گوناگون

رئیس مجلس: می‌توانیم سوت زنی را قانونی کنیم

رئیس مجلس: می‌توانیم سوت زنی را قانونی کنیم

پارسینه: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: می‌توانیم برای مردمی سازی مبارزه با فساد موضوعاتی مثل سوت زنی را از طریق طرح حمایت از افشاگران فساد، قانونی کنیم.

محمد باقر قالیباف در ادامه سخنانش در نشست مشترک نمایندگان مجلس و مسئولان عالی قضایی با اشاره به نقش نظارتی مجلس تصریح کرد: مقالات و پژوهش‌های علمی حاکی از آن است که می‌توانیم موضوعاتی، چون سوت زنی را به عنوان طرح مبارزه با فساد از طریق حمایت از افشاگران فساد پیگیری کنیم.

وی افزود: درکشور‌های پیشرفته که نظارت‌های سختگیرانه دارند این کار را انجام داده اند و همین عامل از جهت کمی منجر به کشف ۵۵ درصد فساد‌ها و برخورد با آن‌ها شده و هزینه‌ای در برنداشته است بلکه از طریق رصد مردم و بدون افشای نام آن‌ها از مسیر شبکه هوشمند ارتباطی فساد‌ها گزارش شده اند و موضوعات مستند پیگیری و با آن‌ها برخورد شده است.

آقای قالیباف با اشاره به سوابق خود در فرماندهی نیروی انتظامی تصریح کرد: نمونه این موضوع را ما در راه اندازی سامانه ۱۱۰ دیدیم؛ مردم در تماس با این سامانه حوادث را گزارش می‌کردند که منجر به برقراری امنیت عمومی و اجتماعی شد.

وی ادامه داد: اگر از خصوصی سازی‌ها فساد در می‌آید نمی‌گوییم خصوصی سازی را به دولت برگردانید، اما چرا سیستمی نداریم که از وقوع این اتفاقات پیشگیری کند لذا ناکارآمدی‌ها ادامه می‌یابد و بر مشکلات اقتصادی می‌افزاید.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین خاصیت مردمی سازی در مبارزه با فساد است که با تدوین چنین طرح‌هایی در هماهنگی قوه قضائیه و مجلس می‌توانیم این طرح را با اولویت در مجلس به تصویب برسانیم و در شرایطی که نیاز به مبارزه داریم از ناامنی در حوزه سرمایه بکاهیم.


وی افزود: این روش به گونه‌ای عمل می‌کند که افراد فاسد احساس ناامنی می‌کنند همچنین به افرادی که فساد را گزارش می‌کنند، انگیزه معنوی و مادی می‌دهد.


آقای قالیباف ضمن تاکید بر لزوم اجرای چنین طرح‌هایی تصریح کرد: اگر این مسیر را تجربه کنیم می‌توانیم ببینیم که چه اتفاقات بزرگی رخ می‌دهد و بعد دچار این سرنوشت نخواهیم شد که مجموعه‌هایی واگذار و پس از چند سال با خسارت و هزینه‌های فراوان به دولت باز می‌گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعات مهم در مباحث اقتصادی موضوع دارایی‌های غیر مولد دولتی و غیر دولتی است که می‌توانیم این دارایی‌ها را تبدیل به احسن و دارایی‌های مولد کنیم.


وی ادامه داد: اگر سیستم‌هایی از جنس مردم در مبارزه با فساد نداشته باشیم، تنها با گزارش دستگاه‌های نظارتی و دستور برخورد کار حل نمی‌شود و باید بسیار سیستمی رفتار کنیم.


آقای قالیباف افزود: اگر جلوی فساد افراد را در این مرحله نگیریم مطمئن باشید این فساد‌های اقتصادی تبدیل به فساد‌های سیاسی شده و وارد رقابت‌های سیاسی می‌شود و با تهمت و افترا ادامه می‌یابد سپس فضایی در کشور درست می‌شود که همه فکر می‌کنند همه مسئولان مفسد هستند، آیا این فضا اخلاقی و اسلامی است؟


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید در بخش نظارت مجلس و قوه قضائیه بسیار منسجم و هماهنگ حرکت کنیم، اکنون در موضوعات مربوط به کمیسیون اصل ۹۰، تحقیق و تفحص‌ها و اجرای ماده ۲۳۴ قانون آیین نامه مجلس موضوع واقعاً ابتر است یعنی حرکت‌های مفصلی انجام می‌شود، مجلس رای می‌دهد، اما در ادامه مسیر باید با اولویت در قوه قضائیه پیگیری شود، ولی واقعا اتفاقی نمی‌افتد یا ما از نتیجه مطلع نمی‌شویم.


وی افزود: اگر از ابتدا این اقدامات را با یکدیگر پیش ببریم، می‌توانیم موثر باشیم لذا پیشنهاد روشن ما این است که برای عملیاتی و اثر بخش کردن هماهنگی بین قوه قضائیه و مقننه باید کمیسیون مشترکی مداوم و مستمر بین مجلس و قوه قضائیه تشکیل شود تا موضوعات در این کمیسیون پیگیری و خروجی بررسی‌ها در چنین جلساتی به مردم ارائه شود.


آقای قالیباف ادامه داد: بخش نظارت آن را هم مجلس و قوه قضائیه می‌توانند مطابق با ماده ۲۸ که در مجمع تصویب و ابلاغ شده است هماهنگ و مستمر پیش ببرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: بسیاری از مشکلاتی که مردم برای حل آن‌ها به نمایندگان مراجعه می‌کنند در همان سطح شهرستان و استان قابل حل است و نیازی نیست که به تهران مراجعه کنند و با همان هوشمند سازی و شفاف سازی حل و فصل می‌شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار