آیا انسان محکومی است گرفتار در قدرت بی امان تکنولوژی؟
پارسینه: هایدگر درد امروز بشر را (بی ریشگی) بر میشمارد و انسان مدرن را در گریز از تفکر میبیند. وی میگوید، علی رغم اینکه انسان یک موجود تاملی (مراقبه گونه) است، تفکر محاسبه ای ( Calculative thinking ) بر انسان امروز غلبه یافته است.
اکنون تکنولوژی مدرن چگونگی رابطه انسان با هر آنچه هست را تعیین میکند. این به معنای تهدیدی علیه ریشه داشتن انسان است. به نظر هایدگر، اکنون تکنولوژی مدرن چگونگی رابطه انسان با هر آنچه هست را تعیین میکند. این به معنای تهدیدی علیه ریشته داشتن ( Bodenslandigkeit ) انسان است. خصلت واقعی انسان مدرن گریز از تفکر است.
انسان مدرن روز و شب گرفتار وسائل ارتباط جمعی و سرابهای خود ساخته ی خویش است. ذهن و روح انسان در زنجیره های زندگی بی حاصل مصرفی گرفتار است. این خود حاصل گرایشی است که با فلسفه ی مدرن آغاز شد، یعنی شیء پنداشتن دنیای پیرامون جهت بهره گیری انسان.
اکنون پرسش این است که " آیا انسان محکومی است بی دفاع و در دست قدرت بی امان تکنولوژی گرفتار است؟" پاسخ این است که اگر انسان تفکر تاملی (Meditative thinking ) را به نفع تفکر محاسبه ای رها کدن چنین خواهد بود. تامل، نوعی تفکر است که در معنای موجود در هر آنچه هست غور میکند. این خود کاری بس دشوار است. " در عین حال هر کسی میتواند سیر تامل را به شیوه خویش و در خود خویش بپیماید" زیرا انسان یک موجود اندیشه ورز است. بایستی از قدرت تکنولوژی در تعیین رابطه با هر آنچه هست اعراض کرد. با رها گذاشتن پیرامون و روگشودن به ماهیت امور میتوان در دنیای اشباع شده از تکنولوژی دوام آورد. چنین کاری فقط با تامل (مراقبه) صورت میپذیرد.
مرسی که گاهی از این مطالب میزارید... واقعا الان برعکس شده جای اینکه ماشین در خدمت انسان باشه آدمیزاد برده اشیا شده...