وقتی آقای سخنگو تکذیب خود را تکذیب می کند!
پارسینه: اکنون که خود سخنگوی محترم وزارت امور خارجه نیز شخصا با این مسئله درگیر شده اند، تاکید مجدد بر این اصل خالی از لطف نیست که بروز این قبیل دوگانگی ها در حوزه دیپلماتیک نه تنها در شان کشوری چون ایران نیست بلکه بدون شک تهدیدی جدی برای منافع درازمدت کشورمان در حوزه های حساسی چون بالکان محسوب خواهد شد.
ایران بالکان(ایربا) : در حالی که چندی پیش رامین مهمانپرست، در قامت سخنگوی وزارت خارجه تلویحا سخنان مهدی آخوندزاده، معاون حقوقی - بین المللی دستگاه دیپلماسی کشور درباره کوزوو را تکذیب کرده بود، در اقدامی عجیب، خود همان مواضع را در بلگراد تکرار کرده است!
رامین مهمانپرست که به پایتخت صربستان سفر کرده بود در جریان یک سخنرانی در بلگراد تاکید کرده که «جمهوری اسلامی ایران استقلال یکجانبه کوزوو از صربستان را به رسمیت نمی شناسد.»
طبق گزارشی که روزنامه بلیتس، چاپ بلگراد منتشر کرده، معاون وزیر خارجه ایران در جریان سخنانی که در دانشگاه آلفای صربستان ایراد نموده، گفته است: «ایران بر موضع خود درباره عدم به رسمیت شناختن استقلال کوزوو ایستادگی خواهد کرد.»
بر اساس مطلبی که روزنامه بلیتس نوشته، سخنگوی وزارت خارجه ایران که در جریان سفر غیر رسمی اش به منطقه بالکان از صربستان نیز دیدار کرده، در خصوص موضع تهران درباره استقلال کوزوو یادآور شده است: موضع تهران در به رسمیت نشناختن استقلال کوزوو امری کاملا بدیهی و مشخص و جزئی از نظر ما درباره لزوم تثبیت ثبات و امنیت در منطقه (بالکان) است.
مهمانپرست همچنین در جریان سخنانش تصریح کرده که حفظ ثبات در صربستان در وهله نخست موجب ثبات در بالکان و نهایتا منجر به پایداری ثبات در سراسر اروپا خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در این خصوص ادامه داده است: دولت ایران همواره از گفتگوها و مذاکرات بلگراد و پریشتینا استقبال کرده چرا که معتقد است بهترین راهکار برای حل این مسئله در قوانین بین المللی و سازوکارهای آن قابل دستیابی است.
تاکید سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور بر عدم به رسمیت شناختن استقلال کوزوو از جانب ایران در حالی صورت گرفته که خود مهمانپرست مدتی قبل مواضع مهدی آخوندزاده در حضور خبرنگاران صرب را سوء برداشت برخی رسانه ها از اظهارات او توصیف کرده بود.
طبق گزارشی که رسانه های صربی در آن زمان منتشر کرده بودند، آخوندزاده که در صدر هیاتی به منظور شرکت در پنجاهمین اجلاس وزرای کشورهای جنبش عدم تعهد به بلگراد سفر کرده بود در پاسخ به سئوالی درباره مسائل مربوط به کوزوو اعلام کرده بود: «ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران کوزوو را بعنوان کشوری مستقل به رسمیت نمی شناسیم.»
اما مهمانپرست در واکنش به این خبر با بیان اینکه «عزت، اقتدار و سربلندی برادران و خواهران مسلمان در اقصی نقاط جهان از جمله کوزوو آرزو و خواست دولت وملت ایران است» تاکید کرده بود که ایجاد بستری مناسب در محیطی سازنده، کارآمد، با ثبات و مبتنی بر اصول بنیادین حقوقی نه تنها عامل کلیدی در تحقق این مهم است که صلح و امنیت پایدار در دنیایی که برخی قدرت ها مصادره دستاوردهای مسلمانان به نفع خود را دنبال می کنند، تضمین خواهد کرد.
مشخص نیست این نوع موضع گیری از سوی مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور در شرایطی که دستیابی به اخبار آرشیوی و اطلاعات خبری در جهان امروز با یک جستجوی ساده قابل بازیابی است بر چه مبنا و اساسی صورت می گیرد؟!
ایربا در زمان انتشار واکنش «مهمانپرست» به موضع «آخوندزاده» در قالب توصیه ای برادرانه خطاب به دست اندرکاران دستگاه دیپلماسی به ویژه سخنگوی محترم وزارت خارجه تاکید کرده بود که هزینه عمل به وظایف و رسالات محوله کمتر از بروز این قبیل دوگانگی ها و زدن برچسب "سوء برداشت" به رسانه هایی است که صرفا تامین منافع ملی کشور در حوزه دیپلماتیک را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
اکنون که خود سخنگوی محترم وزارت امور خارجه نیز شخصا با این مسئله درگیر شده اند، تاکید دوباره بر این اصل خالی از لطف نخواهد بود که بروز این قبیل دوگانگی ها در حوزه دیپلماتیک نه تنها در شان کشوری چون ایران نیست بلکه بدون شک تهدیدی جدی برای منافع درازمدت کشورمان در حوزه های حساسی چون بالکان محسوب خواهد شد.
شایسته است که دست اندرکاران وزارت امور خارجه در حوزه بالکان با شکل دهی سریع به امر مغفول «طراحی تاکتیک ها و استراتژی جمهوری اسلامی» در مواجهه با مسئله «استقلال کوزوو» که مدتی است به یکی از میادین وزن کشی قدرت های جهانی چون آمریکا و روسیه از سویی و قدرت های منطقه ای همچون ترکیه از دیگر سو تبدیل شده، ضمن پیشگیری از وقوع این قبیل مسائل، نگذارند نمایندگان دیپلماسی کشور در حوزه های مختلف همچون "خیاطی" شوند که یکی از پس از دیگری به "کوزه سردرگمی های دیپلماتیک" در می افتند!
ارسال نظر