رحماندوست: انقلاب اسلامي ايران يک پديده صادراتي است
نشست رسانه اي نويسندگان دعوت شده از کشورهاي فلسطين،سوريه،لبنان و ترکيه در چهارمين جشنواره داستان انقلاب که امروز در حوزه هنري برگزار شد.
مجتبي رحماندوست،رئيس دفتر ادبيات پايداري حوزه هنري گفت:قصه نويس در عالم هستي کم نيستند؛اما معتقدان به ادبيات مقاومت و نويسندگان فعال در حوزه بيداري و يا به عبارت ديگر نويسندگان ارزشي تعداد کمي دارند.
رحماندوست ادامه داد:جهان عرب داراي دو نوع ادبيات که شامل ادبيات تطبيعي به معناي ادبيات سازش کارانه و ادبيات مقاومت هستند.
رئيس دفتر ادبيات پايداري حوزه هنري اظهار داشت:آغاز ارتباط نويسندگان مقاومت ايران با جهان عرب و کشورهاي ديگر در تابستان سال 2000 و برگزاري نخستين کنفرانس ادبيات مقاومت در دمشق بود که در آن زمان 3 نويسنده از ايران در آن جلسه شرکت کردند؛اما ما در ايران براي اولين بار از 5 نويسنده از کشورهاي ترکيه،فلسطين،سوريه و لبنان براي ايجاد ارتباط بيشتر درحوزه ي ادبيات مقاومت دعوت کرديم.
رحماندوست تصريح کرد:انقلاب اسلامي ايران در ارتباط مستقيم با فطرت انسان است و چون اين انقلاب از جنس عشق الهي است؛ تلاش ديگران براي جلوگيري از شر آن به کشورهاي ديگر بي نتيجه خواهد ماند،بنابراين انقلاب ايران يک پديده ي صادراتي است.
رحماندوست درخصوص برنامه هاي آينده حوزه هنري در جهت گسترش ادبيات مقاومت گفت:پس از برگزاري فستيوالي با موضوع مقاومت و بيداري در اين چهار کشور و همچنين کشورهاي ديگر از نفرات برگزيده ي اين فستيوال براي شرکت در همايش بين المللي "داستان مقاومت"،در سال آينده دعوت خواهد شد.
در ادامه ي اين نشست؛"حسن حميد" نويسنده فلسطيني در خصوص وضعيت ادبيات مقاومت در کشور خود گفت:ادبيات در فلسطين و داستان نويسان در آنجا 2 جايگاه دارند؛عده اي از آنها در داخل کشور و عده اي نيز در خارج از کشور مشغول به فعاليت هستند.
وي ادامه داد:نويسندگي در فلسطين حول موضوعاتي چون جايگاه فلسطين،نهضت فلسطين،قدس شريف و شهرها و روستاها در فلسطين صورت مي گيرد.
وي با اشاره به فعاليت برخي از نويسندگان و فرهيختگان فلسطيني در پناهگاه ها و اردوگاههايي در خارج از فلسطين گفت:من خود از اين اردوگاه ها آمده ام و حراست و حفظ هويت فلسطين دليل اصلي ما براي زندگي در اين اردوگاهها است،اين اردوگاه ها در داخل و خارج از فلسطين بايد پس از آزادي تبديل به موزه و مکان هاي تاريخي شوند.
حسن حميد با دشوار خواندن فعاليت درحوزه ي نويسندگي در فلسطين گفت:درواقع حرکت نويسندگي در فلسطين به دليل عدم حمايت هاي لازم براي نويسندگان از خلق تا چاپ و انتشار اثر با مشکلاتي جدي روبه رو است.همچنين هزاران نويسنده در 100 سال اخير در فلسطين وجود داشته اند که به دليل نبود اين حمايتها در ميان کشورهايي چون ايران و ترکيه ناشناخته باقي مانده اند.
اين نويسنده خاطرنشان کرد:ضعف ارتباط ميان نويسندگان در حوزه ي مقاومت دليل اصلي ناشناخته بودن اين نويسندگان در ميان کشورها است.تشکيل اين کنفرانس ها و فستيوال ها يک حماسه ي عظيم در اين راستا است؛اما متاسفانه با پايان يافتن آنها ارتباطات ميان نويسندگان نيز به پايان مي رسد.
همچنين؛"جمال شاهکار" نويسنده ي کشور ترکيه در اين نشست گفت:مسئله ادبيات مقاومت در ترکيه همانند انقلاب اسلامي در ايران و يا مقاومت در فلسطين نبوده و داراي تفاوت هايي است.
وي ادامه داد:اديبان ترکيه با مرکزيت قراردادن فلسطين ؛ادبيات مقاومت را در سطح سرزمين هاي اسلامي گسترش داده اند و در واقع ادبيات مقاومت در کشور ما بر ضد امپرياليسم،کمونيسم و نظام سرمايه داري در جهان شکل گرفته است.البته از تاثير انقلاب اسلامي ايران بر ادبيات مقاومت ترکيه نبايد چشم پوشي کنيم.
وي اظهار داشت:ما در ترکيه براي زنده نگاه داشتن ادبيات مقاومت نشست ها، کنفرانس ها و حتي تظاهرات هايي زيادي را برپا مي کنيم.
وي خاطرنشان کرد:انقلاب اسلامي ايران اميدي براي ساير مسلمانان در کشورهاي ديگر در جهت تشويق آنها براي انقلاب بود.کشور ترکيه از سالهاي قبل ارتباط هاي زيادي از نظر ادبي و فرهنگي با ايران داشته است؛اما در مورد گسترش ادبيات مقاومت ايران در ترکيه به دليل عدم ترجمه ي اين کتاب زبان ترکي نظر خاصي ندارم.
در ادامه ي اين مراسم "احمد اورس" رئيس اتحاديه نويسندگان آزاد ترکيه،گفت:هدف اصلي ما در ترکيه ارتباط با نويسندگان اين سبک ادبي در جوامع بين المللي است .ادبيات مقاومت در کشور ما شامل موضوعاتي چون انقلاب ايران و همه ي حرکات ضد امپرياليسمي و ضد کمونيستي مي شود.ضمن آنکه انتفاضه داراي يک نقش مهم و کليدي و سرمنشا بسياري از شعارهاي ما در اين عرصه است.
وي ادامه داد:جنگ فرقان و حمله صهيونيست ها به غزه به صورت گسترده در ادبيات و رسانه هاي ما منعکس شد و همچنين ظلم هاي صورت گرفته شده عليه مردم کردستان،ممنوعيت حجاب و حرکت هاي ضد امپرياليسم و فلسطين از ديگر موضوعات مطرح شده در ادبيات مقاومت کشور ما هستند.
همچنين؛" علي حجازي" استاد دانشگاه لبنان و نويسنده در اين مراسم ادامه داد:من به عنوان يک داستان نويس محورهايي چون مقاومت در برابر استکبارهاي جهاني و همچنين حمايت از اين مقاومت را در آثار خود منعکس مي کنم.
وي ادامه داد:در مقاومت ما اطفال،زنان و مردان زيادي کشته شدند که اين شهادت ها ادبيات ما را نيز تغيير داد و من از اينکه در مورد اين بيداري ها و مقاومت ها داستان مي نويسم،بسيار خوشحالم.
حجازي اظهار داشت:قصد ما از سفر به ايران آشنايي بيشتر با ادبيات مقاومت ايران بود،ضمن اينکه ما با سفر ايران با حوزه ي هنري و بخش هاي مختلف آن که شامل ادب و هنر و موسيقي مي شود و پايگاهي مهم براي نشر ارزش هاي انقلابي و مقاومتي است؛آشنا شديم./ه
ارسال نظر