هر ناو آمریکایی با ورود به حوزه آبی ایران قطعا اخطار خواهد گرفت
پارسینه: سردارحسین دهقان گفت: اگر ناوگان امریکایی وارد حوزه آبی ایران شود قطعا اخطار خواهد گرفت.
سردار حسین دهقان صبح امروز در جمع خبرنگاران در توضیح علت حرکت امروز صبح قایقهای تندرو به سمت ناوشکن آمریکایی گفت: تامین امنیت ما در ایران و خلیجفارس برعهده واحدهای دریایی ایران است؛ بنابراین موظف هستند بر تردد و اقدامات شناورهای بیگانه در منطقه نظارت داشته باشند. این شناورها همواره در حال رصد و گشت آبهای سرزمینی ایران هستند. اقدامی که برای این شناورها طبیعی، واقعی و مستمر است. اگر ناوگان آمریکایی وارد حوزه آبی ایران شود قطعا اخطار خواهد گرفت. به او توجه خواهیم داد و اگر جنبهای از تجاوز به آبهای ما تلقی شود با آنها مقابله خواهیم کرد .
سردار حسین دهقان صبح روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران همچنین درباره موضوع حضور هواپیماهای روسیه در پایگاه هوایی نوژه همدان تصریح کرد: ایران یکی از اعضای موثر در فعالیتهای ضدتروریستی در خاک سوریه و منطقه است و در این مسیر با ارتش سوریه و روسیه به منظور تسهیل عملیات زمینی و افزایش سرعت عمل نیروهای نظامی منطقه همکاری میکند .وی با بیان اینکه «ایران زمینه مانور هواپیماهای جنگنده روسیه را در منطقه فراهم میکند»، در عین حال توضیح داد: این حرکت در قالب کارهای مشترک برای مقابله با جریانهای تروریستی و تکفیری در منطقه انجام میگیرد اما زمان رفت و آمد این جنگندهها تنها در زمان عملیاتهای زمینی خواهد بود تا این جنگندهها با افزایش توان پشتیبانی نیروهای زمینی در موفقیت عملیاتها موثر واقع شوند .
وی با تاکید بر اینکه «روسیه در ایران هیچ پایگاه نظامی ندارد و پایگاههای هوایی این کشور در خاک سوریه مستقر هستند» افزود: حضور جنگندههای روسیه در ایران به صورت مقطعی بوده و دائمی نیست .
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با اعلام اینکه «دو اقدام اساسی تاکنون در حوزه فضایی در دولت یازدهم صورت گرفته است»، ادامه داد: تاسیس و استقرار پایگاههای عاملهای ماهواره که تماما با توان داخلی مهندسان ایرانی طراحی و تجهیز شده و نیز ساخت ماهوارهبر از جمله اقداماتی است که در طی فعالیت دولت یازدهم در بخش هوا و فضا صورت گرفته است .
وی ادامه داد: پایگاههای عامل ماهوارهبر قادر خواهند بود ماهوارههای تا 500 کیلوگرم را تا مدار 500 کیلومتری پرتاب کنند. همچنین ماهوارهبر بومی ایران نیز میتواند ماهوارههایی با وزن 500 کیلوگرم را به فضا ارسال کند .
وی با اشاره به خودکفایی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) در تولید هواپیما اظهار کرد: یکی از سرمایههای اصلی ایران ورود به عرصه تولید پرندهها اعم از بالسابق، بالگرد و هواپیماهای بدون خلبان است. در هر حال وجود چنین علم و تکنولوژی در ایران نیازمند نیروی انسانی متخصص و توانا است تا بتوانند در کلاسها و سطوح مختلف پرندههای با قابلیت مناسب را طراحی و مهندسی کنند .
دهقان درباره کیفیت امکانات موجود برای ساخت انواع هواپیما در ایران افزود: زیرساختها و فضاهای موجود مانند تعداد سالنهای صنعتی، ماشینآلات، ابزار و آزمایشگاههای تخصصی ساخت انواع هواپیماها در ایران وجود دارد و کشور مجدانه در این عرصه حضور فعال یافته است .
وی درباره ساخت هواپیماهای مسافربری توسط شرکت هسا نیز گفت: هواپیماهای مسافربری ایران 140 که پیش از این در عرصه هواپیمایی ایران حضور داشتند به علت یک نقص فنی منتسب در یک سانحه هوایی که متاسفانه منجر به مرگ 50 نفر از هموطنانمان شد، فعلا در ناوگان هوایی کشور مورد استفاده قرار نمیگیرد تا پس از رفع مشکلات موجود بازآوری شده و مجدد مورد استفاده قرار گیرند. این در حالی است که ساخت ورژنهای بالاتر این هواپیما نیز در دستور کار صنایع هوایی کشور قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه «ساخت هواپیماهای بدون سرنشین نیز در دستور کار صنایع دفاعی و هوایی قرار دارد» درباره محدودیت منابع و بازار خرید این محصولات» خاطر نشان کرد: هواپیما مانند خودرو نیست که ساخته شده و تا پیدا شدن مشتری در پارکینگ نگهداری شود. ایران میتواند نیازهای خود در بخش هوا و فضا را به مقدار کافی پاسخ دهد اما برای تولید و ساخت هواپیما برای مصرفکننده خارجی باید سفارشهای لازم را در این خصوص دریافت کند .
وزیر دفاع درباره اخراج کارکنان شرکت هسا که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود توضیح داد: هسا کارمندان خود را بر اساس میزان کار و فعالیت به خدمت خواهد گرفت و بنابراین کاهش فعالیت نوعی تعدیل نیرو را به دنبال خواهد داشت. با این حال تاکید میکنم که ما کارکنان خود را اخراج نمیکنیم و حتی زمانی که آنها از فعالیت مستقیم خارج میشوند شرایطی را برایشان فراهم میکنیم تا این عدم حضور را به عنوان شکست در استمرار زندگی خود تلقی نکنند .
ارسال نظر