گوناگون

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۷ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۷ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

پارسینه: اگر تمایل دارید از آخرین خبر‌های مربوط به هفت کاندیدای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان، برای تصدی کرسی ریاست جمهوری دوره سیزدهم با خبر شوید، پس بسته خبری پارسینه را از دست ندهید. در این گزارش سعی شده تمامی رویداد‌های مربوط به کاندیدا‌های مورد نظر شما به شکل روزانه انعکاس داده شود.

تحریریه پارسینه| عاقبت خرداد سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مهمترین ماه‌های سیاسی کشور در آخرین سال سده فرا رسید و مردم ایران پس از حرف و حدیث‌های مختلف و متفاوت، توانستند از میان انبوهی از اسامی و عناوین علاقمند به تصدی کُرسی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم، کاندیدا‌های اصلح‌تر را که به تأیید شورای نگهبان رسیده شناخته و در صورت شرکت در انتخابات به یکی از این رجل سیاسی رأی دهند.
انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران است که روز جمعه، ۲۸ خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و رئیس‌جمهور منتخب با آراء مردم برگزیده خواهد شد.

این انتخابات در برهه‌ای بسیار حساس و کم نظیر در تاریخ ایران رخ خواهد داد. از جمله مسائل و چالش‌های مهم پیرامون این انتخابات و منتخب سیزدهم ریاست جمهوری شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی علیه نظام و مردم ایران، گسترش فساد، از هم گسیختگی آرایش سیاسی احزاب، وضعیت نامطلوب صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی و معیشت مردم، شرایط نامطلوب زیست محیطی و خشکسالی، شرایط نامساعد برخی رشته‌های ورزشی در سطح ملی، گسترش فقر و تغییر گسترده شکاف در طبقات اجتماع، عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت دوازدهم، مذاکرات حیاتی ایران و کشور‌های غربی برای احیای برجام، تأمین و باز سازی شرایط امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی ملت ایران است که وظایف بسیار پیچیده و سنگینی بر روی دوش نفر نخست اجرایی کشور خواهد گذاشت.
اگر تمایل دارید با دیدگاه ها، سخنان، رفتار، آداب و شعار‌های کاندیدا‌های چراغ سبز گرفته از شورای نگهبان بیشتر از قبل آشنا شده و با نگاهی شفاف‌تر و انتخابی منطقی به پای صندوق اخذ رأی بروید، پس بسته خبری پارسینه را تا روز برگزاری انتخابات از دست ندهید.

با پارسینه در جریان باشید؛
همتی: برنامه دولت من، افزایش سه برابری مدیران ارشد اهل سنت است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۲:۴۲

عبدالناصر همتی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توئیتی تاکید کرد که برنامه دولت من، افزایش سه برابری مدیران ارشد اهل سنت است.

همتی در این توئیت نوشت: مشاور عالی اقتصادی من در بانک مرکزی اهل سنت بود، نماینده اقتصادی من در مناظرات صدا و سیما اهل سنت بود.

وی تصریح کرد: برنامه دولت من، افزایش سه برابری مدیران ارشد اهل سنت است.

علیرضا زاکانی: شرایط امروز زیبنده مردم نیست
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۱:۰۱

علیرضا زاکانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر امروز در شبکه استانی البرز با اشاره به اینکه انتخابات سرنوشت کشور را رقم خواهد زد، گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع کشور توسط رییس جمهور اداره می‌شود؛ وضعیت امروز کشور زیبنده مردم نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فرامین مقام معظم رهبری می‌تواند به مشکلات را پشت سر بگذارد، ادامه داد: نباید به قومیت‌ها که می‌توانند رمز موفقیت کشور باشند را نادیده بگیریم، بی‌دقتی‌ها موجب می‌شود تا فقر، فساد، تبعیض، کمبود مسکن و مشکلات دیگری را پدید می‌آورد.

حضور پای صندوق رأی سرنوشت کشور را تغییر می‌دهد

زاکانی با اشاره به اینکه دولت راه را اشتباه رفته است، اظهار کرد: تحریم یک شیوه آمریکایی برای برخورد با ملت ایران است؛ نباید از دشمن انتظار خوبی داشته باشیم، ما سعی داریم این نگرش را تغییر دهیم تا پلی برای پیشرفت و حل مشکلات مردم بسازیم.

وی با بیان اینکه تورم سنگین در حال شکستن کمر ملت است، بیان کرد: باید رفع مشکلات موجود با رویکرد غلط دولت را عوض کرد و طرحی نو در انداخت که در آن توانمندی‌های داخل را اصل قرار دهیم و با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به پیشرفت کشور بپردازیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت بنده دولت اقدام و اصلاح است نه دولت حرف و شعار و با اقدامی دقیق و فکورانه شرایطی را فراهم می‌کنیم که توانایی‌های داخلی ظهور و بروز پیدا کند؛ به دنبال آن هستیم که با عقلانیت، معنویت و عدالت شرایط پیشرفت کشور را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه می‌خواهیم حداکثر استقلال برای کشور و آزادی برای ملت به آرمان بیاوریم، گفت: در قدم اول باید اقتصاد را مدیریت کنیم، در حالیکه امروز مردم کمرشان زیر فشار اقتصادی در حال شکستن است.

نامزد سیزدهمین دور ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فوریت دولت من اقتصاد و مدیریت است در این فوریت اساس بر جهش تولید قرار دارد و جهش تولید برای ما از یک فوریت بالا برخوردار است، تصریح کرد: در کنار جهش تولید دنبال آن هستیم تا کشور را بر مدار شایستگی اداره کنیم، به ویژه اینکه توجه به حکمرانی فضای مجازی و دولت الکترونیک و در کنار آن تمرکززدایی از پایتخت هم در دستور کار قرار خواهد داشت.

وی با بیان اینکه به دنبال بازآمایش در استان‌ها هستیم تا بتوانیم ۴۵۱ شهرستان را محور حرکت کشور قرار دهیم، گفت: بر این اساس با اعطای اختیارات ویژه برای استفاده از اعتبارات، زمینه را برای رقابت ۴۵۰ نقطه کشور فراهم کرده و این تمرکززدایی امکان این امر را فراهم می‌کند تا تحول‌آفرین شویم.

زاکانی در ادامه با تأکید بر اینکه با فساد قاطعانه برخورد خواهیم کرد، اظهار کرد: دو دهه در مقابله با فساد تجربه دارم و می‌دانم نباید ضعیف‌کشی کرد؛ نخستین اقدام من اصلاح خود دولت است تا چالاک، سبک و پاسخگو شود؛ بر این اساس در سال اول دولت من تغییر ملموسی را در کشور احساس می‌کنید و چهار سال بعد صورت جدیدی را از کشور شاهد خواهید بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری‌ با بیان اینکه البرز به ایران کوچک لقب گرفته است، یادآور شد: این استان یک دنیا ظرفیت و امکانات دارد اما سایه تهران روی این استان افتاده است.

وی با اشاره به اینکه در البرز نیازمند یک توجه ویژه هستیم، گفت: این استان با اقوام مختلف و حضور یک بافت متنوع شرایطی را فراهم کرده که فرهنگ‌های مختلف در کنار هم حضور دارند؛ شرایط موجود زیبنده ملت ایران نیست که امیدواریم بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.

همتی: سیاست دولت من اجرای برجام است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۰:۵۹

همتی عصر جمعه در گفت وگو با رادیو جوان در پاسخ به این پرسش که چه برنامه مدونی در صیانت از خانواده ایرانی دارید، اظهار کرد: ما نیاز به تعامل داریم و مردم ما همه دین باور هستند، ما نمی توانیم به کسی بگوییم چگونه زندگی کند. مردم ما مومن هستند و ما فکر نمی‌کنیم رشد و توسعه جامعه خلاف باور باشد و شعار من این است باید در منزل تعامل داشته باشیم و نمی‌توانیم به دهه ٧٠ یا ٨٠ بگوییم چگونه زندگی کند و اجازه دهیم با این فضاها خود را تطبیق دهند و اختلال را از خانه تا جامعه حل کنیم و مسیری داشته باشیم تا مسیر توسعه را به شکل بهتر در بیاوریم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه مهمترین برنامه شما برای رفع معضل بیکاری به ویژه برای جوانان و تحصیلکرده ها چیست، افزود: مشکل اساسی بیکاری که به جوانان تحصیل کرده بر می گردد، به دلیل عدم رشد اقتصادی جامعه بوده و مهترین عامل آن سرمایه گذاری در جامعه بوده است و سرمایه گذاری حقیقی جامعه ما از سال ٨٢ تغییر نکرده که خبر بدی است. در طول ١٠ سال، ۵ درصد رشد کرده ایم و باید ثبات را به بازار برگردانیم و نا اطمینانی را از بین ببریم، در نتیجه ایجاد ثبات اقتصادی، کنترل انتظارات برداشتن قید و بندهای تولید و تمرکز روی صنایع کوچک و متوسط این صنایع کاربر اشتغال زا هستند و باعث رشد اقتصدی می شود و همچنین جوانان در بخش خدمات و استارتاپ ها می توانند فعال باشند.

همتی هچنین درخصوص برجام و مذاکرات گفت: فعلا مذاکرات روی اجرای برجام است و سیاست دولت من هم همین است و احتمال دارد در این دولت اجرا شود و برجام مقدمه ای برای رفع تحریم ها است و رفع تحریم ها نیز رشد اقتصادی را به دنبال دارد و من نوید می دهم که آغاز دولت من با رفع تحریم ها همراه باشد.

جلیلی: همجواری با افغانستان فرصت خوبی برای توسعه صادرات است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۰:۵۷

"سعید جلیلی" عصر جمعه در برنامه تلویزیونی گفت و گو با مردم خراسان جنوبی که از شبکه استانی خاوران پخش شد، افزود: همجواری استان فراه افغانستان با استان خراسان جنوبی این فرصت را ایجاد می‌کند تا محصولاتی که در خراسان جنوبی تولید می‌شود به بهترین شکل بتواند از مجرا و مسیر افغانستان بازار صادراتی خودش را در آن کشور و بلکه کشورهای دیگر پیدا کند.

وی اظهار داشت: در کشورهای شرق ایران این یک فرصت بسیار خوب است و ما وقتی در مرز ماهیرود حضور پیدا می‌کنیم، می‌بینیم آنجا چگونه تجار، صنایع و صنعتگران می‌توانند از این بستر و دروازه برای افزایش صادرات به کشور افغانستان استفاده کنند و این می‌تواند به تولید ما جهش بدهد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سال ۹۵ پس از اعلام گشایش‌های اقتصادی و اینکه گفته می‌شد برای ما زمینه‌هایی فراهم شد در عرصه روابط خارجی، صادرات ایران به ۲۸ کشور اتحادیه اروپا در همان سال‌ها که می‌گفتند شرایط خوب است، نصف صادرات ایران به افغانستان بود.

وی افزود: اگر امروز ما بتوانیم بازار افغانستان را به شکل خوب هدف کالاهای ایرانی قرار دهیم صادرات می‌تواند تا چند برابر افزایش یابد و سهم استان خراسان جنوبی در این زمینه یک سهم قابل توجه و چشمگیر خواهد بود.

جلیلی گفت: همچنانکه در نزدیکی افغانستان، در پاکستان هم چنین بازاری وجود دارد و امروز این کشور بیش از ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد و در بررسی‌هایی که ما انجام دادیم از این میزان، ۱۶ میلیارد دلار به راحتی می‌تواند در همین شرایط از ایران تامین شود.

وی اظهار داشت: من می‌گویم حتی شما عزیزان ما در استان خراسان جنوبی می‌توانید یک نقش بزرگ و ارزنده در این عرصه داشته باشید، شما می‌توانید نقش بزرگی در روابط خارجی اقتصادی ایران ایفا کنید که اگر در این زمینه جهش بزرگ در صادرات صورت بگیرد این همان جهشی است که به جهش ایران کمک می‌کند.

نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: امروز یکی از بحث‌های مهمی که در عرصه روابط اقتصادی با خارج داریم، موضوع کریدور شمال - جنوب ایران است، کریدوری که می‌تواند نه تنها به اقتصاد ما و اقتصاد منطقه بسیار کمک کند بلکه برخی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی دنیا مثل چین و هند به شدت مشتاق هستند چنین مسیر ترانزیتی در کشور شکل بگیرد.

وی گفت: در این مسیر نقش استان خراسان جنوبی قابل توجه است و می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد این استان داشته باشد که در این زمینه حتما باید برنامه‌های جدی که طراحی شده است، دنبال شود.

جلیلی اضافه کرد: از باب حمل و نقل ریلی، ترانزیت کالا همچنین در عرصه‌های دیگر، در انتقال و صادرات نه تنها کالا که صادرات برق و انرژی، اینها فرصت‌هایی است که امروز برای کشور ما فراهم است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خراسان جنوبی استانی است که هرگاه در جلسات و موضوعات مختلف در مقایسه بین استان‌ها بررسی شده و آمار، آثار و شاخص‌های‌ این استان مطرح می‌شود، موجب افتخار است؛ به لحاظ سطح تحصیلات، حضور در مجامع علمی و دانشگاهی، کاهش آسیب‌های اجتنماعی در استان که همه اینها باعث افتخار است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: من به خوبی با فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که در استان شما وجود دارد آشنا هستم، توانمندی‌های شما را می‌شناسم و می‌دانم امروز استان چه فرصت‌ها و توانمندی‌هایی پیش رو دارد.

وی افزود: امروز برای اداره کشور دو نگاه می‌توان داشت که یک نگاه حداقلی است و اینکه فقط بخواهیم کشور را به شکل روزمره اداره کنیم و حتما با نگاه حداقلی، کشور ارتقا و جهش پیدا نخواهد کرد و با این نگاه حداکثر چند مساله حل بشود یا نشود اما این برای اداره کشور کافی نیست.

جلیلی گفت: دوم نگاهی که به قله‌ها باشد و قله‌های پیشرفت را هدف قرار دهد و بخواهد کشور در چهار سال آینده جهش پیدا کند و سوال این است که آیا این جهش ممکن است.

وی افزود: من و همکارانم که جوانان همین مرز و بوم هستند و برخی از جوانان و متخصصین استان شما هستند در حرکتی که در هشت سال گذشته داشته‌ایم به خوبی پی برده‌ایم که امروز کشور می‌تواند به یک ارتقا و جهش دست یابد.

وی تصریح کرد: این یک شعار نیست و یک مطالعه عمیق و بررسی جدی است، بررسی که فقط در اتاق‌های دربسته صورت نگرفته است و با حضور در ۳۱ استان، شهرها و روستاها، شهرک‌های صنعتی، دانشگاه‌ها، جلسات متعدد گفت و گو با صاحبنظران صورت گرفته است.

جلیلی با بیان اینکه با دهها صنف گفت و گو شده است گفت: در همین هشت سال چند بار به استان شما سفر کرده‌ و جلسات متعدد و بازدیدهای مختلف داشته‌ام، از مرز ماهیرود تا جلسه در اتاق باررگانی، از جلسه با اساتید دانشگاه تا جلسه و پرسش و پاسخ با دانشجویان، از جلسات متعدد با کارشناسان حوزه‌های مختلف در استان و شهرهای مختلف را آمده‌ام و دیده‌ام.

وی اظهار داشت: به این جمع‌بندی رسیده‌ام که امروز کشور ما می‌تواند جهش پیدا کند و این جهش به معنای این است که خراسان جنوبی هم می‌تواند در همه شاخص‌ها جهش پیدا کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز فرصت‌های بسیار خوبی در این استان وجود دارد در بخش کشاورزی محصولات ارزشمندی که استان خراسان جنوبی دارد محصولاتی است که می‌تواند یک مبنای جدی برای ارزآوری، صادرات کشور و افزایش اشتغال باشد.

وی افزود: اینها فرصت‌های بسیار ارزشمندی است و فرصت‌های معدنی که در استان شما وجود دارد اگر به خام‌فروشی اکتفا نشود می‌تواند نه تنها برای استان که کل کشور یک سرمایه بزرگ و گران‌سنگ باشد.

جلیلی بیان کرد: هر میزان ما ارزش افزوده بیشتری بر این مواد معدنی در داخل استان انجام دهیم می‌تواند برای ما فرصت‌های بزرگی را هم در زمینه اشتغال و هم در ارزآوری ایجاد کند.

وی گفت: اگر ما به فرصت جوانان، نخبگان و متخصصان این استان توجه جدی داشته باشیم که نه تنها در استان که در همه کشور باعث افتخار هستند و نقش‌آفرینی می‌کنند، این یک سرمایه بزرگ نه تنها برای استان که برای کل کشور خواهد بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نام بردن از عالمان بزرگ خراسان جنوبی از جمله آیت الله تهامی، آیت الله آیتی، آیت الله موهبتی، آیت الله ربانی و خاندان بزرگ عبادی افزود: امام جمعه بیرجند امروز به زهد و وارستگی شهره تمام کشور است و اینها سرمایه‌های ارزشمند مردم خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه شهدای گرانقدری از این خطه از جمله شهیدان رحیمی، آهنی و ناصری تقدیم نظام و انقلاب شده‌اند گفت: ده‌ها شهید دیگر از جوانان این استان در دفاع از نظام، انقلاب و اسلام تقدیم شده‌اند و برای ایران عزیز حماسه‌آفرین بوده‌اند.

جلیلی اظهار داشت: امروز جوانان، دانشمندان و نخبگان استان خراسان جنوبی در جای جای این کشور افتخارآفرینی می‌کنند که بسیار ارزشمند است.

وی افزود: من از شما مردم خراسان جنوبی به ویژه جوانان عزیز، با انگیزه، انقلابی، متخصص و دانشمند این سوال را می‌کنم که آیا این امکان وجود ندارد شما که چنین عرصه‌های بزرگی را فتح کردید، در عرصه اقتصاد، تجارت، کشاورزی و روابط خارجی اقتصادی هم این حماسه‌ها را ایجاد کنید.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هریک از شما در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی باید اهتمام کنید و سند پیشرفت استان را خود جوانان منطقه بنویسید و در سایر مناطق کشور هم باید همین ابتکار رقم بخورد؛ جوانان باید به دولت بگویند که چه ظرفیت‌هایی در هر روستا مورد غفلت واقع شده و یا چه ابتکاراتی را می‌توان به کار برد و از آن به بهترین شکل استفاده کرد.

وی افزود: چه خلاقیت‌هایی را می‌توان در جهت ارتقای خراسان جنوبی به کار گرفت و این را باید قبل از همه، خود جوانان هر استان و شهر و روستا همت بگمارند و این موضوع امکان پذیر است.

جلیلی عنوان کرد: در چهار سال آینده هر برادری که بتواند اعتماد ملت ایران را جلب کند، محتاج و نیازمند چنین سرمایه گران‌سنگی است و باید مردم به کمک دولت بیایند و ظرفیت‌ها را معرفی کنند و از او مطالبه کنند، به او بگویند می‌توان با ابتکارات و خلاقیت‌ها آن منطقه را جهش داد.

وی گفت: در همین راستا می‌خواهیم یک کار بزرگ انجام دهیم که دچار روزمرگی نشویم و کار بزرگ نیازمند مردان بزرگ است، مردانی که کار واقعی می‌کنند چرا که کشور را با نمایش نمی‌توان اداره کرد، نمایش، گزارش و همایش کار کشور را حل نمی‌کند و مشکل کشور را دوا نمی‌کند.

وی بیان کرد: حل مشکلات بحث بسیار بزرگی است و این مردان میدان را می‌خواهد و اگر در جای جای کشور موفقیت‌های بزرگی داشتیم مرهون انسان‌های مخلص، مجاهد و ارزشمندی هستیم که با تمام توان کار کردند و نگذاشته‌اند که کشور متوقف شود و سعی کردند که پیشرفت کشور را رقم بزنند.

جلیلی با تاکید بر اینکه باید پیشرفت کشور شتاب جدی بگیرد گفت: این مردان که ابا دارند از شناخته شدن و متاسفانه در رسانه‌ها دیده نمی‌شوند، باید شناخته و شناسانده شوند.

وی افزود: من از شما مردم خراسان جنوبی با شناختی که از ظرفیت‌ها، روحیات و فضلیت‌های شما دارم، خواهشم این است که در این گام همراه شوید تا موفقیت بزرگ شکل بگیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر امروز از جهاد بزرگ برای جهش ایران صحبت می‌کنیم، لازمه این جهاد بزرگ یک تلاش سترگ و همگانی است و اگر می‌خواهیم ایران اسلامی جهش پیدا کند باید خراسان جنوبی جهش پیدا کند.

وی گفت: اگر می‌خواهیم ایران موفق و سربلند باشد باید بدانیم که این موضوع بدون جهش تک تک روستاها، شهرها و استان‌ها ممکن نیست.

رییسی: رفع حاشیه نشینی با رسیدگی به روستاها میسر می‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۰:۱۰

سید ابراهیم رییسی عصر جمعه در برنامه گفتگوی تلویزیونی با مردم خراسان رضوی افزود: مسئله حاشیه نشینی در مشهد بیش از مناطق دیگر است و افراد حاشیه نشین پیش از این در روستاها به تولید مشغول بوده اند که به دلیل عدم توجه به وضعیت اقتصادی و کشاورزی و قابل پیش بینی نبودن تولید محصولات خود مجبور به زندگی در حاشیه شهرها شده اند.

وی ادامه داد: دولت باید محصولات آنها را به صورت تضمین بخرد در غیر این صورت مجبور به خرید محصول از خارج هستیم لذا باید کشاورز بتواند محصولات کشاورزی را پس از برداشت با اطمینان بفروشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر به کشاورزی رونق دهیم از حاشیه نشینی در شهرها کاسته خواهد شد و باید به حاشیه نشینها نیز رسیدگی کرد، این خانواده ها که اهل کار هستند در وضعیت خوبی زندگی نمی‌کنند و رسیدگی به وضعیت آنان بسیار جدی است، در زمان فعالیت در آستان قدس رضوی نیز توجه خاصی به حاشیه شهر مشهد داشته و معتقدم باید به حاشیه شهرهای دیگر کشور نیز توجه نمود.

وی افزود: مسوولان اغلب از حاشیه نشینی مطابق آمار یاد می کنند اما در عمل برخی مسائل مورد توجه قرار نمی‌گیرد، در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری هم به علل حاشیه نشینی و همچنین به رفع مشکلات حاشیه نشینی توجه خواهم کرد.

تسهیل زیارت مساله نخست خراسان رضوی

رییسی ادامه داد: اولین مسئله در خراسان رضوی موضوع زیارت و تسهیل امور زائر است، در سال هایی که توفیق خادمی در آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) را داشتم اول به تسهیل امر زیارت توجه کردم، سالانه ۲۷ تا ۳۰ میلیون زائر در مشهد داریم لذا تسهیل امر زیارت در مشهد و همچنین شهرهایی که در مسیر زیارت قرار دارند بسیار مهم است.

وی به میهمان نوازی مردم مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: این مردم آرامش خود را برای زیارت زائران هزینه می کنند، پیشتر نیز از دغدغه های من این بود که علاوه بر تامین اسکان برای خانواده متوسط زائر، برای خانواده های محروم نیز محل اسکان فراهم کنم که نتیجه آن ساخت زائرسراها در دوره خادمی من در آستان قدس رضوی بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: معتقدم آستان قدس رضوی نباید در برخی اقدامات مانند ساخت پاساژ شرکت کند، این نوع رفتارها هزینه اجتماعی به آستان قدس رضوی تحمیل می کند از سوی دیگر مشهد نیازی به توسعه مغازه ندارد. در راستای تغییر این اقدامات تصمیم گرفتم با هماهنگی دولت برخی پروژه های آستان قدس رضوی را تبدیل به احداث بیمارستان هزار تختخوابی کنم که همکاری نکردند و این امر به نتیجه نرسید.

وی ادامه داد: مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی ایران اسلامی محل بسیاری از برکات خداوند متعال است و این استان اکنون قطب کشاورزی کشور شده و لازم است کارهای بسیار از جمله در حوزه آب انجام شود.

رییسی گفت: در کشور ما کمبود آب به خاطر کاهش نزولات آسمانی وجود دارد اما مشکل اصلی در کشور مدیریت آب است، با اصلاح مدیریت می‌توان مصرف آب شرب، صنعت و کشاورزی را مدیریت نمود.

افزایش تجارت خارجی در منطقه به مدد خراسان رضوی

وی به ظرفیتهای بازرگانی و تجاری خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: می توانیم با کشورهای همجوار در آسیای مرکزی به خوبی تجارت کنیم، اکنون سهم ما از تجارت هزار میلیارد دلاری منطقه ۲ درصد و بسیار اندک است. می توان سهم ۲۰ میلیارد دلاری تجارت ایران در منطقه را به ۴۰ میلیارد دلار افزایش داد و خراسان رضوی می‌تواند در کنار استانهای همجوار نقش مهمی در این رونق ملی داشته باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وزارت امور خارجه در ارتباط با دیپلماسی اقتصادی و بازاریابی برای کالاهای داخلی می تواند نقش مهمی ایفا کند و علاوه بر این بازارچه های مرزی استان نیز باید به صورت فعال وارد عمل شوند چرا که برخی از آنها فعال نیستند.

وی معادن را یکی از ذخایر خدادادی کشور دانست و گفت: یک مشکل عمده در این صنعت این است که تعداد زیادی پروانه بهره برداری معدن در کشور صادر شده اما نیمی از آنها فعال نیست می توان با رفع این مشکل بر مساله بیکاری فائق آمد.

رییسی افزود: نباید در استانی مثل خراسان رضوی که در حوزه های کشاورزی، صنعت و خدمات فعال است شاهد بیکاری باشیم، می توان این استان را در کاهش بیکاری پیشگام کشور نمود از طرفی فعال شدن حوزه کارهای دانش بنیان در این زمینه در توسعه نقش مهمی خواهند داشت.

با رفع مشکل ازدواج نیاز به تبلیغ برای ازدواج جوانان نیست

وی ادامه داد: اگر زمینه اشتغال و مسکن در کشور فراهم شود ازدواج جوانان دیگر نیاز به تبلیغ ندارد، می توان با ظرفیت عظیم خراسان رضوی و با وجود فرهیختگان استان و بهره گیری از صنایع عظیم آن به رفع مشکلات و دغدغه مردم امیدوار بود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید تلاش کنیم مردم حضور بسیار فعال در انتخابات داشته باشند و بعد از انتخابات نیز در رفع دغدغه ها و اجرای عدالت در تقسیم ظرفیتهای کشور باید ما را همراهی کنند.

وی افزود: جوانان خراسانی به هر دلیلی اگر سرخورده و ناامید شده‌اند امیدوارم در صحنه حضور پیدا کنند تا شرایط را تغییر دهند، تغییر شرایط و وضعیت امروز که از آن ناراحت و نگران هستیم امکان پذیر است و این تغییر در دست جوانان است.

رییسی ادامه داد: برخی امید به تغییر در وضعیت دستگاه قضایی نداشتند اما در همین دوره کوتاه تصدی اینجانب بر این مجموعه تغییرات رخ داد و نگاه مردم در این خصوص تغییر کرد.

قاضی زاده هاشمی: برای ساخت ایرانی جدید، قدرتمند و بدون تبعیض به میدان آمده‌ام
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۲۰:۰۸

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گوی تلویزیونی که از سیمای مرکز کردستان پخش شد، اظهار داشت: دولت سلام دولت مرکز نشین نیست و به محیط فکر می کند، استان به استان و شهرستان به شهرستان موضوعات را ارزیابی کرده، موانع رشد و نقاط ضعف و قابلیت‌های توسعه را بررسی کرده و با توجه به هرکدام برنامه ریزی خواهد کرد.

وی افزود: برنامه‌های مختلفی برای شهرستان های مختلف دیده شده و کاری می کنیم که به جای یک تهران به عنوان یک پایتخت ۴۸۵ پایتخت داشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مسأله اصلی نوع حکمرانی دولت و نوع نگاه مردم در اداره کشور است و تلاش می شود روش اداره کشور را تغییز داده و در مدل جدید امور به مردم واگذار شود چرا که حرف من این است آیا شما مصالح استان را بهتر درک می‌کنید یا فلان کارشناس در تهران و یک پایتخت درست کرده‌ایم همه امکانات و تصمیمات در اختیار آن است اما در طراحی ماهمه شهرستان ها باید پایتخت می شوند.

قاضی زاده هاشمی گفت: مسوولان استان با پیشنهاد و نظر نخبگان استان منصوب می شوند اگر یک سوم مردم اعلام عدم رضایت کنند توسط دولت عزل نی شوند اصلیت وظیفه مسوولان پاسخگوی یه مردم است.

وی افزود: ما مردم خیلی خوبی داریم ما جوانان بسیار خوب و عالمی داریم حتی مدیران خوبی دارین که سرجای خود قرار نگرفته‌اند یا از دایره دولت به علت عدم بله قربان گویی به صاحبان زر و زور بیرون قرار گرفته اند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: رهبر فرزانه ای داریم منابع بسیاری داریم توانمندی های زیادی داریم اما روش اداره کشورمان روش اداره صحیحی نبوده به همین خاطر یک نهضت جوانانه شکل گرفته و بنده نه به عنوان یک کاندیدا و یک نفر بلکه به عنوان نماینده یک جریان فکری که جوانان بپا خاسته شما هستند.

وی اضافه کرد: برای ساخت ایران جدید برای ساخت ایران قدرتمند برای ساخت ایرانی بدون تبعیض و عادلانه بارویکرد و روش جدید با اقدامات موثر پا به میدان گذاشتند تا بتوانند با همت بلند شما مردم به نتیجه برسند.

وی ادامه داد: به‌همین خاطر دولت سلام به همه سلام می‌گوید به آینده سلام می‌گوید به تمام اقوام و مذاهب سلام می‌گوید گروههای مختلف اجتماعی که هستند اصناف مختلف جنسیت های مختلف کودک و نوجوان و میانسال افراد مسن به همه همه سلام می گوید سلام می گوید به توان گرایی به سیاست زدگی و سلام می‌گوید به حاشیه سازی و سلام می گوید به عدم توجه به مردم و خودش را وقف می کند این دولت که فرزندان شما هستند که ۲۴ساعته که مجاهدانه و شبانه روزی تلاش بکند در کنار شما باشد در کل این سرزمین تا ان شالله ایران را به مقطع متعالی که هست برساند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم عزیز کردستان شما استانی بسیار زیبا دارید استانی به ۱.۶ دهم میلیون نفر جمعیت دارد و ۱۰ شهرستان و عمده ساکنان این استان مردمانی دلاور هستند استانی که دامپروزی در آن خیلی توسعه پیدا کرده مرز بسیار بسیار فعالی دارد تجارت آنجا فعال است.

وی اضافه کرد: متاسفانه پدیده هایی مانند کولبری هم یک زخم غیرقابل قبول و رنج اور است اخبار ان هست و همه ملت ایران شرمنده این هستند که بعد از جنگ نتوانستند دولت های مختلف کار خاصی برای استان انجام دهند.

وی افزود: اینجا سلام عرض می کنم به مردم عزیز شهرستان بانه، مردم غیور، دلاور با ظرفیت های فوق العاده بالایی که در این شهرستان وجود دارد رشد مثبت جمعیتی در بانه داشتیم که این محل خوشحالی است بعد خانوار در این شهرستان نسبتا بالاتر از بقیه جاها است نرخ بیکاری کمتر نیست به بقیه شهرستان های استان دارد هر چند استان کردستان از نرخ بیکاری بالایی برخوردار است.

وی اظهار داشت: خوشبختانه ما آنجا بازارچه خیلی خوبی داریم که جذب گردشگر می کند دو تا سد بهره برداری شده داریم که منابع آبی غنی منطقه را نشان می دهد خوشبختانه با سرمایه مردمی هتل های پنج ستاره و هتل های خوبی آنجا احداث شده امیدواریم با توجه به اینکه منطقه تجاری و گردشگری است توسعه پیدا کند وجود بیش از ۱۰۰ مجتمع تجاری و ۱۲هزار مرکز خرید است که این نشان دهنده یک تجارت تجارت فعال در منطقه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این دروازه مبادلات خارجی کردستان و شاید بشود گفت غرب ایران است که محل قابلیت فعال کردن بیشتر از آن هم هست منطقه، منطقه کشاورزی غیر از تجارت انگور و گردو آنجا بخوبی کشت می شود و وجود دره استراتژیک سیلنر در استان‌ها مقابل تهدیدهای خارجی محل توجه است و به لحاظ امنیتی باید برنامه ریزی مناسب است مشکلات جدی هم دارد تعداد کم معلمان تحصیل کرده های شهر آنجا فرصت اشتغال مناسب ندارند و باید مهاجرت کنند.

وی افزود: حاشیه نشینی آنجا در این سال های اخیر دیده می شود و باید به آن فکر کرد و عدم بهره برداری مناسب از لحاظ منطقه ویژه صنعتی آنجا وجود دارد و عدم استفاده مناسب از ظرفیت های گردشگری که همه این ها نشان می دهد ما یک برنامه جامعی برای شهرستان بانه باید در نظر بگیریم.

قاضی زاده هاشمی گفت: مردم عزیز بیجار سلام مردم غیور،متدین بیجار با ظرفیت‌های سترگی که در منطقه هست فرش شان یک برند جهانی مشهور است تولیدات زراعی آنجا فوق العاده زیاد است تولید گندم آنجا نسبت به میانگین کشوری بالاتر است در مسیر ترانزیتی قرار گرفته مسیر حمل و نقل به سمت غرب است.

وی افزود: ظرفیت های کوهستانی فوق العاده ای در بیجار داریم اما نرخ بیسوادی قابل توجه است مهاجر فرست است جمعیت زیادی از مردم بیجار به شهرهای مختلف مهاجرت کرده اند ولی نرخ ازدواج آنجا کاهش پیدا کرده که محل نگرانی است.

وی اضافه کرد: حجم دام نسبت به مرتع زیاد است در حوزه کشاورزی سرمایه گذاری بیشتری بکنیم تا هم مردم منطقه را نگه دارد و هم بتوانیم با ارتقای کیفیت کشاورزی از منابع آبی و مرتعی آنجا محافظت کنیم متاسفانه خشکسالی و نبود آب کافی در منطقه بیجار دیده می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: همچنین زیرساخت های مناسب آنجا ندارد باز این به ما می گوید به برای این شهرستان با توجه به ظرفیت ترانزیتی که در منطقه وجود دارد وکشاورزی منطقه بخصوص در حوزه فرش یک برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم عزیز دهگلان شهرستان بیشتر این شهرستان جمعیت روستایی است زیرساخت های ارتباط روستایی انجاک کم است مشکل آب شرب دارند مردم منطقه مقداری تاثیرپذیری دارد از شهرهای اطراف و کشورهای همسایه و این باعث شده که تنش های قومی در منطقه ایجاد شود که با توجه‌وتوسغه شهرستان دهگلان این مسایل که بعضاً بدنبال القایش هستند در این شهرستان از بین خواهد رفت.

وی افزود: سلام به مردم دیواندره مردم دلاوری که در منطقه زندگی می‌کنند معادن زیادی در این منطقه داریم معدن مرمر و سنگ لاشه داریم سطح اراضی قابل کشت این شهرستان به نسبت استان بالا است و بیشترین تولید دامی را در استان این شهرستان دارد مسایلی که در این شهرستان با آن روبرو هستیم.

وی افزود: در حوزه محرومیت از خدمات مناسب بهداشتی درمانی حوزه صنعت آنجا سرمایه گذاری مناسبی نشده بیشتر کشاورزی و دامپروری است بهره وری پایین در بخش زراعت آنجا داریم همچنین کمبود مراتع کشت آبی که باید توسعه پیدا کند در زمینه تاسیسات مثل تاسیسات برق و مخابرات که آنجا سرمایه گذاری نشده و همچنین صنایع تبدیلی بخصوص صنایع تبدیلی دامی با توجه به این آن منطقه منطقه دامی است در آن وجود ندارد.

وی گفت: سروآباد یک شهرستان گردشگری و تاریخی است جمعیت روستایی زیادی دارد و شهر آرامی است مردم به خوبی کنار هم زندگی می کنند خوشبختانه منابع آبی خوبی دارد و مردم مشکل آبی کمتری دارند.

وی اضافه کرد: لازم است مردم آنجا با پیوند گردشگری ، بوم‌گردی و صنایع دستی ما توسعه بدهیم اقتصاد منطقه را یکی از بزرگترین مجتمع های پرورش ماهی سردآبی در منطقه و ۲۳ کیلومتر هم مرز مشترک با عراق دارد که فرصت فوق العاده ای برای سرمایه گذاری است که بتوانیم اقتصاد سروآباد و منطقه را با آن توسعه دهیم.

وی افزود: لازم است بازارچه های پررونق و پویا آنجا گسترش پیدا کند و مسایلی هم آنجا داریم که باید مورد توجه قرار گیرد سالمندی آنجا یک پدیده شده و تعداد سالمندان آنجا زیاد است و خدمات ویژه می‌خواهند خدمات بهداشتی درمانی انجا مقداری کم است و هم بیکاری و مهاجر فهرستی داریم و پدیده کولبری و قاچاق آنجا زیاد دیده می شود و باید حتما ما یک برنامه ریزی بکنیم که مساله کولبری حل شود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.

سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیس‌الساداتی مشهور به رییسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری هستند.

مخالفت مهرعلیزاده با برگزاری همایش مردمی حامیان خود
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۵۳

ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: محسن مهرعلیزاده برای حفظ سلامت مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی با برگزاری همایش مردمی ستاد استان‌های شمال غرب مقیم مرکز و حامیان خود مخالفت کرد.

متن اطلاعیه ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر است:

«در پی اعلام برگزاری همایشی از سوی ستاد استان‌های شمال غرب مقیم مرکز، در تاریخ جمعه 21 خرداد 1400، به اطلاع عموم علاقمندان و حامیان دکتر مهرعلیزاده که قصد شرکت در این همایش را داشتند، می‌رساند؛ با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در جهت حفظ سلامت هموطنان گرامی، طبق نظر شخص دکتر مهرعلیزاده، این همایش برگزار نشد.

بدینوسیله ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران و علاقمندان به شرکت در این برنامه، جهت عدم برگزاری همایش پوزش می‌طلبیم.»

همتی: من تنگناهای اقتصادی را زیر نظر داشته‌ام/ می‌دانم مشکل کشورمان کجاست
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۳۷

عبدالناصر همتی عصر جمعه در برنامه ایران سرای من که از شبکه استانی سهند پخش می‌شد افزود: مشکل اصلی کشور ما این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد غالب شده است و مسائل اقتصادی تحت تأثیر نگاه سیاسی در استان‌ها قرار گرفته است که باعث شده ما نتوانیم از ظرفیت‌های استان‌ها بهره بگیریم.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و اگر این روند ادامه یابد نتایج بدتری متوجه کشور خواهد شد.

همتی گفت: باید سیاست در اختیار اقتصاد قرار بگیرد تا شرایط زندگی و معیشت مردم بهبود یابد. من تنگناهای اقتصادی را زیر نظر داشته‌ام و می‌دانم مشکل کشورمان کجاست.

وی ادامه داد: من می‌خواهم فقط ۴ سال رئیس جمهور شوم و در این مدت فارغ از هرگونه محافظه کاری امور کشور را اصلاح کنم. چرا که معتقدم باید نگاه متمرکز به کشور را از صحنه اقتصادی برداریم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نباید در پایتخت متمرکز شویم چرا که شهرهای دیگر کشورمان در حاشیه قرار می‌گیرند. برنامه من این است که هر سه ماه با نخبگان هر استان جلسه تشکیل دهم تا ویژگی‌های هر استان را بشناسیم و برنامه ریزی کنیم.

همتی ادامه داد: در حوزه گردشگری هر کدام از استان‌ها ظرفیت خاصی دارند و باید در جذب توریست‌های خارجی ساده سازی کنیم و سختگیری نکنیم چون هر مسافر خارجی با خودش ارز و فرصت اشتغال می‌آورد.

وی بیکاری جوانان را به علت غلط بودن نگرش اقتصادی دانست و گفت: در سال‌های اخیر فقط ۵ درصد افزایش ثروت در کشور صورت گرفته و سفره مردم کوچک‌تر شده است و اشتغالزایی از بین رفته است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: توانمندسازی در دولت من شامل دو اصل است. اولاً باید حداقل دستمزدها اصلاح شود و دوم اینکه یارانه‌ها عادلانه و منطقی بین دهک‌های پایین جامعه توزیع شود.

وی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی اضافه کرد: قیمت خرید محصولات کشاورزی عادلانه نیست. خرید محصولات باید تضمینی باشد نه قیمت آنها. از طرفی تأمین نهاده‌های دام نظیر بذر و کود و سمّ در کشور دچار مشکل شده است‌.

عبدالناصر همتی افزود: دولت سیزدهم باید آزادی‌های اجتماعی احترام بگذارد. چرا جوانان ما اوقات فراغت ندارند و از زندگی شأن ناراضی هستند؟ چرا زمینه تفریح دختران و زنان که نیمی از جامعه هستند وجود ندارد؟

وی اظهار کرد: در شهرهای کوچک که محیط بسته‌تر است عرصه بر دختران و پسران تنگ شده است.

همتی در ادامه صحبت‌های خود در باره برنامه دولت خود برای آذربایجان شرقی گفت: تبریز روزگاری شهر اولین‌ها بود اما امروز از این رتبه فاصله گرفته است. تلاش می‌کنم این موقعیت را به تبریز برگردانم.

وی ایجاد قطار سریع السیر تبریز _ تهران و گسترش صنعت پوشاک و فرش را از دیگر برنامه‌های خود برای این استان اعلام کرد.

جلیلی: کشور برای جهش در حوزه‌های مختلف نیازمند امثال شهید باکری است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۳۶

سعید جلیلی در گفت‌وگوی خود با شبکه استانی آذربایجان‌غربی استان آذربایجان‌غربی را دروازه صادرات به کشورهای مختلف عنوان کرد و اظهار داشت:این استان با داشتن مرز مشترک با چندین کشور ظرفیت مهمی در حوزه اقتصادی به شمار می‌رود، که باید برای استفاده از این ظرفیت مهم برنامه‌ریزی کرد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و معدن افزود:کشاورزی و معدن در این استان یکی از مواردی است که می توان با توجه و برنامه ریزی و ایجاد صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی در جهت ایجاد اشتغال و بهره‌مندی اقتصادی از آن استفاده کرد و گام مهمی در جهش تولید برداشت.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به استعدادهای ورزشی این استان خاطرنشان کرد:آذربایجان‌غربی در رشته های مختلف ورزشی از جمله والیبال مستعد است و اگر بخواهیم این روند روبه رشد ادامه داشته باشد باید در جهت استعدادیابی قدم‌های صحیحی برداریم.

جلیلی در بخش پایانی صحبت‌‌های خود با اشاره به رشادت‌های مردم آذربایجان ‌غربی در مبارزه و تامین امنیت مرزهای ایران اسلامی تصریح کرد: مردم آذربایجان‌غربی سا‌ل‌ها با اراده و همت امنیت مرزهای ایران عزیز را تامین کرده اند ، و شهید باکری و آیت الله حسنی نماد این مجاهدت‌ها هستند.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری رشادت‌های شهید باکری و همرزمانش، نیاز امروز کشور را همت و اراده‌ی امثال شهید باکری دانست وگفت: اگر خواهان ایجاد جهش واقعی در کشور هستیم باید افرادی که مثل این شهید با اراده و همت هستند را به مردم معرفی کنیم و برای اداره کشور روی کار بیاوریم.

همتی: حل مشکلات اختیاراتی فراتر از رئیس بانک مرکزی می‌خواهد/ عادت به شعارهای پوپولیستی ندارم
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۲۷

عبدالناصر همتی عصر امروز در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم استان چهارمحال و بختیاری از طریق شبکه جهانبین گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد 60 تا 70 درصد دغدغه مردم مسائل معیشتی و اقتصادی است بنابراین دولت آینده نمی‌تواند دولت غیراقتصادی باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت آینده نیاز داریم جلوی اشتباهات گذشته را بگیریم در غیر این صورت ممکن است دیر شود.

وی افزود: من معتقد هستم زمان در حال گذر است ما نیاز داریم که خیلی سریع ریل اقتصاد کشور را تغییر دهیم و حکمرانی اقتصاد که تاکنون اشتباه پیش رفته را اصلاح کنیم.

همتی با بیان اینکه ما نیاز داریم که به مردم بگوییم این روندی که در سال‌های گذشته انجام شده روند مطلوبی برای اقتصاد کشور نبوده است، اضافه کرد: قدرت خرید مردم در سال‌های گذشته کاهش داشته و سرمایه‌گذاری و رشد تولیدات در کشور کاهش پیدا کرده است.

موانع تولید باید حذف شود

وی توضیح داد: اصل توسعه و اشتغال به تولید برمی‌گردد بنابراین موانع تولید باید از بین برود و تولید باید به طور جدی حمایت شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: ما دیگر فرصت اشتباه و یا تداوم اشتباهات گذشته را نداریم بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد بر سیاست حاکم باشد و اگر این‌گونه نشود ناکارآمدی و مداخلات دولت در اقتصاد ادامه پیدا خواهد کرد.

وی گفت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که دولت دست و پایش را از اقتصاد کشور کنار بکشد و بخش خصوصی و مردم وارد صحنه تولید شود.

همتی تصریح کرد: شعار دولت من تعامل از خانه تا جهان است و در شرایط فعلی این تعامل وجود ندارد بلکه بیشتر تقابل است و این موضوع در داخل کشور بیشتر است و سبب استهلاک نیروها می‌شود.

پیش‌بینی‌ ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه‌گذاری خارجی

وی افزود: باید موانع رشد اقتصادی را از بین ببریم چرا که نمی‌توانیم بیشتر از این شاهد نوسان رشد اقتصادی باشیم، پیش‌بینی‌ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: ما نیاز داریم تورم را مهار کنیم در غیر این صورت این تورم سفره عده زیادی را کوچک و عده کمی را بزرگ‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه شاید مردم از من سوال کنند که شما که تاکنون رئیس بانک مرکزی بوده‌اید چرا اقدامی نکردید، خاطرنشان کرد: بخشی از این موضوع به تحریم‌ها برمی‌گردد و بخشی به اختیارات من در بانک مرکزی چراکه حل این مشکلات قدرت و اختیاراتی فراتر از رئیس بانک مرکزی می‌خواهد.

تحریم‌های ظالمانه درآمدها و روابط اقتصادی دولت را تحت تأثیر قرار داده است

همتی با بیان اینکه کاندیداهای دیگر این توان و بینش اقتصادی را ندارند که بتوانند اقتصاد را از این مسیر خطرناک فعلی نجات دهند، عنوان کرد: ما نیاز داریم انزوای خارجی را از بین ببریم چرا که تحریم‌های ظالمانه درآمدها و روابط اقتصادی دولت را تحت تأثیر قرار داده است.

برنامه‌های جدی در حوزه‌های رشد اقتصادی دارم

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های جدی در حوزه‌های رشد اقتصادی، کاهش تورم، کاهش بیکاری و رشد اشتغال، کنترل و پیشبرد رفاه مردم و احیا و اصلاح معیشت مردم دارم، توضیح داد: معیشت مردم تحت تأثیر تورم، تحریم و کاهش ارزش پولی و قدرت خرید دچار مشکل شده است و این مشکلات با عادلانه کردن پرداخت یارانه، بازتوزیع درآمدهای کشور، اخذ مالیات از دارایی و درآمدهای غیرتولیدی و کمتر کردن فشار مالیاتی بر تولیدکننده‌ها قابل حل است.

50 درصد کابینه من در دست جوانان و زنان است

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنای من این است که 30 درصد مشاغل در بخش دولت و غیردولت دست زنان باشد و 50 درصد کابینه حتما در دست زنان و جوانان خواهد بود.

وی اضافه کرد: دولت باید به مثابه یک کالای عمومی باشد و بیشتر در حوزه‌های زیرساختی سرمایه‌گذاری کند و در قیمت‌گذاری‌ها و مسائل جزئی دخالت نکند.

همتی در ادامه با اشاره به صادرات غیرنفتی، عنوان کرد: استان‌ها می‌توانند نقش کلیدی در این حوزه داشته باشند و از طریق گسترش تولیدات صادرات‌محور، زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کنیم.

توسعه در انزوا ممکن نیست

وی اظهار داشت: معیشت مردم با تداوم انزوا، تحریم و تقابل حل نخواهد شد اگر ما فکر می‌کنیم بدون این‌ها می‌توانیم به توسعه برسیم سخت در اشتباه هستیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه من عادت ندارم شعارهای پوپولیستی بدهم که امکانات آن وجود ندارد، گفت: توزیع درآمد در کشور باید اصلاح شود و ما نیاز داریم که مردم رفاه بیشتری داشته باشند.

رئیسی: آقایان ۸ سال کشور را معطل گذاشتند
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۲۵

سید ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی رادیویی و تلویزیونی با مردم استان کرمانشاه، اظهار داشت: استان کرمانشاه با تقدیم ۱۰ هزار شهید و ۱۹ هزار جانباز از استان‌هایی بوده که نقش مؤثری در دفاع از مرز و بوم کشور داشته است.

وی افزود: استان کرمانشاه با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در بخش‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری و همچنین دارا بودن تمدنی غنی می‌تواند یکی از مراکز مهم صادرات به کشور‌های همسایه باشد.

رئیسی وجود مرز مشترک با کشور عراق را در پیشبرد اهداف اقتصادی مهم دانست و گفت: اگر شبکه ریلی استان کرمانشاه به کشور عراق فعال شود به‌طور قطع در رشد صادرات بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی با طرح این سؤال که چرا استان کرمانشاه با دارا بودن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های زیادی که دارد هنوز بالاترین میزان بیکاری را دارد عنوان کرد: این میزان بیکاری به هیچ وجه زیبندۀ این استان نیست، استانی که مردمانش از هیچ گونه تلاشی برای سربلندی ایران اسلامی دریغ نکرده‌اند.

جای خالی صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از ظرفیت‌های فراوانی در بخش کشاورزی برخوردار است افزود: متأسفانه صنایع تبدیلی آن‌طور که باید کنار این ظرفیت‌های کشاورزی ایجاد نشده است.

رئیسی راجع به موضوع واحد‌های راکد و نیمه‌فعال استان کرمانشاه گفت: باید با انجام یک برنامه‌ریزی دقیق این واحد‌ها به‌دست افراد بومی به چرخه تولید بازگردند.

وی درباره موضوع حفاظت از جنگل‌های بلوط نیز گفت: این جنگل‌ها ذخایر ارزشمند کشور هستند که برای حفظ آن‌ها باید دفتری راه‌اندازی شود.

رئیسی در خصوص مسئله کوله‌بری و اقتصاد مرزنشینان گفت: باید در تصمیمات اقتصادی کشور به اقتصاد مرزنشینان توجه ویژه‌ای شود.

وی با انتقاد از عملکرد دولت‌های قبلی گفت: ما شاهد هستیم که کشور هشت سال برای انجام دادن بسیاری از کار‌ها و گرفتن تصمیمات درست در بخش‌های مختلف معطل مانده است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رفع مشکلات کشور را نیازمند عزم جدی دانست و اظهار داشت: یکی از وظایف دولت بهبود فضای کسب و کار است و اگر دولت‌های قبلی وظایف خود را درست انجام می‌دادند وضع استان کرمانشاه بهتر از امروز بود.

رئیسی خاطرنشان کرد: البته این صحبت‌ها نافی زحماتی که در دولت‌های مختلف کشیده شده نیست، اما اقداماتی که انجام شده است با رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد.

وی به روحیه پهلوانی، مروت و گذشت مردم استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با همین روحیه ما شاهد هستیم که در شورا‌های حل اختلاف قوه قضاییه بیشترین گذشت و عفو در پرونده‌های سنگین مربوط به گذشت استان کرمانشاه است و ریش‌سفیدان و بزرگان در این استان پرونده‌های زیادی را با کدخدامنشی به صلح و سازش ختم کرده‌اند.

رئیسی وحدت اقوام و مذاهب مختلف در استان کرمانشاه را از سرمایه‌های گرانبهایی دانست که باید آن را ارج نهاد و از آن به‌عنوان بستری برای کار و تلاش و پیشرفت استان استفاده کرد.

مدیریت حلقه مفقوده اداره کشور

رئیسی خطاب به مردم کرمانشاه گفت: رأی دادن تک تک شما عزیزان به‌طور قطع در بهبود شرایط استان کرمانشاه و کشور تأثیرگذار است و به‌لطف خداوند و اعتماد مردم و مسئولان به یکدیگر می‌توانیم وضعیت موجود را بهبود بخشیم.

وی شرکت گسترده در انتخابات را از مؤلفه‌های مهم قدرت دانست و گفت: باید با شعار هر خانه یک ستاد، انتخاباتی پرشور و تأثیرگذار برگزار کنیم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پایان حلقه مفقوده اداره کشور را مدیریت دانست و گفت: با همین بودجه و امکاناتی که در اختیار داریم، اما با یک مدیریت جهادی و توانمند و استفاده از نیرو‌های جوان و کارآمد می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم.

همتی: مشکل معیشت با تداوم انزوا و تحریم‌ها حل نمی‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۸:۱۰

عبدالناصر همتی عصر امروز در جریان پخش برنامه‌های تبلیغاتی خود از شبکه صداوسیمای مرکز همدان اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که نیاز به اقدامات جدی و فوری برای اصلاح وضعیت کنونی داریم.

وی با بیان اینکه نظرسنجی‌ها در بین مردم نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد دغدغه مردم مربوط به مسائل اقتصادی است گفت: با این تفاسیر دولت آینده نمی‌تواند اقتصادی نباشد و یا رئیس جمهور آن بینش اقتصادی نداشته باشد.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید جلوی اشتباهات گذشته را بگیریم، افزود: کشور به ریل‌گذاری جدیدی در حوزه اقتصاد نیاز دارد؛ بنابراین باید حکمرانی اقتصادی که اشتباه پیش رفته را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به کاهش میزان قدرت خرید مردم در سال‌های گذشته افزود: سرمایه‌گذاری و رشد تولیدات نیز کاهش یافته که باید موانع تولید حذف شود، به عنوان کسی که اقتصاد خوانده‌ام و نزدیک ۳۵ سال مدیریت بنگاه‌های مالی و اقتصادی را داشتم و بانک مرکزی را اداره کردم از وجود مشکلات عمیق خبر دارم.

همتی با بیان اینکه فرصت اشتباه کردن و تداوم روش فعلی را نداریم، اظهار کرد: باید جلوی عوامل ایجاد فساد، قیمت‌گذاری دستوری و مداخلات دولت در اقتصاد گرفته شود.

وی با تأکید بر اینکه باید اقتصاد بر سیاست حاکم شود نه سیاست بر اقتصاد، اظهار کرد: بخش خصوصی و مردم باید به صحنه تولید بیایند، شعار دولت بنده «تعامل از خانه تا جهان» است؛ بنابراین معتقدم باید نسبت به ایجاد تعامل با دنیا اقدام شود.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: معتقدم تعامل در حد بهینه نیست و حتی برخی جاها تقابل داریم در داخل هم همینطور است، در صورتی که می‌توان با تعامل مسائل را حل کرد.

وی با بیان اینکه تا موانع رشد اقتصادی را از بین نبریم قادر به کنترل نوسان رشد اقتصادی نخواهیم بود اظهار کرد: قابل پیش‌بینی نبودن رشد اقتصاد مانع از سرمایه‌گذاری می‌شود.

همتی با اشاره به اینکه برخی به بنده می‌گویند چرا وقتی رئیس بانک مرکزی بودید این کارها را انجام ندادید گفت: در پاسخ باید بگویم تحریم‌های ظالمانه دشمن در عدم پیشبرد امور را نباید نادیده گرفت، ضمن اینکه اختیارات بانک مرکزی آن قدر نیست که بنده بتوانم نسبت به این موضوعات ورود داشته باشم.

وی با بیان اینکه باید در کنار بانک مرکزی، مجموعه‌ دیگری باشد که قدرت و اختیاراتی فراتر از آن دارد تا بتوانیم بر مشکلات فائق آییم، اظهار کرد: بنده ضمن احترام به کاندیداهای دیگر که برای من عزیز هستند، معتقدم بنده در بین آنها توان و بینش اقتصادی را دارم و برنامه‌هایم نیز قابلیت اجرا دارد.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه برنامه دیگر بنده خارج کردن کشور از انزوای خارجی است گفت: برخی می‌گویند تحریم در مشکلات اقتصادی کشور اثر چندانی نداشته و مسائل بیشتر به خاطر ناکارآمدی است، در صورتی که این موضوع درست نیست زیرا تحریم‌های ظالمانه نه تنها درآمد دولت را تخت شعاع قرار داده که روابط بانکی را تحت تاثیر قرار داده و روابط اقتصادی ما را نیز تعلیق کرده است.

وی با اشاره به ۱۵ اولویت خود که بیشتر در حوزه اقتصادی است اظهار کرد: تلاش برای رشد اقتصادی، کنترل تورم، کاهش بیکاری، رشد اشتغال، پیشبرد رفاه مردم، احیا و اصلاح معیشت مردم، حل مشکل کاهش ارزش پولی ملی از برنامه‌های بنده در دولت آینده خواهد بود.

همتی با بیان اینکه باید قدرت خرید مردم را افزایش دهیم، این مهم را در گرو عادلانه کردن پرداخت یارانه، و کاهش فشار مالیاتی بر تولیدکننده‌ها دانست و گفت: بهره بردن از توان جوانان نقش مهمی در کشور دارند و باید جایگاه آنها را احیا کنیم، آنها انتظار دارند در زندگی شخصی آنها دخالت کمتری شود و با حل مشکلات اقتصادی انگیزه ماندن در کشور افزایش یابد.

وی با بیان اینکه مهاجرت جوانان به یک اپیدمی در کشور تبدیل شده در صورتی که با ایجاد بستر مناسب سیاسی و اقتصادی باید کاری کنیم که جوانان خارج از کشور نیز جذب شوند گفت: از طرف دیگر باید دید نقش زنان ما در سیاست و اقتصاد چیست؟ 50 درصد کابینه بنده در اختیار زنان و جوانان قرار خواهد گرفت.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه ضمن اینکه از مردم خواست در انتخابات شرکت داشته باشند، اظهار کرد: رقابت من با پنج کاندیدای دیگر نیست، رقیب من قهر مردم با صندوق رای است، اگر قهر با صندوق رای برداشته شود با شناختی که از خود ارائه خواهم داد و برنامه‌هایی که دارم، دیگر رقیبی نخواهم داشت.

وی با اشاره به اینکه مرد ما تصمیم اشتباه نمی‌گیرند چون خرد جمعی هیچ گاه اشتباه نمی‌کند، اظهار کرد: روز 28 خرداد حماسه حضور مردم رقم خواهد خورد که به تقویت استقلال کشور منجر می‌شود.

همتی در ادامه گریزی نیز به سیاست خارجی زد و با بیان اینکه باید منافع ملی را حفظ کنیم، تأکید کرد: سیاست خارجی ما مجری حفظ منافع ملی است، تعامل با کشورهای غربی، چین، همسایگان و آمریکای لاتین و افریقا در برنامه‌های بنده قرار دارد زیرا معتقدم با تقابل به جایی نمی‌رسیم.

وی با بیان اینکه باید کشور را از انزوایی که ظالمانه بر ما تحمیل کردند خارج کنیم تأکید کرد: معیشت مردم با تداوم انزوا و تحریم‌ها حل نمی‌شود اگر فکر می‌کنیم بدون این موارد می‌توانیم به توسعه و رفع فقر برسیم سخت در اشتباه هستیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه باید سرمایه‌گذاری خارجی و نظام بانکی فعالیت گسترده داشته باشد تا به رشد اقتصادی برسیم، بیان کرد: تقویت سرمایه اجتماعی به عنوان سنگ زیربنای توسعه از دیگر موضوعاتی است که باید تقویت شود.

وی با بیان اینکه دولت باید دولت کالای عمومی باشد، یعنی در بسترسازی و ایجاد زیرساخت برای فعالیت‌های اقتصادی ورود کند نه اینکه در اقتصاد و جزئیات آن مانند قیمت‌گذاری دخالت کند گفت: باید موانع تولید طولانی بودن روند صدور مجوز برداشته شود.

همتی با اشاره به اینکه باید تمام فضای کسب و کار برای توسعه و تولید مهیا شود اظهار کرد: کشور در بهبود فضای کسی و کار رتبه قابل قبولی ندارد، ضمن اینکه باید خدمات ارزش افزوده در کشور که سهم آن ۵۵ درصد است، احیا شود.

وی با تأکید بر لزوم تقویت ارتباطات اقتصادی و فروش از طریق فضای مجازی گفت: خوشبختانه توسعه صادرات غیر نفتی روند خوبی را در کشور داشته که می‌توان با تقویت این مهم و گسترش تولیدات صادرات‌محور به رشد کشور کمک کرد، ضمن اینکه باید انسداد داخلی و انزوای خارجی به عنوان موانع توسعه را از بین ببریم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت بنده قادر است تورم را ۸ تا ۱۲ درصد کنترل کند اظهار کرد: البته با رفع تحریم‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری و فاینانس خارجی این رقم افزایش نیز می‌یابد.

وی با بیان اینکه کنترل تورم به معنای قدرت خرید مردم است اظهار کرد: با توجه به اعتقاد علمی خود نمی‌توانم حرف‌های پوپولیستی بزنم مثلا از ارقامی از پرداخت یارانه بگویم که اصلا با امکانات همخوانی ندارد، البته پرداخت یارانه و میزان درآمدها باید اصلاح شود اما مطابق با واقعیات.

رییسی: تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام جزو اولویت‌های دولت من خواهد بود
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۵۲

سیدابراهیم رئیسی عصر روز جمعه در گفت و گوی تلویزیونی که از شبکه استانی سبلان اردبیل پخش شد، با اشاره به وجود بیش از ۱۶۰۰ پروژه نیمه‌تمام در استان اردبیل افزود: با وجود استعدادهای فراوان توسعه، ما چرا باید این تعداد پروژه نیمه تمام و راکد در این استان داشته باشیم؟

وی خواستار برنامه‌ریزی برای تکمیل و به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام در استان اردبیل شد و بیان کرد: این استان با وجود نیروی انسانی، آب و هوا، زمین و منابع غنی، در زمینه توسعه مشکلات جدی دارد که باید برای حل آنها تلاش کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وجود مشکل تامین آب در استان اردبیل با وجود منابع خدادادی در منطقه اظهار کرد: برای حل مشکل آب و به خصوص تامین حقابه استان باید مدیریت آب اصلاح شده و حقابه استان پیگیری و احقاق شود.

وی همچنین اصلاح جاده‌های مواصلاتی و نیز از بن بست خارج کردن استان اردبیل را ضروری دانست و تاکید کرد: حل این مسایل جزو نیازهای ضروری استان اردبیل است.

رئیسی، استان اردبیل را یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور عنوان کرد و ادامه داد: باید برای توسعه گردشگری استان از طریق توسعه زیرساخت‌ها و بارور کردن جلوه‌ها و ظرفیت‌های موجود اقدام جدی بشود.

وی وجود ۷۰ هزار نفر بیکار در استان اردبیل را سوال برانگیز خواند و گفت: با وجود ظرفیت‌های بزرگ کشاورزی، صنعتی و گردشگری، وجود این تعداد بیکار در استان اردبیل مفهومی ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد اتصال بین حلقه‌های توسعه و زمینه‌های افزایش تولید و استفاده از امکانات برای حل مشکل بیکاری را مهم عنوان کرد و افزود: با فعال کردن بخش‌های معطل مانده در استان، می توان مشکل بیکاری را در استان اردبیل حل کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر سال گذشته خود به استان اردبیل و پیگیری حل مشکل کارخانه راکد شده سبلان پارچه بیان کرد: ظرف مدت کوتاهی و با پیگیری جدی این واحد صنعتی دوباره راه‌اندازی شد و هم‌اکنون با ظرفیت بالا در حال تولید است.

رئیسی با طرح این سوال که چرا ظرفیت واحدهای نیمه تمام صنعتی باید معطل مانده و جوان اردبیلی به دنبال کار بگردد؟ اظهار کرد: مشکل واحدهای معطل و راکد مانده اگر حل شود، هم مشکل تولید و هم مشکل اشتغال حل خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت فعال شدن همه ظرفیت‌های تولید کشور اضافه کرد: با وجود جوانان آماده کار و تلاش و نیز زیرساخت‌های آماده، چرا واحدهای تولیدی و اشتغالزا باید معطل بماند؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواستار راه‌اندازی و فعال شدن صنایع کلان و مادر در استان اردبیل شد و گفت: این استان در همه بخش‌ها به خصوص کشاورزی، صنعت و گردشگری ظرفیت بالایی برای توسعه و اشتغالزایی دارد.

وی دشت مغان را بهترین و بزرگترین ظرفیت کشاورزی برای کل کشور دانست و با اشاره به وجود زمین حاصلخیز و منابع آب کافی در منطقه برای توسعه منطقه بیان کرد: این منطقه ظرفیت بالایی برای کارآفرینی و ایجاد صنایع تبدیلی دارد ولی باید در کنار کارآفرینان نشست و مشکل آنها را برطرف کرد.

رئیسی اضافه کرد: پس از سفر سال گذشته همواره مشکلات استان اردبیل را به طور مستمر پیگیری کردم و تا حل مشکلات اساسی طرح شده در جریان آن سفر از پای ننشستم.

وی پیگیری برای حل مشکلات را مهمتر از وجود بخشنامه، قانون و برنامه دانست و تاکید کرد: اگر همه پای کار بیایند، مشکل معیشت و بیکاری مردم حل خواهد شد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تولید حجم انبوهی از محصول سیب زمینی در استان اردبیل اضافه کرد: همه ساله بخشی از این محصول مازاد می‌ماند که باید برای نگهداری و ایجاد صنایع تبدیلی مربوطه اقدامات اساسی شود.

وی اظهار کرد: حل مشکلات کشور و جامعه با کمک و همراهی جوانان، مردم و مسئولان امیدی دست نیافتنی نیست و با اعتماد و همراهی مردم می‌توان آینده درخشانی را رقم زد.

رئیسی مردم استان اردبیل را مردمانی حسینی و دوستدار حضرت ابوالفضل(ع) و اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: ما باید در کنار این مردم حسینی و با اتکا به توان و همراهی مردم و مواهب خدادادی، آینده امیدبخش و درخشانی را برای این خطه رقم بزنیم.

مهرعلیزاده: اقتصاد مشکل امروز ایران است/ افزایش یارانه ۵ دهک پایین جامعه
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۵۰

محسن مهر علیزاده عصر جمعه در گفتگوی تلویزیونی خود با مردم استان کرمان با اشاره به اینکه امروز کشور ما در موقعیت و در مقطع حساسی قرار گرفته است، افزود: امروز مردم ایران دست به انتخابی خواهند زد تا راهی برای برون رفت از مشکلات پیچیده در کشور بیابند و خدمت گذاری را سر کار بیاورد که در خدمت مردم باشد.

وی بیان داشت: امروز با مسئله معیشت، فقر و فاصله اجتماعی بسیار زیاد، افزایش سطح خط فقر به ۷۰ درصد جامعه و از طرف دیگر کشمکش‌های بی حاصل بین افراد و گروه‌ها در عرصه‌های مختلف مواجه هستیم. تأسف بار تر اینکه در کشوری زندگی می‌کنیم که با اینکه نیت مسئولان خیر است اما در عمل شاهد فساد و تحمیل زندگی سخت بر مردم هستیم.

برخی اقدامات مسئولان باعث ایجاد مشکلاتی عدیده شده است

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان این مطلب که برخی از اقدامات مسئولان موجب شده است با مشکلاتی عدیده ای مواجه شویم، اظهار داشت: اینها را مطرح نمی‌کنم که ناامید شوید بلکه این عوامل موجب آسیب دیدگی اعتماد مردم به مسئولان و حکمرانی شده است. این آسیب دیدگی موجب شده که حتی مسئولی اگر بخواهد کار خوبی هم انجام بدهد باز هم مردم شاید اعتماد لازم را نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد که می‌خواهند مشکلات مردم را مرتفع کنند، باید مشکلات مردم را درک کنند و صرفاً از طریق بیان آنها، نمی‌تواند این مسائل را حل کند، افزود: بنده هم همانند شما یک زندگی معمولی دارم و باید بگویم مردم، مشکلات زیاد است. وظیفه مسئولان این است که برای حل مشکلات، راهکار تعریف کنند تا مشکلات حل شود البته مسئولان در دولت‌های مختلف هم به نوبه خود کار و فعالیت کرده‌اند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری عنوان کرد: در دولتی که در زمان جنگ بود، جلب تعاون به خوبی انجام شد؛ دولت بعدی که سازندگی بود به ایده آل های لازم نرسید اما کار کرد. در دولت اصلاحات کارهای بسیار خوبی انجام شد و مورد تکریم جهانی قرار گرفت، نشاط خوبی در جامعه حاکم بود و شاخص‌های زندگی رشد خوبی داشت اما در ادامه دو دولت آمدند که کارهای خوبی انجام شد ولی ایده آل نبود.

برجام قوی‌ترین معاهده ایرانیان در طول تاریخ

وی ادامه داد: در دولت فعلی علی رغم انتظاری که می‌رفت و با تاکید بر موضوع برجام، اما انتظارات برآورده نشد، هر چند شاید در عمر تاریخ ایران قوی‌ترین معاهده‌ای که ایرانیان توانستند انتظارات خود را اعمال کنند و هم چندین تحریم خطرش برطرف شد، برجام بود اما بد عهدی‌های آمریکا اجازه نداد این تعهدنامه به خوبی پیش برود.

مهر علیزاده تصریح کرد: آمریکا هیچ وقت با ما همکاری لازم را نداشت، جنگ را به ما تحمیل کردند و همیشه عناد بخشیدند، گرچه فکر می‌کردیم با برجام می‌توانیم توسعه‌ای ایجاد کنیم اما آمریکا برجام را بی اثر کرد.

وی گفت: نشاط شما توسط عده‌ای محدود شد و دیدگاه‌های تنگ نظرانه خود را بر شما اعمال می‌کنند. به بحران آب توجه نمی‌شود اما به یک موسیقی و به آب پاشیدن به هم گیر می‌دهند.

مهر علیزاده بیان کرد: به جای اینکه به فکر معیشت مردم باشند، مردم را در خیابان می‌آورند، شعار می‌دهند، اینها کار بد و اشتباهی است و در شأن ما نیست که به دیگران گیر بدهیم، ما باید با بزرگواری با دنیا ارتباط برقرار کنیم.

اقتصاد مشکل امروز ایران است

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: چرا عده‌ای نمی‌گذارد که توسعه اتفاق بیفتد، مشکل ما رانت خواری و ارز ۴ هزار و ۲۰۰ و مسائل اینچنینی است. مشکل امروز کشور اقتصاد است، دولت بنده، دولت زندگی است که همراه آن نشاط، پیشرفت و توسعه همه جانبه است.

وی عنوان کرد: به ۵ دهک پایین جامعه باید یارانه بیشتری تعلق بگیرد، در خصوص مسکن، جلوگیری از حیف و میل و قاچاق برنامه جدی خواهم داشت.

همتی: اقتصاد حاکم بر سیاست شود/ تعامل از خانه مردم تا دنیا
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۳۹

عبدالناصر همتی بعد از ظهر آدینه در ویژه برنامه انتخاباتی رسانه‌ای استان سمنان با اشاره به اینکه اقدام جدی برای اقتصاد کشور نیاز است، بیان کرد: ۶۰ الی ۷۰ درصد از مطالبات مردمی حول دغدغه معیشت است بنابراین دولت بعد نمی‌تواند غیر اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه می‌بایست تا دیر نشده از اشتباهات گذشته درس بگیریم، افزود: امروز یکی از اقداماتی که باید صورت دهیم این است که ریل گذاری اقتصادی کشور را تغییر دهیم و حکمرانی اقتصادی کشور را اصلاح کنیم.

این نامزد انتخابات با بیان اینکه روندی که در سال‌های قبل بوده چندان قابل قبول نیست، تاکید کرد: مردم به خوبی کاهش قدرت خرید را احساس کرده‌اند و می‌دانند که رشد اقتصادی و رشد تولید کاهش یافته است اما سوال اصلی این است که باید چگونه این روند را اصلاح کرد؟ ما معتقد هستیم که رشد میانگین سه درصد در یک دهه گذشته اصلاً درخور شأن ملت ایران اسلامی نیست در نتیجه باید ساختارها را اصلاح کرد.

همتی با بیان اینکه اصل توسعه و اشتغال به رشد و تولید باز می‌گردد، افزود: باید امروز موانع تولید و رشد اقتصادی برداشته شود، تاکید داشت: تورم مزمن ساختاری در سه دهه گذشته حول و هوش ۲۰ درصد بوده و در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌ها بیش از این میزان نیز برآورد می‌شود اما باید این موضوع را چگونه کنترل کرد؟

وی با بیان اینکه دیگر فرصت اشتباه وجود ندارد و باید ساختار اقتصادی به خوبی اصلاح شود، افزود: امروز باید اقتصاد حاکم و مقدم بر سیاست باشد و اگر این موضوع پیش نیاید شاهد دورانی هستیم که امروز آن را سپری می‌کنیم یعنی سیاستگذاری و مداخلات اقتصادی توسط دولت، قیمت گذاری دستوری، عدم تخصیص به موقع اعتبارات و… را شاهد خواهیم بود لذا وقت آن است که دست دولت را از اقتصاد بیرون بکشیم و مدیریت تولید و اقتصاد را به بخش خصوصی و مردم بسپاریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل مؤثر در اقتصاد کشور تعامل داخلی و خارجی است، بیان داشت: من نام دولت خویش را تعامل از خانه تا دنیا قرار داده‌ام زیرا معتقد هستم که امروز باید مشکلات را در سایه تعامل حل و فصل کرد.

همتی با بیان اینکه آیا تعامل بین اعضای خانواده، جامعه، افراد، سازمان‌ها و قوای سه‌گانه و حتی در سطح بین‌الملل وجود دارد؟ بیان داشت: برخی موارد نه تنها تعامل وجود ندارد بلکه تقابل حتی در داخل کشورمان صورت می‌گیرد در نتیجه تمام نیروی ما صرف این تقابل‌ها می‌شود لذا باید تعامل را جایگزین کرد.

وی با بیان اینکه باید با تعامل، مشکلات را حل و موانع رشد را از میان برداشت تا شاهد رشد نوسانات و سرمایه گذاری غیر قابل پیش بینی نباشیم، تاکید کرد: عده‌ای می‌پرسند که چرا من در زمان ریاست بانکی مرکزی نتوانسته‌ام این اقدامات را انجام دهم که باید در این باره گفت بانک مرکزی فقط یک سازمان است و یک اندازه‌ای توان و اختیارات دارد حال آنکه رفع بسیاری از مسائل نیازمند اختیاراتی کلان‌تر است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برخی تحریم‌ها را بی‌اثر می‌دانند حال آنکه من در این سه سال شاهد بودم که تحریم‌ها چطور روابط بین الملی ما را به حالت تعلیق درآورد و فشارهای اقتصادی را به ما وارد و حتی درآمدهای ما را کاهش داد، گفت: زمانی ایران ۱۰۰ میلیارد دلار درامد بین المللی داشت اما در سال گذشته پنج میلیارد دلار به بانک مرکزی داده شده است در نتیجه نمی‌دانم چطور عده‌ای می‌گویند که تحریم‌ها در کشور تأثیرگذار نیست و فقط ناکارآمدی بوده است.

همتی در خاتمه گفت: من فکر می‌کنم که دیگر نامزدها با تمام احترامی که برایشان قائل هستم از بینش اقتصادی درستی برخوردار نیستند که بتوانند اقتصاد کشور را از این برهه حساس به سلامت عبور دهند در نتیجه به سابقه و تحصیلاتی که در رشته اقتصاد دارم وارد این عرصه شده و می‌دانم که می‌توانیم برای رفع مشکلات اقدام کنیم.

مهرعلیزاده: برجام قوی‌ ترین معاهده بین المللی است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۳۴

محسن مهرعلیزاده بعد از ظهر جمعه در گفت و گوی تلویزیونی با مردم بوشهر اظهار داشت: امروز کشور ما در مقطع تاریخی بسیار خطیری قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: امروز مردم ایران دست به انتخابی خواهند زد که با تکیه بر تجربیات گذشت راهی برای برون رفت مشکلات پیچیده بسیاری که در کشور موجود است بیابند و خدمتگزاری را روی کار بیاورند که بتواند به تمام معنا در خدمت مردم باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مسائل معیشتی، فقر، تنگدستی و بیماری فاصله بسیار زیاد اجتماعی بین مردم را ایجاد کرده است. افزایش سطح فقر و رسیدن خط فقر به ۷۰ درصد جامعه از مسائل اساسی کشور است.

زندگی سخت شده است

وی تاکید کرد: دست ناپاکی، دزدی، فسادی و دست درازی به بیت المال و فشار به مردم باعث تحمیل زندگی سخت بر مردم شده است. این مسائل باعث شده تا مردم امید خود به آینده را خیلی کمتر از آنکه باید داشته باشند.

مهرعلیزاده بیان کرد: کشور ما که می‌توانست به قوی‌ترین کشور منطقه تبدیل شود امروز با مشکلات زیادی روبرو است. این وضعیت باعث شده تا فاصله بسیار زیادی از آنچه در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب بود را شاهد باشیم و اعتماد مردم به مدیران کشور به میزان زیادی آسیب دیده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: این مسائل سبب می‌شود تا اگر مسئولان بخواهند کاری برای اعتماد عمومی انجام دهند هم مورد اعتماد مردم قرار نگیرد.

وی گفت: مشکلات زیاد است و اینکه فکر کنیم عده‌ای بالا بنشینند و فکر کنند و بتوانند مشکلات را حل کنند ایده درستی نیست ولی آنها وظیفه دارند مسائل مردم را حل کنند.

بحران آب باید حل شود

مهرعلیزاده افزود: در دوران جنگ علیرغم سختی‌های فراوان سرمایه اجتماعی بسیار خوبی را در کشور داشتیم و روحیه جلب تعاون همگانی برای پیشبرد کار فراهم بود. در دوران اصلاحات تورم کاهش یافت و نرخ ارز سال‌ها در کشور ثابت ماند و گفتمان گفتگوی تمدن‌ها در جهان شناخته شد و ارتباط مردم و دولت تقویت شد و شاخص‌های مختلف ارتقا یافت.

وی اظهار داشت: دولت‌های بعدی هم کارهای خوبی داشتند ولی شاهد سختی‌های زیادی هستیم. برجام قوی‌ترین معاهده بین المللی است که ایرانی‌ها توانستند به تصویب برسانند. هم حق غنی سازی خود را به تصویب رساندیم و هم تحریم‌های متعدد را که منجر به جنگ و ناامنی می‌شد را برداریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بحران آب بحران بزرگی در کشور است ولی به آن توجه نمی‌شود و به جای این بحران به موضوع دوچرخه سواری و یک سبک موسیقی و… واکنش نشان می‌دهند درد بزرگی است.

مشکلات کشور را می دانم

وی با بیان اینکه باید با بزرگواری با دنیا برخورد کنیم و حرکت ما بزرگی ما در دنیا را نشان دهد تاکید کرد: ایرانی از بزرگترین امپراطوری های دنیا بوده است و افتخار می‌کنیم به مسلمان و ایرانی بودن خودمان. ما بزرگ هستیم و باید حرکت‌های بزرگ را انجام دهیم. مردم انتظار دارند که شرایط برای زندگی شرافتمندانه فراهم باشد.

مهرعلیزاده با معرفی خود به مردم اضافه کرد: من از ۲۵ سالگی وارد بازار کار شدم و از کف صنعت کار کردم و بعد از چند سال به تدریج رده‌های مدیریتی را طی کردم. زیرساخت‌های کیش را ساختم. نیروگاه بمباران بوشهر را من دنبال و پیگیری کردم تا ساخته شود.

وی بیان کرد: با تکیه بر مسئولیت‌ها و تجربیات گذشته مشکلات کشور را می دانم. مشکل ما در تولید است و رانت از مسائل اصلی کشور است. مشکل امروز کشور اقتصادی است و باید یک فرد اقتصادی در رأس قرار گیرد تا مشکلات مردم را حل کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت من دولت زندگی است و دنبال ایجاد عزت، اعتماد، شادابی، نشاط برای مردم است و دنبال تحکم و زور نیستیم. قوانین اجتماعی داریم و مردم باید زندگی کنند.

قاضی‌زاده: برای سالانه یک و نیم میلیون ازدواج برنامه داریم
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۳۲

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در رادیو فرهنگ در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه به نظر شما علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟ اظهار کرد: از 12 سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.

وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از 95 درصددر جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اولین مسئله اشتغال و بعد سربازی تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار کرد: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج است پایدار سازی ازدواج است و موضوع فرزندآوری و موضوع رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.

کاندیدای ریاست جمهوری بیان کرد: دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه و سیاست و سیاست خارجی نگاه می کند از زاویه خانواده به اشتغال ایجاد می کند. اشتغالی برای آن مطلوب است که پشتیبان خانواده است.

وی ادامه داد: یک صندوق درست کردیم که برای ازدواج تامین جهیزیه و ازدواج و اشتغال خانواده اعتباری پیش بینی کرده است. الان حدود 500 تا 550 هزار ازدواج در سال داریم با این طراحی ما تا سه برابر یعنی یک و نیم میلیون ازدواج افزایش پیدا بکند.

قاضی زاده گفت: طرح های مکمل دیگری نیز داریم که برای کل کشور است طرح مسکن و اشتغال است که به تکمیل و تعمیق این موضوع کمک می‌کند.

قاضی زاده با تصریح اینکه در حوزه نرم افزاری که وزارت خانواده باید اجرا بکند از مباحث دیگری است، افزود: آداب همسر گزینی و راه های کیفیت سازی برای پایدارسازی خانواده است. مشاوره های قبل و بعد ازدواج و قبل و بعد از طلاق و در حوزه فرزندآوری است.

وی تأکید کرد: چون شکل سنتی خانواده ها تغییر پیدا کرده است یک سری موضوعات به دلیل اینکه به صورت سنتی منتقل می شده الان در آموزش و پرورش به آنها داده نمی شود، برای اینها هم برنامه ریزی داریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سال که حاکمیت نگاه هزینه ای و نداشتن الگوی مناسب در اقتصاد فرهنگ و موازی کاری افزایش و تنوع تولید محصولات کم اثر یا بی اثر همه اینها باعث ضعف ما در مواجهه با جنگ نرم شده است. دولت شما چه الگویی را برای اقتصاد فرهنگ مد نظر قرار خواهد داد؟ خاطرنشان کرد: هر فعالیت فرهنگی اجتماعی زیربنایی هر چه انجام می دهیم باید پیوست اقتصادش را داشته باشیم. باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی بکنیم که باعث خلق منابع مالی برای آن بخش و خودکنترلی بشود.

وی افزود: هر چند دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ یارانه بدهد وکمک بکند. وظیفه فرهنگ وظیفه حاکمیتی است. مثل آموزش و پرورش بهداشت و امنیت. اینکه دولت بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم حرف غلط است. اما کمکی که می کند بتاید مکمل اقتصاد مردمی باشد.

قاضی زاده تصریح کرد: وقتی از هنرهای تجسمی صحبت می کنیم باید بحث حراجی ها و نمایشگاه ها را حل و فصل بکنیم. یا در سینما بحث اقتصاد سینما فروش گیشه و جهانی شدن را بحث بکنیم. ما اگر یک جایی نیاز است به سینما کمک مالی بکنیم باید این را انجام بدهیم. باید یک سرمایه گذاری عظیمی در حوزه صنایع خلاق انجام بدهیم.

وی بیان کرد: بسیاری از کالاهای فرهنگی مورد استفاده در کشورمان وارداتی است مثل لباس و عروسک و ... ما باید این کالاها را بومی سازی بکنیم و مدیر بازار منطقه بشویم در این حوزه ما تولید کننده آن فرم باشیم ما تولید کننده محتوا باشیم محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید بکنیم شرکای منطقه ای داشته باشیم چون منطقه ما اسلامی است نگاه فرهنگی شان به ما نزدیک است و بتوانیم از این کالاها با یک تولید انبوه برای تولیدکنندگانش اقتصادی کنیم.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه جامعه شناسان جمعیت کلان در کلانشهرها و حاشیه نشینی را بر افزایش آسیب ها موثر می دانند. برای رفع مهاجرت روز افزون به شهرها چه برنامه ای دارید؟، بیان کرد: متاسفانه ما در 50 سال گذشته با یک تبدیل سریع 80 درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم.

کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: در حالیکه هویت زندگی روستایی و به خصوص که در کشورمان تنوع قومی زیادی و جود دارد تنوع فرهنگی زبانی و مذهبی وجود دارد و از جاهای دیگر خرده فرهنگ ها کنار هم قرار گرفته اند و مخلوط شده اند برای تولید یک فرهنگ قرن ها زمان می برد تا یک آداب و رسوم تشکیل بشود. وقتی سریع اتفاق بیفتد یک سری از ناهنجاری های اجتماعی صورت می گیرد مثلا طلاق افزایش می یابد به خاطر اینکه این جاها تضاد فرهنگی بیشتری صورت می گیرد. به خاطر اینکه مردم پنهان شده در کنار هم قرار دارند.

وی گفت: باید این جمعیت را بپراکنیم یعنی کاری بکنیم که در پیرامون اینقدر قوی باشد که تمایل به مهاجرت به مرکز نباشد و تمایل به مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. ما طراحی کلانی کردیم برای پراکندگی جمعیت.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی چه برنامه ای دارید؟ گفت:هنر شاید مثل خیلی از مشاغل جزو مشاغل فصلی محسوب می شود. مثلا ورزشکاران یک شکوفایی ورزشی دارند. در خصوص هنرمندان هم همین است بجز هنرمندان سینما که جوان اول هستند بشوند میانسال طول بکشد اما عمده فعالیت دارند بنابراین نظام های بیمه موجود که مبتنی بر اشتغال است برای اینها مفید نیست.

وی اظهار کرد: یک مکانیزم بیمه تعریف کردیم به نام هویت شغلی یعنی اگر کسی هنرمند محسوب بشود تحت پوشش صندوق بیمه قرار بگیرد.

قاضی زاده ادامه داد: صندوق هنرمندان کامل نیست آن را در وزارت ارشاد گذاشتند که این غلط است. تمام کسانی که جنس هنرمند هستند از یک ماخذ اخذ حق بیمه روشن برای اینها بیمه ایجاد بکنند. نوع اخذ حق بیمه و مالیات در اینها متفاوت است.

وی بیان کرد: مدل های رایج در دنیا است چیزی نیست که ما اختراعش بکنیم. ما اگر بتوانیم به هنرمند یک اطمینان قلبی بدهیم یعنی بگوییم که تا آخر عمرت از تو حمایت می کنیم فکر می کنم خیلی به آنها آرامش بدهند یعنی بدانند که در زمانی که کار ندارند یک جایی هست به آنها حقوق اولیه می دهد زمانی که کار دارند یک مالیات می گیرد که اینها دوره بیکاری را ما پر بکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه بررسی نهادها و ساختارهای سیاستگذاری آموزش عالی کشور نشان می دهد که این نهاد علمی آموزشی با منظومه ای از نهادها و دستگاه هایی مثل هیئت وزیران شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری روبرو است. از طرفی تعدد نهادهای تصمیم گیرنده باعث می شود که نظام تصمیم ساز علوم فناوری علاوه بر تدوین اسناد بالادستی از میزان مسئولیت آنها کم بشود و عدم پاسخگویی این نهادها در قبال تصمیمات خودشان را داشته باشد. برنامه دولت شما در زمینه حل این مشکل چیست؟ اظهار کرد: مشکلات نهادی داریم به این معنا که بسیاری از کارکردهای دستگاه های ارائه کننده خدمات پرورشی فرهنگی و آموزشی دچار اشکال است.

وی افزود: باید ببینیم آیا محصولی که آموزش و پرورش تولید می کند مطلوب است؟ چه انتظاری داریم از دانش آموز فارغ التحصیل از آموزش و پرورش در مقطع 6کلاس اول چی داریم در 6کلاس دوم چه داریم؟

قاضی زاده تصریح کرد: نیروی انسانی که آموزش عالی ما تربیت می کند نیازهایی که داریم تامین می کند؟ این باید اصلاح نهای جدی بشود. ما به لحاظ محتوا و مهارت، مثلا می گوییم آموزش و پرورش چه نیرویی را تربیت می کند باید بگوییم که نیروی انسانی سواد زمانش را دارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: سواد معمول عادی امروز مهارت کار کردن با اپلیکیشن یک سواد امروز است. کار کردن با کامپیوتر سواد امروز است. بلد بودن دو زبان خارجی سواد امروز است. در عوض باید محتوای بی دلیلی را که به بچه ها می دهیم دور بریزیم. محتوای آموزشی باید ارتباط موثر با جامعه داشته باشد تا افراد را جامعه پذیر کند نه جامعه گریز.

وی گفت: خروجی آموزشی باید قانون گرایی باشد تا قانون ستیزی، یک فرد متمایل به تشکیل خانواده باشد تا ضد خانواده مهارت های ازدواج و همسرگزینی را یاد بگیرد. مهارت ایجاد شغل ساده با یک درآمد.

قاضی زاده ادامه داد: 15 هزار شغل داریم که می شود مشاغل ساده برای آنها ایجاد کرد که درآمد حداقلی دارد می شود تشکیل داد. مسئله ما مسئله فرماندهی است الان، چه کسی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت کشور مسئول است، معلوم است؟

این کاندیدای انتخابات ادامه داد: ما یک اصلاح نهادی آمدیم به 5 فرماندهی تقسیم کردیم یک بخش فرماندهی بخش فرهنگی است وزارتخانه ای که وظیفه دارند در حوزه فرهنگی، زیر نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

قاضی زاده بیان کرد: دبیر شورای اقتصاد می شود معاون رئیس جمهور در حوزه اقتصاد به همین ترتیب ما دولت را به 5 دسته تقسیم کردیم. آن شورای عالی تصمیم گیر می شود معاون رئیس جمهور در ان حوزه. در عوض این معاون هایی که در ریاست جمهوری هستند به وزارتخانه تبدیل می شوند. این دو کار را ما انجام می دهیم.

وی بیان کرد: بخش مردمی فرهنگ را داریم که اعمال سیاست ها باید جوری باشد که این فربه بشود و بخش دولتی کوچک بشود ما باید حوزه فرهنگی را کاملا مردمی بکنیم.

قاضی زاده در پاسخ به این سوال که برای بستر سازی هر موضوع فرهنگی باید کار را از گروه های سنی پایین جامعه یعنی کودکان آغاز کرد. در کابینه شما اولین اقدام در خصوص تقویت جایگاه کتابخوانی در گروه های سنی پیش دبستان و دبستان چیست؟ برای مخاطبان جوانان چه رویکردی برای ترویج گرایش به کتابخوانی دارید؟ خاطرنشان کرد: من دو فرزند دارم و با عیدی هایی که در سال نو دریافت می کنند کتاب می گیرند. ما باید فرهنگ قصه گویی را که در ازمنه قدیم جزو تاریخ قدیم ما بوده و بزرگترها هر شب در شب نشینی ها قصه می گفتند فرهنگ لالایی گویی و قصه گویی را زنده کنیم و بشود گفتگوی خلاق با کودک تا ذره ذره این ادامه پیدا کند.

وی افزود: صدا و سیما می تواند کمک بکند می تواند بزرگترین قصه گو باشد. صدا و سیما به جای اینکه این کار را بکند ساعت 11 شب سریال هایی می گذارد که نمی دانم دنبال چیست و باعث خجالت ماست!

مجری در ادامه 10 کلید واژه را به صورت سوال از قاضی زاده هاشمی پرسید تا وی پاسخ بگوید. ابتدا اینکه آخرین کتابی که خواندید؟ چه بود و ی پاسخ داد: کتاب وقتی که مهتاب گم شد. خاطرات شهید خوش لفظ بود.

مجری پرسید: آخرین فیلمی که تماشا کردید؟ و قاضی زاده گفت: فیلم «مصلحت» متعلق به جشنواره فجر.

قاضی زاده در پاسخ به این سوال مجری که آخرین موسیقی که شنیدید چی بوده؟ گفت: خیلی گوش می دهم تنوع دارد یک زمانی خودم سنتور می زدم یکی از آثار آقای چاووشی بود.

مجری درباره فضای مجازی پرسید که قاضی زاده پاسخ داد: فضای فرصت های بزرگ تعلیم و تربیت آگاهی بخشی تامین نیازهای مردم اقتصاد دیجیتال به خصوص الان کرونا باعث شده بخش بزرگی از اقتصاد اینجا باشد. تهدید هم هست آنهایی که فرزند و خانواده دارند از برخی مسائل فضای مجازی نگرانند.

مجری درباره بانوان سوال کرد که قاضی زاده پاسخ داد: برخی بانوان مدیران جامعه و کسانی هستند که چندین مسئولیت همزمان و سنگین را با هم دارند به عنوان مثال هم دختر هستند هم حفاظت پدر و مادر دستشان است و یا همسر هستند و هم فعالیت اجتماعی دارند.

وی ادامه داد: ورزش ضرورت جدی است که باید ملکه ذهن بشود مثل کتابخوانی. من چون پزشک هستم عرض می کنم ما یکی از کشورهایی هستیم که فقر حرکتی داریم. فعالیت بدنی به خاطر شهرنشینی گسترده خیلی کم شده است.

وی ادامه داد: باید کاری بکنیم که ورزش عادت روزانه بشود. مثل کتاب که باید ملکه بشود این هم باید ملکه بشود. استانداردهای ما خیلی پایین است فرصت ورزش خیلی پایین است فرصت ورزش برای بانوان خیلی محدود است باید دولت سرمایه گذاری بکند برای پارک و ورزشگاه بانوان. لازمه اش این است که به ورزش پایه توجه بکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما یک جاهایی مثل والیبال موفق بودیم به دلیل اینکه دراز مدت آمدیم سرمایه گذاریم از پایین شروع کردیم و مدال های جهانی می آوریم.

مجری درباره فرار مغزها پرسید که قاضی زاده هاشمی در پاسخ گفت: متاسفانه کسانی که دنبال تحصیلات دانشگاهی هستند سی هزار نفر از کشور خارج می شوند خیلی از اینها به خاطر نداشتن درآمد نیست آدم های موفقی هستند می توانند درآمد کسب بکنند مسئله این است که اینها احساس می کنند نمی توانند نقش آفرینی جدی در اداره کشورشان داشته باشد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دولت ما دولتی خواهد بود که به مغزها نقش آفرینی می دهد. آنها اداره کننده واقعی کشور می شوند چه داخلی ها چه خارجی ها، وقتی این احساس هویت را کردند دیگر نمی روند.

سوال بعدی مجری درباره کرونا بود که قاضی زاده در پاسخ گفت: مهمترین پدیده اقتصادی اجتماعی سیاسی امنیتی بهداشتی درمانی قرن و مسئله اصلی دولت آتی است. چون فقط بحث مرگ و میر نیست آثار عدیده ای روی سبک زندگی و فرهنگ دارد. ما یک برنامه جدی داریم که بتوانیم مردم را تا آخر سال به زندگی عادی برسانیم.

وی افزود: باید مراقب باشیم چون کرونا تا 5 سال آینده جمع نمی شود در دنیا. ما دو برنامه اصلی داریم که تا آخر سال شهرها را آبی بکنیم و آبی نگه داریم تا مردم تحرک لازم را داشته باشند.

مجری درباره اخلاق سوال کرد و قاضی زاده پاسخ داد: اخلاق پایه زندگی است. کسی که علم داشته باشد اخلاق نداشته باشد قدرت داشته باشد اخلاق نداشته باشد هیچی ندارد.

وی گفت: اخلاق پایه همه چیز است. ما در انقلاب اسلامی قرار بود اسلام را پیاده بکنیم اسلام یعنی احکام و اخلاق اسلامی به نظرم در هیچ کدامش آنطوری که باید اتفاقی نیفتاده است. آسیب هایی که بین سیاستمداران می بینیم در همین مناظره ها نبود اخلاق است.

قاضی زاده در پاسخ به سوال مجری درباره زبان فارسی تصریح کرد: زبان فارسی زبان فرهنگ علم است و زبان تمدن زبان پیوند زننده قلب صدها میلیون نفر در منطقه غرب آسیا و جنوب آسیا از هند تا مدیترانه زبان مشترک ملت بزرگ ایران است.

رضایی: دولت اقدام و تحول دولت پایان دادن به اقدانات بی‌ پشتوانه است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۲۹

محسن رضایی عصر امروز در برنامه تلویزیونی شبکه باران با بیان اینکه برای دست‌یابی به قله‌های موفقیت باید تلاش‌های زیادی انجام شود، اظهار کرد: مردم ایران در طول تاریخ دو فیلم بزرگ انجام داده و قطعا قیام سوم دست‌یابی به قله‌های بلند پیشرفت و عدالت اجتماعی است.

وی با اشاره به نقش استان‌ها و اقوام‌های مختلف در پیشرفت اقتصادی کشور گفت: باید استان‌ها و اقوام ایرانی را با ایجاد مناطق اقتصادی به یک‌دیگر متصل کرد.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از انتقال سپرده‌های مردم استان‌ها به خارج از کشور بیان کرد: باید با برنامه‌ریزی سپرده های مردم در همان استان مانده و باید خرج آن استان شود لذا استفاده از سپرده‌های مردم دیگر استان‌ها در تهران و خروج آن از کشور و وارد کردن ارز زیبنده کشور نیست.

رضایی با تاکید بر اینکه دولت اقدام و تحول دولت پایان دادن به اقدانات بی‌پشتوانه است، تصریح کرد: تمامی استان‌های کشور دارای ویژگی و ظرفیت‌های بسیار خوب و ارزشمندی هستند به این دلیل باید برای هر استان برنامه ویژه مختص به همان استان نوشته شود.

وی نسخه واحد برنامه نوشتن از تهران برای استان‌ها به معنای نادیده گرفتن ظرفیت مردم هر استان دانست و افزود: در دولت اقدام و تحول به ویژگی‌های آمایش سرزمینی هر استان توجه و نسخه پیشرفت هر استان تهیه شده است.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هر کدام از استان‌ها به اندازه یک کشور می توانند، تصریح کرد: اختیارات تصمیم گیری در زمینه اقتصاد به هر استان‌ محول شده و استان‌هایی که با کشورهای مختلف همسایه هستند باید از ظرفیت صادرات بهره‌مند شوند، لذا به راحتی می‌توان تمام ایران را به کارگاه‌های بزرگ اقتصادی تبدیل کرد.

رضایی یکی از ضعف های کشور انتخاب استانداران غیر بومی دانست و بیان کرد: در دولت اقدام و تحول چیزی به نام پارتی بازی و امتیاز دادن نداشته و استانداران تمامی استان‌ها از مردمان همان استان انتخاب می‌شوند زیرا با ویژگی ها و ظرفیت های آن منطقه آشنایی دارند.

وی با تاکید بر حمایت کامل دولت اقدام و تحول از استانداران گفت: دولت از طریق اطلاعات پژوهشی به مدیران استانی کمک کرده و با همه توان دولت پشت استانداران است و از آنان حمایت می کند.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معلمین، کشاورزان و کارگران را جزو اقشار آسیب‌پذیر جامعه دانست و بیان کرد: مهم‌‌ترین هدف در دولت اقدام و تحول راه‌اندازی نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان است به‌طوری که فردی با تامین ۱۰ درصد هزینه ساخت خانه می‌تواند ۹۰ درصد مابقی را از بانک تسهیلات گرفته و ضامن آن فرد خانه ساخته شده است.

مهرعلیزاده: راه نجات کشور راه‌اندازی تولید و از بین بردن رانت است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۲۸

محسن مهرعلیزاده عصر امروز در گفت‌وگو با مردم استان مرکزی از طریق شبکه آفتاب اظهار کرد: مردم در دولت فعلی گوشت را چندین برابر قیمت ارز آزاد تهیه کردند.

وی تصریح کرد: برخی ناکارآمدی‌های دولت موجب فساد و رانت شد که از جمله این ناکارآمدی‌ها ارز 4200 تومانی بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ارز 4200 تومانی موجب رانت شد به طوری که مردم برای تهیه گوشت پولی به مراتب بیشتر از ارز آزاد پرداخت کردند که این ناشی از بی‌تجربگی خودمان در امر برنامه‌ریزی پولی و مالی بود.

مهرعلیزاده افزود: امروز مشکلات کشور مشکل تولید است، راه نجات کشور راه‌اندازی تولید و از بین بردن رانت است.

وی تصریح کرد: نودگی، ناتوانی و کارندانستن در دولت در موضوع ارز 4200 تومانی مشکلات اقتصادی بسیاری را برای مردم به وجود آورد.

جلیلی: جهش کشور بدون جهش استان‌ها امکانپذیر نیست
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۷:۰۳

عید جلیلی در گفت‌وگوی انتخاباتی با مردم سیستان و بلوچستان که ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه امروز /جمعه/ از شبکه سیمای استانی هامون پخش شد اظهارداشت: چندین بار توفیق شد به سیستان و بلوچستان از زابل گذرفته تا زاهدان، ایرانشهر و چابهار سفر داشته باشم و از نزدیک با مردم و ظرفیت‌های این استان آشنا شدم.

وی ادامه داد: در بازدیدهایی که از شهرهای سیستان و بلوچستان و سامانه‌های مرزی این استان داشتم هر چقدر بیشتر در جمع شما مردم حضور پیدا کردم ارادتم به مردم این استان بیشتر شد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آشنایی من با توانمندی‌های شما مردم و سیستان و بلوچستان بیشتر شد اگرچه محرومیت‌هایی که در استان بود قابل تاسف بود این محرومیت ها باید برطرف شود.

وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان در چهار سال آینده امروز شما و همه ما باید انتخاب کنیم چگونه می‌خواهیم انتخاب ما کشور را به سمت بهتر شدن سوق دهد یا اینکه فقط مسائل کشور و برخی از مشکلات حل بشود و یا اینکه نه می‌خواهیم کشور ما یک ارتقای جدی پیدا کند.

جلیلی تصریح کرد: اگر صحبت می‌کنیم از ارتقا و جهش کشور جهش کشور بدون جهش استان‌های او ممکن نیست.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان یک فرصت بسیار بزرگ است توانمندی های استان از شمال تا جنوب بسیار ارزشمند است هنر دولت و وظیفه دولت این است که این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را بسیار خوب بشناسد و آنها را به بهترین شکل برای ارتقای آن برنامه ریزی کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همنیجا از مردم سیستان و بلوچستان خواهش می کنم خود شما مردم با تکیه بر فرهنگ غنی و عیقی که در استان وجود دارد خود شما با تکیه بر توانمدهایی که منطقه شما دارد سند توسعه استان را در هر شهر و روستا بنویسید. خود شما مردم بگویید هر شهر و روستای شما چه توانمندی هایی دارد که تا کنون به آن توجه نشده است.

وی بیان کرد: باید یک تلاش جدی کرد. ما اگر صحبت می کنیم از جهش ایران لازمه آن یک جهاد بزرگ است چنانچه از جهش ایران صحبت می کنیم لازمه آن جهش سیستان و بلوچستان است.

جلیلی تصریح کرد: من از شما مردم سیستان و بلوچستان که بارها در جمع شما حضور پیدا کردم این خواهش را دارم در این حرکت بزرگ کشور را یاری کنید.

وی ادامه داد: هر کس که از سوی شما رای اعتماد گرفت و انتخاب شد و به عنوان رئیس جمهور کشور در این جایگاه قرار گرفت حتما محتاج کمک شماست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در هشت سال گذشته سعی کردیم با تشکیل دولت در سایه مسائل کشور و مسائل همه استانهای کشور را بشناسیم و قبل از همه به دولت آن را معرفی کنیم و امروز شما می‌توانید در این کار این نقش بزرگ را داشته باشید.

به گفته رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان ۲ هزار و ۲۹۹ شعبه اخذ رای ثابت و سیار برای انتخابات پیش‌رو در سراسر این استان پیش بینی شده است.
ابوذ کوثری با بیان اینکه از این تعداد صندوق‌های درنظرگرفته شده برای انتخابات ۳۰ درصد شعبه های شهری و ۷۰ درصد شعبه های روستایی هستند افزود: در مجموع ۴۲ درصد این شعبه ها ثابت و هشت درصد نیز سیار است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تعداد واجدان شرایط رای دادن در سراسر استان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۸ نفر است.

جمعیت این استان حدود سه میلیون نفر است.
کوثری با اشاره به شمار رای اولی‌های سیستان و بلوچستان در انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: در این دوره ۷۳ هزار نفر رای اولی در استان برای نخستین بار پای صندوق‌های اخذ رای حضور خواهند یافت.

قاضی‌زاده: رقابت‌های انتخاباتی در حال جدی تر شدن است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۵:۲۹

سیدامیرحسین قاضى زاده هاشمى کاندیداى انتخابات ریاست جمهوری امروز در جمع خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: انتخابات تازه در حال شکل گیرى در افکار عمومی است و مردم کم کم در حال مقایسه کردن کاندیداها باهم هستند و رقابت‌ها در حال جدی تر شدن است. این روند خوبی است و حتما منجر به افزایش مشارکت‌ مردمی خواهد شد.

وی تاکیدکرد: ما حرف‌هایمان را با جدیت مطرح می‌کنیم تا مردم هم بتوانند انتخاب درستی داشته باشند و بین این افرادی که در صحنه هستند انشالله انتخاب اصلح داشته باشند.

جلیلی: حجاب یعنی لباس اجتماعی بانوان/ باید بتوانیم نقش زنان را بازنمایی کنیم
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۴:۴۶

سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، صبح امروز (جمعه ۲۱ خرداد) در همایش دختران رأی‌اولی که در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد، حضور یافت.

محور سخنان جلیلی در این همایش بدین شرح است:

- یکی از ظلم‌هایی که به زن‌ها می‌شود، نگاه جنسیتی به زن است نه نگاه هویتی.

- قرآن کریم که همه ما افتخار داریم که تمام تلاش ما این باشد آموزه‌هایش را در زندگی به کار بگیریم، وقتی صحبت می‌کند از هر نوع کمال و تعالی، فرقی را قائل نیست بین اینکه خانم‌ها و آقایان متفاوت باشند در عرصه کمال‌جویی و پیشرفت. مبنا را عمل صالح قرار می‌دهد.

- هر برنامه‌ریزی که می‌شود باید نقش زن را در نظر بگیرد و گرنه ناقص و ضعیف خواهد بود و نتیجه لازم را نمی‌گیرد. این هم عرصه‌های محدودی نیست.

- رأی دادن زنان که یک حق کوچک به‌شمار می‌رود، در اروپا کم‌تر از صدسال است که رواج یافته است، یعنی زنان در کشوری مثل انگلیس حتی حق رأی هم نداشتند. بعد ببینید زنان در اندیشه دینی چه جایگاهی دارند. به صراحت قرآن بیان می‌دارد که خانم‌ها می‌آمدند با پیامبر بیعت می‌کردند. آن هم در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی. بعد غربی‌ها می‌شوند مدعی حقوق زن و ما می‌شویم متهم حقوق زن.

- دو نگاه غلط به زنان وجود دارد؛ یک نگاه ظرفیت بزرگی را که در زنان وجود دارد برای اصلاح فرد و اجتماع، می‌خواهد به غلط محدود کند. یک نگاه دیگر، نگاه ابزاری به زن است. همین‌ غربی‌هایی که بعد از آن همه نگاه آزادی‌خواهی، می‌گفتند زن حق ندارد یک رأی در صندوق بیاندازد، بعد از اینکه جنگ‌های جهانی انجام شد، دیدند به نیروی کار نیاز دارند و زن‌ها می‌توانند نیروی کار باشند و بعد طرفدار زن‌ها شدند. یعنی نگاه ابزاری به زن.

- قرآن وقتی می‌خواهد از یک فرد مومن مثال بزند یک خانم مؤمن را مثال می‌زند. مثالش از یک فرد با ایمان یک خانم است.

- ما باید در موضوع زنان، مدعی باشیم نه مدافع. در زمانی که معاون آمریکا و اروپای وزارت خارجه بودم و به کشورهای اروپایی می‌رفتم، وقتی صحبت از حقوق زن می‌شد این‌ها را به رخ می‌کشیدیم و آن‌ها حرفی برای گفتن نداشتند.

- در نروژ در جلسه‌ای که مربوط به حقوق زنان بود، خانم کارمند وزارت خارجه گفت یک دوره مأموریت تهران بودم. علاقه مند شدم اندیشه اسلام درباره خانم‌ها را بدانم. رفتم کارشناسی ارشد پیام نور شرکت کردم. وقتی می‌خواندم می‌دیدم چه مباحث قوی درباره زنان دارید و چرا این‌ها را مطرح نمی‌کنید.

- کتاب‌های خاطراتی مثل دختر شینا و گلستان یازدهم را بخوانید تا ببینید خانم‌ها در انقلاب و دفاع مقدس چه نقشی داشتند.

- حجاب یعنی چه؟ اصلاً حجاب یعنی لباس اجتماعی بانوان؛ یعنی ضرورت حضور زن در جامعه. چون اگر حضور زن در جامعه ضرورت نداشته باشد که حجاب معنی نداشت. صحبت از یک لباس اجتماعی است، با همه حکمت‌هایی که رب العالمین تدبیر کرده است برای انسان.

- این حضور اجتماعی باید در محیطی امن و آرام باشد تا به این ظرفیت بزرگی که می‌تواند جامعه را اصلاح کند کسانی با نگاه سوء و ابزاری نگاه نکند.

- ما باید بتوانیم نقش زنان را بازنمایی کنیم. تجربه‌های موفقی ا که در همین سال‌های انقلاب وجود داشته است باید بازنمایی بشود.

- خارجی‌ها سریال‌های کره‌ای و ژاپنی را راجع به نقش‌آفرینی زنان می‌سازند. این در حالی است که در هر خانواده ما ده‌ها چهره از خانم‌ها می‌بینید که چه نقش بزرگی را در شکل‌گیری خانواده ایفا کرده‌اند و چه فرزندان را تقدیم کرده‌اند. در زندگی مادربزرگ‌ها نگاه کنید که چه کارهایی انجام داده‌اند. در کره و ژاپن سریال می‌سازند بعد ما این نقش‌های بزرگ زنان‌مان را بازنمایی نمی‌کنیم.

- این روزها همه می‌گوییم نقش خانم‌ها مهم است. خب در عرصه فضای مجازی که خانم‌ها هیچ محدودیتی هم ندارند، چرا فقط ۱۳ و نیم درصد کار مفید و نقش موثر مربوط به خانم‌هاست؟ این باید پنجاه درصد باشد.

- پروین اعتصامی نمونه‌ای است که نشان می‌دهد وقتی یک زن، درست بفهمد و هنر خود را به‌کار بگیرد، می‌تواند آثار ماندگاری را برای تاریخ خلق کند. من در دوره‌ای که مذاکره می‌کردم، می‌دیدم تمام چیزهایی که من می‌خواهم بگویم را پروین اعتصامی در چند بیت شعر آورده است؛ «محتسب مستی به ره دید و گریبانش گرفت، مست گفت ای دوست، این پیراهن است، افسار نیست»؛ مثال همین قدرت‌های دنیا است که هر کسی که می‌خواهد آزاد باشد، جلویش را می‌گیرند، بله شما متهم می‌شوید به تروریست. بعد می‌خواهد از شما باج گیری کند.

- این نقش یک خانم است، وقتی خوب نقش خود را می‌فهمد و مفهومی را درک می‌کند پیامی قوی به تاریخ می‌دهد.

- عدالت فقط عدالت جنسیتی نیست. همه باید بتوانند در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

- کسانی که درباره خانم‌ها شعار می‌دهند بگویند در این هشت سال برای آنان چکار کردند؟ سندهایی که خودتان برای زنان نوشتید چه شد؟

- زن‌ها حقوق مختلفی دارند که یکی از آن‌ها معیشتی است. اگر خانمی به دلایل مختلف علاوه بر نقش خود، بار سنگین اداره خانواده هم بر دوشش قرار گرفته باید مورد حمایت مضاعف دولت قرار بگیرد.

- در شرایط کرونا خام‌ها دارند نقش سنگینی ایفا می‌کنند، خب این‌ها باید مورد حمایت ویژه قرار بگیرند. در برخی عرصه‌ها ممکن است خانم‌ها خط مقدم باشند و این آقایان باشند که نقش پشتیبانی را ایفا کنند.

- امروز در عرصه کرونا داریم شهید می‌دهیم. چه تعداد از این شهدا خانم هستند؟ اینجاست که آقایان باید خانم‌ها را پشتیبانی کنند.

- شرایط کرونایی، فشار زیادی را به زنان تحمیل کرده است. زن که ربات نیست، آن‌ها هم انسان هستند و بالاخره ضعف و خستگی به سراغ‌شان می‌آید؛ نمی‌شود گفت خب حالا اینطور است دیگر. باید به فکر آن‌ها بود و این برنامه‌ریزی و بعد کار می‌خواهد، با گفتن چند جمله خوب حل نمی‌شود.

- ما معتقد به جهش ایران در چهار سال آینده هستیم. جهش ایران هم باور می‌خواهد هم برنامه و هم اراده. یکی از عرصه‌هایی که می‌تواند در این جهش، نقش جدی ایفا کند، زنان هستند. باید باور داشته باشید که نیمی از جمعیت شما، یعنی زنان، نقش جدی در اصلاح جامعه دارند. باید به این مسائل باور داشته باشید و اراده داشته باشید که برای آن برنامه‌ریزی کنید و بعد با همه توان و مجاهدت آن را عملیاتی کنید وگرنه می‌شود حرف.

- اگر صحبت از جهاد بزرگ برای جهش ایران می‌شود، این عمل می‌خواهد؛ هم عمل زن هم مرد.

زاکانی: کسانی که شعار می‌دهند زنده‌باد مخالف من، دروغ می‌گویند
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۲:۳۶

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری صبح امروز(جمعه) در نشستی با حضور اقشار مختلف مردم اظهار کرد: عمل به شعارها در گام دوم انقلاب ضرورت دارد، ساختن ایران بزرگترین مجاهدت برای تثبیت جایگاه جریان حق است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: هدف ما ساختن ایران قوی و پیشرفته است در این راستا پیوستگی عقلانیت، معنویت، آزادی، استقلال و عدالت ضروری است. عدم توجه به پیوستگی این عناصر، جامعه کاریکاتوری ایجاد می شود.

زاکانی گفت: من ۹ خط تلاش را دنبال کردم که کانون فعالیت‌های بنده در دولت اقدام و اصلاح خواهد بود.

وی افزود: دولت اگر اصلاح را از خود شروع نکند نمی‌تواند اقتصاد و اجتماع را اصلاح کند. دولت بنده به دنبال کارآمدی و خدمت از طریق تمرکززدایی و حکمرانی داده و دولت الکترونیک است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در راستای جهش تولید باید با فساد اقتصادی مقابله کرد و برای کارآمدی و خدمت باید با فساد اداری مقابله کرد.

زاکانی ادامه داد: اولویت ما اقتصاد، مدیریت، فرهنگ و اجتماع است. در راستای تحول فرهنگی باید برای تعلیم و تربیت درست گام برداریم.

وی اظهار داشت: اینترنت ارزان، امن و پرسرعت را در دستور کار داریم که کودک و نوجوان ما آسیب نبینند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: توسعه، سلامت، رفاه و نشاط اجتماعی خط تلاش دولت بنده است، در سلامت پیشگیری مقدم بر درمان است. ورزش همگانی، پهلوانی و همگانی برای ما اولویت دارد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: در راستای رفاه، تامین معیشت با عزت مردم را در دستور کار داریم که در این راستا بن‌کارت را تعریف کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به ۴۰ میلیون نفر که خودرو ندارند سهمیه بنزین می‌دهیم، ۱۲ میلیون خانوار خودرو ندارند، ۶۰۰ هزار نفر در این کشور تا ۵۰ خودرو دارند.

زاکانی ادامه داد: ۵۰ درصد جامعه را آموزش برای اشتغال می دهیم. کار اولی ها را آموزش می دهیم و تا زمانی که کار پیدا کنند ماهانه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق می دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: سالانه ۳۰۰ هزار مسکن حمایتی می سازیم ۱۵۰ هزار مسکن برای محرومین و ۱۵۰ هزار برای زوج های جوان. برای این منظور، ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم قم گفت: ما در این راستا به جنگ اعتیاد می رویم. ۲.۸ میلیون نفر معتاد داریم که پیش بینی می‌شود به ۳.۵ میلیون نفر افزایش یابد، با کمک مردم تا پایان ۴ سال ریشه اعتیاد را خواهیم کند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: تحکیم خانواده و جمعیت برای ما مهم است و موضوعیت دارد، در راستای تحکیم خانواده و افزایش جمعیت اقدامات اساسی انجام خواهیم داد، بیمه زنان خانه دار، زنان سرپرست خانواده و زوج های نابارور در این راستا برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: در راستای تحقق مردم سالاری دینی گام خواهیم برداشت. برای اعتلای مردم سالاری دینی در شهرستان ها بر مدار نخبگان بگونه‌ای برنامه ریزی می کنیم که شهرستان ها توسط نخبگان اداره شود.

وی با تاکید بر گسترش آزادی های مدنی و استیفای حقوق مردم گفت: نامه ۸ ماده ای امام خمینی در راستای الگوی خوبی است. برای حفظ حریم خصوصی مردم می جنگیم.

وی تاکید کرد: حق اعتراض برای مردم باید قانونی شود، در محل نماز جمعه یا هر جایی که به توافق برسیم باید اعتراضات انجام شود، هیات داوری مردمی هم برای بررسی اعتراضات مردم و دفاعیات مسئولین تشکیل خواهیم داد.

زاکانی گفت: صندوق های بازنشستگی ما رو به ورشکستگی هستند و علت آن رانت و فساد است.

وی ادامه داد: کسانی که شعار می دهند، زنده باد مخالف من، دروغ می‌گویند، ما در این راستا عمل می‌کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: حضور ما در رقابت انتخاباتی در راستای دفاع و صیانت از انقلاب است. در کشور بن بست نداریم، توجه به خلق ثروت و توزیع عادلانه آن ضروری است.

همتی: پول کثیف در ستادهای نامزدها در حال گردش است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۲:۳۵

«عبدالناصر همتی» روز جمعه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: پول کثیف در ستادهای نامزدها در حال گردش است. منشاء حجم عظیم بنر و پوستر و سفر میلیاردی با اجاره هواپیمای اختصاصی همین پول‌هاست.

وی در ادامه این تویئت نوشت: من نه تنها اجازه ندادم پول رانت و دلالی برای من تبلیغ کند که پول‌های کثیف و جریان‌های آلوده در حال تخریب و تمسخر بنده هستند.

رئیسی: خودرو از انحصار خارج و برای آن قیمتی عادلانه تعیین خواهد شد
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۲:۰۶

سیدابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه‌های استانی در معاونت سیما، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رونق صنعت خودروسازی و واردات خودروهای خارجی گفت: مسأله خودرو از دغدغه‌های مهم مردم است که البته قابل حل است.

وی بر لزوم برنامه ریزی برای افزایش کمیت و کیفیت و قیمت‌گذاری خودرو تأکید کرد و افزود: در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست.

رئیسی ادامه داد: الآن یک میلیون خودرو در کشور تولید می شود اما با زیرساخت‌های موجود می‌توانیم در گام اول این میزان را به یک میلیون و ۶۰۰ دستگاه و در گام دوم به دو میلیون خودرو افزایش دهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: جوانان عزیز ما به حق و به‌درستی می پرسند چرا در صنایع دفاعی می‌توانیم موشک بسازیم اما نمی توانیم خودرو با کیفیت تولید کنیم؟ علت آن است که فناوری موجود در صنایع دفاعی و نظامی در صنعت خودروسازی سرریز نمی‌شود.

وی تصریح کرد که با سرریز فناوری صنایع موجود به صنعت خودروسازی افزایش کیفیت خودرو داخلی امکانپذیر است و باید این کار انجام شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به بحث قطعه‌سازی در صنعت خودروسازی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برخی قطعات در داخل تولید می‌شود و برخی نیز از خارج وارد می شود.

رئیسی افزود: قطعه‌سازان باید با کار فناورانه تلاش کنند تا قطعات مورد نیاز خودرو در داخل کشور تولید شود.

وی متذکر شد: اگر قطعات خودرو در داخل تولید شود، هم اشتغال افزایش می‌یابد، هم تولید بالا می‌رود و هم استقلال در خودروسازی را در پی دارد که دولت آینده این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

رئیسی افزود: الآن کارخانه‌های خودروسازی می گویند ضرر می‌دهیم و این بسیار عجیب است که هم خودروساز ناراضی و هم مشتری دغدغه‌مند است.

وی با تاکید بر لزوم عادلانه شدن زنجیره قیمت‌گذاری خودرو اظهار داشت: اشکال کار دولت این است که با مردم سخن نمی‌گوید و مسائل و حقایق را با آنها در میان نمی‌گذارد.

رئیسی ادامه داد: شفاف‌سازی از کارهای مهم دولت‌ است و ما در دولت مردمی حتماً درباره‌ مسائل مهمی چون قیمت خودرو، بحث سوخت، مباحث مربوط به کشاورزی و تولید و مصرف با مردم سخن خواهیم گفت.

رئیسی خاطر نشان کرد: محرمانگی و شفاف نبودن و بی صداقتی مسئولان مردم را دغدغه‌مند می‌کند اما اگر مردم ببینند با آنها به درستی و راستی سخن می‌گوییم بسیاری از بی اعتمادی ها به اعتماد و ناامیدی ها به امید تبدیل می شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات خودرو خارجی هم اظهار داشت: اگر کیفیت خودروهای ما به حدی برسد که بتواند با دیگر خودروها رقابت کند، دیگر نگران ورود دو تا خودرو خارجی به کشور نیستیم چون مردم اصلاً دل از خودرو داخلی برنمی‌دارند‌.

رئیسی این موضوع را به مسابقات تیم ملی کشورمان تشبیه‌ کرد و افزود: وقتی تیم ملی مجهز و آماده وارد میدان شود با هر تیم قدرتمندی می تواند رقابت کند اما اگر کارها درست پیش نرود، در برابر هر تیمی زمین‌گیر می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید از نظر او سه اولویت و دغدغه مهم مردم کدامند، از معیشت، اشتغال و تولید به عنوان مسائل اصلی روز کشور یاد کرد و گفت: بیکاری مشکلات فراوانی ایجاد کرده اما اگر تولید فعال شود، هم مشکل اشتغال و هم مشکل مسکن و معیشت مردم حل می‌شود.

رضایی: آمریکایی ها باید دندان بازگشت به روابط یک طرفه را از دهانشان بکَنند
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۱:۴۷

شبکه خبری پرس‌تی در ویژه برنامه انتخاباتی، مصاحبه‌هایی را با ۷ نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار کرده است. در یکی از این مصاحبه‌ها، با « محسن رضایی» پرسش و پاسخ انجام شده که بخشی از متن این مصاحبه به شرح زیر است.

*به نظر شما مهم ترین فرصت ها و چالش های جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی چیست؟

ما فرصت های بسیار خوب و چالش های بزرگی در این دهه داریم. مهمترین چالش، بی نظمی و بی انضباطی و ناامنی‌هایی است که ما در منطقه داریم و هیچ کشوری مثل ایران نمی تواند به این بی نظمی ها پایان دهد. البته با همکاری و دوستی ای که با کشورهای منطقه برقرار کنیم.

نادیده گرفتن نقش ایران در برقراری صلح و امنیت هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت. ما آمادگی داریم که با همکاری سایر کشورهای منطقه، صلح و امنیت را در اینجا به وجود آوریم. صلح و امنیت در اینجا به دلیل اینکه انرژی جهان در اینجاست و ژئوپلیتیک منطقه اینجاست و بخش مهمی از تجارت بین الملل در منطقه ما است، در سطح بین‌الملل هم برای ما مهم و موثر خواهد بود تا هر چه ما بتوانیم نقش بیشتری در منطقه ایفا کنیم در روابط بین الملل ما هم موثر است. بنابراین در دولت ما به طور جدی من روی این منطقه وقت خواهم گذاشت. البته چالش های زیادی داریم و باید بنشینیم با کشورهای منطقه حل و فصل کنیم.

* در صورت موفقیت شما در انتخابات چه برنامه کوتاه مدت و میان مدتی را برای مذاکرات هسته‌ای با کشورهای ۴+۱ دارید؟ از طرفی هم چنانچه ایالات متحده آمریکا این سیاست خودش را ادامه دهد و تحریم‌ها را رفع نکند در آن صورت شما چه برنامه ای خواهید داشت؟

دولت ما به همه تعهدات بین‌المللی پایبند خواهد بود. برجام یک تعهد بین المللی است و آمریکایی ها آن را زیر پا گذاشتند. ما به آن پایبند خواهیم بود. مهم این است که آمریکایی‌ها وادار بشوند که به تعهدات خود عمل کنند. ما دیپلماسی خوبی را در پیش خواهیم گرفت، ولی معطل توافق در وین نخواهیم بود.

سعی خواهیم کرد که با فعال کردن اقتصاد ملی بی‌نیازی خودمان را از روابط با آمریکایی‌ها به حداقل کاهش ‌دهیم و آنها احساس کنند که هرچقدر بیشتر وقت تلف کنند به ضررشان تمام خواهد شد. این به معنای استفاده از دیپلماسی از یک طرف و معطل نکردن کشور در طول مذاکرات وین از سوی دیگر است. یعنی دست به زانوی خودمان خواهیم گرفت و تولید ملی را راه اندازی خواهیم کرد. آن وقت دیگر آن ها هستند که به دنبال ما خواهند آمد.

* اولویت اصلی سیاست خارجی شما چیست؟ اگر شما موفق شدید و برنده انتخابات شدید، اولین کاری که دولت شما به عنوان سیاست خارجی انجام میدهد چه خواهد بود؟

من سیاست همسایگی را جدی میگیرم یعنی اینکه سعی می‌کنم نوعی آرام بخشی در خصوص چالش‌هایی که بین دولت ما با کشورهای منطقه وجود دارد بوجود آید. بعد هم به دنبال این خواهم بود که اتحادیه آسیای جنوب غربی را با ۲۵ کشور اطراف خودمان شکل بدهم. این اتحادیه می تواند مشابه اتحادیه اروپا عمل کرده و در حقیقت قریب به ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت سالانه را به هم پیوند دهد.

در اولویت سوم (سیاست خارجی) هم توازن بین شرق و غرب قرار دارد. دولت ما نه شرقی بدون غربی و نه غربی بدون شرق خواهد بود. من تلاش خواهم کرد که توازن بین شرق و غرب را در روبط خارجی مان بوجود آورم.

 رضایی: آمریکایی ها باید دندان بازگشت به روابط یک طرفه را از دهانشان بکَنند

*کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شش کشوری هستند که در همسایگی جمهوری اسلامی ایران هستند. این کشورها در جنوب ایران واقع شده اند و رویکردهای متفاوتی در خصوص نوع همکاری و سیاست‌های خودشان در قبال جمهوری اسلامی ایران دارند. برای موضوع مناسبات با این کشورها چه برنامه‌ای دارید؟

من سیاست همسایگی را جدی می دانم. ولی اختلاف نظرهایی وجود دارد که باید این اختلاف نظرها را حل و فصل کنیم. دولت ما پیشگام خواهد بود برای اینکه این مشکلات حل و فصل بشود؛ ولی بستگی به همراهی کشورهای اطراف هم دارد که آن ها هم یک منطق و برادری را در پیش بگیرند.

*شما اشاره کردید که می‌خواهید توازنی بین شرق و غرب ایجاد کنید. چالش‌هایی که مرتبط با غرب هست، تقریباً برای همه ناظران سیاسی مشخص است که چه چالشهایی برای ایران در مناسبات اش با غرب وجود دارد، اما شرق چطور؟ به نظر شما چه چالش‌هایی وجود دارد برای اینکه ایران بتواند روابطش را با شرق گسترش دهد؟

ما با شرق چالش کمتری داریم. مهم این است که در حقیقت روابطی را که با شرق برقرار می‌کنیم دوطرفه باشد. یعنی اگر درحقیقت ما از آنها کالا می خریم آن ها تکنولوژی هم به ما بدهند. این را که صرفاً ایران تبدیل به بازاری برای چین باشد من قبول ندارم. به همین دلیل قرار داد راهبردی ۲۵ ساله را من با یک قرارداد مکمل تکمیل خواهم کرد که رابطه دوطرفه ما بیشتر شود و منافع بیشتری را از انتقال دانش و فناوری از چین به ایران داشته باشیم.

* در دولت شما چگونه با محور مقاومت تعامل خواهد شد؟ چه تغییراتی بین رابطه ایران و کشورهای محور مقاومت در منطقه ایجاد خواهد شد؟

اگر محور مقاومت نبود عراق و سوریه امروز در اختیار داعش بود. همان طور که محور مقاومت از فلسطین حمایت می‌کند، محور مقاومت محور مبارزه با ناامنی و تروریسم نیز هست. این به نفع اروپا و آمریکاست که از محور مقاومت حمایت کنند و یک طرفه صرفاً با اسرائیل رابطه نداشته باشند. من به اروپا و آمریکا پیشنهاد می کنم که مذاکراتی را با حزب‌الله و جبهه مقاومت آغاز کنند و این جبهه مقاومت را به رسمیت بشناسند. واقعا اگر جبهه مقاومت نبود عراق به دست داعش و النصره سقوط می کرد و نوعی از افراط گرایی و تروریسم خشن در منطقه شکل می‌گرفت که کل دنیا را هم نا امن می‌کرد.

*از روز اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، غرب و در راس آن آمریکا تلاش های مختلفی کرد برای اینکه بتواند ضربه ای به جمهوری اسلامی وارد کند و شروع کرد به فشارهای مختلف از جمله حمایت از عراق و صدام در جنگ هشت ساله با ایران، و الان به اشکال مختلفی رئیس‌جمهورهای مختلف تلاش کرده اند تا فشارهای مختلفی نظیر تحریم‌ها را بر ایران و جمهوری اسلامی وارد کنند. آیا شما برنامه مشخصی برای مقابله با این فشارها خواهید داشت؟

آمریکایی ها باید دندان بازگشت به روابط یک طرفه را از دهانشان بکنند. دیگر ایران به رابطه یک طرفه با آمریکا باز نخواهد گشت.دولت ما از هر نوع رابطه ای که منافع ملی ما را در عمل و نه بر روی کاغذ و نه در حرف تامین کند حمایت خواهد کرد. تلاش خواهیم کرد که روابط خارجی مان را گسترش دهیم، و اقتصاد و تجارت مان را توسعه دهیم. بنابر این به نفع آن ها خواهد بود تا دست از این خصومت بردارند. خصومت نتیجه ای در پی نخواهد داشت. ما در دفاع از منافع ملی به هیچ وجه کوتاه نخواهیم آمد.

*رابطه سیاست خارجی شما با حوزه های اقتدار منطقه ای ایران مثل محور مقاومت، توانمندی های موشکی و نفوذ منطقه ای چگونه خواهد بود؟ از این پتانسیل ها چگونه می خواهید استفاده کنید؟

ما به روابط مان با جبهه مقاومت ادامه می دهیم. ما جبهه مقاومت را یک امکانی برای ایجاد صلح و مقابله با تروریسم می دانیم. بنابر این روابطمان با عراق، سوریه و لبنان ادامه خواهد یافت، و از هر گونه تجاوز به کشورهای اسلامی جلوگیری خواهیم کرد. لیکن، هدف ما ایجاد صلح است. هدف ما امنیت است زیرا اگر در منطقه امنیت وجود نداشته باشد امنیت ما نیز در داخل به مخاطره خواهد افتاد. امنیت ایران با امنیت منطقه به هم گره خورده است.

*آقای دکتر، کشور های آمریکای لاتین هم می توانند سهمی در روابط اقتصادی و حتی سیاسی با ایران داشته باشند کما اینکه تا این لحظه روابط خوبی هم داشته اند. چقدر می توانیم از این فرصت ها استفاده کنیم؟ چه برنامه هایی در این خصوص و چه چشم اندازی برای توسعه روابط با این کشورها دارید؟

آمریکای لاتین ظرفیت های بسیار خوبی برای ما دارد علی الخصوص در زمینه اقتصاد و تجارت. از آن جایی که ما به شدت به دنبال جذب بازار می گردیم برای توسعه تجارت، در دولت ما روابط مان با آمریکای لاتین توسعه خواهد یافت.

*برخی از کشورهای عربی منطقه در فرآیند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. ابتدا به ساکن، ارزیابی شما نسبت به این عادی سازی چیست و در وهله دوم در دولت شما چه سیاست ها و برنامه هایی برای مقابله با اقدامات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟

این ها (برخی کشورهای عربی منطقه) اشتباه کردند. به نظر من، امارات (متحده عربی) و بحرین یک انتحار سیاسی کردند. به خودشان خنجر زدند. اولا اسراییل دشمن اعراب است. اسراییل پیش از آن که دشمن ایران باشد دشمن اعراب بوده و نه تنها در فلسطین، بلکه در تمامی کشورهای عربی هم همین طور بوده است.

به نظر من این انتحار سیاسی را که این کشورها مرتکب شدند را باید هرچه زودتر پایان دهند و این اشتباهشان را جبران کنند. مطمئن باشند اسراییل بسیار بدتر از آمریکا و کشور های دیگر است. (اسراییل) در تار و پود این کشورها از تجارت شان گرفته تا سیاست و نظام های امنیتی شان نفوذ خواهد کرد و مشکلات بسیار عدیده ای را برای آن ها بوجود خواهد آورد.

ما خواهان آن هستیم که این اشتباهات را جبران کنند و دست رد به سینه اسراییل بزنند. هنوز دیر نشده است و می توانند این کار را انجام دهند. ما اسراییل را واقعا به عنوان یک نقطه (غده) سرطانی می دانیم البته سیاست ما در قبال اسراییل روشن است. ما معتقدیم فلسطینی ها باید برگردند، انتخابات آزاد در فلسطین صورت گیرد و یک قانون اساسی جدید و یک رژیم متناسب با سرزمین فلسطین شکل گیرد. راه حل ما در خصوص مساله فلسطین راه حل دموکراسی است.

*آقای دکتر، قاره آفریقا به عنوان سرزمین فرصت ها شناخته می شود. این در حالی است که ایران خیلی روابط نزدیک و خیلی عمیقی با کشور های قاره آفریقا ندارد. ایران نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا حضور خیلی کمی در قاره آفریقا دارد. به نظر شما چقدر لازم است که ایران روی قاره آفریقا تمرکز کند؟ برنامه مدون و مشخص شما برای این کار چیست؟

آفریقا خیلی فرصت های خوبی برای ما دارد. دولت ما یک برنامه کشت فراسرزمینی دارد که با برخی از کشورهای آفریقایی در زمینه کشاورزی مشترک در سرزمین های آفریقایی فعالیت خواهیم کرد. ما می خواهیم ایران را به هاب غذایی منطقه تبدیل کنیم و بتوانیم برای ۵۰۰ میلیون جمعیت اطراف مان غذا تولید کنیم و تجارت غذا داشته باشیم. به همین دلیل از سرزمین های خیلی خوبی که در آفریقا هست، برای کشت فراسرزمینی استفاده خواهیم کرد.

رئیسی: توجه به مردم با حرف و سخن محقق نمی‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۱:۴۳

سید ابراهیم رئیسی پنج شنبه شب در گفت و گوی تلویزیونی با مردم خراسان‌جنوبی اظهار کرد: برای من بسیار سخت است که مدتی بگذرد و به خراسان‌جنوبی سفر نکنم که نشان علاقه من به این استان است.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان‌کرد: افتخار من نمایندگی مردم خراسان‌جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است که مردمی سخت کوش و ولایتمدار دارد.

رئیسی با اشاره به اینکه مسائل خراسان‌جنوبی را با دقت پیگیری می‌کنم، ادامه‌داد: زمان خدمت در مشهد و تولیت آستان قدس رضوی نگاهم به خراسان بزرگ و تصمیماتم برای سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی بود.

وی گفت: اتفاقات بسیار خوبی در خراسان‌جنوبی انجام شده است ولی باید کارهای بیشتری در استان در جهت رفع محرومیت انجام دهیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: محصولات خراسان‌جنوبی زرشک، زعفران و عناب اگر با ارزش افزوده فروخته شود نقش مهمی در اقتصاد استان خواهد داشت و حتی سنگ‌های قیمتی اطراف نهبندان نیز این مزیت را دارد.

رئیسی با تأکید بر اینکه اقتصاد سنگ را در خراسان‌جنوبی می‌توان فعال‌کرد، بیان‌کرد: سنگ‌های قیمتی استان نیز با یک سرمایه‌گذاری مناسب می‌تواند موجب تحول در اقتصاد استان شود.

وی گفت: خیلی‌ها بیان می‌کنند که در شرایط خشکسالی باید به جای کشاورزی از صنعت در توسعه استان بهره ببریم که نکته قابل تأملی است ولی باید به کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در کنار صنعت توجه ویژه داشته باشیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خراسان‌جنوبی علی‌رغم اینکه در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد ولی آلودگی مردم استان به این مواد و نرخ جرائم به دلیل فرهنگ مردم بسیار پایین است.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما خراسان‌جنوبی را به چهره‌های ارزشمند و نام‌آوری چون آیت الله آیتی، عارفی و تهامی و شهدای عالیقدر این منطقه می‌شناسیم.

رئیسی با بیان اینکه توجه به مردم با حرف و سخن محقق نمی‌شود، بیان‌کرد: تمایل من به آمدن و سفر به خراسان‌جنوبی بود ولی به واسطه شرایطی کرونایی نتوانستم این خواسته‌ام را محقق کنم و از همین راه دور به مردم، خانواده شهداء، صنعتگران و فرهنگیان خراسان‌جنوبی عرض ارادت دارم.

وی ادامه‌داد: از مردم خراسان‌جنوبی می‌خواهم نه تنها در تشکیل دولت که در آینده نیز دولت را در تحقق اهدافش کمک کنند.

دلیل لغو سفر ابراهیم رئیسی به شیراز چه بود؟
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۱:۰۸

رئیس شورای راهبردی ستادهای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی در نشستی با اصحاب رسانه اظهار داشت: سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز هنوز قطعی نشده بود که مصاحبه‌ای انجام شد و در صورتی که در حد گمانه زنی بود، پیرامون این سفر اظهارنظر کردند.

حجت‌الاسلام محی‌الدین طاهری با بیان اینکه مواضع رسمی و امور مرتبط با آیت الله رئیسی توسط ستاد مرکزی و شورای راهبردی انجام می‌شود، تاکید کرد: هر کدام از ستادها که بخواهند همراه و هماهنگ با ما فعالیت کنند، معاونت هماهنگ کننده باید آنها را تایید نمایند.

رئیس شورای راهبردی ستادهای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی در فارس درخصوص لغو سفر وی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی آیت‌الله رئیسی، سلامت مردم در این شرایط می‌باشد و به دلیل عشق و علاقه خاصی که آحاد مردم نسبت به ایشان دارند، رعایت پروتکلها سخت بود.

وی با اشاره به رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در خوزستان در پی حضور آیت‌الله رئیسی گفت: امکان رعایت پروتکلها حتی در ورزشگاه های ما وجود ندارد و به همین دلیل سفر لغو شد و در آینده شاید به صورت محدود و کنترل شده امکان آن میسر شود.

ستاد مرکزی محور برنامه‌های آیت‌الله رئیسی

رئیس ستاد مرکزی و مردمی دولت مردمی ایران قوی ۱۴۰۰ فارس با اشاره به اینکه دلیل لغو سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز حفظ سلامت مردم بوده است، بیان کرد: آیت‌الله رئیسی همانند دیگر کاندیدای ریاست جمهوری، ستادی را به وزارت کشور معرفی و مسئولانی را برای استانها معرفی کرده است.

مجید فروردین با بیان اینکه قصد جلوگیری از فعالیت سایر ستادها را نداریم، اظهار کرد: محبوبیت بالای آیت‌الله رئیسی سبب شده که بسیاری از ستادها خودجوش برای وی راه اندازی کنند اما برخی هماهنگی لازم را ندارند.

وی ادامه داد: اغلب ستادهای فعال در پی تبلیغ آیت الله رئیسی هستند و معدودی نفوذی نیز به دنبال سوءاستفاده می‌باشند.

فروردین با تاکید بر نامه ارسال شده به وزارت کشور بیان داشت: از روز سه شنبه موضوع سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز مطرح شد و در حالی که ما به دنبال مکانی برای برگزاری بودیم و هنوز در شورای تامین به سرانجام نرسیده بود، برخی دنبال مصاحبه بودند.

همتی: دولت کمتر در اقتصاد دخالت کند/ اقتصاددانان باید حاکم شوند
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۰:۵۳

عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با شبکه جام جم اظهار کرد: نفت و درآمد آن را باید برای سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها هزینه کنیم. نباید نفت را به بودجه ببریم، وقتی درآمد نفت به بودجه برود به هر دلیلی اگر قیمت نفت نوسان پیدا بکند موجب نوسان در بودجه دولت می شود. همین اتفاقی که طی دو، سه سال گذشته افتاده است.

همتی گفت: اگر نفت خام صادر می‌کنیم، باید بخشی از آن به صندوق توسعه ملی و بخشی از آن به دولت برود تا آن را صرف زیرساخت‌ها کند.

وی تاکید کرد: ما باید ارزش افزوده از نفت دریافت و فرآورده صادر کنیم. مفهوم آن این است که نفت را به پالایشگاه ها می‌فروشیم، آنها بنزین تولید کرده و سپس صادر می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نفت یک مزیت برای کشور ماست و نمی‌توان آن را از اقتصاد کنار گذاشت اما باید وابستگی بودجه جاری به نفت را قطع کرد.

همتی با اشاره به مساله برجام گفت: دولت ترامپ عملا از برجام خارج شد و اروپایی‌ها هم با ما همکاری نکردند و فقط حرف زدند. من یادم است در این مدت که بانک مرکزی بودم، اروپایی‌ها طرح‌های مختلفی به ما دادند و گفتند ما می‌توانیم از این طریق مشکل را حل کنیم اما فقط حرف بود.

وی ادامه داد: اروپا اختیار لازم در مقابل آمریکا را ندارد و آمریکا نشان داد که تصمیم‌گیرنده اصلی در این قضیه است. البته روسیه و چین تلاش‌های زیادی کردند و ما نیز با این دو کشور روابط بسیاری داشتیم. بخش مهمی از صادرات ما به چین بود. به روسیه هم صادرات داریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بر جام مبنای خوبی برای ماست. آمریکا باید به برجام برگردد و تحریم‌ها را لغو کند. آخرین خبری که من دارم این است که تصمیمات جدی در مذاکرات بین گرفته شده است و خیلی خوشبین هستم که در دولت دوازدهم برجام احیا و تحریم‌ها رفع شود. اگر این اتفاق نیفتد هم یکی از اولویت های من در دولت سیزدهم، اجرایی کردن برجام و لغو تحریم‌ها است تا اقتصاد کشور بتواند نفس بکشد.

همتی با بیان اینکه دولت من، دولت اصلاح حکمرانی اقتصادی است، گفت: ما می‌خواهیم از سیاستمداران خواهش کنیم که کنار بروند و اقتصاددانان حاکم شوند. ما در این دوره هیچ فرصتی برای حل مشکلات نداریم. اقدامات ما ناظر به چهار سال است به همین دلیل گفتم دولتی که می‌خواهم داشته باشم برای ۴ سال است. من فکر می‌کنم این قابل انجام است و فقط باید اراده‌ای بر مبنای تفکر اقتصادی باشد.

وی افزود: ما باید تورم را کنترل کنیم، زمینه افزایش سرمایه گذاری را در کشور به وجود بیاوریم و به تولید اضافه کنیم. تمام این‌ها چرخه مثبتی می‌شود که کل دنیا به آن رسیده است. امروز بیش از ۱۳۰ کشور مشکل تورم بالا را حل کردند و چند کشور باقی ماندند که یکی از آنها ما هستیم. تمامی مسائل هم در بانک مرکزی قابل حل نیست بلکه باید در یک حکرمانی اقتصادی، فراتر از اختیارات بانک مرکزی مشکل را حل کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بازگشت ثبات اقتصادی در وهله اول را مستلزم رفع تحریم‌ها دانست و گفت: با وجود تحریم و فشار حداکثری ثبات اقتصادی به طور کامل بر نمی گردد و همیشه انتظارات تورمی وجود خواهد داشت.

همتی با بیان اینکه دولت باید کمتر در اقتصاد دخالت کند، گفت: قیمت‌های دستوری و بخشنامه‌های یک شبه کارهایی است که بی‌ثباتی در اقتصاد را به وجود می‌آورد و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران را دچار نوسان خواهد کرد.

زاکانی: معتقد به شایسته سالاری هستم/ این فراتر از جایگاه زن و مرد است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۰:۵۱

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (جمعه 21 خرداد 1400) در دیدار با گروهی از بانوان فعال در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی که در یادمان شهدای هفتم تیر در مجتمع سرچشمه برگزار شد، با اشاره به نقش و جایگاه ویژه زنان در جامعه اظهار داشت: امیدوارم که بتوانیم الگوی جدیدی را از حضور اجتماعی بانوان ارائه دهیم و از تضییع حقوق بانوان جلوگیری کنیم و نقش آنان را به یک نقش محوری برای ساختن جامعه تبدیل کنیم.

وی در خصوص مسأله حضور زنان در کابینه آینده تصریح کرد: من این مسأله را که وعده بدهیم که فلان تعداد زن را به عنوان وزیر انتخاب می‌کنیم قبول ندارم و آن را خلاف معیارها و موازین دینی و شایسته‌سالار می‌دانم؛ من معتقد به شایسته سالاری هستم و این فراتر از جایگاه زن و مرد است، البته اهتمام دارم در بخش‌های اجرایی که به طور خاص به مسائل زنان و خانواده مربوط می‌شود حتما نقش محوری مدیریت را در اختیار بانوان قرار دهیم؛ چراکه فهم دقیق‌تر و بهتری از مسائل حوزه زنان دارند.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی برخی سکان اداره کشور را به عهده گرفتند که در رفتارهایشان از الگوهای غربی گرته‌برداری کرده‌اند، اظهار داشت: خیانت بزرگ جریان رقیب ما این است که موضوعات فرهنگی را تبدیل به مسائل سیاسی و سپس آنها را تبدیل به موضوع امنیتی می‌کند و این شامل مسائل حوزه زنان، آزادی، فضای مجازی و از این قبیل می‌شود.

گفتنی است در این نشست، جمعی از بانوان فعال در حوزه‌های مختلف به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه مسائل زنان و خانواده پرداخته و برای پیگیری از سوی دولت آینده مطرح کردند.

بیمه زنان خانه‌دار و مشکلات آن، بهره‌گیری از نقش زنان ایرانی در پیگیری مسائل بین المللی، توجه ویژه و علمی به مسائل و نیازهای دختران جوان و بانوان در سطح جامعه، توجه به ورزش بانوان و توسعه آن و گسترش حمایت‌های مشاروه‌ای و حقوقی از زنان و برنامه ریزی برای حمایت مالی از فعالیت‌های مشاوره‌ای بانوان از جمله محورهای مطرح شده از سوی نمایندگان تشکل‌های مختلف جامعه زنان در این نشست بود.

ستاد زاکانی خواستار تغییر زمان پخش برنامه تبلیغاتی خود شد
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۱۰:۰۴

با توجه به تلاقی زمان پخش یکی از برنامه‌های ضبط شده «علیرضا زاکانی» با زمان پخش زنده مسابقات شانزدهمین دوره رقابت‌های فوتبال جام ملت‌های اروپا، ستاد وی امروز جمعه نامه‌ای رسمی به کمیسیون تبلیغات انتخابات ارسال کرد.

در این نامه درخواست شده است پخش برنامه تبلیغی این نامزد زودتر انجام شود تا برخی جوانان علاقمند به تماشای مستقیم مسابقات جام ملت‌های اروپا، از تماشای این مسابقات محروم نشوند.

شانزدهمین دوره مسابقات جام ملت‌های اروپا (یورو ۲۰۲۱) از امشب آغاز می‌شود. در بازی افتتاحیه تیم‌های ترکیه و ایتالیا از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه جمعه شب به مصاف هم می‌روند.

در این مسابقات، تیم‌های ولز و سوئیس از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه روز شنبه ۲۲ خرداد ماه به مصاف هم می روند.

همچنین تیم‌های ملی انگلیس و کرواسی از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه و تیم‌های ملی هلند و اوکراین از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه یکشنبه۲۳ خرداد برابر هم صف‌آرایی می‌کنند.

بر اساس برنامه ارائه شده از سوی سازمان صدا و سیما، علیرضا زاکانی روز یکشنبه ساعت ۱۷ در برنامه با نخبگان از شبکه ۴ سیما و ساعت ۱۸ از رادیو ایران در برنامه شمارش معکوس حضور خواهد یافت.

رئیسی: مانع خام فروشی معادن می شویم/بکارگیری نخبگان بومی لازمه توسعه کشور است
۱۴۰۰/۰۳/۲۱ - ۰۸:۳۳

سیدابراهیم رئیسی شامگاه امروز در برنامه تبلیغاتی خود در شبکه استانی تابان، استان یزد را دیار قنوت و قناعت و نجوای با خداوند توصیف و اظهار کرد: یزد به استان سختکوشی و مردم آن به زبانزدی معروف هستند.

باید به خدمت شما می‌آمدم و اجتماع بزرگ مسجد حظیره را می‌داشتیم، اما به دلیل شرایط کرونایی این مساله محقق نشد.

وی با اشاره به این‌که استان یزد زمینه‌های رشد و کار فراوانی دارد، افزود: چرا استان یزد با این همه امکانات باید بیکار داشته باشد و مشکلات مهاجرپذیری و حاشیه نشینی داشته باشد؟ آیا نمی‌شد برای وضعیت کشاورزی و صنعتی استانی که در بسیاری از موارد به عنوان جایگاه برتر معروف است، کار‌های انجام داد؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت: استان یزد در اقتصاد دانش بنیان رتبه بالایی دارد، نساجی استان از قدیم الایام معروف بوده و می‌تواند جایگاه والایی در ایران و منطقه داشته باشد. یزد در کشاورزی گلخانه‌ای می‌تواند حرف اول را بزند چرا که تاکنون کار‌های بزرگی انجام شده است.

رئیسی تصریح کرد: گردشگری استان یزد هم در راستای معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و هم گردشگری اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.

وی نخبگان را از مسائل بسیار مهم استان عنوان و اظهار کرد: این نخبگان باید جایگاهی برای ظهور و بروز و نمو نخبگی و فرهیختگی خود پیدا کنند. استان یزد رتبه برتر کشور را در دانش بنیان دارد که نشان دهنده نخبگی جوانان یزدی است. مساله دانش بنیان می‌تواند برای ما اقتصادی بسیار پویا ایجاد کند.

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به مشکل آب در استان یزد ادامه داد: در زمینه مشکل آب استان یزد کار‌هایی انجام گرفته که می‌تواند مقدمه‌ای برای کار نهایی باشد و بتوان مشکل آب یزد و سایر استان‌ها را حل و فصل کرد.

وی قناعت، کار، تلاش و کارآفرینی را از مهمترین ویژگی‌های یزدی‌ها خواند و گفت: زمینه برای رشد و شکوفایی در یزد بسیار است و کاملا می‌توانیم در کنار مردم استان یزد کار‌های بزرگی در راستای گره گشایی از مردم این منطقه انجام دهیم.

رئیسی با انتقاد از سامان نیافتن مساله مهاجرین در استان یزد افزود: این افراد مهمان یزدی‌های هستند و مردم یزد هم مهمان نواز و خوش اخلاق بوده و به کارگر و فعال اقتصادی میدان می‌دهند، اما متاسفانه ساماندهی نشدن مهاجرین هم سبب ناراحتی یزدی‌ها و هم مهاجرین شده است.

وی با بیان این‌که در تمدن ما شهر و استان خشتی نظیر یزد وجود ندارد، اظهار کرد: این مساله زمینه گردشگری بسیار خوبی است و فعال شدن گردشگری در یزد هم برای گردشگران جاذبه دارد و هم برای اقتصاد مردم یزد اثربخش است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری از خام فروشی در معادن به شدت انتقاد کرد و ادامه داد: در کنار معادن باید صنایعی ایجاد کنیم که از خام فروشی جلوگیری شود. اینکه معدنی که بتواند ارزش افزوده آن برای مردم ایران و یزد باشد به آن طرف آب رفته و ارزش افزوده در اختیار دیگران قرار گیرد، بسیار ناپسند است.

رئیسی ادامه داد: متاسفانه برای ۴۰ درصد از معادن کشور، پروانه بهره برداری صادر شده، ولی به مرحله بهره برداری نرسیده است و باید فعال شوند.

وی بر لزوم فعال شدن صنایع روستایی تأکید کرد و گفت: صنایع دستی در اکثر خانه‌های روستایی یزد وجود دارد و مردان و زنان مشغول به فعالیت هستند که می‌توان این صنعت را با سرمایه گذاری جدی فعال کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من با مشکلات استان یزد آشنا هستم و با همت مردم عزیز و دانشگاهیان و نیرو‌های فعال یزدی می‌توان مشکلات را حل کرد.

عبدالناصر همتی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توئیتی تاکید کرد که برنامه دولت من، افزایش سه برابری مدیران ارشد اهل سنت است.

همتی در این توئیت نوشت: مشاور عالی اقتصادی من در بانک مرکزی اهل سنت بود، نماینده اقتصادی من در مناظرات صدا و سیما اهل سنت بود.

وی تصریح کرد: برنامه دولت من، افزایش سه برابری مدیران ارشد اهل سنت است.

علیرضا زاکانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر امروز در شبکه استانی البرز با اشاره به اینکه انتخابات سرنوشت کشور را رقم خواهد زد، گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع کشور توسط رییس جمهور اداره می‌شود؛ وضعیت امروز کشور زیبنده مردم نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فرامین مقام معظم رهبری می‌تواند به مشکلات را پشت سر بگذارد، ادامه داد: نباید به قومیت‌ها که می‌توانند رمز موفقیت کشور باشند را نادیده بگیریم، بی‌دقتی‌ها موجب می‌شود تا فقر، فساد، تبعیض، کمبود مسکن و مشکلات دیگری را پدید می‌آورد.

حضور پای صندوق رأی سرنوشت کشور را تغییر می‌دهد

زاکانی با اشاره به اینکه دولت راه را اشتباه رفته است، اظهار کرد: تحریم یک شیوه آمریکایی برای برخورد با ملت ایران است؛ نباید از دشمن انتظار خوبی داشته باشیم، ما سعی داریم این نگرش را تغییر دهیم تا پلی برای پیشرفت و حل مشکلات مردم بسازیم.

وی با بیان اینکه تورم سنگین در حال شکستن کمر ملت است، بیان کرد: باید رفع مشکلات موجود با رویکرد غلط دولت را عوض کرد و طرحی نو در انداخت که در آن توانمندی‌های داخل را اصل قرار دهیم و با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به پیشرفت کشور بپردازیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت بنده دولت اقدام و اصلاح است نه دولت حرف و شعار و با اقدامی دقیق و فکورانه شرایطی را فراهم می‌کنیم که توانایی‌های داخلی ظهور و بروز پیدا کند؛ به دنبال آن هستیم که با عقلانیت، معنویت و عدالت شرایط پیشرفت کشور را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه می‌خواهیم حداکثر استقلال برای کشور و آزادی برای ملت به آرمان بیاوریم، گفت: در قدم اول باید اقتصاد را مدیریت کنیم، در حالیکه امروز مردم کمرشان زیر فشار اقتصادی در حال شکستن است.

نامزد سیزدهمین دور ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فوریت دولت من اقتصاد و مدیریت است در این فوریت اساس بر جهش تولید قرار دارد و جهش تولید برای ما از یک فوریت بالا برخوردار است، تصریح کرد: در کنار جهش تولید دنبال آن هستیم تا کشور را بر مدار شایستگی اداره کنیم، به ویژه اینکه توجه به حکمرانی فضای مجازی و دولت الکترونیک و در کنار آن تمرکززدایی از پایتخت هم در دستور کار قرار خواهد داشت.

وی با بیان اینکه به دنبال بازآمایش در استان‌ها هستیم تا بتوانیم ۴۵۱ شهرستان را محور حرکت کشور قرار دهیم، گفت: بر این اساس با اعطای اختیارات ویژه برای استفاده از اعتبارات، زمینه را برای رقابت ۴۵۰ نقطه کشور فراهم کرده و این تمرکززدایی امکان این امر را فراهم می‌کند تا تحول‌آفرین شویم.

زاکانی در ادامه با تأکید بر اینکه با فساد قاطعانه برخورد خواهیم کرد، اظهار کرد: دو دهه در مقابله با فساد تجربه دارم و می‌دانم نباید ضعیف‌کشی کرد؛ نخستین اقدام من اصلاح خود دولت است تا چالاک، سبک و پاسخگو شود؛ بر این اساس در سال اول دولت من تغییر ملموسی را در کشور احساس می‌کنید و چهار سال بعد صورت جدیدی را از کشور شاهد خواهید بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری‌ با بیان اینکه البرز به ایران کوچک لقب گرفته است، یادآور شد: این استان یک دنیا ظرفیت و امکانات دارد اما سایه تهران روی این استان افتاده است.

وی با اشاره به اینکه در البرز نیازمند یک توجه ویژه هستیم، گفت: این استان با اقوام مختلف و حضور یک بافت متنوع شرایطی را فراهم کرده که فرهنگ‌های مختلف در کنار هم حضور دارند؛ شرایط موجود زیبنده ملت ایران نیست که امیدواریم بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.

همتی عصر جمعه در گفت وگو با رادیو جوان در پاسخ به این پرسش که چه برنامه مدونی در صیانت از خانواده ایرانی دارید، اظهار کرد: ما نیاز به تعامل داریم و مردم ما همه دین باور هستند، ما نمی توانیم به کسی بگوییم چگونه زندگی کند. مردم ما مومن هستند و ما فکر نمی‌کنیم رشد و توسعه جامعه خلاف باور باشد و شعار من این است باید در منزل تعامل داشته باشیم و نمی‌توانیم به دهه ٧٠ یا ٨٠ بگوییم چگونه زندگی کند و اجازه دهیم با این فضاها خود را تطبیق دهند و اختلال را از خانه تا جامعه حل کنیم و مسیری داشته باشیم تا مسیر توسعه را به شکل بهتر در بیاوریم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه مهمترین برنامه شما برای رفع معضل بیکاری به ویژه برای جوانان و تحصیلکرده ها چیست، افزود: مشکل اساسی بیکاری که به جوانان تحصیل کرده بر می گردد، به دلیل عدم رشد اقتصادی جامعه بوده و مهترین عامل آن سرمایه گذاری در جامعه بوده است و سرمایه گذاری حقیقی جامعه ما از سال ٨٢ تغییر نکرده که خبر بدی است. در طول ١٠ سال، ۵ درصد رشد کرده ایم و باید ثبات را به بازار برگردانیم و نا اطمینانی را از بین ببریم، در نتیجه ایجاد ثبات اقتصادی، کنترل انتظارات برداشتن قید و بندهای تولید و تمرکز روی صنایع کوچک و متوسط این صنایع کاربر اشتغال زا هستند و باعث رشد اقتصدی می شود و همچنین جوانان در بخش خدمات و استارتاپ ها می توانند فعال باشند.

همتی هچنین درخصوص برجام و مذاکرات گفت: فعلا مذاکرات روی اجرای برجام است و سیاست دولت من هم همین است و احتمال دارد در این دولت اجرا شود و برجام مقدمه ای برای رفع تحریم ها است و رفع تحریم ها نیز رشد اقتصادی را به دنبال دارد و من نوید می دهم که آغاز دولت من با رفع تحریم ها همراه باشد.

"سعید جلیلی" عصر جمعه در برنامه تلویزیونی گفت و گو با مردم خراسان جنوبی که از شبکه استانی خاوران پخش شد، افزود: همجواری استان فراه افغانستان با استان خراسان جنوبی این فرصت را ایجاد می‌کند تا محصولاتی که در خراسان جنوبی تولید می‌شود به بهترین شکل بتواند از مجرا و مسیر افغانستان بازار صادراتی خودش را در آن کشور و بلکه کشورهای دیگر پیدا کند.

وی اظهار داشت: در کشورهای شرق ایران این یک فرصت بسیار خوب است و ما وقتی در مرز ماهیرود حضور پیدا می‌کنیم، می‌بینیم آنجا چگونه تجار، صنایع و صنعتگران می‌توانند از این بستر و دروازه برای افزایش صادرات به کشور افغانستان استفاده کنند و این می‌تواند به تولید ما جهش بدهد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سال ۹۵ پس از اعلام گشایش‌های اقتصادی و اینکه گفته می‌شد برای ما زمینه‌هایی فراهم شد در عرصه روابط خارجی، صادرات ایران به ۲۸ کشور اتحادیه اروپا در همان سال‌ها که می‌گفتند شرایط خوب است، نصف صادرات ایران به افغانستان بود.

وی افزود: اگر امروز ما بتوانیم بازار افغانستان را به شکل خوب هدف کالاهای ایرانی قرار دهیم صادرات می‌تواند تا چند برابر افزایش یابد و سهم استان خراسان جنوبی در این زمینه یک سهم قابل توجه و چشمگیر خواهد بود.

جلیلی گفت: همچنانکه در نزدیکی افغانستان، در پاکستان هم چنین بازاری وجود دارد و امروز این کشور بیش از ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد و در بررسی‌هایی که ما انجام دادیم از این میزان، ۱۶ میلیارد دلار به راحتی می‌تواند در همین شرایط از ایران تامین شود.

وی اظهار داشت: من می‌گویم حتی شما عزیزان ما در استان خراسان جنوبی می‌توانید یک نقش بزرگ و ارزنده در این عرصه داشته باشید، شما می‌توانید نقش بزرگی در روابط خارجی اقتصادی ایران ایفا کنید که اگر در این زمینه جهش بزرگ در صادرات صورت بگیرد این همان جهشی است که به جهش ایران کمک می‌کند.

نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: امروز یکی از بحث‌های مهمی که در عرصه روابط اقتصادی با خارج داریم، موضوع کریدور شمال - جنوب ایران است، کریدوری که می‌تواند نه تنها به اقتصاد ما و اقتصاد منطقه بسیار کمک کند بلکه برخی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی دنیا مثل چین و هند به شدت مشتاق هستند چنین مسیر ترانزیتی در کشور شکل بگیرد.

وی گفت: در این مسیر نقش استان خراسان جنوبی قابل توجه است و می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد این استان داشته باشد که در این زمینه حتما باید برنامه‌های جدی که طراحی شده است، دنبال شود.

جلیلی اضافه کرد: از باب حمل و نقل ریلی، ترانزیت کالا همچنین در عرصه‌های دیگر، در انتقال و صادرات نه تنها کالا که صادرات برق و انرژی، اینها فرصت‌هایی است که امروز برای کشور ما فراهم است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خراسان جنوبی استانی است که هرگاه در جلسات و موضوعات مختلف در مقایسه بین استان‌ها بررسی شده و آمار، آثار و شاخص‌های‌ این استان مطرح می‌شود، موجب افتخار است؛ به لحاظ سطح تحصیلات، حضور در مجامع علمی و دانشگاهی، کاهش آسیب‌های اجتنماعی در استان که همه اینها باعث افتخار است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: من به خوبی با فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که در استان شما وجود دارد آشنا هستم، توانمندی‌های شما را می‌شناسم و می‌دانم امروز استان چه فرصت‌ها و توانمندی‌هایی پیش رو دارد.

وی افزود: امروز برای اداره کشور دو نگاه می‌توان داشت که یک نگاه حداقلی است و اینکه فقط بخواهیم کشور را به شکل روزمره اداره کنیم و حتما با نگاه حداقلی، کشور ارتقا و جهش پیدا نخواهد کرد و با این نگاه حداکثر چند مساله حل بشود یا نشود اما این برای اداره کشور کافی نیست.

جلیلی گفت: دوم نگاهی که به قله‌ها باشد و قله‌های پیشرفت را هدف قرار دهد و بخواهد کشور در چهار سال آینده جهش پیدا کند و سوال این است که آیا این جهش ممکن است.

وی افزود: من و همکارانم که جوانان همین مرز و بوم هستند و برخی از جوانان و متخصصین استان شما هستند در حرکتی که در هشت سال گذشته داشته‌ایم به خوبی پی برده‌ایم که امروز کشور می‌تواند به یک ارتقا و جهش دست یابد.

وی تصریح کرد: این یک شعار نیست و یک مطالعه عمیق و بررسی جدی است، بررسی که فقط در اتاق‌های دربسته صورت نگرفته است و با حضور در ۳۱ استان، شهرها و روستاها، شهرک‌های صنعتی، دانشگاه‌ها، جلسات متعدد گفت و گو با صاحبنظران صورت گرفته است.

جلیلی با بیان اینکه با دهها صنف گفت و گو شده است گفت: در همین هشت سال چند بار به استان شما سفر کرده‌ و جلسات متعدد و بازدیدهای مختلف داشته‌ام، از مرز ماهیرود تا جلسه در اتاق باررگانی، از جلسه با اساتید دانشگاه تا جلسه و پرسش و پاسخ با دانشجویان، از جلسات متعدد با کارشناسان حوزه‌های مختلف در استان و شهرهای مختلف را آمده‌ام و دیده‌ام.

وی اظهار داشت: به این جمع‌بندی رسیده‌ام که امروز کشور ما می‌تواند جهش پیدا کند و این جهش به معنای این است که خراسان جنوبی هم می‌تواند در همه شاخص‌ها جهش پیدا کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز فرصت‌های بسیار خوبی در این استان وجود دارد در بخش کشاورزی محصولات ارزشمندی که استان خراسان جنوبی دارد محصولاتی است که می‌تواند یک مبنای جدی برای ارزآوری، صادرات کشور و افزایش اشتغال باشد.

وی افزود: اینها فرصت‌های بسیار ارزشمندی است و فرصت‌های معدنی که در استان شما وجود دارد اگر به خام‌فروشی اکتفا نشود می‌تواند نه تنها برای استان که کل کشور یک سرمایه بزرگ و گران‌سنگ باشد.

جلیلی بیان کرد: هر میزان ما ارزش افزوده بیشتری بر این مواد معدنی در داخل استان انجام دهیم می‌تواند برای ما فرصت‌های بزرگی را هم در زمینه اشتغال و هم در ارزآوری ایجاد کند.

وی گفت: اگر ما به فرصت جوانان، نخبگان و متخصصان این استان توجه جدی داشته باشیم که نه تنها در استان که در همه کشور باعث افتخار هستند و نقش‌آفرینی می‌کنند، این یک سرمایه بزرگ نه تنها برای استان که برای کل کشور خواهد بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نام بردن از عالمان بزرگ خراسان جنوبی از جمله آیت الله تهامی، آیت الله آیتی، آیت الله موهبتی، آیت الله ربانی و خاندان بزرگ عبادی افزود: امام جمعه بیرجند امروز به زهد و وارستگی شهره تمام کشور است و اینها سرمایه‌های ارزشمند مردم خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه شهدای گرانقدری از این خطه از جمله شهیدان رحیمی، آهنی و ناصری تقدیم نظام و انقلاب شده‌اند گفت: ده‌ها شهید دیگر از جوانان این استان در دفاع از نظام، انقلاب و اسلام تقدیم شده‌اند و برای ایران عزیز حماسه‌آفرین بوده‌اند.

جلیلی اظهار داشت: امروز جوانان، دانشمندان و نخبگان استان خراسان جنوبی در جای جای این کشور افتخارآفرینی می‌کنند که بسیار ارزشمند است.

وی افزود: من از شما مردم خراسان جنوبی به ویژه جوانان عزیز، با انگیزه، انقلابی، متخصص و دانشمند این سوال را می‌کنم که آیا این امکان وجود ندارد شما که چنین عرصه‌های بزرگی را فتح کردید، در عرصه اقتصاد، تجارت، کشاورزی و روابط خارجی اقتصادی هم این حماسه‌ها را ایجاد کنید.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هریک از شما در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی باید اهتمام کنید و سند پیشرفت استان را خود جوانان منطقه بنویسید و در سایر مناطق کشور هم باید همین ابتکار رقم بخورد؛ جوانان باید به دولت بگویند که چه ظرفیت‌هایی در هر روستا مورد غفلت واقع شده و یا چه ابتکاراتی را می‌توان به کار برد و از آن به بهترین شکل استفاده کرد.

وی افزود: چه خلاقیت‌هایی را می‌توان در جهت ارتقای خراسان جنوبی به کار گرفت و این را باید قبل از همه، خود جوانان هر استان و شهر و روستا همت بگمارند و این موضوع امکان پذیر است.

جلیلی عنوان کرد: در چهار سال آینده هر برادری که بتواند اعتماد ملت ایران را جلب کند، محتاج و نیازمند چنین سرمایه گران‌سنگی است و باید مردم به کمک دولت بیایند و ظرفیت‌ها را معرفی کنند و از او مطالبه کنند، به او بگویند می‌توان با ابتکارات و خلاقیت‌ها آن منطقه را جهش داد.

وی گفت: در همین راستا می‌خواهیم یک کار بزرگ انجام دهیم که دچار روزمرگی نشویم و کار بزرگ نیازمند مردان بزرگ است، مردانی که کار واقعی می‌کنند چرا که کشور را با نمایش نمی‌توان اداره کرد، نمایش، گزارش و همایش کار کشور را حل نمی‌کند و مشکل کشور را دوا نمی‌کند.

وی بیان کرد: حل مشکلات بحث بسیار بزرگی است و این مردان میدان را می‌خواهد و اگر در جای جای کشور موفقیت‌های بزرگی داشتیم مرهون انسان‌های مخلص، مجاهد و ارزشمندی هستیم که با تمام توان کار کردند و نگذاشته‌اند که کشور متوقف شود و سعی کردند که پیشرفت کشور را رقم بزنند.

جلیلی با تاکید بر اینکه باید پیشرفت کشور شتاب جدی بگیرد گفت: این مردان که ابا دارند از شناخته شدن و متاسفانه در رسانه‌ها دیده نمی‌شوند، باید شناخته و شناسانده شوند.

وی افزود: من از شما مردم خراسان جنوبی با شناختی که از ظرفیت‌ها، روحیات و فضلیت‌های شما دارم، خواهشم این است که در این گام همراه شوید تا موفقیت بزرگ شکل بگیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر امروز از جهاد بزرگ برای جهش ایران صحبت می‌کنیم، لازمه این جهاد بزرگ یک تلاش سترگ و همگانی است و اگر می‌خواهیم ایران اسلامی جهش پیدا کند باید خراسان جنوبی جهش پیدا کند.

وی گفت: اگر می‌خواهیم ایران موفق و سربلند باشد باید بدانیم که این موضوع بدون جهش تک تک روستاها، شهرها و استان‌ها ممکن نیست.

سید ابراهیم رییسی عصر جمعه در برنامه گفتگوی تلویزیونی با مردم خراسان رضوی افزود: مسئله حاشیه نشینی در مشهد بیش از مناطق دیگر است و افراد حاشیه نشین پیش از این در روستاها به تولید مشغول بوده اند که به دلیل عدم توجه به وضعیت اقتصادی و کشاورزی و قابل پیش بینی نبودن تولید محصولات خود مجبور به زندگی در حاشیه شهرها شده اند.

وی ادامه داد: دولت باید محصولات آنها را به صورت تضمین بخرد در غیر این صورت مجبور به خرید محصول از خارج هستیم لذا باید کشاورز بتواند محصولات کشاورزی را پس از برداشت با اطمینان بفروشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر به کشاورزی رونق دهیم از حاشیه نشینی در شهرها کاسته خواهد شد و باید به حاشیه نشینها نیز رسیدگی کرد، این خانواده ها که اهل کار هستند در وضعیت خوبی زندگی نمی‌کنند و رسیدگی به وضعیت آنان بسیار جدی است، در زمان فعالیت در آستان قدس رضوی نیز توجه خاصی به حاشیه شهر مشهد داشته و معتقدم باید به حاشیه شهرهای دیگر کشور نیز توجه نمود.

وی افزود: مسوولان اغلب از حاشیه نشینی مطابق آمار یاد می کنند اما در عمل برخی مسائل مورد توجه قرار نمی‌گیرد، در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری هم به علل حاشیه نشینی و همچنین به رفع مشکلات حاشیه نشینی توجه خواهم کرد.

تسهیل زیارت مساله نخست خراسان رضوی

رییسی ادامه داد: اولین مسئله در خراسان رضوی موضوع زیارت و تسهیل امور زائر است، در سال هایی که توفیق خادمی در آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) را داشتم اول به تسهیل امر زیارت توجه کردم، سالانه ۲۷ تا ۳۰ میلیون زائر در مشهد داریم لذا تسهیل امر زیارت در مشهد و همچنین شهرهایی که در مسیر زیارت قرار دارند بسیار مهم است.

وی به میهمان نوازی مردم مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: این مردم آرامش خود را برای زیارت زائران هزینه می کنند، پیشتر نیز از دغدغه های من این بود که علاوه بر تامین اسکان برای خانواده متوسط زائر، برای خانواده های محروم نیز محل اسکان فراهم کنم که نتیجه آن ساخت زائرسراها در دوره خادمی من در آستان قدس رضوی بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: معتقدم آستان قدس رضوی نباید در برخی اقدامات مانند ساخت پاساژ شرکت کند، این نوع رفتارها هزینه اجتماعی به آستان قدس رضوی تحمیل می کند از سوی دیگر مشهد نیازی به توسعه مغازه ندارد. در راستای تغییر این اقدامات تصمیم گرفتم با هماهنگی دولت برخی پروژه های آستان قدس رضوی را تبدیل به احداث بیمارستان هزار تختخوابی کنم که همکاری نکردند و این امر به نتیجه نرسید.

وی ادامه داد: مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی ایران اسلامی محل بسیاری از برکات خداوند متعال است و این استان اکنون قطب کشاورزی کشور شده و لازم است کارهای بسیار از جمله در حوزه آب انجام شود.

رییسی گفت: در کشور ما کمبود آب به خاطر کاهش نزولات آسمانی وجود دارد اما مشکل اصلی در کشور مدیریت آب است، با اصلاح مدیریت می‌توان مصرف آب شرب، صنعت و کشاورزی را مدیریت نمود.

افزایش تجارت خارجی در منطقه به مدد خراسان رضوی

وی به ظرفیتهای بازرگانی و تجاری خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: می توانیم با کشورهای همجوار در آسیای مرکزی به خوبی تجارت کنیم، اکنون سهم ما از تجارت هزار میلیارد دلاری منطقه ۲ درصد و بسیار اندک است. می توان سهم ۲۰ میلیارد دلاری تجارت ایران در منطقه را به ۴۰ میلیارد دلار افزایش داد و خراسان رضوی می‌تواند در کنار استانهای همجوار نقش مهمی در این رونق ملی داشته باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وزارت امور خارجه در ارتباط با دیپلماسی اقتصادی و بازاریابی برای کالاهای داخلی می تواند نقش مهمی ایفا کند و علاوه بر این بازارچه های مرزی استان نیز باید به صورت فعال وارد عمل شوند چرا که برخی از آنها فعال نیستند.

وی معادن را یکی از ذخایر خدادادی کشور دانست و گفت: یک مشکل عمده در این صنعت این است که تعداد زیادی پروانه بهره برداری معدن در کشور صادر شده اما نیمی از آنها فعال نیست می توان با رفع این مشکل بر مساله بیکاری فائق آمد.

رییسی افزود: نباید در استانی مثل خراسان رضوی که در حوزه های کشاورزی، صنعت و خدمات فعال است شاهد بیکاری باشیم، می توان این استان را در کاهش بیکاری پیشگام کشور نمود از طرفی فعال شدن حوزه کارهای دانش بنیان در این زمینه در توسعه نقش مهمی خواهند داشت.

با رفع مشکل ازدواج نیاز به تبلیغ برای ازدواج جوانان نیست

وی ادامه داد: اگر زمینه اشتغال و مسکن در کشور فراهم شود ازدواج جوانان دیگر نیاز به تبلیغ ندارد، می توان با ظرفیت عظیم خراسان رضوی و با وجود فرهیختگان استان و بهره گیری از صنایع عظیم آن به رفع مشکلات و دغدغه مردم امیدوار بود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید تلاش کنیم مردم حضور بسیار فعال در انتخابات داشته باشند و بعد از انتخابات نیز در رفع دغدغه ها و اجرای عدالت در تقسیم ظرفیتهای کشور باید ما را همراهی کنند.

وی افزود: جوانان خراسانی به هر دلیلی اگر سرخورده و ناامید شده‌اند امیدوارم در صحنه حضور پیدا کنند تا شرایط را تغییر دهند، تغییر شرایط و وضعیت امروز که از آن ناراحت و نگران هستیم امکان پذیر است و این تغییر در دست جوانان است.

رییسی ادامه داد: برخی امید به تغییر در وضعیت دستگاه قضایی نداشتند اما در همین دوره کوتاه تصدی اینجانب بر این مجموعه تغییرات رخ داد و نگاه مردم در این خصوص تغییر کرد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گوی تلویزیونی که از سیمای مرکز کردستان پخش شد، اظهار داشت: دولت سلام دولت مرکز نشین نیست و به محیط فکر می کند، استان به استان و شهرستان به شهرستان موضوعات را ارزیابی کرده، موانع رشد و نقاط ضعف و قابلیت‌های توسعه را بررسی کرده و با توجه به هرکدام برنامه ریزی خواهد کرد.

وی افزود: برنامه‌های مختلفی برای شهرستان های مختلف دیده شده و کاری می کنیم که به جای یک تهران به عنوان یک پایتخت ۴۸۵ پایتخت داشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مسأله اصلی نوع حکمرانی دولت و نوع نگاه مردم در اداره کشور است و تلاش می شود روش اداره کشور را تغییز داده و در مدل جدید امور به مردم واگذار شود چرا که حرف من این است آیا شما مصالح استان را بهتر درک می‌کنید یا فلان کارشناس در تهران و یک پایتخت درست کرده‌ایم همه امکانات و تصمیمات در اختیار آن است اما در طراحی ماهمه شهرستان ها باید پایتخت می شوند.

قاضی زاده هاشمی گفت: مسوولان استان با پیشنهاد و نظر نخبگان استان منصوب می شوند اگر یک سوم مردم اعلام عدم رضایت کنند توسط دولت عزل نی شوند اصلیت وظیفه مسوولان پاسخگوی یه مردم است.

وی افزود: ما مردم خیلی خوبی داریم ما جوانان بسیار خوب و عالمی داریم حتی مدیران خوبی دارین که سرجای خود قرار نگرفته‌اند یا از دایره دولت به علت عدم بله قربان گویی به صاحبان زر و زور بیرون قرار گرفته اند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: رهبر فرزانه ای داریم منابع بسیاری داریم توانمندی های زیادی داریم اما روش اداره کشورمان روش اداره صحیحی نبوده به همین خاطر یک نهضت جوانانه شکل گرفته و بنده نه به عنوان یک کاندیدا و یک نفر بلکه به عنوان نماینده یک جریان فکری که جوانان بپا خاسته شما هستند.

وی اضافه کرد: برای ساخت ایران جدید برای ساخت ایران قدرتمند برای ساخت ایرانی بدون تبعیض و عادلانه بارویکرد و روش جدید با اقدامات موثر پا به میدان گذاشتند تا بتوانند با همت بلند شما مردم به نتیجه برسند.

وی ادامه داد: به‌همین خاطر دولت سلام به همه سلام می‌گوید به آینده سلام می‌گوید به تمام اقوام و مذاهب سلام می‌گوید گروههای مختلف اجتماعی که هستند اصناف مختلف جنسیت های مختلف کودک و نوجوان و میانسال افراد مسن به همه همه سلام می گوید سلام می گوید به توان گرایی به سیاست زدگی و سلام می‌گوید به حاشیه سازی و سلام می گوید به عدم توجه به مردم و خودش را وقف می کند این دولت که فرزندان شما هستند که ۲۴ساعته که مجاهدانه و شبانه روزی تلاش بکند در کنار شما باشد در کل این سرزمین تا ان شالله ایران را به مقطع متعالی که هست برساند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم عزیز کردستان شما استانی بسیار زیبا دارید استانی به ۱.۶ دهم میلیون نفر جمعیت دارد و ۱۰ شهرستان و عمده ساکنان این استان مردمانی دلاور هستند استانی که دامپروزی در آن خیلی توسعه پیدا کرده مرز بسیار بسیار فعالی دارد تجارت آنجا فعال است.

وی اضافه کرد: متاسفانه پدیده هایی مانند کولبری هم یک زخم غیرقابل قبول و رنج اور است اخبار ان هست و همه ملت ایران شرمنده این هستند که بعد از جنگ نتوانستند دولت های مختلف کار خاصی برای استان انجام دهند.

وی افزود: اینجا سلام عرض می کنم به مردم عزیز شهرستان بانه، مردم غیور، دلاور با ظرفیت های فوق العاده بالایی که در این شهرستان وجود دارد رشد مثبت جمعیتی در بانه داشتیم که این محل خوشحالی است بعد خانوار در این شهرستان نسبتا بالاتر از بقیه جاها است نرخ بیکاری کمتر نیست به بقیه شهرستان های استان دارد هر چند استان کردستان از نرخ بیکاری بالایی برخوردار است.

وی اظهار داشت: خوشبختانه ما آنجا بازارچه خیلی خوبی داریم که جذب گردشگر می کند دو تا سد بهره برداری شده داریم که منابع آبی غنی منطقه را نشان می دهد خوشبختانه با سرمایه مردمی هتل های پنج ستاره و هتل های خوبی آنجا احداث شده امیدواریم با توجه به اینکه منطقه تجاری و گردشگری است توسعه پیدا کند وجود بیش از ۱۰۰ مجتمع تجاری و ۱۲هزار مرکز خرید است که این نشان دهنده یک تجارت تجارت فعال در منطقه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این دروازه مبادلات خارجی کردستان و شاید بشود گفت غرب ایران است که محل قابلیت فعال کردن بیشتر از آن هم هست منطقه، منطقه کشاورزی غیر از تجارت انگور و گردو آنجا بخوبی کشت می شود و وجود دره استراتژیک سیلنر در استان‌ها مقابل تهدیدهای خارجی محل توجه است و به لحاظ امنیتی باید برنامه ریزی مناسب است مشکلات جدی هم دارد تعداد کم معلمان تحصیل کرده های شهر آنجا فرصت اشتغال مناسب ندارند و باید مهاجرت کنند.

وی افزود: حاشیه نشینی آنجا در این سال های اخیر دیده می شود و باید به آن فکر کرد و عدم بهره برداری مناسب از لحاظ منطقه ویژه صنعتی آنجا وجود دارد و عدم استفاده مناسب از ظرفیت های گردشگری که همه این ها نشان می دهد ما یک برنامه جامعی برای شهرستان بانه باید در نظر بگیریم.

قاضی زاده هاشمی گفت: مردم عزیز بیجار سلام مردم غیور،متدین بیجار با ظرفیت‌های سترگی که در منطقه هست فرش شان یک برند جهانی مشهور است تولیدات زراعی آنجا فوق العاده زیاد است تولید گندم آنجا نسبت به میانگین کشوری بالاتر است در مسیر ترانزیتی قرار گرفته مسیر حمل و نقل به سمت غرب است.

وی افزود: ظرفیت های کوهستانی فوق العاده ای در بیجار داریم اما نرخ بیسوادی قابل توجه است مهاجر فرست است جمعیت زیادی از مردم بیجار به شهرهای مختلف مهاجرت کرده اند ولی نرخ ازدواج آنجا کاهش پیدا کرده که محل نگرانی است.

وی اضافه کرد: حجم دام نسبت به مرتع زیاد است در حوزه کشاورزی سرمایه گذاری بیشتری بکنیم تا هم مردم منطقه را نگه دارد و هم بتوانیم با ارتقای کیفیت کشاورزی از منابع آبی و مرتعی آنجا محافظت کنیم متاسفانه خشکسالی و نبود آب کافی در منطقه بیجار دیده می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: همچنین زیرساخت های مناسب آنجا ندارد باز این به ما می گوید به برای این شهرستان با توجه به ظرفیت ترانزیتی که در منطقه وجود دارد وکشاورزی منطقه بخصوص در حوزه فرش یک برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم عزیز دهگلان شهرستان بیشتر این شهرستان جمعیت روستایی است زیرساخت های ارتباط روستایی انجاک کم است مشکل آب شرب دارند مردم منطقه مقداری تاثیرپذیری دارد از شهرهای اطراف و کشورهای همسایه و این باعث شده که تنش های قومی در منطقه ایجاد شود که با توجه‌وتوسغه شهرستان دهگلان این مسایل که بعضاً بدنبال القایش هستند در این شهرستان از بین خواهد رفت.

وی افزود: سلام به مردم دیواندره مردم دلاوری که در منطقه زندگی می‌کنند معادن زیادی در این منطقه داریم معدن مرمر و سنگ لاشه داریم سطح اراضی قابل کشت این شهرستان به نسبت استان بالا است و بیشترین تولید دامی را در استان این شهرستان دارد مسایلی که در این شهرستان با آن روبرو هستیم.

وی افزود: در حوزه محرومیت از خدمات مناسب بهداشتی درمانی حوزه صنعت آنجا سرمایه گذاری مناسبی نشده بیشتر کشاورزی و دامپروری است بهره وری پایین در بخش زراعت آنجا داریم همچنین کمبود مراتع کشت آبی که باید توسعه پیدا کند در زمینه تاسیسات مثل تاسیسات برق و مخابرات که آنجا سرمایه گذاری نشده و همچنین صنایع تبدیلی بخصوص صنایع تبدیلی دامی با توجه به این آن منطقه منطقه دامی است در آن وجود ندارد.

وی گفت: سروآباد یک شهرستان گردشگری و تاریخی است جمعیت روستایی زیادی دارد و شهر آرامی است مردم به خوبی کنار هم زندگی می کنند خوشبختانه منابع آبی خوبی دارد و مردم مشکل آبی کمتری دارند.

وی اضافه کرد: لازم است مردم آنجا با پیوند گردشگری ، بوم‌گردی و صنایع دستی ما توسعه بدهیم اقتصاد منطقه را یکی از بزرگترین مجتمع های پرورش ماهی سردآبی در منطقه و ۲۳ کیلومتر هم مرز مشترک با عراق دارد که فرصت فوق العاده ای برای سرمایه گذاری است که بتوانیم اقتصاد سروآباد و منطقه را با آن توسعه دهیم.

وی افزود: لازم است بازارچه های پررونق و پویا آنجا گسترش پیدا کند و مسایلی هم آنجا داریم که باید مورد توجه قرار گیرد سالمندی آنجا یک پدیده شده و تعداد سالمندان آنجا زیاد است و خدمات ویژه می‌خواهند خدمات بهداشتی درمانی انجا مقداری کم است و هم بیکاری و مهاجر فهرستی داریم و پدیده کولبری و قاچاق آنجا زیاد دیده می شود و باید حتما ما یک برنامه ریزی بکنیم که مساله کولبری حل شود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.

سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیس‌الساداتی مشهور به رییسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری هستند.

ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: محسن مهرعلیزاده برای حفظ سلامت مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی با برگزاری همایش مردمی ستاد استان‌های شمال غرب مقیم مرکز و حامیان خود مخالفت کرد.

متن اطلاعیه ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر است:

«در پی اعلام برگزاری همایشی از سوی ستاد استان‌های شمال غرب مقیم مرکز، در تاریخ جمعه 21 خرداد 1400، به اطلاع عموم علاقمندان و حامیان دکتر مهرعلیزاده که قصد شرکت در این همایش را داشتند، می‌رساند؛ با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در جهت حفظ سلامت هموطنان گرامی، طبق نظر شخص دکتر مهرعلیزاده، این همایش برگزار نشد.

بدینوسیله ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران و علاقمندان به شرکت در این برنامه، جهت عدم برگزاری همایش پوزش می‌طلبیم.»

عبدالناصر همتی عصر جمعه در برنامه ایران سرای من که از شبکه استانی سهند پخش می‌شد افزود: مشکل اصلی کشور ما این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد غالب شده است و مسائل اقتصادی تحت تأثیر نگاه سیاسی در استان‌ها قرار گرفته است که باعث شده ما نتوانیم از ظرفیت‌های استان‌ها بهره بگیریم.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و اگر این روند ادامه یابد نتایج بدتری متوجه کشور خواهد شد.

همتی گفت: باید سیاست در اختیار اقتصاد قرار بگیرد تا شرایط زندگی و معیشت مردم بهبود یابد. من تنگناهای اقتصادی را زیر نظر داشته‌ام و می‌دانم مشکل کشورمان کجاست.

وی ادامه داد: من می‌خواهم فقط ۴ سال رئیس جمهور شوم و در این مدت فارغ از هرگونه محافظه کاری امور کشور را اصلاح کنم. چرا که معتقدم باید نگاه متمرکز به کشور را از صحنه اقتصادی برداریم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نباید در پایتخت متمرکز شویم چرا که شهرهای دیگر کشورمان در حاشیه قرار می‌گیرند. برنامه من این است که هر سه ماه با نخبگان هر استان جلسه تشکیل دهم تا ویژگی‌های هر استان را بشناسیم و برنامه ریزی کنیم.

همتی ادامه داد: در حوزه گردشگری هر کدام از استان‌ها ظرفیت خاصی دارند و باید در جذب توریست‌های خارجی ساده سازی کنیم و سختگیری نکنیم چون هر مسافر خارجی با خودش ارز و فرصت اشتغال می‌آورد.

وی بیکاری جوانان را به علت غلط بودن نگرش اقتصادی دانست و گفت: در سال‌های اخیر فقط ۵ درصد افزایش ثروت در کشور صورت گرفته و سفره مردم کوچک‌تر شده است و اشتغالزایی از بین رفته است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: توانمندسازی در دولت من شامل دو اصل است. اولاً باید حداقل دستمزدها اصلاح شود و دوم اینکه یارانه‌ها عادلانه و منطقی بین دهک‌های پایین جامعه توزیع شود.

وی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی اضافه کرد: قیمت خرید محصولات کشاورزی عادلانه نیست. خرید محصولات باید تضمینی باشد نه قیمت آنها. از طرفی تأمین نهاده‌های دام نظیر بذر و کود و سمّ در کشور دچار مشکل شده است‌.

عبدالناصر همتی افزود: دولت سیزدهم باید آزادی‌های اجتماعی احترام بگذارد. چرا جوانان ما اوقات فراغت ندارند و از زندگی شأن ناراضی هستند؟ چرا زمینه تفریح دختران و زنان که نیمی از جامعه هستند وجود ندارد؟

وی اظهار کرد: در شهرهای کوچک که محیط بسته‌تر است عرصه بر دختران و پسران تنگ شده است.

همتی در ادامه صحبت‌های خود در باره برنامه دولت خود برای آذربایجان شرقی گفت: تبریز روزگاری شهر اولین‌ها بود اما امروز از این رتبه فاصله گرفته است. تلاش می‌کنم این موقعیت را به تبریز برگردانم.

وی ایجاد قطار سریع السیر تبریز _ تهران و گسترش صنعت پوشاک و فرش را از دیگر برنامه‌های خود برای این استان اعلام کرد.

سعید جلیلی در گفت‌وگوی خود با شبکه استانی آذربایجان‌غربی استان آذربایجان‌غربی را دروازه صادرات به کشورهای مختلف عنوان کرد و اظهار داشت:این استان با داشتن مرز مشترک با چندین کشور ظرفیت مهمی در حوزه اقتصادی به شمار می‌رود، که باید برای استفاده از این ظرفیت مهم برنامه‌ریزی کرد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و معدن افزود:کشاورزی و معدن در این استان یکی از مواردی است که می توان با توجه و برنامه ریزی و ایجاد صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی در جهت ایجاد اشتغال و بهره‌مندی اقتصادی از آن استفاده کرد و گام مهمی در جهش تولید برداشت.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به استعدادهای ورزشی این استان خاطرنشان کرد:آذربایجان‌غربی در رشته های مختلف ورزشی از جمله والیبال مستعد است و اگر بخواهیم این روند روبه رشد ادامه داشته باشد باید در جهت استعدادیابی قدم‌های صحیحی برداریم.

جلیلی در بخش پایانی صحبت‌‌های خود با اشاره به رشادت‌های مردم آذربایجان ‌غربی در مبارزه و تامین امنیت مرزهای ایران اسلامی تصریح کرد: مردم آذربایجان‌غربی سا‌ل‌ها با اراده و همت امنیت مرزهای ایران عزیز را تامین کرده اند ، و شهید باکری و آیت الله حسنی نماد این مجاهدت‌ها هستند.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری رشادت‌های شهید باکری و همرزمانش، نیاز امروز کشور را همت و اراده‌ی امثال شهید باکری دانست وگفت: اگر خواهان ایجاد جهش واقعی در کشور هستیم باید افرادی که مثل این شهید با اراده و همت هستند را به مردم معرفی کنیم و برای اداره کشور روی کار بیاوریم.

عبدالناصر همتی عصر امروز در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم استان چهارمحال و بختیاری از طریق شبکه جهانبین گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد 60 تا 70 درصد دغدغه مردم مسائل معیشتی و اقتصادی است بنابراین دولت آینده نمی‌تواند دولت غیراقتصادی باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت آینده نیاز داریم جلوی اشتباهات گذشته را بگیریم در غیر این صورت ممکن است دیر شود.

وی افزود: من معتقد هستم زمان در حال گذر است ما نیاز داریم که خیلی سریع ریل اقتصاد کشور را تغییر دهیم و حکمرانی اقتصاد که تاکنون اشتباه پیش رفته را اصلاح کنیم.

همتی با بیان اینکه ما نیاز داریم که به مردم بگوییم این روندی که در سال‌های گذشته انجام شده روند مطلوبی برای اقتصاد کشور نبوده است، اضافه کرد: قدرت خرید مردم در سال‌های گذشته کاهش داشته و سرمایه‌گذاری و رشد تولیدات در کشور کاهش پیدا کرده است.

موانع تولید باید حذف شود

وی توضیح داد: اصل توسعه و اشتغال به تولید برمی‌گردد بنابراین موانع تولید باید از بین برود و تولید باید به طور جدی حمایت شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: ما دیگر فرصت اشتباه و یا تداوم اشتباهات گذشته را نداریم بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد بر سیاست حاکم باشد و اگر این‌گونه نشود ناکارآمدی و مداخلات دولت در اقتصاد ادامه پیدا خواهد کرد.

وی گفت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که دولت دست و پایش را از اقتصاد کشور کنار بکشد و بخش خصوصی و مردم وارد صحنه تولید شود.

همتی تصریح کرد: شعار دولت من تعامل از خانه تا جهان است و در شرایط فعلی این تعامل وجود ندارد بلکه بیشتر تقابل است و این موضوع در داخل کشور بیشتر است و سبب استهلاک نیروها می‌شود.

پیش‌بینی‌ ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه‌گذاری خارجی

وی افزود: باید موانع رشد اقتصادی را از بین ببریم چرا که نمی‌توانیم بیشتر از این شاهد نوسان رشد اقتصادی باشیم، پیش‌بینی‌ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: ما نیاز داریم تورم را مهار کنیم در غیر این صورت این تورم سفره عده زیادی را کوچک و عده کمی را بزرگ‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه شاید مردم از من سوال کنند که شما که تاکنون رئیس بانک مرکزی بوده‌اید چرا اقدامی نکردید، خاطرنشان کرد: بخشی از این موضوع به تحریم‌ها برمی‌گردد و بخشی به اختیارات من در بانک مرکزی چراکه حل این مشکلات قدرت و اختیاراتی فراتر از رئیس بانک مرکزی می‌خواهد.

تحریم‌های ظالمانه درآمدها و روابط اقتصادی دولت را تحت تأثیر قرار داده است

همتی با بیان اینکه کاندیداهای دیگر این توان و بینش اقتصادی را ندارند که بتوانند اقتصاد را از این مسیر خطرناک فعلی نجات دهند، عنوان کرد: ما نیاز داریم انزوای خارجی را از بین ببریم چرا که تحریم‌های ظالمانه درآمدها و روابط اقتصادی دولت را تحت تأثیر قرار داده است.

برنامه‌های جدی در حوزه‌های رشد اقتصادی دارم

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های جدی در حوزه‌های رشد اقتصادی، کاهش تورم، کاهش بیکاری و رشد اشتغال، کنترل و پیشبرد رفاه مردم و احیا و اصلاح معیشت مردم دارم، توضیح داد: معیشت مردم تحت تأثیر تورم، تحریم و کاهش ارزش پولی و قدرت خرید دچار مشکل شده است و این مشکلات با عادلانه کردن پرداخت یارانه، بازتوزیع درآمدهای کشور، اخذ مالیات از دارایی و درآمدهای غیرتولیدی و کمتر کردن فشار مالیاتی بر تولیدکننده‌ها قابل حل است.

50 درصد کابینه من در دست جوانان و زنان است

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنای من این است که 30 درصد مشاغل در بخش دولت و غیردولت دست زنان باشد و 50 درصد کابینه حتما در دست زنان و جوانان خواهد بود.

وی اضافه کرد: دولت باید به مثابه یک کالای عمومی باشد و بیشتر در حوزه‌های زیرساختی سرمایه‌گذاری کند و در قیمت‌گذاری‌ها و مسائل جزئی دخالت نکند.

همتی در ادامه با اشاره به صادرات غیرنفتی، عنوان کرد: استان‌ها می‌توانند نقش کلیدی در این حوزه داشته باشند و از طریق گسترش تولیدات صادرات‌محور، زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کنیم.

توسعه در انزوا ممکن نیست

وی اظهار داشت: معیشت مردم با تداوم انزوا، تحریم و تقابل حل نخواهد شد اگر ما فکر می‌کنیم بدون این‌ها می‌توانیم به توسعه برسیم سخت در اشتباه هستیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه من عادت ندارم شعارهای پوپولیستی بدهم که امکانات آن وجود ندارد، گفت: توزیع درآمد در کشور باید اصلاح شود و ما نیاز داریم که مردم رفاه بیشتری داشته باشند.

سید ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی رادیویی و تلویزیونی با مردم استان کرمانشاه، اظهار داشت: استان کرمانشاه با تقدیم ۱۰ هزار شهید و ۱۹ هزار جانباز از استان‌هایی بوده که نقش مؤثری در دفاع از مرز و بوم کشور داشته است.

وی افزود: استان کرمانشاه با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در بخش‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری و همچنین دارا بودن تمدنی غنی می‌تواند یکی از مراکز مهم صادرات به کشور‌های همسایه باشد.

رئیسی وجود مرز مشترک با کشور عراق را در پیشبرد اهداف اقتصادی مهم دانست و گفت: اگر شبکه ریلی استان کرمانشاه به کشور عراق فعال شود به‌طور قطع در رشد صادرات بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی با طرح این سؤال که چرا استان کرمانشاه با دارا بودن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های زیادی که دارد هنوز بالاترین میزان بیکاری را دارد عنوان کرد: این میزان بیکاری به هیچ وجه زیبندۀ این استان نیست، استانی که مردمانش از هیچ گونه تلاشی برای سربلندی ایران اسلامی دریغ نکرده‌اند.

جای خالی صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از ظرفیت‌های فراوانی در بخش کشاورزی برخوردار است افزود: متأسفانه صنایع تبدیلی آن‌طور که باید کنار این ظرفیت‌های کشاورزی ایجاد نشده است.

رئیسی راجع به موضوع واحد‌های راکد و نیمه‌فعال استان کرمانشاه گفت: باید با انجام یک برنامه‌ریزی دقیق این واحد‌ها به‌دست افراد بومی به چرخه تولید بازگردند.

وی درباره موضوع حفاظت از جنگل‌های بلوط نیز گفت: این جنگل‌ها ذخایر ارزشمند کشور هستند که برای حفظ آن‌ها باید دفتری راه‌اندازی شود.

رئیسی در خصوص مسئله کوله‌بری و اقتصاد مرزنشینان گفت: باید در تصمیمات اقتصادی کشور به اقتصاد مرزنشینان توجه ویژه‌ای شود.

وی با انتقاد از عملکرد دولت‌های قبلی گفت: ما شاهد هستیم که کشور هشت سال برای انجام دادن بسیاری از کار‌ها و گرفتن تصمیمات درست در بخش‌های مختلف معطل مانده است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رفع مشکلات کشور را نیازمند عزم جدی دانست و اظهار داشت: یکی از وظایف دولت بهبود فضای کسب و کار است و اگر دولت‌های قبلی وظایف خود را درست انجام می‌دادند وضع استان کرمانشاه بهتر از امروز بود.

رئیسی خاطرنشان کرد: البته این صحبت‌ها نافی زحماتی که در دولت‌های مختلف کشیده شده نیست، اما اقداماتی که انجام شده است با رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد.

وی به روحیه پهلوانی، مروت و گذشت مردم استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با همین روحیه ما شاهد هستیم که در شورا‌های حل اختلاف قوه قضاییه بیشترین گذشت و عفو در پرونده‌های سنگین مربوط به گذشت استان کرمانشاه است و ریش‌سفیدان و بزرگان در این استان پرونده‌های زیادی را با کدخدامنشی به صلح و سازش ختم کرده‌اند.

رئیسی وحدت اقوام و مذاهب مختلف در استان کرمانشاه را از سرمایه‌های گرانبهایی دانست که باید آن را ارج نهاد و از آن به‌عنوان بستری برای کار و تلاش و پیشرفت استان استفاده کرد.

مدیریت حلقه مفقوده اداره کشور

رئیسی خطاب به مردم کرمانشاه گفت: رأی دادن تک تک شما عزیزان به‌طور قطع در بهبود شرایط استان کرمانشاه و کشور تأثیرگذار است و به‌لطف خداوند و اعتماد مردم و مسئولان به یکدیگر می‌توانیم وضعیت موجود را بهبود بخشیم.

وی شرکت گسترده در انتخابات را از مؤلفه‌های مهم قدرت دانست و گفت: باید با شعار هر خانه یک ستاد، انتخاباتی پرشور و تأثیرگذار برگزار کنیم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پایان حلقه مفقوده اداره کشور را مدیریت دانست و گفت: با همین بودجه و امکاناتی که در اختیار داریم، اما با یک مدیریت جهادی و توانمند و استفاده از نیرو‌های جوان و کارآمد می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم.

عبدالناصر همتی عصر امروز در جریان پخش برنامه‌های تبلیغاتی خود از شبکه صداوسیمای مرکز همدان اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که نیاز به اقدامات جدی و فوری برای اصلاح وضعیت کنونی داریم.

وی با بیان اینکه نظرسنجی‌ها در بین مردم نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد دغدغه مردم مربوط به مسائل اقتصادی است گفت: با این تفاسیر دولت آینده نمی‌تواند اقتصادی نباشد و یا رئیس جمهور آن بینش اقتصادی نداشته باشد.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید جلوی اشتباهات گذشته را بگیریم، افزود: کشور به ریل‌گذاری جدیدی در حوزه اقتصاد نیاز دارد؛ بنابراین باید حکمرانی اقتصادی که اشتباه پیش رفته را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به کاهش میزان قدرت خرید مردم در سال‌های گذشته افزود: سرمایه‌گذاری و رشد تولیدات نیز کاهش یافته که باید موانع تولید حذف شود، به عنوان کسی که اقتصاد خوانده‌ام و نزدیک ۳۵ سال مدیریت بنگاه‌های مالی و اقتصادی را داشتم و بانک مرکزی را اداره کردم از وجود مشکلات عمیق خبر دارم.

همتی با بیان اینکه فرصت اشتباه کردن و تداوم روش فعلی را نداریم، اظهار کرد: باید جلوی عوامل ایجاد فساد، قیمت‌گذاری دستوری و مداخلات دولت در اقتصاد گرفته شود.

وی با تأکید بر اینکه باید اقتصاد بر سیاست حاکم شود نه سیاست بر اقتصاد، اظهار کرد: بخش خصوصی و مردم باید به صحنه تولید بیایند، شعار دولت بنده «تعامل از خانه تا جهان» است؛ بنابراین معتقدم باید نسبت به ایجاد تعامل با دنیا اقدام شود.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: معتقدم تعامل در حد بهینه نیست و حتی برخی جاها تقابل داریم در داخل هم همینطور است، در صورتی که می‌توان با تعامل مسائل را حل کرد.

وی با بیان اینکه تا موانع رشد اقتصادی را از بین نبریم قادر به کنترل نوسان رشد اقتصادی نخواهیم بود اظهار کرد: قابل پیش‌بینی نبودن رشد اقتصاد مانع از سرمایه‌گذاری می‌شود.

همتی با اشاره به اینکه برخی به بنده می‌گویند چرا وقتی رئیس بانک مرکزی بودید این کارها را انجام ندادید گفت: در پاسخ باید بگویم تحریم‌های ظالمانه دشمن در عدم پیشبرد امور را نباید نادیده گرفت، ضمن اینکه اختیارات بانک مرکزی آن قدر نیست که بنده بتوانم نسبت به این موضوعات ورود داشته باشم.

وی با بیان اینکه باید در کنار بانک مرکزی، مجموعه‌ دیگری باشد که قدرت و اختیاراتی فراتر از آن دارد تا بتوانیم بر مشکلات فائق آییم، اظهار کرد: بنده ضمن احترام به کاندیداهای دیگر که برای من عزیز هستند، معتقدم بنده در بین آنها توان و بینش اقتصادی را دارم و برنامه‌هایم نیز قابلیت اجرا دارد.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه برنامه دیگر بنده خارج کردن کشور از انزوای خارجی است گفت: برخی می‌گویند تحریم در مشکلات اقتصادی کشور اثر چندانی نداشته و مسائل بیشتر به خاطر ناکارآمدی است، در صورتی که این موضوع درست نیست زیرا تحریم‌های ظالمانه نه تنها درآمد دولت را تخت شعاع قرار داده که روابط بانکی را تحت تاثیر قرار داده و روابط اقتصادی ما را نیز تعلیق کرده است.

وی با اشاره به ۱۵ اولویت خود که بیشتر در حوزه اقتصادی است اظهار کرد: تلاش برای رشد اقتصادی، کنترل تورم، کاهش بیکاری، رشد اشتغال، پیشبرد رفاه مردم، احیا و اصلاح معیشت مردم، حل مشکل کاهش ارزش پولی ملی از برنامه‌های بنده در دولت آینده خواهد بود.

همتی با بیان اینکه باید قدرت خرید مردم را افزایش دهیم، این مهم را در گرو عادلانه کردن پرداخت یارانه، و کاهش فشار مالیاتی بر تولیدکننده‌ها دانست و گفت: بهره بردن از توان جوانان نقش مهمی در کشور دارند و باید جایگاه آنها را احیا کنیم، آنها انتظار دارند در زندگی شخصی آنها دخالت کمتری شود و با حل مشکلات اقتصادی انگیزه ماندن در کشور افزایش یابد.

وی با بیان اینکه مهاجرت جوانان به یک اپیدمی در کشور تبدیل شده در صورتی که با ایجاد بستر مناسب سیاسی و اقتصادی باید کاری کنیم که جوانان خارج از کشور نیز جذب شوند گفت: از طرف دیگر باید دید نقش زنان ما در سیاست و اقتصاد چیست؟ 50 درصد کابینه بنده در اختیار زنان و جوانان قرار خواهد گرفت.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه ضمن اینکه از مردم خواست در انتخابات شرکت داشته باشند، اظهار کرد: رقابت من با پنج کاندیدای دیگر نیست، رقیب من قهر مردم با صندوق رای است، اگر قهر با صندوق رای برداشته شود با شناختی که از خود ارائه خواهم داد و برنامه‌هایی که دارم، دیگر رقیبی نخواهم داشت.

وی با اشاره به اینکه مرد ما تصمیم اشتباه نمی‌گیرند چون خرد جمعی هیچ گاه اشتباه نمی‌کند، اظهار کرد: روز 28 خرداد حماسه حضور مردم رقم خواهد خورد که به تقویت استقلال کشور منجر می‌شود.

همتی در ادامه گریزی نیز به سیاست خارجی زد و با بیان اینکه باید منافع ملی را حفظ کنیم، تأکید کرد: سیاست خارجی ما مجری حفظ منافع ملی است، تعامل با کشورهای غربی، چین، همسایگان و آمریکای لاتین و افریقا در برنامه‌های بنده قرار دارد زیرا معتقدم با تقابل به جایی نمی‌رسیم.

وی با بیان اینکه باید کشور را از انزوایی که ظالمانه بر ما تحمیل کردند خارج کنیم تأکید کرد: معیشت مردم با تداوم انزوا و تحریم‌ها حل نمی‌شود اگر فکر می‌کنیم بدون این موارد می‌توانیم به توسعه و رفع فقر برسیم سخت در اشتباه هستیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه باید سرمایه‌گذاری خارجی و نظام بانکی فعالیت گسترده داشته باشد تا به رشد اقتصادی برسیم، بیان کرد: تقویت سرمایه اجتماعی به عنوان سنگ زیربنای توسعه از دیگر موضوعاتی است که باید تقویت شود.

وی با بیان اینکه دولت باید دولت کالای عمومی باشد، یعنی در بسترسازی و ایجاد زیرساخت برای فعالیت‌های اقتصادی ورود کند نه اینکه در اقتصاد و جزئیات آن مانند قیمت‌گذاری دخالت کند گفت: باید موانع تولید طولانی بودن روند صدور مجوز برداشته شود.

همتی با اشاره به اینکه باید تمام فضای کسب و کار برای توسعه و تولید مهیا شود اظهار کرد: کشور در بهبود فضای کسی و کار رتبه قابل قبولی ندارد، ضمن اینکه باید خدمات ارزش افزوده در کشور که سهم آن ۵۵ درصد است، احیا شود.

وی با تأکید بر لزوم تقویت ارتباطات اقتصادی و فروش از طریق فضای مجازی گفت: خوشبختانه توسعه صادرات غیر نفتی روند خوبی را در کشور داشته که می‌توان با تقویت این مهم و گسترش تولیدات صادرات‌محور به رشد کشور کمک کرد، ضمن اینکه باید انسداد داخلی و انزوای خارجی به عنوان موانع توسعه را از بین ببریم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت بنده قادر است تورم را ۸ تا ۱۲ درصد کنترل کند اظهار کرد: البته با رفع تحریم‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری و فاینانس خارجی این رقم افزایش نیز می‌یابد.

وی با بیان اینکه کنترل تورم به معنای قدرت خرید مردم است اظهار کرد: با توجه به اعتقاد علمی خود نمی‌توانم حرف‌های پوپولیستی بزنم مثلا از ارقامی از پرداخت یارانه بگویم که اصلا با امکانات همخوانی ندارد، البته پرداخت یارانه و میزان درآمدها باید اصلاح شود اما مطابق با واقعیات.

سیدابراهیم رئیسی عصر روز جمعه در گفت و گوی تلویزیونی که از شبکه استانی سبلان اردبیل پخش شد، با اشاره به وجود بیش از ۱۶۰۰ پروژه نیمه‌تمام در استان اردبیل افزود: با وجود استعدادهای فراوان توسعه، ما چرا باید این تعداد پروژه نیمه تمام و راکد در این استان داشته باشیم؟

وی خواستار برنامه‌ریزی برای تکمیل و به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام در استان اردبیل شد و بیان کرد: این استان با وجود نیروی انسانی، آب و هوا، زمین و منابع غنی، در زمینه توسعه مشکلات جدی دارد که باید برای حل آنها تلاش کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وجود مشکل تامین آب در استان اردبیل با وجود منابع خدادادی در منطقه اظهار کرد: برای حل مشکل آب و به خصوص تامین حقابه استان باید مدیریت آب اصلاح شده و حقابه استان پیگیری و احقاق شود.

وی همچنین اصلاح جاده‌های مواصلاتی و نیز از بن بست خارج کردن استان اردبیل را ضروری دانست و تاکید کرد: حل این مسایل جزو نیازهای ضروری استان اردبیل است.

رئیسی، استان اردبیل را یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور عنوان کرد و ادامه داد: باید برای توسعه گردشگری استان از طریق توسعه زیرساخت‌ها و بارور کردن جلوه‌ها و ظرفیت‌های موجود اقدام جدی بشود.

وی وجود ۷۰ هزار نفر بیکار در استان اردبیل را سوال برانگیز خواند و گفت: با وجود ظرفیت‌های بزرگ کشاورزی، صنعتی و گردشگری، وجود این تعداد بیکار در استان اردبیل مفهومی ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد اتصال بین حلقه‌های توسعه و زمینه‌های افزایش تولید و استفاده از امکانات برای حل مشکل بیکاری را مهم عنوان کرد و افزود: با فعال کردن بخش‌های معطل مانده در استان، می توان مشکل بیکاری را در استان اردبیل حل کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر سال گذشته خود به استان اردبیل و پیگیری حل مشکل کارخانه راکد شده سبلان پارچه بیان کرد: ظرف مدت کوتاهی و با پیگیری جدی این واحد صنعتی دوباره راه‌اندازی شد و هم‌اکنون با ظرفیت بالا در حال تولید است.

رئیسی با طرح این سوال که چرا ظرفیت واحدهای نیمه تمام صنعتی باید معطل مانده و جوان اردبیلی به دنبال کار بگردد؟ اظهار کرد: مشکل واحدهای معطل و راکد مانده اگر حل شود، هم مشکل تولید و هم مشکل اشتغال حل خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت فعال شدن همه ظرفیت‌های تولید کشور اضافه کرد: با وجود جوانان آماده کار و تلاش و نیز زیرساخت‌های آماده، چرا واحدهای تولیدی و اشتغالزا باید معطل بماند؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواستار راه‌اندازی و فعال شدن صنایع کلان و مادر در استان اردبیل شد و گفت: این استان در همه بخش‌ها به خصوص کشاورزی، صنعت و گردشگری ظرفیت بالایی برای توسعه و اشتغالزایی دارد.

وی دشت مغان را بهترین و بزرگترین ظرفیت کشاورزی برای کل کشور دانست و با اشاره به وجود زمین حاصلخیز و منابع آب کافی در منطقه برای توسعه منطقه بیان کرد: این منطقه ظرفیت بالایی برای کارآفرینی و ایجاد صنایع تبدیلی دارد ولی باید در کنار کارآفرینان نشست و مشکل آنها را برطرف کرد.

رئیسی اضافه کرد: پس از سفر سال گذشته همواره مشکلات استان اردبیل را به طور مستمر پیگیری کردم و تا حل مشکلات اساسی طرح شده در جریان آن سفر از پای ننشستم.

وی پیگیری برای حل مشکلات را مهمتر از وجود بخشنامه، قانون و برنامه دانست و تاکید کرد: اگر همه پای کار بیایند، مشکل معیشت و بیکاری مردم حل خواهد شد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تولید حجم انبوهی از محصول سیب زمینی در استان اردبیل اضافه کرد: همه ساله بخشی از این محصول مازاد می‌ماند که باید برای نگهداری و ایجاد صنایع تبدیلی مربوطه اقدامات اساسی شود.

وی اظهار کرد: حل مشکلات کشور و جامعه با کمک و همراهی جوانان، مردم و مسئولان امیدی دست نیافتنی نیست و با اعتماد و همراهی مردم می‌توان آینده درخشانی را رقم زد.

رئیسی مردم استان اردبیل را مردمانی حسینی و دوستدار حضرت ابوالفضل(ع) و اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: ما باید در کنار این مردم حسینی و با اتکا به توان و همراهی مردم و مواهب خدادادی، آینده امیدبخش و درخشانی را برای این خطه رقم بزنیم.

محسن مهر علیزاده عصر جمعه در گفتگوی تلویزیونی خود با مردم استان کرمان با اشاره به اینکه امروز کشور ما در موقعیت و در مقطع حساسی قرار گرفته است، افزود: امروز مردم ایران دست به انتخابی خواهند زد تا راهی برای برون رفت از مشکلات پیچیده در کشور بیابند و خدمت گذاری را سر کار بیاورد که در خدمت مردم باشد.

وی بیان داشت: امروز با مسئله معیشت، فقر و فاصله اجتماعی بسیار زیاد، افزایش سطح خط فقر به ۷۰ درصد جامعه و از طرف دیگر کشمکش‌های بی حاصل بین افراد و گروه‌ها در عرصه‌های مختلف مواجه هستیم. تأسف بار تر اینکه در کشوری زندگی می‌کنیم که با اینکه نیت مسئولان خیر است اما در عمل شاهد فساد و تحمیل زندگی سخت بر مردم هستیم.

برخی اقدامات مسئولان باعث ایجاد مشکلاتی عدیده شده است

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان این مطلب که برخی از اقدامات مسئولان موجب شده است با مشکلاتی عدیده ای مواجه شویم، اظهار داشت: اینها را مطرح نمی‌کنم که ناامید شوید بلکه این عوامل موجب آسیب دیدگی اعتماد مردم به مسئولان و حکمرانی شده است. این آسیب دیدگی موجب شده که حتی مسئولی اگر بخواهد کار خوبی هم انجام بدهد باز هم مردم شاید اعتماد لازم را نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد که می‌خواهند مشکلات مردم را مرتفع کنند، باید مشکلات مردم را درک کنند و صرفاً از طریق بیان آنها، نمی‌تواند این مسائل را حل کند، افزود: بنده هم همانند شما یک زندگی معمولی دارم و باید بگویم مردم، مشکلات زیاد است. وظیفه مسئولان این است که برای حل مشکلات، راهکار تعریف کنند تا مشکلات حل شود البته مسئولان در دولت‌های مختلف هم به نوبه خود کار و فعالیت کرده‌اند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری عنوان کرد: در دولتی که در زمان جنگ بود، جلب تعاون به خوبی انجام شد؛ دولت بعدی که سازندگی بود به ایده آل های لازم نرسید اما کار کرد. در دولت اصلاحات کارهای بسیار خوبی انجام شد و مورد تکریم جهانی قرار گرفت، نشاط خوبی در جامعه حاکم بود و شاخص‌های زندگی رشد خوبی داشت اما در ادامه دو دولت آمدند که کارهای خوبی انجام شد ولی ایده آل نبود.

برجام قوی‌ترین معاهده ایرانیان در طول تاریخ

وی ادامه داد: در دولت فعلی علی رغم انتظاری که می‌رفت و با تاکید بر موضوع برجام، اما انتظارات برآورده نشد، هر چند شاید در عمر تاریخ ایران قوی‌ترین معاهده‌ای که ایرانیان توانستند انتظارات خود را اعمال کنند و هم چندین تحریم خطرش برطرف شد، برجام بود اما بد عهدی‌های آمریکا اجازه نداد این تعهدنامه به خوبی پیش برود.

مهر علیزاده تصریح کرد: آمریکا هیچ وقت با ما همکاری لازم را نداشت، جنگ را به ما تحمیل کردند و همیشه عناد بخشیدند، گرچه فکر می‌کردیم با برجام می‌توانیم توسعه‌ای ایجاد کنیم اما آمریکا برجام را بی اثر کرد.

وی گفت: نشاط شما توسط عده‌ای محدود شد و دیدگاه‌های تنگ نظرانه خود را بر شما اعمال می‌کنند. به بحران آب توجه نمی‌شود اما به یک موسیقی و به آب پاشیدن به هم گیر می‌دهند.

مهر علیزاده بیان کرد: به جای اینکه به فکر معیشت مردم باشند، مردم را در خیابان می‌آورند، شعار می‌دهند، اینها کار بد و اشتباهی است و در شأن ما نیست که به دیگران گیر بدهیم، ما باید با بزرگواری با دنیا ارتباط برقرار کنیم.

اقتصاد مشکل امروز ایران است

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: چرا عده‌ای نمی‌گذارد که توسعه اتفاق بیفتد، مشکل ما رانت خواری و ارز ۴ هزار و ۲۰۰ و مسائل اینچنینی است. مشکل امروز کشور اقتصاد است، دولت بنده، دولت زندگی است که همراه آن نشاط، پیشرفت و توسعه همه جانبه است.

وی عنوان کرد: به ۵ دهک پایین جامعه باید یارانه بیشتری تعلق بگیرد، در خصوص مسکن، جلوگیری از حیف و میل و قاچاق برنامه جدی خواهم داشت.

عبدالناصر همتی بعد از ظهر آدینه در ویژه برنامه انتخاباتی رسانه‌ای استان سمنان با اشاره به اینکه اقدام جدی برای اقتصاد کشور نیاز است، بیان کرد: ۶۰ الی ۷۰ درصد از مطالبات مردمی حول دغدغه معیشت است بنابراین دولت بعد نمی‌تواند غیر اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه می‌بایست تا دیر نشده از اشتباهات گذشته درس بگیریم، افزود: امروز یکی از اقداماتی که باید صورت دهیم این است که ریل گذاری اقتصادی کشور را تغییر دهیم و حکمرانی اقتصادی کشور را اصلاح کنیم.

این نامزد انتخابات با بیان اینکه روندی که در سال‌های قبل بوده چندان قابل قبول نیست، تاکید کرد: مردم به خوبی کاهش قدرت خرید را احساس کرده‌اند و می‌دانند که رشد اقتصادی و رشد تولید کاهش یافته است اما سوال اصلی این است که باید چگونه این روند را اصلاح کرد؟ ما معتقد هستیم که رشد میانگین سه درصد در یک دهه گذشته اصلاً درخور شأن ملت ایران اسلامی نیست در نتیجه باید ساختارها را اصلاح کرد.

همتی با بیان اینکه اصل توسعه و اشتغال به رشد و تولید باز می‌گردد، افزود: باید امروز موانع تولید و رشد اقتصادی برداشته شود، تاکید داشت: تورم مزمن ساختاری در سه دهه گذشته حول و هوش ۲۰ درصد بوده و در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌ها بیش از این میزان نیز برآورد می‌شود اما باید این موضوع را چگونه کنترل کرد؟

وی با بیان اینکه دیگر فرصت اشتباه وجود ندارد و باید ساختار اقتصادی به خوبی اصلاح شود، افزود: امروز باید اقتصاد حاکم و مقدم بر سیاست باشد و اگر این موضوع پیش نیاید شاهد دورانی هستیم که امروز آن را سپری می‌کنیم یعنی سیاستگذاری و مداخلات اقتصادی توسط دولت، قیمت گذاری دستوری، عدم تخصیص به موقع اعتبارات و… را شاهد خواهیم بود لذا وقت آن است که دست دولت را از اقتصاد بیرون بکشیم و مدیریت تولید و اقتصاد را به بخش خصوصی و مردم بسپاریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل مؤثر در اقتصاد کشور تعامل داخلی و خارجی است، بیان داشت: من نام دولت خویش را تعامل از خانه تا دنیا قرار داده‌ام زیرا معتقد هستم که امروز باید مشکلات را در سایه تعامل حل و فصل کرد.

همتی با بیان اینکه آیا تعامل بین اعضای خانواده، جامعه، افراد، سازمان‌ها و قوای سه‌گانه و حتی در سطح بین‌الملل وجود دارد؟ بیان داشت: برخی موارد نه تنها تعامل وجود ندارد بلکه تقابل حتی در داخل کشورمان صورت می‌گیرد در نتیجه تمام نیروی ما صرف این تقابل‌ها می‌شود لذا باید تعامل را جایگزین کرد.

وی با بیان اینکه باید با تعامل، مشکلات را حل و موانع رشد را از میان برداشت تا شاهد رشد نوسانات و سرمایه گذاری غیر قابل پیش بینی نباشیم، تاکید کرد: عده‌ای می‌پرسند که چرا من در زمان ریاست بانکی مرکزی نتوانسته‌ام این اقدامات را انجام دهم که باید در این باره گفت بانک مرکزی فقط یک سازمان است و یک اندازه‌ای توان و اختیارات دارد حال آنکه رفع بسیاری از مسائل نیازمند اختیاراتی کلان‌تر است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برخی تحریم‌ها را بی‌اثر می‌دانند حال آنکه من در این سه سال شاهد بودم که تحریم‌ها چطور روابط بین الملی ما را به حالت تعلیق درآورد و فشارهای اقتصادی را به ما وارد و حتی درآمدهای ما را کاهش داد، گفت: زمانی ایران ۱۰۰ میلیارد دلار درامد بین المللی داشت اما در سال گذشته پنج میلیارد دلار به بانک مرکزی داده شده است در نتیجه نمی‌دانم چطور عده‌ای می‌گویند که تحریم‌ها در کشور تأثیرگذار نیست و فقط ناکارآمدی بوده است.

همتی در خاتمه گفت: من فکر می‌کنم که دیگر نامزدها با تمام احترامی که برایشان قائل هستم از بینش اقتصادی درستی برخوردار نیستند که بتوانند اقتصاد کشور را از این برهه حساس به سلامت عبور دهند در نتیجه به سابقه و تحصیلاتی که در رشته اقتصاد دارم وارد این عرصه شده و می‌دانم که می‌توانیم برای رفع مشکلات اقدام کنیم.

محسن مهرعلیزاده بعد از ظهر جمعه در گفت و گوی تلویزیونی با مردم بوشهر اظهار داشت: امروز کشور ما در مقطع تاریخی بسیار خطیری قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: امروز مردم ایران دست به انتخابی خواهند زد که با تکیه بر تجربیات گذشت راهی برای برون رفت مشکلات پیچیده بسیاری که در کشور موجود است بیابند و خدمتگزاری را روی کار بیاورند که بتواند به تمام معنا در خدمت مردم باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مسائل معیشتی، فقر، تنگدستی و بیماری فاصله بسیار زیاد اجتماعی بین مردم را ایجاد کرده است. افزایش سطح فقر و رسیدن خط فقر به ۷۰ درصد جامعه از مسائل اساسی کشور است.

زندگی سخت شده است

وی تاکید کرد: دست ناپاکی، دزدی، فسادی و دست درازی به بیت المال و فشار به مردم باعث تحمیل زندگی سخت بر مردم شده است. این مسائل باعث شده تا مردم امید خود به آینده را خیلی کمتر از آنکه باید داشته باشند.

مهرعلیزاده بیان کرد: کشور ما که می‌توانست به قوی‌ترین کشور منطقه تبدیل شود امروز با مشکلات زیادی روبرو است. این وضعیت باعث شده تا فاصله بسیار زیادی از آنچه در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب بود را شاهد باشیم و اعتماد مردم به مدیران کشور به میزان زیادی آسیب دیده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: این مسائل سبب می‌شود تا اگر مسئولان بخواهند کاری برای اعتماد عمومی انجام دهند هم مورد اعتماد مردم قرار نگیرد.

وی گفت: مشکلات زیاد است و اینکه فکر کنیم عده‌ای بالا بنشینند و فکر کنند و بتوانند مشکلات را حل کنند ایده درستی نیست ولی آنها وظیفه دارند مسائل مردم را حل کنند.

بحران آب باید حل شود

مهرعلیزاده افزود: در دوران جنگ علیرغم سختی‌های فراوان سرمایه اجتماعی بسیار خوبی را در کشور داشتیم و روحیه جلب تعاون همگانی برای پیشبرد کار فراهم بود. در دوران اصلاحات تورم کاهش یافت و نرخ ارز سال‌ها در کشور ثابت ماند و گفتمان گفتگوی تمدن‌ها در جهان شناخته شد و ارتباط مردم و دولت تقویت شد و شاخص‌های مختلف ارتقا یافت.

وی اظهار داشت: دولت‌های بعدی هم کارهای خوبی داشتند ولی شاهد سختی‌های زیادی هستیم. برجام قوی‌ترین معاهده بین المللی است که ایرانی‌ها توانستند به تصویب برسانند. هم حق غنی سازی خود را به تصویب رساندیم و هم تحریم‌های متعدد را که منجر به جنگ و ناامنی می‌شد را برداریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بحران آب بحران بزرگی در کشور است ولی به آن توجه نمی‌شود و به جای این بحران به موضوع دوچرخه سواری و یک سبک موسیقی و… واکنش نشان می‌دهند درد بزرگی است.

مشکلات کشور را می دانم

وی با بیان اینکه باید با بزرگواری با دنیا برخورد کنیم و حرکت ما بزرگی ما در دنیا را نشان دهد تاکید کرد: ایرانی از بزرگترین امپراطوری های دنیا بوده است و افتخار می‌کنیم به مسلمان و ایرانی بودن خودمان. ما بزرگ هستیم و باید حرکت‌های بزرگ را انجام دهیم. مردم انتظار دارند که شرایط برای زندگی شرافتمندانه فراهم باشد.

مهرعلیزاده با معرفی خود به مردم اضافه کرد: من از ۲۵ سالگی وارد بازار کار شدم و از کف صنعت کار کردم و بعد از چند سال به تدریج رده‌های مدیریتی را طی کردم. زیرساخت‌های کیش را ساختم. نیروگاه بمباران بوشهر را من دنبال و پیگیری کردم تا ساخته شود.

وی بیان کرد: با تکیه بر مسئولیت‌ها و تجربیات گذشته مشکلات کشور را می دانم. مشکل ما در تولید است و رانت از مسائل اصلی کشور است. مشکل امروز کشور اقتصادی است و باید یک فرد اقتصادی در رأس قرار گیرد تا مشکلات مردم را حل کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت من دولت زندگی است و دنبال ایجاد عزت، اعتماد، شادابی، نشاط برای مردم است و دنبال تحکم و زور نیستیم. قوانین اجتماعی داریم و مردم باید زندگی کنند.

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در رادیو فرهنگ در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه به نظر شما علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟ اظهار کرد: از 12 سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.

وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از 95 درصددر جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اولین مسئله اشتغال و بعد سربازی تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار کرد: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج است پایدار سازی ازدواج است و موضوع فرزندآوری و موضوع رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.

کاندیدای ریاست جمهوری بیان کرد: دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه و سیاست و سیاست خارجی نگاه می کند از زاویه خانواده به اشتغال ایجاد می کند. اشتغالی برای آن مطلوب است که پشتیبان خانواده است.

وی ادامه داد: یک صندوق درست کردیم که برای ازدواج تامین جهیزیه و ازدواج و اشتغال خانواده اعتباری پیش بینی کرده است. الان حدود 500 تا 550 هزار ازدواج در سال داریم با این طراحی ما تا سه برابر یعنی یک و نیم میلیون ازدواج افزایش پیدا بکند.

قاضی زاده گفت: طرح های مکمل دیگری نیز داریم که برای کل کشور است طرح مسکن و اشتغال است که به تکمیل و تعمیق این موضوع کمک می‌کند.

قاضی زاده با تصریح اینکه در حوزه نرم افزاری که وزارت خانواده باید اجرا بکند از مباحث دیگری است، افزود: آداب همسر گزینی و راه های کیفیت سازی برای پایدارسازی خانواده است. مشاوره های قبل و بعد ازدواج و قبل و بعد از طلاق و در حوزه فرزندآوری است.

وی تأکید کرد: چون شکل سنتی خانواده ها تغییر پیدا کرده است یک سری موضوعات به دلیل اینکه به صورت سنتی منتقل می شده الان در آموزش و پرورش به آنها داده نمی شود، برای اینها هم برنامه ریزی داریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سال که حاکمیت نگاه هزینه ای و نداشتن الگوی مناسب در اقتصاد فرهنگ و موازی کاری افزایش و تنوع تولید محصولات کم اثر یا بی اثر همه اینها باعث ضعف ما در مواجهه با جنگ نرم شده است. دولت شما چه الگویی را برای اقتصاد فرهنگ مد نظر قرار خواهد داد؟ خاطرنشان کرد: هر فعالیت فرهنگی اجتماعی زیربنایی هر چه انجام می دهیم باید پیوست اقتصادش را داشته باشیم. باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی بکنیم که باعث خلق منابع مالی برای آن بخش و خودکنترلی بشود.

وی افزود: هر چند دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ یارانه بدهد وکمک بکند. وظیفه فرهنگ وظیفه حاکمیتی است. مثل آموزش و پرورش بهداشت و امنیت. اینکه دولت بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم حرف غلط است. اما کمکی که می کند بتاید مکمل اقتصاد مردمی باشد.

قاضی زاده تصریح کرد: وقتی از هنرهای تجسمی صحبت می کنیم باید بحث حراجی ها و نمایشگاه ها را حل و فصل بکنیم. یا در سینما بحث اقتصاد سینما فروش گیشه و جهانی شدن را بحث بکنیم. ما اگر یک جایی نیاز است به سینما کمک مالی بکنیم باید این را انجام بدهیم. باید یک سرمایه گذاری عظیمی در حوزه صنایع خلاق انجام بدهیم.

وی بیان کرد: بسیاری از کالاهای فرهنگی مورد استفاده در کشورمان وارداتی است مثل لباس و عروسک و ... ما باید این کالاها را بومی سازی بکنیم و مدیر بازار منطقه بشویم در این حوزه ما تولید کننده آن فرم باشیم ما تولید کننده محتوا باشیم محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید بکنیم شرکای منطقه ای داشته باشیم چون منطقه ما اسلامی است نگاه فرهنگی شان به ما نزدیک است و بتوانیم از این کالاها با یک تولید انبوه برای تولیدکنندگانش اقتصادی کنیم.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه جامعه شناسان جمعیت کلان در کلانشهرها و حاشیه نشینی را بر افزایش آسیب ها موثر می دانند. برای رفع مهاجرت روز افزون به شهرها چه برنامه ای دارید؟، بیان کرد: متاسفانه ما در 50 سال گذشته با یک تبدیل سریع 80 درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم.

کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: در حالیکه هویت زندگی روستایی و به خصوص که در کشورمان تنوع قومی زیادی و جود دارد تنوع فرهنگی زبانی و مذهبی وجود دارد و از جاهای دیگر خرده فرهنگ ها کنار هم قرار گرفته اند و مخلوط شده اند برای تولید یک فرهنگ قرن ها زمان می برد تا یک آداب و رسوم تشکیل بشود. وقتی سریع اتفاق بیفتد یک سری از ناهنجاری های اجتماعی صورت می گیرد مثلا طلاق افزایش می یابد به خاطر اینکه این جاها تضاد فرهنگی بیشتری صورت می گیرد. به خاطر اینکه مردم پنهان شده در کنار هم قرار دارند.

وی گفت: باید این جمعیت را بپراکنیم یعنی کاری بکنیم که در پیرامون اینقدر قوی باشد که تمایل به مهاجرت به مرکز نباشد و تمایل به مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. ما طراحی کلانی کردیم برای پراکندگی جمعیت.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی چه برنامه ای دارید؟ گفت:هنر شاید مثل خیلی از مشاغل جزو مشاغل فصلی محسوب می شود. مثلا ورزشکاران یک شکوفایی ورزشی دارند. در خصوص هنرمندان هم همین است بجز هنرمندان سینما که جوان اول هستند بشوند میانسال طول بکشد اما عمده فعالیت دارند بنابراین نظام های بیمه موجود که مبتنی بر اشتغال است برای اینها مفید نیست.

وی اظهار کرد: یک مکانیزم بیمه تعریف کردیم به نام هویت شغلی یعنی اگر کسی هنرمند محسوب بشود تحت پوشش صندوق بیمه قرار بگیرد.

قاضی زاده ادامه داد: صندوق هنرمندان کامل نیست آن را در وزارت ارشاد گذاشتند که این غلط است. تمام کسانی که جنس هنرمند هستند از یک ماخذ اخذ حق بیمه روشن برای اینها بیمه ایجاد بکنند. نوع اخذ حق بیمه و مالیات در اینها متفاوت است.

وی بیان کرد: مدل های رایج در دنیا است چیزی نیست که ما اختراعش بکنیم. ما اگر بتوانیم به هنرمند یک اطمینان قلبی بدهیم یعنی بگوییم که تا آخر عمرت از تو حمایت می کنیم فکر می کنم خیلی به آنها آرامش بدهند یعنی بدانند که در زمانی که کار ندارند یک جایی هست به آنها حقوق اولیه می دهد زمانی که کار دارند یک مالیات می گیرد که اینها دوره بیکاری را ما پر بکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه بررسی نهادها و ساختارهای سیاستگذاری آموزش عالی کشور نشان می دهد که این نهاد علمی آموزشی با منظومه ای از نهادها و دستگاه هایی مثل هیئت وزیران شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری روبرو است. از طرفی تعدد نهادهای تصمیم گیرنده باعث می شود که نظام تصمیم ساز علوم فناوری علاوه بر تدوین اسناد بالادستی از میزان مسئولیت آنها کم بشود و عدم پاسخگویی این نهادها در قبال تصمیمات خودشان را داشته باشد. برنامه دولت شما در زمینه حل این مشکل چیست؟ اظهار کرد: مشکلات نهادی داریم به این معنا که بسیاری از کارکردهای دستگاه های ارائه کننده خدمات پرورشی فرهنگی و آموزشی دچار اشکال است.

وی افزود: باید ببینیم آیا محصولی که آموزش و پرورش تولید می کند مطلوب است؟ چه انتظاری داریم از دانش آموز فارغ التحصیل از آموزش و پرورش در مقطع 6کلاس اول چی داریم در 6کلاس دوم چه داریم؟

قاضی زاده تصریح کرد: نیروی انسانی که آموزش عالی ما تربیت می کند نیازهایی که داریم تامین می کند؟ این باید اصلاح نهای جدی بشود. ما به لحاظ محتوا و مهارت، مثلا می گوییم آموزش و پرورش چه نیرویی را تربیت می کند باید بگوییم که نیروی انسانی سواد زمانش را دارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: سواد معمول عادی امروز مهارت کار کردن با اپلیکیشن یک سواد امروز است. کار کردن با کامپیوتر سواد امروز است. بلد بودن دو زبان خارجی سواد امروز است. در عوض باید محتوای بی دلیلی را که به بچه ها می دهیم دور بریزیم. محتوای آموزشی باید ارتباط موثر با جامعه داشته باشد تا افراد را جامعه پذیر کند نه جامعه گریز.

وی گفت: خروجی آموزشی باید قانون گرایی باشد تا قانون ستیزی، یک فرد متمایل به تشکیل خانواده باشد تا ضد خانواده مهارت های ازدواج و همسرگزینی را یاد بگیرد. مهارت ایجاد شغل ساده با یک درآمد.

قاضی زاده ادامه داد: 15 هزار شغل داریم که می شود مشاغل ساده برای آنها ایجاد کرد که درآمد حداقلی دارد می شود تشکیل داد. مسئله ما مسئله فرماندهی است الان، چه کسی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت کشور مسئول است، معلوم است؟

این کاندیدای انتخابات ادامه داد: ما یک اصلاح نهادی آمدیم به 5 فرماندهی تقسیم کردیم یک بخش فرماندهی بخش فرهنگی است وزارتخانه ای که وظیفه دارند در حوزه فرهنگی، زیر نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

قاضی زاده بیان کرد: دبیر شورای اقتصاد می شود معاون رئیس جمهور در حوزه اقتصاد به همین ترتیب ما دولت را به 5 دسته تقسیم کردیم. آن شورای عالی تصمیم گیر می شود معاون رئیس جمهور در ان حوزه. در عوض این معاون هایی که در ریاست جمهوری هستند به وزارتخانه تبدیل می شوند. این دو کار را ما انجام می دهیم.

وی بیان کرد: بخش مردمی فرهنگ را داریم که اعمال سیاست ها باید جوری باشد که این فربه بشود و بخش دولتی کوچک بشود ما باید حوزه فرهنگی را کاملا مردمی بکنیم.

قاضی زاده در پاسخ به این سوال که برای بستر سازی هر موضوع فرهنگی باید کار را از گروه های سنی پایین جامعه یعنی کودکان آغاز کرد. در کابینه شما اولین اقدام در خصوص تقویت جایگاه کتابخوانی در گروه های سنی پیش دبستان و دبستان چیست؟ برای مخاطبان جوانان چه رویکردی برای ترویج گرایش به کتابخوانی دارید؟ خاطرنشان کرد: من دو فرزند دارم و با عیدی هایی که در سال نو دریافت می کنند کتاب می گیرند. ما باید فرهنگ قصه گویی را که در ازمنه قدیم جزو تاریخ قدیم ما بوده و بزرگترها هر شب در شب نشینی ها قصه می گفتند فرهنگ لالایی گویی و قصه گویی را زنده کنیم و بشود گفتگوی خلاق با کودک تا ذره ذره این ادامه پیدا کند.

وی افزود: صدا و سیما می تواند کمک بکند می تواند بزرگترین قصه گو باشد. صدا و سیما به جای اینکه این کار را بکند ساعت 11 شب سریال هایی می گذارد که نمی دانم دنبال چیست و باعث خجالت ماست!

مجری در ادامه 10 کلید واژه را به صورت سوال از قاضی زاده هاشمی پرسید تا وی پاسخ بگوید. ابتدا اینکه آخرین کتابی که خواندید؟ چه بود و ی پاسخ داد: کتاب وقتی که مهتاب گم شد. خاطرات شهید خوش لفظ بود.

مجری پرسید: آخرین فیلمی که تماشا کردید؟ و قاضی زاده گفت: فیلم «مصلحت» متعلق به جشنواره فجر.

قاضی زاده در پاسخ به این سوال مجری که آخرین موسیقی که شنیدید چی بوده؟ گفت: خیلی گوش می دهم تنوع دارد یک زمانی خودم سنتور می زدم یکی از آثار آقای چاووشی بود.

مجری درباره فضای مجازی پرسید که قاضی زاده پاسخ داد: فضای فرصت های بزرگ تعلیم و تربیت آگاهی بخشی تامین نیازهای مردم اقتصاد دیجیتال به خصوص الان کرونا باعث شده بخش بزرگی از اقتصاد اینجا باشد. تهدید هم هست آنهایی که فرزند و خانواده دارند از برخی مسائل فضای مجازی نگرانند.

مجری درباره بانوان سوال کرد که قاضی زاده پاسخ داد: برخی بانوان مدیران جامعه و کسانی هستند که چندین مسئولیت همزمان و سنگین را با هم دارند به عنوان مثال هم دختر هستند هم حفاظت پدر و مادر دستشان است و یا همسر هستند و هم فعالیت اجتماعی دارند.

وی ادامه داد: ورزش ضرورت جدی است که باید ملکه ذهن بشود مثل کتابخوانی. من چون پزشک هستم عرض می کنم ما یکی از کشورهایی هستیم که فقر حرکتی داریم. فعالیت بدنی به خاطر شهرنشینی گسترده خیلی کم شده است.

وی ادامه داد: باید کاری بکنیم که ورزش عادت روزانه بشود. مثل کتاب که باید ملکه بشود این هم باید ملکه بشود. استانداردهای ما خیلی پایین است فرصت ورزش خیلی پایین است فرصت ورزش برای بانوان خیلی محدود است باید دولت سرمایه گذاری بکند برای پارک و ورزشگاه بانوان. لازمه اش این است که به ورزش پایه توجه بکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما یک جاهایی مثل والیبال موفق بودیم به دلیل اینکه دراز مدت آمدیم سرمایه گذاریم از پایین شروع کردیم و مدال های جهانی می آوریم.

مجری درباره فرار مغزها پرسید که قاضی زاده هاشمی در پاسخ گفت: متاسفانه کسانی که دنبال تحصیلات دانشگاهی هستند سی هزار نفر از کشور خارج می شوند خیلی از اینها به خاطر نداشتن درآمد نیست آدم های موفقی هستند می توانند درآمد کسب بکنند مسئله این است که اینها احساس می کنند نمی توانند نقش آفرینی جدی در اداره کشورشان داشته باشد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دولت ما دولتی خواهد بود که به مغزها نقش آفرینی می دهد. آنها اداره کننده واقعی کشور می شوند چه داخلی ها چه خارجی ها، وقتی این احساس هویت را کردند دیگر نمی روند.

سوال بعدی مجری درباره کرونا بود که قاضی زاده در پاسخ گفت: مهمترین پدیده اقتصادی اجتماعی سیاسی امنیتی بهداشتی درمانی قرن و مسئله اصلی دولت آتی است. چون فقط بحث مرگ و میر نیست آثار عدیده ای روی سبک زندگی و فرهنگ دارد. ما یک برنامه جدی داریم که بتوانیم مردم را تا آخر سال به زندگی عادی برسانیم.

وی افزود: باید مراقب باشیم چون کرونا تا 5 سال آینده جمع نمی شود در دنیا. ما دو برنامه اصلی داریم که تا آخر سال شهرها را آبی بکنیم و آبی نگه داریم تا مردم تحرک لازم را داشته باشند.

مجری درباره اخلاق سوال کرد و قاضی زاده پاسخ داد: اخلاق پایه زندگی است. کسی که علم داشته باشد اخلاق نداشته باشد قدرت داشته باشد اخلاق نداشته باشد هیچی ندارد.

وی گفت: اخلاق پایه همه چیز است. ما در انقلاب اسلامی قرار بود اسلام را پیاده بکنیم اسلام یعنی احکام و اخلاق اسلامی به نظرم در هیچ کدامش آنطوری که باید اتفاقی نیفتاده است. آسیب هایی که بین سیاستمداران می بینیم در همین مناظره ها نبود اخلاق است.

قاضی زاده در پاسخ به سوال مجری درباره زبان فارسی تصریح کرد: زبان فارسی زبان فرهنگ علم است و زبان تمدن زبان پیوند زننده قلب صدها میلیون نفر در منطقه غرب آسیا و جنوب آسیا از هند تا مدیترانه زبان مشترک ملت بزرگ ایران است.

محسن رضایی عصر امروز در برنامه تلویزیونی شبکه باران با بیان اینکه برای دست‌یابی به قله‌های موفقیت باید تلاش‌های زیادی انجام شود، اظهار کرد: مردم ایران در طول تاریخ دو فیلم بزرگ انجام داده و قطعا قیام سوم دست‌یابی به قله‌های بلند پیشرفت و عدالت اجتماعی است.

وی با اشاره به نقش استان‌ها و اقوام‌های مختلف در پیشرفت اقتصادی کشور گفت: باید استان‌ها و اقوام ایرانی را با ایجاد مناطق اقتصادی به یک‌دیگر متصل کرد.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از انتقال سپرده‌های مردم استان‌ها به خارج از کشور بیان کرد: باید با برنامه‌ریزی سپرده های مردم در همان استان مانده و باید خرج آن استان شود لذا استفاده از سپرده‌های مردم دیگر استان‌ها در تهران و خروج آن از کشور و وارد کردن ارز زیبنده کشور نیست.

رضایی با تاکید بر اینکه دولت اقدام و تحول دولت پایان دادن به اقدانات بی‌پشتوانه است، تصریح کرد: تمامی استان‌های کشور دارای ویژگی و ظرفیت‌های بسیار خوب و ارزشمندی هستند به این دلیل باید برای هر استان برنامه ویژه مختص به همان استان نوشته شود.

وی نسخه واحد برنامه نوشتن از تهران برای استان‌ها به معنای نادیده گرفتن ظرفیت مردم هر استان دانست و افزود: در دولت اقدام و تحول به ویژگی‌های آمایش سرزمینی هر استان توجه و نسخه پیشرفت هر استان تهیه شده است.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هر کدام از استان‌ها به اندازه یک کشور می توانند، تصریح کرد: اختیارات تصمیم گیری در زمینه اقتصاد به هر استان‌ محول شده و استان‌هایی که با کشورهای مختلف همسایه هستند باید از ظرفیت صادرات بهره‌مند شوند، لذا به راحتی می‌توان تمام ایران را به کارگاه‌های بزرگ اقتصادی تبدیل کرد.

رضایی یکی از ضعف های کشور انتخاب استانداران غیر بومی دانست و بیان کرد: در دولت اقدام و تحول چیزی به نام پارتی بازی و امتیاز دادن نداشته و استانداران تمامی استان‌ها از مردمان همان استان انتخاب می‌شوند زیرا با ویژگی ها و ظرفیت های آن منطقه آشنایی دارند.

وی با تاکید بر حمایت کامل دولت اقدام و تحول از استانداران گفت: دولت از طریق اطلاعات پژوهشی به مدیران استانی کمک کرده و با همه توان دولت پشت استانداران است و از آنان حمایت می کند.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معلمین، کشاورزان و کارگران را جزو اقشار آسیب‌پذیر جامعه دانست و بیان کرد: مهم‌‌ترین هدف در دولت اقدام و تحول راه‌اندازی نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان است به‌طوری که فردی با تامین ۱۰ درصد هزینه ساخت خانه می‌تواند ۹۰ درصد مابقی را از بانک تسهیلات گرفته و ضامن آن فرد خانه ساخته شده است.

محسن مهرعلیزاده عصر امروز در گفت‌وگو با مردم استان مرکزی از طریق شبکه آفتاب اظهار کرد: مردم در دولت فعلی گوشت را چندین برابر قیمت ارز آزاد تهیه کردند.

وی تصریح کرد: برخی ناکارآمدی‌های دولت موجب فساد و رانت شد که از جمله این ناکارآمدی‌ها ارز 4200 تومانی بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ارز 4200 تومانی موجب رانت شد به طوری که مردم برای تهیه گوشت پولی به مراتب بیشتر از ارز آزاد پرداخت کردند که این ناشی از بی‌تجربگی خودمان در امر برنامه‌ریزی پولی و مالی بود.

مهرعلیزاده افزود: امروز مشکلات کشور مشکل تولید است، راه نجات کشور راه‌اندازی تولید و از بین بردن رانت است.

وی تصریح کرد: نودگی، ناتوانی و کارندانستن در دولت در موضوع ارز 4200 تومانی مشکلات اقتصادی بسیاری را برای مردم به وجود آورد.

عید جلیلی در گفت‌وگوی انتخاباتی با مردم سیستان و بلوچستان که ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه امروز /جمعه/ از شبکه سیمای استانی هامون پخش شد اظهارداشت: چندین بار توفیق شد به سیستان و بلوچستان از زابل گذرفته تا زاهدان، ایرانشهر و چابهار سفر داشته باشم و از نزدیک با مردم و ظرفیت‌های این استان آشنا شدم.

وی ادامه داد: در بازدیدهایی که از شهرهای سیستان و بلوچستان و سامانه‌های مرزی این استان داشتم هر چقدر بیشتر در جمع شما مردم حضور پیدا کردم ارادتم به مردم این استان بیشتر شد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آشنایی من با توانمندی‌های شما مردم و سیستان و بلوچستان بیشتر شد اگرچه محرومیت‌هایی که در استان بود قابل تاسف بود این محرومیت ها باید برطرف شود.

وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان در چهار سال آینده امروز شما و همه ما باید انتخاب کنیم چگونه می‌خواهیم انتخاب ما کشور را به سمت بهتر شدن سوق دهد یا اینکه فقط مسائل کشور و برخی از مشکلات حل بشود و یا اینکه نه می‌خواهیم کشور ما یک ارتقای جدی پیدا کند.

جلیلی تصریح کرد: اگر صحبت می‌کنیم از ارتقا و جهش کشور جهش کشور بدون جهش استان‌های او ممکن نیست.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان یک فرصت بسیار بزرگ است توانمندی های استان از شمال تا جنوب بسیار ارزشمند است هنر دولت و وظیفه دولت این است که این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را بسیار خوب بشناسد و آنها را به بهترین شکل برای ارتقای آن برنامه ریزی کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همنیجا از مردم سیستان و بلوچستان خواهش می کنم خود شما مردم با تکیه بر فرهنگ غنی و عیقی که در استان وجود دارد خود شما با تکیه بر توانمدهایی که منطقه شما دارد سند توسعه استان را در هر شهر و روستا بنویسید. خود شما مردم بگویید هر شهر و روستای شما چه توانمندی هایی دارد که تا کنون به آن توجه نشده است.

وی بیان کرد: باید یک تلاش جدی کرد. ما اگر صحبت می کنیم از جهش ایران لازمه آن یک جهاد بزرگ است چنانچه از جهش ایران صحبت می کنیم لازمه آن جهش سیستان و بلوچستان است.

جلیلی تصریح کرد: من از شما مردم سیستان و بلوچستان که بارها در جمع شما حضور پیدا کردم این خواهش را دارم در این حرکت بزرگ کشور را یاری کنید.

وی ادامه داد: هر کس که از سوی شما رای اعتماد گرفت و انتخاب شد و به عنوان رئیس جمهور کشور در این جایگاه قرار گرفت حتما محتاج کمک شماست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در هشت سال گذشته سعی کردیم با تشکیل دولت در سایه مسائل کشور و مسائل همه استانهای کشور را بشناسیم و قبل از همه به دولت آن را معرفی کنیم و امروز شما می‌توانید در این کار این نقش بزرگ را داشته باشید.

به گفته رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان ۲ هزار و ۲۹۹ شعبه اخذ رای ثابت و سیار برای انتخابات پیش‌رو در سراسر این استان پیش بینی شده است.
ابوذ کوثری با بیان اینکه از این تعداد صندوق‌های درنظرگرفته شده برای انتخابات ۳۰ درصد شعبه های شهری و ۷۰ درصد شعبه های روستایی هستند افزود: در مجموع ۴۲ درصد این شعبه ها ثابت و هشت درصد نیز سیار است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تعداد واجدان شرایط رای دادن در سراسر استان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۸ نفر است.

جمعیت این استان حدود سه میلیون نفر است.
کوثری با اشاره به شمار رای اولی‌های سیستان و بلوچستان در انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: در این دوره ۷۳ هزار نفر رای اولی در استان برای نخستین بار پای صندوق‌های اخذ رای حضور خواهند یافت.

سیدامیرحسین قاضى زاده هاشمى کاندیداى انتخابات ریاست جمهوری امروز در جمع خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: انتخابات تازه در حال شکل گیرى در افکار عمومی است و مردم کم کم در حال مقایسه کردن کاندیداها باهم هستند و رقابت‌ها در حال جدی تر شدن است. این روند خوبی است و حتما منجر به افزایش مشارکت‌ مردمی خواهد شد.

وی تاکیدکرد: ما حرف‌هایمان را با جدیت مطرح می‌کنیم تا مردم هم بتوانند انتخاب درستی داشته باشند و بین این افرادی که در صحنه هستند انشالله انتخاب اصلح داشته باشند.

سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، صبح امروز (جمعه ۲۱ خرداد) در همایش دختران رأی‌اولی که در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد، حضور یافت.

محور سخنان جلیلی در این همایش بدین شرح است:

- یکی از ظلم‌هایی که به زن‌ها می‌شود، نگاه جنسیتی به زن است نه نگاه هویتی.

- قرآن کریم که همه ما افتخار داریم که تمام تلاش ما این باشد آموزه‌هایش را در زندگی به کار بگیریم، وقتی صحبت می‌کند از هر نوع کمال و تعالی، فرقی را قائل نیست بین اینکه خانم‌ها و آقایان متفاوت باشند در عرصه کمال‌جویی و پیشرفت. مبنا را عمل صالح قرار می‌دهد.

- هر برنامه‌ریزی که می‌شود باید نقش زن را در نظر بگیرد و گرنه ناقص و ضعیف خواهد بود و نتیجه لازم را نمی‌گیرد. این هم عرصه‌های محدودی نیست.

- رأی دادن زنان که یک حق کوچک به‌شمار می‌رود، در اروپا کم‌تر از صدسال است که رواج یافته است، یعنی زنان در کشوری مثل انگلیس حتی حق رأی هم نداشتند. بعد ببینید زنان در اندیشه دینی چه جایگاهی دارند. به صراحت قرآن بیان می‌دارد که خانم‌ها می‌آمدند با پیامبر بیعت می‌کردند. آن هم در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی. بعد غربی‌ها می‌شوند مدعی حقوق زن و ما می‌شویم متهم حقوق زن.

- دو نگاه غلط به زنان وجود دارد؛ یک نگاه ظرفیت بزرگی را که در زنان وجود دارد برای اصلاح فرد و اجتماع، می‌خواهد به غلط محدود کند. یک نگاه دیگر، نگاه ابزاری به زن است. همین‌ غربی‌هایی که بعد از آن همه نگاه آزادی‌خواهی، می‌گفتند زن حق ندارد یک رأی در صندوق بیاندازد، بعد از اینکه جنگ‌های جهانی انجام شد، دیدند به نیروی کار نیاز دارند و زن‌ها می‌توانند نیروی کار باشند و بعد طرفدار زن‌ها شدند. یعنی نگاه ابزاری به زن.

- قرآن وقتی می‌خواهد از یک فرد مومن مثال بزند یک خانم مؤمن را مثال می‌زند. مثالش از یک فرد با ایمان یک خانم است.

- ما باید در موضوع زنان، مدعی باشیم نه مدافع. در زمانی که معاون آمریکا و اروپای وزارت خارجه بودم و به کشورهای اروپایی می‌رفتم، وقتی صحبت از حقوق زن می‌شد این‌ها را به رخ می‌کشیدیم و آن‌ها حرفی برای گفتن نداشتند.

- در نروژ در جلسه‌ای که مربوط به حقوق زنان بود، خانم کارمند وزارت خارجه گفت یک دوره مأموریت تهران بودم. علاقه مند شدم اندیشه اسلام درباره خانم‌ها را بدانم. رفتم کارشناسی ارشد پیام نور شرکت کردم. وقتی می‌خواندم می‌دیدم چه مباحث قوی درباره زنان دارید و چرا این‌ها را مطرح نمی‌کنید.

- کتاب‌های خاطراتی مثل دختر شینا و گلستان یازدهم را بخوانید تا ببینید خانم‌ها در انقلاب و دفاع مقدس چه نقشی داشتند.

- حجاب یعنی چه؟ اصلاً حجاب یعنی لباس اجتماعی بانوان؛ یعنی ضرورت حضور زن در جامعه. چون اگر حضور زن در جامعه ضرورت نداشته باشد که حجاب معنی نداشت. صحبت از یک لباس اجتماعی است، با همه حکمت‌هایی که رب العالمین تدبیر کرده است برای انسان.

- این حضور اجتماعی باید در محیطی امن و آرام باشد تا به این ظرفیت بزرگی که می‌تواند جامعه را اصلاح کند کسانی با نگاه سوء و ابزاری نگاه نکند.

- ما باید بتوانیم نقش زنان را بازنمایی کنیم. تجربه‌های موفقی ا که در همین سال‌های انقلاب وجود داشته است باید بازنمایی بشود.

- خارجی‌ها سریال‌های کره‌ای و ژاپنی را راجع به نقش‌آفرینی زنان می‌سازند. این در حالی است که در هر خانواده ما ده‌ها چهره از خانم‌ها می‌بینید که چه نقش بزرگی را در شکل‌گیری خانواده ایفا کرده‌اند و چه فرزندان را تقدیم کرده‌اند. در زندگی مادربزرگ‌ها نگاه کنید که چه کارهایی انجام داده‌اند. در کره و ژاپن سریال می‌سازند بعد ما این نقش‌های بزرگ زنان‌مان را بازنمایی نمی‌کنیم.

- این روزها همه می‌گوییم نقش خانم‌ها مهم است. خب در عرصه فضای مجازی که خانم‌ها هیچ محدودیتی هم ندارند، چرا فقط ۱۳ و نیم درصد کار مفید و نقش موثر مربوط به خانم‌هاست؟ این باید پنجاه درصد باشد.

- پروین اعتصامی نمونه‌ای است که نشان می‌دهد وقتی یک زن، درست بفهمد و هنر خود را به‌کار بگیرد، می‌تواند آثار ماندگاری را برای تاریخ خلق کند. من در دوره‌ای که مذاکره می‌کردم، می‌دیدم تمام چیزهایی که من می‌خواهم بگویم را پروین اعتصامی در چند بیت شعر آورده است؛ «محتسب مستی به ره دید و گریبانش گرفت، مست گفت ای دوست، این پیراهن است، افسار نیست»؛ مثال همین قدرت‌های دنیا است که هر کسی که می‌خواهد آزاد باشد، جلویش را می‌گیرند، بله شما متهم می‌شوید به تروریست. بعد می‌خواهد از شما باج گیری کند.

- این نقش یک خانم است، وقتی خوب نقش خود را می‌فهمد و مفهومی را درک می‌کند پیامی قوی به تاریخ می‌دهد.

- عدالت فقط عدالت جنسیتی نیست. همه باید بتوانند در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

- کسانی که درباره خانم‌ها شعار می‌دهند بگویند در این هشت سال برای آنان چکار کردند؟ سندهایی که خودتان برای زنان نوشتید چه شد؟

- زن‌ها حقوق مختلفی دارند که یکی از آن‌ها معیشتی است. اگر خانمی به دلایل مختلف علاوه بر نقش خود، بار سنگین اداره خانواده هم بر دوشش قرار گرفته باید مورد حمایت مضاعف دولت قرار بگیرد.

- در شرایط کرونا خام‌ها دارند نقش سنگینی ایفا می‌کنند، خب این‌ها باید مورد حمایت ویژه قرار بگیرند. در برخی عرصه‌ها ممکن است خانم‌ها خط مقدم باشند و این آقایان باشند که نقش پشتیبانی را ایفا کنند.

- امروز در عرصه کرونا داریم شهید می‌دهیم. چه تعداد از این شهدا خانم هستند؟ اینجاست که آقایان باید خانم‌ها را پشتیبانی کنند.

- شرایط کرونایی، فشار زیادی را به زنان تحمیل کرده است. زن که ربات نیست، آن‌ها هم انسان هستند و بالاخره ضعف و خستگی به سراغ‌شان می‌آید؛ نمی‌شود گفت خب حالا اینطور است دیگر. باید به فکر آن‌ها بود و این برنامه‌ریزی و بعد کار می‌خواهد، با گفتن چند جمله خوب حل نمی‌شود.

- ما معتقد به جهش ایران در چهار سال آینده هستیم. جهش ایران هم باور می‌خواهد هم برنامه و هم اراده. یکی از عرصه‌هایی که می‌تواند در این جهش، نقش جدی ایفا کند، زنان هستند. باید باور داشته باشید که نیمی از جمعیت شما، یعنی زنان، نقش جدی در اصلاح جامعه دارند. باید به این مسائل باور داشته باشید و اراده داشته باشید که برای آن برنامه‌ریزی کنید و بعد با همه توان و مجاهدت آن را عملیاتی کنید وگرنه می‌شود حرف.

- اگر صحبت از جهاد بزرگ برای جهش ایران می‌شود، این عمل می‌خواهد؛ هم عمل زن هم مرد.

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری صبح امروز(جمعه) در نشستی با حضور اقشار مختلف مردم اظهار کرد: عمل به شعارها در گام دوم انقلاب ضرورت دارد، ساختن ایران بزرگترین مجاهدت برای تثبیت جایگاه جریان حق است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: هدف ما ساختن ایران قوی و پیشرفته است در این راستا پیوستگی عقلانیت، معنویت، آزادی، استقلال و عدالت ضروری است. عدم توجه به پیوستگی این عناصر، جامعه کاریکاتوری ایجاد می شود.

زاکانی گفت: من ۹ خط تلاش را دنبال کردم که کانون فعالیت‌های بنده در دولت اقدام و اصلاح خواهد بود.

وی افزود: دولت اگر اصلاح را از خود شروع نکند نمی‌تواند اقتصاد و اجتماع را اصلاح کند. دولت بنده به دنبال کارآمدی و خدمت از طریق تمرکززدایی و حکمرانی داده و دولت الکترونیک است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در راستای جهش تولید باید با فساد اقتصادی مقابله کرد و برای کارآمدی و خدمت باید با فساد اداری مقابله کرد.

زاکانی ادامه داد: اولویت ما اقتصاد، مدیریت، فرهنگ و اجتماع است. در راستای تحول فرهنگی باید برای تعلیم و تربیت درست گام برداریم.

وی اظهار داشت: اینترنت ارزان، امن و پرسرعت را در دستور کار داریم که کودک و نوجوان ما آسیب نبینند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: توسعه، سلامت، رفاه و نشاط اجتماعی خط تلاش دولت بنده است، در سلامت پیشگیری مقدم بر درمان است. ورزش همگانی، پهلوانی و همگانی برای ما اولویت دارد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: در راستای رفاه، تامین معیشت با عزت مردم را در دستور کار داریم که در این راستا بن‌کارت را تعریف کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به ۴۰ میلیون نفر که خودرو ندارند سهمیه بنزین می‌دهیم، ۱۲ میلیون خانوار خودرو ندارند، ۶۰۰ هزار نفر در این کشور تا ۵۰ خودرو دارند.

زاکانی ادامه داد: ۵۰ درصد جامعه را آموزش برای اشتغال می دهیم. کار اولی ها را آموزش می دهیم و تا زمانی که کار پیدا کنند ماهانه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق می دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: سالانه ۳۰۰ هزار مسکن حمایتی می سازیم ۱۵۰ هزار مسکن برای محرومین و ۱۵۰ هزار برای زوج های جوان. برای این منظور، ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم قم گفت: ما در این راستا به جنگ اعتیاد می رویم. ۲.۸ میلیون نفر معتاد داریم که پیش بینی می‌شود به ۳.۵ میلیون نفر افزایش یابد، با کمک مردم تا پایان ۴ سال ریشه اعتیاد را خواهیم کند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: تحکیم خانواده و جمعیت برای ما مهم است و موضوعیت دارد، در راستای تحکیم خانواده و افزایش جمعیت اقدامات اساسی انجام خواهیم داد، بیمه زنان خانه دار، زنان سرپرست خانواده و زوج های نابارور در این راستا برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: در راستای تحقق مردم سالاری دینی گام خواهیم برداشت. برای اعتلای مردم سالاری دینی در شهرستان ها بر مدار نخبگان بگونه‌ای برنامه ریزی می کنیم که شهرستان ها توسط نخبگان اداره شود.

وی با تاکید بر گسترش آزادی های مدنی و استیفای حقوق مردم گفت: نامه ۸ ماده ای امام خمینی در راستای الگوی خوبی است. برای حفظ حریم خصوصی مردم می جنگیم.

وی تاکید کرد: حق اعتراض برای مردم باید قانونی شود، در محل نماز جمعه یا هر جایی که به توافق برسیم باید اعتراضات انجام شود، هیات داوری مردمی هم برای بررسی اعتراضات مردم و دفاعیات مسئولین تشکیل خواهیم داد.

زاکانی گفت: صندوق های بازنشستگی ما رو به ورشکستگی هستند و علت آن رانت و فساد است.

وی ادامه داد: کسانی که شعار می دهند، زنده باد مخالف من، دروغ می‌گویند، ما در این راستا عمل می‌کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: حضور ما در رقابت انتخاباتی در راستای دفاع و صیانت از انقلاب است. در کشور بن بست نداریم، توجه به خلق ثروت و توزیع عادلانه آن ضروری است.

«عبدالناصر همتی» روز جمعه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: پول کثیف در ستادهای نامزدها در حال گردش است. منشاء حجم عظیم بنر و پوستر و سفر میلیاردی با اجاره هواپیمای اختصاصی همین پول‌هاست.

وی در ادامه این تویئت نوشت: من نه تنها اجازه ندادم پول رانت و دلالی برای من تبلیغ کند که پول‌های کثیف و جریان‌های آلوده در حال تخریب و تمسخر بنده هستند.

سیدابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه‌های استانی در معاونت سیما، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رونق صنعت خودروسازی و واردات خودروهای خارجی گفت: مسأله خودرو از دغدغه‌های مهم مردم است که البته قابل حل است.

وی بر لزوم برنامه ریزی برای افزایش کمیت و کیفیت و قیمت‌گذاری خودرو تأکید کرد و افزود: در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست.

رئیسی ادامه داد: الآن یک میلیون خودرو در کشور تولید می شود اما با زیرساخت‌های موجود می‌توانیم در گام اول این میزان را به یک میلیون و ۶۰۰ دستگاه و در گام دوم به دو میلیون خودرو افزایش دهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: جوانان عزیز ما به حق و به‌درستی می پرسند چرا در صنایع دفاعی می‌توانیم موشک بسازیم اما نمی توانیم خودرو با کیفیت تولید کنیم؟ علت آن است که فناوری موجود در صنایع دفاعی و نظامی در صنعت خودروسازی سرریز نمی‌شود.

وی تصریح کرد که با سرریز فناوری صنایع موجود به صنعت خودروسازی افزایش کیفیت خودرو داخلی امکانپذیر است و باید این کار انجام شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به بحث قطعه‌سازی در صنعت خودروسازی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برخی قطعات در داخل تولید می‌شود و برخی نیز از خارج وارد می شود.

رئیسی افزود: قطعه‌سازان باید با کار فناورانه تلاش کنند تا قطعات مورد نیاز خودرو در داخل کشور تولید شود.

وی متذکر شد: اگر قطعات خودرو در داخل تولید شود، هم اشتغال افزایش می‌یابد، هم تولید بالا می‌رود و هم استقلال در خودروسازی را در پی دارد که دولت آینده این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

رئیسی افزود: الآن کارخانه‌های خودروسازی می گویند ضرر می‌دهیم و این بسیار عجیب است که هم خودروساز ناراضی و هم مشتری دغدغه‌مند است.

وی با تاکید بر لزوم عادلانه شدن زنجیره قیمت‌گذاری خودرو اظهار داشت: اشکال کار دولت این است که با مردم سخن نمی‌گوید و مسائل و حقایق را با آنها در میان نمی‌گذارد.

رئیسی ادامه داد: شفاف‌سازی از کارهای مهم دولت‌ است و ما در دولت مردمی حتماً درباره‌ مسائل مهمی چون قیمت خودرو، بحث سوخت، مباحث مربوط به کشاورزی و تولید و مصرف با مردم سخن خواهیم گفت.

رئیسی خاطر نشان کرد: محرمانگی و شفاف نبودن و بی صداقتی مسئولان مردم را دغدغه‌مند می‌کند اما اگر مردم ببینند با آنها به درستی و راستی سخن می‌گوییم بسیاری از بی اعتمادی ها به اعتماد و ناامیدی ها به امید تبدیل می شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات خودرو خارجی هم اظهار داشت: اگر کیفیت خودروهای ما به حدی برسد که بتواند با دیگر خودروها رقابت کند، دیگر نگران ورود دو تا خودرو خارجی به کشور نیستیم چون مردم اصلاً دل از خودرو داخلی برنمی‌دارند‌.

رئیسی این موضوع را به مسابقات تیم ملی کشورمان تشبیه‌ کرد و افزود: وقتی تیم ملی مجهز و آماده وارد میدان شود با هر تیم قدرتمندی می تواند رقابت کند اما اگر کارها درست پیش نرود، در برابر هر تیمی زمین‌گیر می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید از نظر او سه اولویت و دغدغه مهم مردم کدامند، از معیشت، اشتغال و تولید به عنوان مسائل اصلی روز کشور یاد کرد و گفت: بیکاری مشکلات فراوانی ایجاد کرده اما اگر تولید فعال شود، هم مشکل اشتغال و هم مشکل مسکن و معیشت مردم حل می‌شود.

شبکه خبری پرس‌تی در ویژه برنامه انتخاباتی، مصاحبه‌هایی را با ۷ نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار کرده است. در یکی از این مصاحبه‌ها، با « محسن رضایی» پرسش و پاسخ انجام شده که بخشی از متن این مصاحبه به شرح زیر است.

*به نظر شما مهم ترین فرصت ها و چالش های جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی چیست؟

ما فرصت های بسیار خوب و چالش های بزرگی در این دهه داریم. مهمترین چالش، بی نظمی و بی انضباطی و ناامنی‌هایی است که ما در منطقه داریم و هیچ کشوری مثل ایران نمی تواند به این بی نظمی ها پایان دهد. البته با همکاری و دوستی ای که با کشورهای منطقه برقرار کنیم.

نادیده گرفتن نقش ایران در برقراری صلح و امنیت هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت. ما آمادگی داریم که با همکاری سایر کشورهای منطقه، صلح و امنیت را در اینجا به وجود آوریم. صلح و امنیت در اینجا به دلیل اینکه انرژی جهان در اینجاست و ژئوپلیتیک منطقه اینجاست و بخش مهمی از تجارت بین الملل در منطقه ما است، در سطح بین‌الملل هم برای ما مهم و موثر خواهد بود تا هر چه ما بتوانیم نقش بیشتری در منطقه ایفا کنیم در روابط بین الملل ما هم موثر است. بنابراین در دولت ما به طور جدی من روی این منطقه وقت خواهم گذاشت. البته چالش های زیادی داریم و باید بنشینیم با کشورهای منطقه حل و فصل کنیم.

* در صورت موفقیت شما در انتخابات چه برنامه کوتاه مدت و میان مدتی را برای مذاکرات هسته‌ای با کشورهای ۴+۱ دارید؟ از طرفی هم چنانچه ایالات متحده آمریکا این سیاست خودش را ادامه دهد و تحریم‌ها را رفع نکند در آن صورت شما چه برنامه ای خواهید داشت؟

دولت ما به همه تعهدات بین‌المللی پایبند خواهد بود. برجام یک تعهد بین المللی است و آمریکایی ها آن را زیر پا گذاشتند. ما به آن پایبند خواهیم بود. مهم این است که آمریکایی‌ها وادار بشوند که به تعهدات خود عمل کنند. ما دیپلماسی خوبی را در پیش خواهیم گرفت، ولی معطل توافق در وین نخواهیم بود.

سعی خواهیم کرد که با فعال کردن اقتصاد ملی بی‌نیازی خودمان را از روابط با آمریکایی‌ها به حداقل کاهش ‌دهیم و آنها احساس کنند که هرچقدر بیشتر وقت تلف کنند به ضررشان تمام خواهد شد. این به معنای استفاده از دیپلماسی از یک طرف و معطل نکردن کشور در طول مذاکرات وین از سوی دیگر است. یعنی دست به زانوی خودمان خواهیم گرفت و تولید ملی را راه اندازی خواهیم کرد. آن وقت دیگر آن ها هستند که به دنبال ما خواهند آمد.

* اولویت اصلی سیاست خارجی شما چیست؟ اگر شما موفق شدید و برنده انتخابات شدید، اولین کاری که دولت شما به عنوان سیاست خارجی انجام میدهد چه خواهد بود؟

من سیاست همسایگی را جدی میگیرم یعنی اینکه سعی می‌کنم نوعی آرام بخشی در خصوص چالش‌هایی که بین دولت ما با کشورهای منطقه وجود دارد بوجود آید. بعد هم به دنبال این خواهم بود که اتحادیه آسیای جنوب غربی را با ۲۵ کشور اطراف خودمان شکل بدهم. این اتحادیه می تواند مشابه اتحادیه اروپا عمل کرده و در حقیقت قریب به ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت سالانه را به هم پیوند دهد.

در اولویت سوم (سیاست خارجی) هم توازن بین شرق و غرب قرار دارد. دولت ما نه شرقی بدون غربی و نه غربی بدون شرق خواهد بود. من تلاش خواهم کرد که توازن بین شرق و غرب را در روبط خارجی مان بوجود آورم.

 رضایی: آمریکایی ها باید دندان بازگشت به روابط یک طرفه را از دهانشان بکَنند

*کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شش کشوری هستند که در همسایگی جمهوری اسلامی ایران هستند. این کشورها در جنوب ایران واقع شده اند و رویکردهای متفاوتی در خصوص نوع همکاری و سیاست‌های خودشان در قبال جمهوری اسلامی ایران دارند. برای موضوع مناسبات با این کشورها چه برنامه‌ای دارید؟

من سیاست همسایگی را جدی می دانم. ولی اختلاف نظرهایی وجود دارد که باید این اختلاف نظرها را حل و فصل کنیم. دولت ما پیشگام خواهد بود برای اینکه این مشکلات حل و فصل بشود؛ ولی بستگی به همراهی کشورهای اطراف هم دارد که آن ها هم یک منطق و برادری را در پیش بگیرند.

*شما اشاره کردید که می‌خواهید توازنی بین شرق و غرب ایجاد کنید. چالش‌هایی که مرتبط با غرب هست، تقریباً برای همه ناظران سیاسی مشخص است که چه چالشهایی برای ایران در مناسبات اش با غرب وجود دارد، اما شرق چطور؟ به نظر شما چه چالش‌هایی وجود دارد برای اینکه ایران بتواند روابطش را با شرق گسترش دهد؟

ما با شرق چالش کمتری داریم. مهم این است که در حقیقت روابطی را که با شرق برقرار می‌کنیم دوطرفه باشد. یعنی اگر درحقیقت ما از آنها کالا می خریم آن ها تکنولوژی هم به ما بدهند. این را که صرفاً ایران تبدیل به بازاری برای چین باشد من قبول ندارم. به همین دلیل قرار داد راهبردی ۲۵ ساله را من با یک قرارداد مکمل تکمیل خواهم کرد که رابطه دوطرفه ما بیشتر شود و منافع بیشتری را از انتقال دانش و فناوری از چین به ایران داشته باشیم.

* در دولت شما چگونه با محور مقاومت تعامل خواهد شد؟ چه تغییراتی بین رابطه ایران و کشورهای محور مقاومت در منطقه ایجاد خواهد شد؟

اگر محور مقاومت نبود عراق و سوریه امروز در اختیار داعش بود. همان طور که محور مقاومت از فلسطین حمایت می‌کند، محور مقاومت محور مبارزه با ناامنی و تروریسم نیز هست. این به نفع اروپا و آمریکاست که از محور مقاومت حمایت کنند و یک طرفه صرفاً با اسرائیل رابطه نداشته باشند. من به اروپا و آمریکا پیشنهاد می کنم که مذاکراتی را با حزب‌الله و جبهه مقاومت آغاز کنند و این جبهه مقاومت را به رسمیت بشناسند. واقعا اگر جبهه مقاومت نبود عراق به دست داعش و النصره سقوط می کرد و نوعی از افراط گرایی و تروریسم خشن در منطقه شکل می‌گرفت که کل دنیا را هم نا امن می‌کرد.

*از روز اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، غرب و در راس آن آمریکا تلاش های مختلفی کرد برای اینکه بتواند ضربه ای به جمهوری اسلامی وارد کند و شروع کرد به فشارهای مختلف از جمله حمایت از عراق و صدام در جنگ هشت ساله با ایران، و الان به اشکال مختلفی رئیس‌جمهورهای مختلف تلاش کرده اند تا فشارهای مختلفی نظیر تحریم‌ها را بر ایران و جمهوری اسلامی وارد کنند. آیا شما برنامه مشخصی برای مقابله با این فشارها خواهید داشت؟

آمریکایی ها باید دندان بازگشت به روابط یک طرفه را از دهانشان بکنند. دیگر ایران به رابطه یک طرفه با آمریکا باز نخواهد گشت.دولت ما از هر نوع رابطه ای که منافع ملی ما را در عمل و نه بر روی کاغذ و نه در حرف تامین کند حمایت خواهد کرد. تلاش خواهیم کرد که روابط خارجی مان را گسترش دهیم، و اقتصاد و تجارت مان را توسعه دهیم. بنابر این به نفع آن ها خواهد بود تا دست از این خصومت بردارند. خصومت نتیجه ای در پی نخواهد داشت. ما در دفاع از منافع ملی به هیچ وجه کوتاه نخواهیم آمد.

*رابطه سیاست خارجی شما با حوزه های اقتدار منطقه ای ایران مثل محور مقاومت، توانمندی های موشکی و نفوذ منطقه ای چگونه خواهد بود؟ از این پتانسیل ها چگونه می خواهید استفاده کنید؟

ما به روابط مان با جبهه مقاومت ادامه می دهیم. ما جبهه مقاومت را یک امکانی برای ایجاد صلح و مقابله با تروریسم می دانیم. بنابر این روابطمان با عراق، سوریه و لبنان ادامه خواهد یافت، و از هر گونه تجاوز به کشورهای اسلامی جلوگیری خواهیم کرد. لیکن، هدف ما ایجاد صلح است. هدف ما امنیت است زیرا اگر در منطقه امنیت وجود نداشته باشد امنیت ما نیز در داخل به مخاطره خواهد افتاد. امنیت ایران با امنیت منطقه به هم گره خورده است.

*آقای دکتر، کشور های آمریکای لاتین هم می توانند سهمی در روابط اقتصادی و حتی سیاسی با ایران داشته باشند کما اینکه تا این لحظه روابط خوبی هم داشته اند. چقدر می توانیم از این فرصت ها استفاده کنیم؟ چه برنامه هایی در این خصوص و چه چشم اندازی برای توسعه روابط با این کشورها دارید؟

آمریکای لاتین ظرفیت های بسیار خوبی برای ما دارد علی الخصوص در زمینه اقتصاد و تجارت. از آن جایی که ما به شدت به دنبال جذب بازار می گردیم برای توسعه تجارت، در دولت ما روابط مان با آمریکای لاتین توسعه خواهد یافت.

*برخی از کشورهای عربی منطقه در فرآیند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. ابتدا به ساکن، ارزیابی شما نسبت به این عادی سازی چیست و در وهله دوم در دولت شما چه سیاست ها و برنامه هایی برای مقابله با اقدامات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟

این ها (برخی کشورهای عربی منطقه) اشتباه کردند. به نظر من، امارات (متحده عربی) و بحرین یک انتحار سیاسی کردند. به خودشان خنجر زدند. اولا اسراییل دشمن اعراب است. اسراییل پیش از آن که دشمن ایران باشد دشمن اعراب بوده و نه تنها در فلسطین، بلکه در تمامی کشورهای عربی هم همین طور بوده است.

به نظر من این انتحار سیاسی را که این کشورها مرتکب شدند را باید هرچه زودتر پایان دهند و این اشتباهشان را جبران کنند. مطمئن باشند اسراییل بسیار بدتر از آمریکا و کشور های دیگر است. (اسراییل) در تار و پود این کشورها از تجارت شان گرفته تا سیاست و نظام های امنیتی شان نفوذ خواهد کرد و مشکلات بسیار عدیده ای را برای آن ها بوجود خواهد آورد.

ما خواهان آن هستیم که این اشتباهات را جبران کنند و دست رد به سینه اسراییل بزنند. هنوز دیر نشده است و می توانند این کار را انجام دهند. ما اسراییل را واقعا به عنوان یک نقطه (غده) سرطانی می دانیم البته سیاست ما در قبال اسراییل روشن است. ما معتقدیم فلسطینی ها باید برگردند، انتخابات آزاد در فلسطین صورت گیرد و یک قانون اساسی جدید و یک رژیم متناسب با سرزمین فلسطین شکل گیرد. راه حل ما در خصوص مساله فلسطین راه حل دموکراسی است.

*آقای دکتر، قاره آفریقا به عنوان سرزمین فرصت ها شناخته می شود. این در حالی است که ایران خیلی روابط نزدیک و خیلی عمیقی با کشور های قاره آفریقا ندارد. ایران نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا حضور خیلی کمی در قاره آفریقا دارد. به نظر شما چقدر لازم است که ایران روی قاره آفریقا تمرکز کند؟ برنامه مدون و مشخص شما برای این کار چیست؟

آفریقا خیلی فرصت های خوبی برای ما دارد. دولت ما یک برنامه کشت فراسرزمینی دارد که با برخی از کشورهای آفریقایی در زمینه کشاورزی مشترک در سرزمین های آفریقایی فعالیت خواهیم کرد. ما می خواهیم ایران را به هاب غذایی منطقه تبدیل کنیم و بتوانیم برای ۵۰۰ میلیون جمعیت اطراف مان غذا تولید کنیم و تجارت غذا داشته باشیم. به همین دلیل از سرزمین های خیلی خوبی که در آفریقا هست، برای کشت فراسرزمینی استفاده خواهیم کرد.

سید ابراهیم رئیسی پنج شنبه شب در گفت و گوی تلویزیونی با مردم خراسان‌جنوبی اظهار کرد: برای من بسیار سخت است که مدتی بگذرد و به خراسان‌جنوبی سفر نکنم که نشان علاقه من به این استان است.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان‌کرد: افتخار من نمایندگی مردم خراسان‌جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است که مردمی سخت کوش و ولایتمدار دارد.

رئیسی با اشاره به اینکه مسائل خراسان‌جنوبی را با دقت پیگیری می‌کنم، ادامه‌داد: زمان خدمت در مشهد و تولیت آستان قدس رضوی نگاهم به خراسان بزرگ و تصمیماتم برای سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی بود.

وی گفت: اتفاقات بسیار خوبی در خراسان‌جنوبی انجام شده است ولی باید کارهای بیشتری در استان در جهت رفع محرومیت انجام دهیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: محصولات خراسان‌جنوبی زرشک، زعفران و عناب اگر با ارزش افزوده فروخته شود نقش مهمی در اقتصاد استان خواهد داشت و حتی سنگ‌های قیمتی اطراف نهبندان نیز این مزیت را دارد.

رئیسی با تأکید بر اینکه اقتصاد سنگ را در خراسان‌جنوبی می‌توان فعال‌کرد، بیان‌کرد: سنگ‌های قیمتی استان نیز با یک سرمایه‌گذاری مناسب می‌تواند موجب تحول در اقتصاد استان شود.

وی گفت: خیلی‌ها بیان می‌کنند که در شرایط خشکسالی باید به جای کشاورزی از صنعت در توسعه استان بهره ببریم که نکته قابل تأملی است ولی باید به کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در کنار صنعت توجه ویژه داشته باشیم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خراسان‌جنوبی علی‌رغم اینکه در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد ولی آلودگی مردم استان به این مواد و نرخ جرائم به دلیل فرهنگ مردم بسیار پایین است.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما خراسان‌جنوبی را به چهره‌های ارزشمند و نام‌آوری چون آیت الله آیتی، عارفی و تهامی و شهدای عالیقدر این منطقه می‌شناسیم.

رئیسی با بیان اینکه توجه به مردم با حرف و سخن محقق نمی‌شود، بیان‌کرد: تمایل من به آمدن و سفر به خراسان‌جنوبی بود ولی به واسطه شرایطی کرونایی نتوانستم این خواسته‌ام را محقق کنم و از همین راه دور به مردم، خانواده شهداء، صنعتگران و فرهنگیان خراسان‌جنوبی عرض ارادت دارم.

وی ادامه‌داد: از مردم خراسان‌جنوبی می‌خواهم نه تنها در تشکیل دولت که در آینده نیز دولت را در تحقق اهدافش کمک کنند.

رئیس شورای راهبردی ستادهای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی در نشستی با اصحاب رسانه اظهار داشت: سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز هنوز قطعی نشده بود که مصاحبه‌ای انجام شد و در صورتی که در حد گمانه زنی بود، پیرامون این سفر اظهارنظر کردند.

حجت‌الاسلام محی‌الدین طاهری با بیان اینکه مواضع رسمی و امور مرتبط با آیت الله رئیسی توسط ستاد مرکزی و شورای راهبردی انجام می‌شود، تاکید کرد: هر کدام از ستادها که بخواهند همراه و هماهنگ با ما فعالیت کنند، معاونت هماهنگ کننده باید آنها را تایید نمایند.

رئیس شورای راهبردی ستادهای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی در فارس درخصوص لغو سفر وی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی آیت‌الله رئیسی، سلامت مردم در این شرایط می‌باشد و به دلیل عشق و علاقه خاصی که آحاد مردم نسبت به ایشان دارند، رعایت پروتکلها سخت بود.

وی با اشاره به رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در خوزستان در پی حضور آیت‌الله رئیسی گفت: امکان رعایت پروتکلها حتی در ورزشگاه های ما وجود ندارد و به همین دلیل سفر لغو شد و در آینده شاید به صورت محدود و کنترل شده امکان آن میسر شود.

ستاد مرکزی محور برنامه‌های آیت‌الله رئیسی

رئیس ستاد مرکزی و مردمی دولت مردمی ایران قوی ۱۴۰۰ فارس با اشاره به اینکه دلیل لغو سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز حفظ سلامت مردم بوده است، بیان کرد: آیت‌الله رئیسی همانند دیگر کاندیدای ریاست جمهوری، ستادی را به وزارت کشور معرفی و مسئولانی را برای استانها معرفی کرده است.

مجید فروردین با بیان اینکه قصد جلوگیری از فعالیت سایر ستادها را نداریم، اظهار کرد: محبوبیت بالای آیت‌الله رئیسی سبب شده که بسیاری از ستادها خودجوش برای وی راه اندازی کنند اما برخی هماهنگی لازم را ندارند.

وی ادامه داد: اغلب ستادهای فعال در پی تبلیغ آیت الله رئیسی هستند و معدودی نفوذی نیز به دنبال سوءاستفاده می‌باشند.

فروردین با تاکید بر نامه ارسال شده به وزارت کشور بیان داشت: از روز سه شنبه موضوع سفر آیت‌الله رئیسی به شیراز مطرح شد و در حالی که ما به دنبال مکانی برای برگزاری بودیم و هنوز در شورای تامین به سرانجام نرسیده بود، برخی دنبال مصاحبه بودند.

عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با شبکه جام جم اظهار کرد: نفت و درآمد آن را باید برای سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها هزینه کنیم. نباید نفت را به بودجه ببریم، وقتی درآمد نفت به بودجه برود به هر دلیلی اگر قیمت نفت نوسان پیدا بکند موجب نوسان در بودجه دولت می شود. همین اتفاقی که طی دو، سه سال گذشته افتاده است.

همتی گفت: اگر نفت خام صادر می‌کنیم، باید بخشی از آن به صندوق توسعه ملی و بخشی از آن به دولت برود تا آن را صرف زیرساخت‌ها کند.

وی تاکید کرد: ما باید ارزش افزوده از نفت دریافت و فرآورده صادر کنیم. مفهوم آن این است که نفت را به پالایشگاه ها می‌فروشیم، آنها بنزین تولید کرده و سپس صادر می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نفت یک مزیت برای کشور ماست و نمی‌توان آن را از اقتصاد کنار گذاشت اما باید وابستگی بودجه جاری به نفت را قطع کرد.

همتی با اشاره به مساله برجام گفت: دولت ترامپ عملا از برجام خارج شد و اروپایی‌ها هم با ما همکاری نکردند و فقط حرف زدند. من یادم است در این مدت که بانک مرکزی بودم، اروپایی‌ها طرح‌های مختلفی به ما دادند و گفتند ما می‌توانیم از این طریق مشکل را حل کنیم اما فقط حرف بود.

وی ادامه داد: اروپا اختیار لازم در مقابل آمریکا را ندارد و آمریکا نشان داد که تصمیم‌گیرنده اصلی در این قضیه است. البته روسیه و چین تلاش‌های زیادی کردند و ما نیز با این دو کشور روابط بسیاری داشتیم. بخش مهمی از صادرات ما به چین بود. به روسیه هم صادرات داریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بر جام مبنای خوبی برای ماست. آمریکا باید به برجام برگردد و تحریم‌ها را لغو کند. آخرین خبری که من دارم این است که تصمیمات جدی در مذاکرات بین گرفته شده است و خیلی خوشبین هستم که در دولت دوازدهم برجام احیا و تحریم‌ها رفع شود. اگر این اتفاق نیفتد هم یکی از اولویت های من در دولت سیزدهم، اجرایی کردن برجام و لغو تحریم‌ها است تا اقتصاد کشور بتواند نفس بکشد.

همتی با بیان اینکه دولت من، دولت اصلاح حکمرانی اقتصادی است، گفت: ما می‌خواهیم از سیاستمداران خواهش کنیم که کنار بروند و اقتصاددانان حاکم شوند. ما در این دوره هیچ فرصتی برای حل مشکلات نداریم. اقدامات ما ناظر به چهار سال است به همین دلیل گفتم دولتی که می‌خواهم داشته باشم برای ۴ سال است. من فکر می‌کنم این قابل انجام است و فقط باید اراده‌ای بر مبنای تفکر اقتصادی باشد.

وی افزود: ما باید تورم را کنترل کنیم، زمینه افزایش سرمایه گذاری را در کشور به وجود بیاوریم و به تولید اضافه کنیم. تمام این‌ها چرخه مثبتی می‌شود که کل دنیا به آن رسیده است. امروز بیش از ۱۳۰ کشور مشکل تورم بالا را حل کردند و چند کشور باقی ماندند که یکی از آنها ما هستیم. تمامی مسائل هم در بانک مرکزی قابل حل نیست بلکه باید در یک حکرمانی اقتصادی، فراتر از اختیارات بانک مرکزی مشکل را حل کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بازگشت ثبات اقتصادی در وهله اول را مستلزم رفع تحریم‌ها دانست و گفت: با وجود تحریم و فشار حداکثری ثبات اقتصادی به طور کامل بر نمی گردد و همیشه انتظارات تورمی وجود خواهد داشت.

همتی با بیان اینکه دولت باید کمتر در اقتصاد دخالت کند، گفت: قیمت‌های دستوری و بخشنامه‌های یک شبه کارهایی است که بی‌ثباتی در اقتصاد را به وجود می‌آورد و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران را دچار نوسان خواهد کرد.

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (جمعه 21 خرداد 1400) در دیدار با گروهی از بانوان فعال در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی که در یادمان شهدای هفتم تیر در مجتمع سرچشمه برگزار شد، با اشاره به نقش و جایگاه ویژه زنان در جامعه اظهار داشت: امیدوارم که بتوانیم الگوی جدیدی را از حضور اجتماعی بانوان ارائه دهیم و از تضییع حقوق بانوان جلوگیری کنیم و نقش آنان را به یک نقش محوری برای ساختن جامعه تبدیل کنیم.

وی در خصوص مسأله حضور زنان در کابینه آینده تصریح کرد: من این مسأله را که وعده بدهیم که فلان تعداد زن را به عنوان وزیر انتخاب می‌کنیم قبول ندارم و آن را خلاف معیارها و موازین دینی و شایسته‌سالار می‌دانم؛ من معتقد به شایسته سالاری هستم و این فراتر از جایگاه زن و مرد است، البته اهتمام دارم در بخش‌های اجرایی که به طور خاص به مسائل زنان و خانواده مربوط می‌شود حتما نقش محوری مدیریت را در اختیار بانوان قرار دهیم؛ چراکه فهم دقیق‌تر و بهتری از مسائل حوزه زنان دارند.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی برخی سکان اداره کشور را به عهده گرفتند که در رفتارهایشان از الگوهای غربی گرته‌برداری کرده‌اند، اظهار داشت: خیانت بزرگ جریان رقیب ما این است که موضوعات فرهنگی را تبدیل به مسائل سیاسی و سپس آنها را تبدیل به موضوع امنیتی می‌کند و این شامل مسائل حوزه زنان، آزادی، فضای مجازی و از این قبیل می‌شود.

گفتنی است در این نشست، جمعی از بانوان فعال در حوزه‌های مختلف به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه مسائل زنان و خانواده پرداخته و برای پیگیری از سوی دولت آینده مطرح کردند.

بیمه زنان خانه‌دار و مشکلات آن، بهره‌گیری از نقش زنان ایرانی در پیگیری مسائل بین المللی، توجه ویژه و علمی به مسائل و نیازهای دختران جوان و بانوان در سطح جامعه، توجه به ورزش بانوان و توسعه آن و گسترش حمایت‌های مشاروه‌ای و حقوقی از زنان و برنامه ریزی برای حمایت مالی از فعالیت‌های مشاوره‌ای بانوان از جمله محورهای مطرح شده از سوی نمایندگان تشکل‌های مختلف جامعه زنان در این نشست بود.

با توجه به تلاقی زمان پخش یکی از برنامه‌های ضبط شده «علیرضا زاکانی» با زمان پخش زنده مسابقات شانزدهمین دوره رقابت‌های فوتبال جام ملت‌های اروپا، ستاد وی امروز جمعه نامه‌ای رسمی به کمیسیون تبلیغات انتخابات ارسال کرد.

در این نامه درخواست شده است پخش برنامه تبلیغی این نامزد زودتر انجام شود تا برخی جوانان علاقمند به تماشای مستقیم مسابقات جام ملت‌های اروپا، از تماشای این مسابقات محروم نشوند.

شانزدهمین دوره مسابقات جام ملت‌های اروپا (یورو ۲۰۲۱) از امشب آغاز می‌شود. در بازی افتتاحیه تیم‌های ترکیه و ایتالیا از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه جمعه شب به مصاف هم می‌روند.

در این مسابقات، تیم‌های ولز و سوئیس از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه روز شنبه ۲۲ خرداد ماه به مصاف هم می روند.

همچنین تیم‌های ملی انگلیس و کرواسی از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه و تیم‌های ملی هلند و اوکراین از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه یکشنبه۲۳ خرداد برابر هم صف‌آرایی می‌کنند.

بر اساس برنامه ارائه شده از سوی سازمان صدا و سیما، علیرضا زاکانی روز یکشنبه ساعت ۱۷ در برنامه با نخبگان از شبکه ۴ سیما و ساعت ۱۸ از رادیو ایران در برنامه شمارش معکوس حضور خواهد یافت.

سیدابراهیم رئیسی شامگاه امروز در برنامه تبلیغاتی خود در شبکه استانی تابان، استان یزد را دیار قنوت و قناعت و نجوای با خداوند توصیف و اظهار کرد: یزد به استان سختکوشی و مردم آن به زبانزدی معروف هستند.

باید به خدمت شما می‌آمدم و اجتماع بزرگ مسجد حظیره را می‌داشتیم، اما به دلیل شرایط کرونایی این مساله محقق نشد.

وی با اشاره به این‌که استان یزد زمینه‌های رشد و کار فراوانی دارد، افزود: چرا استان یزد با این همه امکانات باید بیکار داشته باشد و مشکلات مهاجرپذیری و حاشیه نشینی داشته باشد؟ آیا نمی‌شد برای وضعیت کشاورزی و صنعتی استانی که در بسیاری از موارد به عنوان جایگاه برتر معروف است، کار‌های انجام داد؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت: استان یزد در اقتصاد دانش بنیان رتبه بالایی دارد، نساجی استان از قدیم الایام معروف بوده و می‌تواند جایگاه والایی در ایران و منطقه داشته باشد. یزد در کشاورزی گلخانه‌ای می‌تواند حرف اول را بزند چرا که تاکنون کار‌های بزرگی انجام شده است.

رئیسی تصریح کرد: گردشگری استان یزد هم در راستای معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و هم گردشگری اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.

وی نخبگان را از مسائل بسیار مهم استان عنوان و اظهار کرد: این نخبگان باید جایگاهی برای ظهور و بروز و نمو نخبگی و فرهیختگی خود پیدا کنند. استان یزد رتبه برتر کشور را در دانش بنیان دارد که نشان دهنده نخبگی جوانان یزدی است. مساله دانش بنیان می‌تواند برای ما اقتصادی بسیار پویا ایجاد کند.

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به مشکل آب در استان یزد ادامه داد: در زمینه مشکل آب استان یزد کار‌هایی انجام گرفته که می‌تواند مقدمه‌ای برای کار نهایی باشد و بتوان مشکل آب یزد و سایر استان‌ها را حل و فصل کرد.

وی قناعت، کار، تلاش و کارآفرینی را از مهمترین ویژگی‌های یزدی‌ها خواند و گفت: زمینه برای رشد و شکوفایی در یزد بسیار است و کاملا می‌توانیم در کنار مردم استان یزد کار‌های بزرگی در راستای گره گشایی از مردم این منطقه انجام دهیم.

رئیسی با انتقاد از سامان نیافتن مساله مهاجرین در استان یزد افزود: این افراد مهمان یزدی‌های هستند و مردم یزد هم مهمان نواز و خوش اخلاق بوده و به کارگر و فعال اقتصادی میدان می‌دهند، اما متاسفانه ساماندهی نشدن مهاجرین هم سبب ناراحتی یزدی‌ها و هم مهاجرین شده است.

وی با بیان این‌که در تمدن ما شهر و استان خشتی نظیر یزد وجود ندارد، اظهار کرد: این مساله زمینه گردشگری بسیار خوبی است و فعال شدن گردشگری در یزد هم برای گردشگران جاذبه دارد و هم برای اقتصاد مردم یزد اثربخش است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری از خام فروشی در معادن به شدت انتقاد کرد و ادامه داد: در کنار معادن باید صنایعی ایجاد کنیم که از خام فروشی جلوگیری شود. اینکه معدنی که بتواند ارزش افزوده آن برای مردم ایران و یزد باشد به آن طرف آب رفته و ارزش افزوده در اختیار دیگران قرار گیرد، بسیار ناپسند است.

رئیسی ادامه داد: متاسفانه برای ۴۰ درصد از معادن کشور، پروانه بهره برداری صادر شده، ولی به مرحله بهره برداری نرسیده است و باید فعال شوند.

وی بر لزوم فعال شدن صنایع روستایی تأکید کرد و گفت: صنایع دستی در اکثر خانه‌های روستایی یزد وجود دارد و مردان و زنان مشغول به فعالیت هستند که می‌توان این صنعت را با سرمایه گذاری جدی فعال کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من با مشکلات استان یزد آشنا هستم و با همت مردم عزیز و دانشگاهیان و نیرو‌های فعال یزدی می‌توان مشکلات را حل کرد.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • محمد مهدی اسلامی

    با سلام بر جناب آقای رضائی ، عرض میکنم که گویا سخن آقای زیبا کلام را باور کرده اید که گفته بود اگر آقای احمدی نژاد نامزد انتخابات شود حدود 15 میلیون رأی خواهد داشت ،و اکنون به احتمال زیاد تصور کرده اید ، خوب با یک تشکر از او بجهت یا رانه ها ، حتی اگر همه ی آن 15میلیون نفر را هو جذب نکرده باشید ، ممکن است تعداد زیادی را با همین یک تشکر بسمت خود کشانده و رأیشان را دریافت خواهید کرد ، اما بنظر می رسد که ، الممیش ما الممیش ___ نصفها مثل القمیش___ میماند یک اندکیش ___پس بزن سری بکیش ___. یاساشین یکبار دگر __خوب و سرحال شود جگر _

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار