گوناگون

غسالخانه‌ میّت ندیده!

مردم ایوان بنابر یک رسم دیرینه‌ی اموات را در خانه غسل می‌دهند بگونه‌ای که تنها غسالخانه‌ی این شهر بدون مشتری روزگار می‌گذراند.

به گزارش ایسنا، از سالیان گذشته تا به امروز مردم ایوان مردگان خود را در خانه غسل می‌دهند و پس از بجا آوردن عزا و شیونی محلی در خانه، میت را روانه‌ی منزل ابدی می‌کنند و بعضآ در مواردی که فرد در ساعات پایانی روز فوت کند میت را در خانه می‌گذارند تا صبح روز بعد که مراسم تشییع و تدفین را انجام دهند.

6 سال پیش در قبرستان «حاجی حاضر»، غسالخانه‌ی قدیمی و تخریب شده این قبرستان دوباره احیاء و بازسازی شد اما با توجه به بعد فاصله این قبرستان با شهر ایوان که بیش از 15 کیلومتر است مردم ترجیح می‌دهند که میت را در خانه‌ غسل دهند.

یک شهروند ایوانی گفت: غسل دادن میت در خانه‌ها در ایوان به عادتی همیشگی برای مردم تبدیل شده و افراد کهن سال و برزگان خانواده‌ها در ایوان بر این عقیده هستند که بعد فاصله‌ی قبرستان حاجی حاضر با شهر ممکن است آبستن هزاران اتفاق باشد و بهتر همان که میت را در منزل غسل دهند.

این شهروند ایوانی ادامه داد: چون باید میت پس از غسل دادن حتماً باید برای اقامه‌ی عزای محلی به خانه برگردانند ترجیح می‌دهند این کار را در خانه انجام دهند.

یکی دیگر از شهروندان ایوانی نیز افزود: متأسفانه این فرهنگ غلط جا افتاده در میان مردم و غسل دادن در حیاط منازل می‌تواند بر روی فرزندان و کودکان تأثیر مخربی داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد : بعضاً دیده‌ایم که بعد فوت فردی و دیدن مراسم غسل در خانه پس از گذشت مدت‌ها بچه‌ها هنگام بازی کردن در حیاط همان خانه‌ای که محل غسل میت بوده هنوز آن صحنه را بخاطر دارند و برای هم تعریف می‌کنند و ممکن است آن را بعنوان بازی اجرا کنند.

یکی از ساکنان روستاهای حاشیه‌ی قبرستان حاجی‌حاضر که در مسیر این قبرستان نیز واقع شده است منطقه‌ی ایلام گفت: حد فاصل بین 2 روستای نرسیده به قبرستان، پیچ‌های خطرناکی دارد که در طول این سال‌ها بسیاری از افرادی که در مراسم تشییع شرکت کرده‌اند خودشان قربانی برگزاری این مراسم شده‌اند.

«علی همافر»، رئیس شورای اسلامی شهر ایوان در این‌باره گفت: پس از تجهیز این غسالخانه و صرف هزینه‌هایی برای راه‌اندازی مجدد آن تا بحال هیچ میتی در آن غسل داده نشده است.

وی افزود : از همان ابتدا که قفلی بر درب این غسالخانه زده شد هنوز و پس از گذشت بیش از 6 سال هم‌چنان بسته است.

رئیس شورای اسلامی شهر ایوان با اشاره به اینکه جا انداختن غسل دادن میت در غسالخانه در میان مردم نیازمند کار فرهنگی است، خاطرنشان کرد: این اقدام مردم در سطح این شهرستان به نوعی از قدیم‌الایام به فرهنگی برای آنها تبدیل شده و نمی‌توان در کوتاه مدت اصلاح کرد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    ایوانی نیستم ولی یادمه پدربزرگم که توی روستا زندگی میکرد یک شب که مرحوم شد در خانه غسلش دادن و تا صبح توی خانه نگهش داشتن

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار