ظریف: هفت بار پایبندی ایران به برجام تایید شده
پارسینه: وزیر خارجه ایران در گفتوگو با شبکه سی ان ان تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی هفت بار پایبندی ایران را به توافقنامه تایید کرده است.
فرید زکریا مجری برنامه «جی پی اس» سی ان ان در گفتگو با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفت: می خواهم سوالاتم را درباره مسئله تعهد و پایبندی به برجام شروع کنم. چهار سناتور از جمله «مارکو روبیو» و« تد کروز» نامهای نوشتند و در آن گفتند که ایران به توافقنامه پایبند نیست و به طور خلاصه استدلال کردند که شما هنوز دارید مواد هستهای به دست میآورید و شما اجازه ندادهاید آژانس بین المللی انرژی اتمی به بخشی از تاسیسات پارچین دسترسی داشته باشد و شما تعداد بیشتری از سانتریفوژهای مجاز را فعال دارید. پاسخ شما چیست؟
ظریف در پاسخ گفت: وقتی ما درباره توافقنامه مذاکره کردیم تصمیم گرفتیم که آژانس را تنها مرجع پذیرفته شده برای نظارت بر اجرای بخش هستهای توافقنامه قرار دهیم و آژانس نیز از روز اجرای توافقنامه هفت بار تایید کرده است که ایران توافقنامه را صادقانه، کامل و بدون نقص اجرا کرده است. متاسفانه ما نمی توانیم درباره آمریکا همین حرف را بزنیم. آمریکا به بخش مربوط به خود در توافقنامه(برجام) عمل نکرده است.
وی افزود: وقتی کاخ سفید چند روز پیش اعلام کرد که رئیس جمهور ترامپ از حضور خود در هامبورگ در جریان اجلاس گروه بیست برای منصرف کردن رهبران کشورهای دیگر برای تعامل تجاری و اقتصادی با ایران استفاده کرد، این کار او نقض نه فقط روح برجام بلکه متن برجام است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، وزیر خارجه ایران تاکید کرد: به نظر من آمریکا لازم است که خودش به توافقنامه و تعهداتش در چارچوب این توافقنامه(برجام) عمل کند. ایران همیشه به توافقنامه عمل کرده است و این مسئله را آژانس هم تایید کرده است.
ظریف در ادامه مصاحبه با فرید زکریا در پاسخ به این سوال که دستگاه اطلاعاتی آلمان گفته است که ایران همچنان به دنبال تسلیحات هستهای است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی نهاد مسئول نظارت و راستی آزمایی است و تایید کرده است که ایران به توافقنامه عمل میکند. باید تاکید کنم که این توافقنامه ایران را ممنوع نکرده است که برنامه صلح آمیز هستهای خود را ادامه دهد. توافقنامه(برجام) بسیار روشن است و این حق را برای ایران قائل شده است غنی سازی انجام دهد. این غنی سازی برای اهداف صلح آمیز است و به نظر من معنای این قبول این واقعیت بود که دانشی که ایران به صورت بومی و از طریق تلاش دانشمندان ما به دست آورده است، نمی توان از ایران گرفت و بهترین راه این است که بر آن نظارت کرد.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر