اظهارات مخالفان و موافقان «محمد فرهادی»
پارسینه: اولین نماینده مخالف با «محمد فرهادی» وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود که گفت: گفتمان اصولگرایی به خطر افتاده و لازم است از آن دفاع کنم.
اولین نماینده مخالف با «محمد فرهادی» وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود که گفت: گفتمان اصولگرایی به خطر افتاده و لازم است از آن دفاع کنم.
مطهری که به عنوان موافق گزینه پیشنهادی قبلی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخن گفته بود، امروز در مقام مخالف پنجمین گزینه وزارت علوم افزود :علت اینکه به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صحبت می کنم این است که احساس می کنم فضای مجلس در مجموع موافق وی است.
وی افزود: این در حالی است که افراد قویتری از آقای فرهادی با این معیار درست مجلس است که همراهی با فتنه خط قرمز ماست رد شده اند، گفتمان اصولگرایی به خطر افتاده است و لازم است از آن دفاع کنم .
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: می خواهم با منطق اکثریت در مورد مسئله وزارت علوم صحبت کنم و از حیثیت و اعتبار مجلس دفاع کنم، اگر مجلس آسیب ببیند کل نظام آسیب خواهد دید.
وی افزود: مجلس در جریان استیضاح آقای فرجی دانا و رای اعتماد به دو وزیر قبلی پیشنهادی علوم، مهمترین معیار خود را عدم همراهی با فتنه 88 اعلام کرده و گفته بود فتنه خط قرمز ماست.
مطهری گفت: نامه نگاری یا تحصن مبنی بر تظلم و دادخواهی را به معنی فتنه گری اعلام کرده و گفته اید به چنین کسی رای اعتماد نمی دهیم،آقای نیلی را به جرم امضای تظلم 88 استاد دانشگاه از مقام رهبری به خاطر حمله عده ای به دانشکده فنی دانشگاه تهران و ضرب وشتم دانشجویان فتنه گر نامیدیم و به او رای اعتماد ندادیم.
وی افزود: آقای دانش آشتیانی را هم به جرم امضای یک نامه انتقادی در جریان حوادث سال 88 فتنه گر نامیدیم و هر چه گفت اطلاعی از آن نامه ندارم و من را بی خبر جزو امضا کنندگان قرار داده بودند از او نپذیرفتیم و گفتیم الان دیر است باید همان موقع تکذیب می کردید، همچنین وی را به جرم همکاری با حزب مشارکت ضد نظام دانستیم و گفتیم صلاحیت وزارت را ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون آقای فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شده است در حالی که در کارنامه سیاسی خود امضای نامه ای را به همراه آقایان خاتمی، موسوی و کروبی و ده ها استاد دانشگاه و فعال سیاسی دیگر خطاب به مراجع تقلید در اعتراض به نحوه برخورد ماموران امنیتی با مردم معترض دارد.
مطهری اضافه کرد: در این نامه که در مرداد 1388 در برخی پایگاه های اطلاع رسانی منتشر شده و هنوز موجود است، آمده است: «همزمان با اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری موج وسیعی از دستگیری ها از میان فعالان ستادهای انتخاباتی نامزدهای غیر دولتی و شهروندانی که در راهپیمایی های مسالمت آمیز شرکت کرده بودند، آغاز شد که در ادامه با گسترش موج اعتراضات مردمی نسبت به تخلفات گوناگون و گستردگی که در قبل، حین و بعد از انتخابات صورت گرفت افزایش یافته و هنوز هم ادامه دارد، بازداشت های انفرادی و گروهی از اقشار مختلف اجتماعی از جمله اساتید دانشگاه ها، فعالان سیاسی و روزنامه نگاران که بدون صدور مجوزهای قانونی صورت گرفته و همراه با برخوردهای خشونت بار و استفاده از شیوه های بازجویی که یادآور دوره های سیاه ستم شاهی است و بسیاری از امضا کنندگان این نامه در آن زمان بارها خود قربانی آن بودند به هیچ وجه زیبنده نظام و کشوری که داعیه برپایی عدل را دارد نبوده و نخواهد بود و چهره جمهوری اسلامی را در روح و جان هر ایرانی و نیز انظار جهانیان تیره و تار خواهد کرد».
وی افزود: در بخش های دیگر این نامه آمده است: «به راستی اعمال شکنجه های مکرر در مورد کسانی که زیر لوای اسلام زندگی می کنند با توسل به کدام اصل قانونی توجیه پذیر است و چگونه می توان با سکوت در مقابل این همه خشونت، از رحمانی بودن نظامی سر داد که شریعت محمدی(ص) را راهنمای خویش قرار داده است».
نماینده مخالف دکتر فرهادی تصریح کرد: با منطق اکثریت مجلس درمسئله وزارت علوم، آقای فرهادی نیز به موجب این نامه فتنه گر است و اگر بگوید من از محتوای نامه خبر نداشته ام و آن را تکذیب می کنم مطابق رفتاری که با دو وزیر قبلی پیشنهادی شد این عذر پذیرفته نیست، چون می گوییم چرا همان موفقع تکذیب نکردید، الان دیر شده است، اکنون که نیاز به رای مجلس دارید تکذیب می کنید و این پذیرفته نیست.
مطهری با اشاره به اینکه آقای فرهادی سابقه همکاری با حزب مشارکت دارد و با منطق اکثریت مجلس در مسئله وزارت علوم وی صلاحیت وزارت را ندارد، اظهار داشت: پس با معیار قبلی آقای فرهادی نیز فتنه گر است و مجلس نباید به وی رای اعتماد دهد اگر مجلس به وی رای اعتماد دهد، متهم به منطق دو گانه می شود.
وی ادامه داد: مردم خواهند پرسید آیا مجلس از خط قرمز خود عبور کرده و دیگر فتنه را خط قرمز نمی داند یا همچنان فتنه را خط قرمز می داند اما دیگر اقداماتی مانند امضای اینگونه نامه ها را فتنه گری نمی داند و یا خدای ناکرده معامله ای در کار است؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به هرحال در این صورت مجلس از رویه قبلی خود عدول کرده و درست نیست که مجلس اصولگرا احیانا به خاطر قول هایی که درباره انتصابات همکاران وزیر دریافت کرده از اصول خود عدول کند در این صورت معلوم می شود درد مجلس فتنه نیست بلکه این است که وزارت علوم باید تحت تسلط ما باشد و خلاصه مجلس و اصولگرایی به معامله متهم می شوند، مجلس نباید دچار تناقض در رفتار شود در این صورت جایگاهش نزد ملت تنزل می یابد.
در ادامه مطهری گفت: من می گویم آقای فرهادی طبق ملاک مجلس فتنه گر است و نباید به وی رای دهیم، به نمایندگان مجلس توصیه می کنم اگر راه خود را درست می دانید، ثبات قدم خود را حفظ کرده و به آقای فرهادی رای مخالف دهید تا فردی که به ایده آل مجلس نزدیک است سکان وزارت علوم را به دست گیرد و مجلس همچنان اصولگرا و ثابت قدم شناخته شود.
وی گفت: پزشک بودن آقای فرهادی هم چندان با وزارت علوم سازگار نیست بلکه با وزرات بهداشت سازگارتر است تقاضا می کنم برای حفظ منزلت مجلس به وزارت فرهادی رای مخالف دهید.
*واقعیت آموزش عالی را نادیده نگیریم
«علی محمد احمدی» نماینده مردم دهلران به عنوان دومین مخالف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزیری باید سکاندار وزارت علوم شود که بتواند آنچه را که در چشم انداز 20 ساله نظام علمی کشوردیده شده تحقق بخشد.
احمدی افزود: بنده نه از آقای فرهادی بلکه از آقای رییس جمهوری این سوال را دارم که آیا انتخاب حضرتعالی حل عملیاتی مساله یقه سفیدان بیکاری که بجای آنکه نظام آموزش عالی ما، آنها را تکنسین، مکانیسین و کارآفرین خلق کرده باشد آنها را از خیل بیکاران سرگردان بار آورده است، دارد ؟
وی در ادامه گفت: آیا در برنامه آقای فرهادی که 48 ساعت بعد از برنامه وزیر قبلی توزیع شد، مسایل و مشکلات آموزش عالی دیده شده است؟
این نماینده مجلس شورای گفت: تردیدی نداریم که برای وفاق دولت و مجلس باید تلاش کنیم وضعیت آموزش عالی حل شود اما این به این مفهوم نباشد که ما واقعیت های آموزش عالی را نادیده بگیریم .
سخنان نمایندگان موافق فرهادی برای وزارت علوم
نخستین موافق «محمد فرهادی» به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نماینده مردم املش و رودسر در مجلس شورای اسلامی بود که با تاکید بر این که محمد فرهادی مصداق بارز اعتدال است، گفت: وی فردی است که هیچگونه افراط و تفریط ندارد و شایستگی این را دارد که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به خوبی اداره کند.
محمدمهدی رهبری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، افزود: سابقه آشنایی من با آقای فرهادی به 30 سال پیش بازمی گردد. در آن زمان از سال 64 تا 68 فرهادی به عنوان وزیر فرهنگ فعالیت می کرد و من در آن زمان در مجلس بودم و به وی رای اعتماد دادم.
وی ادامه داد: فرهادی در سال 76 تا 79 وزیر بهداشت شد، من باز هم در مجلس به وی رای اعتماد دادم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که فرهادی دارای تخصص، کارایی، دانش، عدل و شایستگی لازم برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، اظهار داشت: من تا به امروز ناراحت بودم که چرا نتوانستیم برای وزارت علوم، وزیری انتخاب کنیم ولی از جهتی امروز خوشحالم که فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شده است.
وی تاکید کرد: جو مجلس طوری است که فرهادی بالای 200 رای موافق می آورد.
نماینده موافق فرهادی، اضافه کرد: آقای فرهادی در مشهد با افرادی همچون شهید هاشمی نژاد، رهبر معظم انقلاب و آیت الله طبسی در گذشته مرتبط بودند و در ارتباط با رهبر معظم انقلاب در مسیر کرامت تلمذ می کردند.
رهبری ادامه داد: در زمانی که وی وزیر آموزش عالی بود، افراد معاند و مارکسیست زیادی وجود داشتند ولی در آن زمان به خوبی فرهادی توانست این وزارتخانه را هدایت کند.
وی با یادآوری دوران ریاست فرهادی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در دانشگاه تهران نیز وی توانست به خوبی عمل کند، در زمان وزارت بهداشت آقای فرهادی نیز من ارتباط نزدیکی با وی داشتم و آقای فرهادی در آن زمان به خوبی وزارت بهداشت را اداره کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که فرهادی مصداق بارز اعتدال است، تاکید کرد: اگر کسی به عنوان فرد معتدل که بخواهیم افراط و تفریط نکرده باشد، معرفی کنیم ؛ خود آقای فرهادی است زیرا وی شایستگی لازم برای وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری را دارد.
رهبری افزود: برخی از عزیزانی که مخالف فرهادی بودند اظهاراتی برخلاف واقع را مطرح کردند. باتوجه به این که احترام فوق العاده ای به آقای مطهری قائلم ولی معتقدم برخی از مطالبی که مطهری بیان کرد، واقعیت ندارد.
وی تاکید کرد: می گویند آقای فرهادی نامه ای را امضا کرده، زمانی که خود آقای فرهادی می گوید من آن را امضا نکرده ام دیگر برای چه آن را ادامه می دهند. حال اگر سایتی آن را نوشته دلیل به واقعی بودن آن نیست زیرا خودش می گوید من نامه را امضا نکرده ام.
نماینده مردم املش و رودسر ادامه داد: در موضع دیگری، وی را به حزب مشارکت منصوب می کنند که خود فرهادی می گویند من عضو مشارکت نبوده ام. عده ای را نباید به هر وسیله ای به مطالب خلاف واقع رابه دیگران منصوب کنند؛ اگر قرار است نقطه ضعفی از کسی بگیریم همه در حدی هستند که نقطه ضعف هایی دارند.
رهبری افزود: ما وزارتخانه علوم ، تحقیقات و فناوری را یکی از وزارتخانه های مهم می دانیم که باید تکلیف آن هر چه زودتر مشخص شود، فرهادی از لحاظ علمی استاد تمام است و از ابتدای انقلاب کار دانشگاهی انجام داده است و از لحاظ دینی و ارزشی و شرعی فردی مناسبی است.
*برگ زرینی دیگر در کارنامه فرهادی
سید مهدی هاشمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده موافق دکتر فرهادی بود که در شروع سخنانش به اظهارات علی مطهری واکنش نشان داد و گفت: اگر ما اهل معامله بودیم بهتر بود با روسای جمهوری معامله می کردیم و حرفی که امروز در مجلس مطرح شد، حرف صحیحی نبود.
وی افزود: با توجه به شناختی که از گذشته از ایشان دارم و نکاتی که مورد مذاکره قرار داده شد و ایشان تمام شبهات و مطالبی را که مطرح شد را روشن کرده است، انتظار داریم مجلس با رای خوبی ایشان را راهی وزارت علوم کنند.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس در موارد گذشته هم به طور دقیق و صحیح تصمیم گرفت، اظهار داشت: شما شاهد بودید که دو هفته بعد از استیضاح، مقام معظم رهبری فرمودند «باید فاصله ها با فتنه حفظ شود و مسوولین به آن دقت کنند و فتنه خط قرمز است».
هاشمی اضافه کرد: انتظار است آقای فرهادی به اصول و ارزش هایی که تا به حال پاسدار آن بوده است در وزارت دقت و توجه بیشتری داشته باشد و در این وزارت هم همانند گذشته برگ زرینی دیگری بر افتخارات خود بر پیشگاه ملت ارایه کند.
موافق دکتر فرهادی، ادامه داد: توقع داریم ایشان با مجلس تعاملاتشان حداکثری باشد و اقتصاد مقاومتی، پژوهش و تحقیقات را و همچنین ارتقای بین رشته ای را که از برنامه ها و مطالبات است مدنظر قرار دهند.
هاشمی با بیان این که موضوع تقویت بسیج که نماد ارزش های ماست باید در اولویت قرار گیرد ، ادامه داد: پاسخگویی به مسایلی که در گذشته مطرح شده از انتظارات مجلس است و در مذاکراتی که با ایشان داشتیم ، ایشان مقید بودند که به اصول، قوانین، دستورالعمل ها و ارزش ها توجه حداکثری داشته باشند.
وی اظهار داشت: انتظار داریم برخی روسای دانشگاه ها که سوابق قابل قبولی نداشته اند نیز مورد توجه لازم قرار دهند و در برنامه هایشان بوده و هست .
نماینده مردم تهران افزود: فکر می کنم در گذشته در موضوع بورسیه ها حقوقی از بعضی ضایع شده است . تعداد اندکی از این افراد مغایر با قوانین و مقررات پذیرفته شده اند و طبیعتا نباید به خاطر این تعداد اندک حق همه ضایع شود.
هاشمی افزود: ایشان باید از حقوق افراد صیانت کند و با افرادی که ناروا از این حقوق بهره مند شده اند ، برخورد کند.
وی در پایان در واکنش به اظهارات علی مطهری مبنی بر معامله مجلس درباره رای اعتماد، گفت: ما اگر اهل معامله بودیم بهتر بود با روسای جمهور معامله می کردیم و این حرف صحیحی نبود.
دم علی مطهری گرم با این مخالفتش به نظر من از صد تا موافق بهتر حرف زد:)
عقلانیت روحانی - مخالفت مطهری - موفقیت فرهادی
ممنون آقای جسور فرزند برومند استاد مطهری.واقعا شما از 100 تا موافق هم بهتر گفتین .کاش بتواننند آقای نیلی,و فرجی دانا رابه سمت معاونت وزارت برگردانند.پایدار باشید اقای فرهادی .اصلاحات پایدار بماند.