واعظی: امیدواریم هفتههای آینده خبرهای خوبی درباره مذاکرات وین داشته باشیم
پارسینه: رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه انتخابات نباید مزاحمتی برای مذاکرات وین ایجاد کند، گفت: امیدواریم در هفتههای آینده خبرهای خوبی داشته باشیم.
به گزارش پارسینه؛ آقای محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور پس از جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره موضوعات باقی مانده در مذاکرات وین گفت: یکی از موضوعات در خصوص اطمینانی است که باید کسب کنیم که آنچه در دوره ترامپ اتفاق افتاد دیگر روی ندهد.
وی لزوم راستی آزمایی اقدام امریکاییها در پیشگام شدن برای رفع تحریمهای اقتصادی کشورمان را از دیگر موضوعات باقی مانده دانست و افزود: این راستی آزمایی، به ساز و کاری نیاز دارد که باید درباره آن میان ما و ۱+۴ توافق شود، چون ما با طرف آمریکایی مذاکره مستقیم نمیکنیم و باید از طریق واسطه انجام شود.
آقای واعظی گفت: معمولاً سیاست خارجی در اکثر کشورها از مسائل مربوط به سیاست داخلی مجزاست و با توجه به این که مذاکرات، مذاکرات مهمی است و اصولی که ما رعایت میکنیم در چارچوب ترسیم شده رهبر معظم انقلاب و مورد تأیید نظام است پس انتخابات نباید مزاحمتی برای مذاکرات ایجاد کند.
وی افزود: آن چه تاکنون توافق شده است که کم هم نیست و درباره بسیاری از موضوعات اقتصادی مهم توافق شده است آنها به عنوان تفاهم میماند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت:، اما با توجه به این که تیم مذاکره کننده هستهای گفتند در آن چه که توافق کردیم زمانی نهایی تلقی میشود که به همه خواسته هایمان برسیم به همین علت درباره دیگر مسائل باقی مانده در حال بررسی هستیم.
آقای واعظی ابراز امیدواری کرد: در هفتههای آینده خبرهای خوبی درباره مذاکرات داشته باشیم.
وی گفت: ما نمیتوانیم اقتصاد و سیاست را خط کشی کنیم بالاخره بستگی به موضوع هر مقطع زمانی دارد، جایی هست که اقتصاد باید برای سیاست فداکاری کند و بسیاری جاهای دیگر نیز هست که سیاست باید برای اقتصاد فداکاری کند.
آقای واعظی افزود: در سه سال اخیر این سیاست بود که برای اقتصاد فداکاری کرد و دیپلماتهای ما در وزارت خارجه تلاش و بستری فراهم کردند که بتوانیم تحریم را دور بزنیم و نیازمندیهای کشور را فراهم کنیم.
وی گفت: امریکا با فشار حداکثری و جنگ اقتصادی انتظار داشت و برنامه ریزی کرده بود که در سه ماه بتواند در کشورمان قحطی ایجاد کند و مردم را در مقابل نظام قرار دهد.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: در مواجهه با این موضوع، این سیاست بود که به خدمت اقتصاد آمد تا بتوانیم نیازمندیها را تأمین کنیم و صادرات انجام شود، اما برخی بازارهایمان از بین رفته بود و باید بازارهای جدید ایجاد میکردیم.
آقای واعظی تاکید کرد: هر دولتی سر کار بیاید باید در چارچوب منافع و امنیت ملی و طبق مصالح کشور برای تأمین نیازمندیها تصمیم بگیرد که کجا اقتصاد عمده شود و سیاست در خدمتش باشد و بالعکس.
وی همچنین درباره تمدید مهلت یک ماهه ایران به آژانس درباره تصاویر فعالیت در مراکز هستهای کشورمان گفت: این از موضوعاتی است که قبلاً نیز در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری شد و مربوط به دولت نیست طبعاً اگر انعطافی در قبال طرف مقابل لازم باشد تا به خواست مان نزدیک شویم میتوانیم زمان بیشتری را تمدید کنیم تا به توافق خوب برسیم.
آقای واعظی افزود: بر این اساس این موضوعی است که یک هفته دیگر هم باید مذاکره شود تا به زمانش که رسیدیم آن موقع باید تصمیم گیری شود.
ورود محموله جدید واکسن کرونا به تهران؛ امشب
رییس دفتر رییس جمهور از ورود محموله جدید واکسن کرونا به تهران تا امشب خبر داد و افزود: واکسیناسیونی که کند یا متوقف شده بود دوباره از سر گرفته میشود.
آقای محمود واعظی پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: ۱۰ میلیون دز واکسن خریداری کرده بودیم که طبق برنامه زمان بندی در حال ارسال به کشور بود و ما هم طبق برنامه و زمان بندی که از فروشنده دریافت کرده بودیم، برای واکسیناسیون در کشور برنامه ریزی کردیم.
وی افزود:، اما مشکلی در کشور فروشنده ایجاد شد و در شهرهای مختلف آن کشور با پیک و ویروس مواجه شدند به همین علت از ما عذرخواهی کردند و گفتند دو هفته به آنان فرصت دهیم تا واکسیناسیون داخلی شان را با قوت انجام دهند و بعد طبق برنامه قبلی، محمولههای واکسن را به ما تحویل دهند.
آقای واعظی اضافه کرد: ما هم توافق کردیم، چون ناچار به توافق بودیم و راه دیگری نداشتیم، اما محموله بعدی، امشب وارد تهران میشود و واکسیناسیون ادامه خواهد یافت.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: خوشبختانه خبر خوب این است که در این هفته واکسن کووایران برکت مجوز گرفت و حدود یک میلیون دز عرضه میشود و امیدوارم در دو سه روز آینده، واکسن پاستور هم مجوز بگیرد و نیم میلیون دز هم از این واکسن عرضه میشود.
وی تاکید کرد: با واکسنهای داخلی و واکسنهای خریداری شده بتوانیم روند واکسیناسیون با قوت ادامه دهیم.
آقای واعظی تامین سلامت مردم و عوامل برگزاری انتخابات را ضروری دانست و گفت: در ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد که کارگزاران انتخابات در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند.
وی همچنین درباره تکمیل طرحهای عمرانی در دولت دوازدهم گفت: از یک سال قبل برنامه ریزی کردیم که بر طرحهای بزرگ ملی تمرکز کنیم که خودمان اجرای آن را آغاز کردیم تا خودمان در این دولت آن را به اتمام برسانیم.
آقای واعظی افزود: اجرای هر طرحی از محل بیت المال و هزینههای مردم است اعم از بخش خصوصی و دولتی؛ هر طرحی که به نتیجه نرسد سبب میشود مقداری از بیت المال و سرمایه کشور هدر رود.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: وقتی دولتی، اجرای طرحی را با هدف و برنامهای آغاز میکند، خودش برای آن توجیه اقتصادی اجتماعی دارد بر این اساس هدف گذاری ما این است که تمام طرحهای مان را تکمیل کنیم.
وی افزود: البته این موضوع جدیدی نیست، زیرا از ابتدای پارسال بهره برداری از طرحها را در قالب «پنجشنبههای افتتاح» آغاز کردیم تا بتوانیم آن را به اتمام برسانیم.
واعظی گفت: البته ما برای دولت بعد هم ریل گذاری کردیم، زیرا اعتقاد داریم که همان طور که ما در امتداد دولت قبل بودیم دولت آینده هم در امتداد این دولت است، پس موظفیم زمینهای ایجاد کنیم که دولت آینده در فضای آرام تری بتواند به مردم خدمت کند.
وی تاکید کرد: به همین علت است که میگوییم باید برای رفع تحریمها و آزاد شدن مطالبات کشورمان تلاش کنیم، زیرا تا دولت بخواهد خودش را شکل دهد چند ماهی طول میکشد و نباید با مشکلات این گونه و با تحریم مواجه باشد.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: ما یاد گرفتیم که چگونه تحریم را دور بزنیم تا زمانی که تصمیم جدیدی در این باره گرفته شود و این کارها را پیگیری کند ما باید کمک کنیم.
آقای واعظی افزود: قبلا اعلام کرده بودیم که طرحهای با پیشرفت بالای ۶۰-۵۰ درصد را تکمیل میکنیم و اکنون میگوییم طرحهای با رشد بیش از ۹۰ درصد تکمیل خواهد شد و با بهره برداری از آن، مردم از نتایجش استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: البته دولت بعدی که سرکار بیاید دیگر به ما ربطی ندارد، زیرا مسئولیت ما تا اواسط مرداد است و دولت جدید در قبال تصمیمات شان مسئولند اگر کمکی از ما وزرای کنونی بخواهند موظفیم که تجربیات مان را منتقل کنیم.
رییس دفتر رییس جمهور همچنین درباره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وظیفه دولت این است که در انتخابات بی طرف بماند و آن را سالم برگزار کند.
آقای واعظی وجه تمایز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری را در مقایسه با دورههای قبل لزوم حفظ سلامت مردم و کارگزاران انتخابات دانست و تاکید کرد: همان طور که رییس جمهور در بیانات امروزشان گفتند، مسئله مشارکت حداکثری برای دولت بسیار مهم است و همان طور که مقام معظم رهبری بارها فرمودند آراء مردم حق الناس است پس دولت و وزارت کشور به عنوان امین مردم باید آن را حفظ کنند.
وی با ابراز امیدواری برای برگزاری مطلوب انتخابات و دعوت از مردم برای مشارکت در آن تصریح کرد: برخی در داخل و بسیاری در خارج به دنبال دلسرد کردن و ایجاد یاس در مردم اند و با چند برابر جلوه دادن مشکلات کشور که ناشی از فشار و جنگ اقتصادی علیه کشورمان است، به مردم خط میدهند یا پویش راه میاندازند که آنان پای صندوقها حاضر نشوند، اما ملت به آنان توجه نکنند.
آقای واعظی، مهمترین سرمایه کشور و مردم را حق تعیین سرنوشت، مشارکت سیاسی و حضور در پای صندوقهای آراء به منظور ایجاد حکمرانی صحیح و اصلاح امور برشمرد.
رییس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: مردم بدانند که اگر مشکلی وجود دارد با قهر از صندوقهای رای رفع نمیشود بلکه با حضورشان در انتخابات رفع میشود و اگر دولت آینده با مشارکت بالا و حمایت مردم انتخاب شود قطعا انسجام داخلی افزایش مییابد و مشکلات بین المللی را راحتتر میتوانیم رفع کنیم و قطعا توطئه دشمنان راحتتر خنثی میشود.
وی در پایان از مردم خواست که روز جمعه حضور فعالی در پای صندوقهای آرا داشته باشند.
منبع:
پارسینه
زهی خیال باطل!