آیا امکان ارسال موشک از ایران به یمن وجود دارد؟
پارسینه: یمن، از سه مسیر «دریا، زمین و هوا» به کلی محاصره است و ناوهای آمریکایی در اطراف خلیج عدن و تنگه بابالمندب حضور دارند. با این شرایط حتی امکان ارسال دارو هم به این کشور وجود ندارد چه برسد به ارسال گلوله و موشک برای انصارالله و ارتش یمن.
به گزار ش میزان ساعت ۲۱ شنبه هفته جاری (۱۳ آبان) بود که منابع نظامی یمن از شلیک موفقیتآمیز یک فروند موشک از نوع «برکان» به فرودگاهی در پایتخت عربستان خبر دادند. پس از اعلام این خبر، رسانههای سعودی مدعی شدند سامانه پدافند ضدموشکی این کشور، موشک یمنیها را قبل از اصابت به فرودگاه ریاض، در آسمان منهدم کرده است. اما درست چند ساعت بعد از خبر شلیک موشک یمن به خاک عربستان، جنگندههای سعودی به پایگاههای نظامی «النهدین» و «فجعطان» در صنعا و پایگاه «کهلان» در شهر صعده حمله کردند و این اقدام آنها نشان داد که درصدد تلافی حمله ۱۳ آبان یمنیها برآمدهاند.
در نخستین ساعات بامداد یکشنبه (۱۴ آبان)، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی عجیب، ایران را به پرتاب موشک از یمن به سمت پایتخت عربستان متهم کرد. او در صحبتهای خود مدعی شد «به نظر من، ایران به سمت عربستان موشک انداخته است؛ شما در اینباره میدانید، درست است؟ شما دیدید که موشک پرتاب شد و سیستمهای ما آن را از بین بردند.»
پاسخ ایران به اتهامات
بعدازظهر همان روز، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در حاشیه مراسم ختم پدر سرلشکر سلیمانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ادعای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر کمک موشکی ایران به یمن اظهار داشت: «ترامپ حرفهای غلط، بی اساس و دروغ زیاد زده است و تهمتهای زیادی به ایران وارد کرده که این هم یکی از آن تهمتهاست.ما اصلا امکان انتقال موشک به یمن را نداریم. موشکها متعلق به خود یمنیهاست که بُردش را اضافه کردهاند و در راستای انتقام خون شهدای خود از آنها استفاده میکنند.»
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده اسبق سپاه نیز گفت: اینکه بعضا گفته میشود ایران به یمن اسلحه و مهمات داده است دروغی بیش نیست، یمنیها از قدیم و قبل از جنگی که سعودیها به آنها تحمیل کنند موشک داشتهاند، آنها از گذشته تعداد زیادی موشک از روسیه گرفته بودند.
حسن هانیزاده کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ارتش یمن برای تولید موشکهای دوربرد خود، یک کمیته تخصصی ایجاد کرده و در این کمیته، بر روی موشکهای موجود اصلاحاتی را صورت میدهد تا هم بُعد و هم دقت آن موشکها افزایش پیدا کند، اظهار کرد: دقت برخورد موشک یمنی به پایگاه «ملک خالد» ریاض، موجب شگفتی کارشناسان نظامی آمریکایی و عربستانی و همپیمانان آنها شده است. از آنجاکه آمریکاییها و سعودیها نمیخواهند اعتراف کنند که ارتش یمن و انصارالله به توانایی بازدارندگی رسیدهاند و میتوانند موشکهای خود را در خاک عربستان به زمین بنشانند، اتهامهای خود را متوجه ایران میکنند و میگویند ایران این موشکها را در اختیار یمن قرار دارده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه هدف اصلی این اتهامزنیها، جریانسازی علیه جمهوری اسلامی ایران و در نتیجه منزوی کردن ما است، یادآور شد: کشور یمن، از سه مسیر «دریا، زمین و هوا» به کلی محاصره است و ناوهای آمریکایی در اطراف خلیج عدن و تنگه بابالمندب حضور دارند. با این شرایط حتی امکان ارسال دارو هم به این کشور وجود ندارد چه برسد به ارسال گلوله و موشک برای انصارالله و ارتش یمن.
هانیزاده در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد «تحرکات لبنان و استعفای حریری»، «اتهامزنی به ایران در جریان حمله موشکی یمن به عربستان» و همچنین «حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مواضع حزبالله در سوریه»، همگی در چهارچوب توطئهای جدید برای بحرانسازی در منطقه است.
پس زیر دریائی به چه دردی میخورد ؟؟؟