جاسوسی اسرائیل از طریق واتس آپ
پارسینه: واتس آپ یک شرکت اسرائیلی را به جاسوسی از خبرنگاران و شخصیتهای مهم سیاسی و اجتماعی متهم کرد.
به گزارش پارسینه به نقل از خبرگزاری رویترز، شبکه پیام رسان واتس آپ سه شنبه از گروه فن اوری ان اس او (NSO) اسرائیل شکایت کرد و این گروه را به کمک به جاسوسان دولتی برای نفوذ در تقریبا ۱۴۰۰ کاربر در سراسر چهار قاره و هک کردن اطلاعات کاربران هدف از جمله دیپلمات ها، مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و مقامات ارشد دولتی متهم کرد.
براساس شکایت شبکه پیام رسان واتس آپ در دادگاه فدرال کالیفرنیا، گروه ان اس او به کمک اسرائیل برای جاسوسی از ۲۰ کشور متهم شده است. مکزیک، امارات عربی متحده و بحرین نام تنها کشورهایی است که اعلام شده است.
واتس آپ در بیانیهای گفت: ۱۰۰ فعال حقوق مدنی نیز هدف قرار گرفته اند و این اقدام را " الگوی غیرقابل تصوری از سوء استفاده" خواند.
گروه ان اس او این اتهامات را رد کرد. این گروه در بیانیهای گفت" به قویترین شکل ممکن اتهامات را رد میکنیم. تنها هدف این گروه تامین فن آوری برای تشکیلات اطلاعاتی مجاز دولت و آژانسهای مجری قانون به منظور کمک به آنها برای مبارزه با تروریسم و جرائم جدی است. "
واتس آپ گفت: در این حمله از سامانه تماس تلفنی این پیام رسان به منظور ارسال بدافزار به تلفنهای همراه تعدادی از کاربران استفاده شده است. این بدافزار به کارکنان ان اس او- که گفته میشود سازمانهای اطلاعاتی دولتی هستند- اجازه خواهد داد به شکل محرمانهای از صاحبان تلفنهای همراه جاسوسی کنند.
واتس آپ ماهانه در حدود ۱.۵ میلیون کاربر دارد و به داشتن سطح بالای ایمنی از جمله پیامهای دو طرفه کاملا رمزگذاری شده که حتی خود واتس آپ و طرف ثالثی قادر به نفوذ به آن نیستند، افتخار میکند.
مرکز سیتیزن لب، در دانشگاه تورنتو که حملههای سایبری به نهادهای مدنی را رهگیری میکند، که با واتس آپ در تحقیقات درباره هک کردن تلفنها همکاری کرد، به رویترز گفت: این اهداف شامل شخصیتهای مشهور تلویزیونی، زنان برجستهای که هدف کمپینهای برخاسته از نفرت قرار گرفته اند و افرادی که با تلاشهای ترور و تهدید به خشونت مواجه شده اند، میباشد. نه سیتیزن لب و نه واتس آپ هیچ کدام نام این اهداف را اعلام نکردند.
دولتها به شکل روزافزونی به استفاده از نرم افزارهای پیشرفته هک کردن روی آورده اند، زیرا مقامات تلاش میکنند توان نظارتی خود را هر چه بیشتر در زندگی دیجیتالی مردم وارد کنند.
شرکتهایی مثل ان اس او میگویند فن آوری آنها به مقامات اجازه میدهد رمزگذاریهایی را که به شکل روزافزونی برای محافظت از دادهها در تلفنهای همراه و دیگر وسایل دیجیتالی قرار داده میشود، دور بزنند. البته دولتها به ندرت درباره توانمندیهای خود در این حوزه به طور علنی صحبت میکنند، به این معنا که معمولا حملاتی مثل آنچه برای واتس آپ رخ داده است معمولا در سکوت و سایه انجام میشود.
واتس آپ که در بست در خدمت سازمان سیا هست