکالمه‌های شبانه که برای جذب مشتری به ارایه خدمات ارزان می پردازند توجیهی نداشته و آسیب‌های فراوانی را برای جوان استفاده کننده از این طرح به دنبال دارد.

فتاحی با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از تلفن همراه را خود جوانان تعیین می کنند‌، گفت: متاسفانه والدین به جای فرهنگ سازی صحیح استفاده، در این شرایط صرفا با فرزندان خود به مقابله پرداخته و در مقابل آنها قرار می گیرند.

وی ادامه داد: برخی سیاست‌های این چنینی در کشور که معلوم نیست با چه هدفی دنبال می شوند بی بند و باری را در جامعه افزایش و ناهنجاری‌ها را رفته رفته به هنجار تبدیل می کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه هدف از ایجاد تکنولوژی های نوین ایجاد رفاه برای بشر است، اظهار کرد: تکلونوژی های نوین که برای رفاه حال انسان ها ایجاد شده‌اند بالذات مضر و بد نیستند بلکه طریقه استفاده از آنها مضر یا مفید بودنشان را مطرح می سازد.

این استاد دانشگاه پیام نور ارومیه با بیان اینکه جامعه ایرانی در یک مرحله گذار از یک جامعه سنتی به مدرن است و توسعه یافتگی را تجربه می کند، افزود: بدیهی است که در چنین شرایطی هنجارها و ارزش‌های نوین جایگزین سنت‌ها شده و در برخی مواقع خطاها و افراطی گری‌ها در این جایگزینی‌ها صورت بگیرد، نکته مهم در این جایگزینی‌ها این است که مسولان فرهنگی جامعه این جایگزینی ها را با برنامه ریزی های قبلی انجام نداده، بلکه خود جوانان با روش‌های آزمون و خطا این جایگزین‌ها را انتخاب کرده و پیش می روند.

ارسال نظر

  • ناشناس

    خواهشمندم در اخبار از اساتید با تجربه تری استفاده نمایید. این استاد محترم از دانشگاه پیام نور ارومیه بهتر بود قبل از بیان این مطلب در رسانه آن را با اساتید دیگری از دانشگاه های دیگر مطرح و از درستی نسبی سخنان خود آگاهی پیدا می کرد. بنده به عنوان یک عضو کوچک هیت علمی که سال هاست در دانشگاه لوزان به امر تحقیق مشغول هستم قویا در درستی مطالب ارایه شده تردید دارم. با تشکر

  • حسن جباری

    بگردید و ریشه یابی کنید
    وبرای این مشکل راه حل
    ارائه بدید
    نه این که گزارش تخلف به مردم بدهید
    این رو خود ما مردم هم می فهمیم
    راه کار ارائه بده
    آقای جامعه شناس..........

  • ناشناس

    از هنجارها و بابندوباری اين مملکت که جز بدبختیو غم و غصه و ناکامی چیزی ندیدیم
    بذارید ناهنجار و بی بندوبار بشه شاید خلاص شدیم از این زندگی نکبت

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار