هدف دولت از فرمان عجیب استخدام چیست؟
پارسینه: «شاید در تاریخ اداری جمهوری اسلامی ایران بی سابقه باشد. اختیاراتی در این مصوبه به چند نفر داده شده که هر کاری خواستند در استخدام ها انجام دهند و 1500 نفر بیاورند به دولت و همه این اختیارات را سپرده اند به حمید بقایی. باید رئیس مجلس جلوی این کار را بگیرد.»
پارسینه - گروه اقتصادی: هر چه به انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 نزدیک می شویم، اقدامات و موضع گیری های دولت، انتخاباتی تر می شود. دائما آمار و ارقام جدیدی توسط رئیس جمهور و معاونین و وزرایش منتشر می شود که جای بررسی دارد. از مژده 5 برابر شدن یارانه های نقدی گرفته تا مطرح کردن دوباره پرونده مشهور مفسدان اقتصادی، همه و همه به نوعی انتخاباتی هستند.
اما جدیدترین اقدام دولت محمود احمدی نژاد در همین راستا تصویب مصوبه ای است که طبق آن هیئت دولت مجوزی برای معاون اجرایی رئیس جمهور در استخدام بی قید و شرط 1500 نفر در نهاد ریاست جمهوری صادر کرده و حتی در این مصوبه اشاره شده هر استاندار اختیار تام دارد که 4 هزار نفر را در آستانه انتخابات در استان خود به استخدام دولت در بیاورد.
جالب اینکه دولت این بار هم به مجاری قانونی اجرای این نوع احکام توجهی نکرده در حالی که طبق اصل 138 قانون اساسی باید این تصویب نامه ها و آیین نامه های دولت به اطلاع رییس مجلس شورای اسلامی نیز برسد تا قانونی و غیرقانونی بودن آنها توسط مجلس بررسی شود اما به روال گذشته احمدی نژاد نمی خواهد خود را در این چهارچوب ها بگن جاند.
طی گفت وگوهایی کوتاه با یکی از نمایندگان مجلس هشتم و دو نماینده فعلی مجلس نهم، مصوبه اخیر هیئت دولت را بررسی کردیم.
علی مطهری از منتقدان شناخته شده دولت بوده که نسبت به این نوع تصمیمات آنی دولت اعتراض کرده است. وی درباره مجوز صدور استخدام 4000 نفر در استانداری ها به خبرنگار پارسینه گفت: تقریبا می شود از ظاهر و شکل کلی این مصوبه پی برد که با چه هدفی تصویب شده است، آن هم در زمانی که چند ماه بیشتر تا انتخابات باقی نمانده است.
وی در پاسخ به این پرسش که مجلس در برابر این مصوبه دولت چه اقدامی خواهد کرد، گفت: اولین کاری که باید صورت بگیرد این است متن کامل این مصوبه در اختیار نمایندگان قرار بگیرد. اصل مهم این است که در متن کامل مصوبه چه چیزهایی وجود دارد و قرار است این استخدام ها چگونه صورت بگیرد. باید این جزئیات به مجلس برسد تا به فراخور آن بتوانیم درباره این مصوبه، تصمیم بگیریم.
وی در پایان صحبت های خود گفت: طبق اطلاعی که من دارم «هیات تطبیق مصوبات دولت با قانون» در جلسه بعدی خود با فوریت این مورد را بررسی خواهد کرد. من هم در پی پیدا کردن این جزئیات هستم تا بتوانم نظر دقیقی بدهم. بدون خواندن متن کامل مصوبه نمی توان به ریز ماجرای استخدام ها پی برد و واکنشی نشان داد.
یکی دیگر از منتقدان این مصوبه احمد توکلی است. می توان گفت او شدیدترین انتقادات را نسبت به صدور مجوز استخدام داشته و اعلام کرده «گویا رئیس جمهور می خواهد در این 6-5 ماه آخر دولت همه نظامات اداری کشور را بر هم بریزد و سرزمین سوخته تحویل بدهد.»
توکلی در این باره به خبرنگار پارسینه گفت: مشخص است که هدف دولت چیست و چه چیزی را دنبال می کند. من در مصاحبه قبلی خودم اعلام کردم که متن این مصوبه بسیار عجیب است و شاید در تاریخ اداری جمهوری اسلامی ایران بی سابقه باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه همه اختیارات به فردی خاص داده شده گفت: نکته مشکوک این است که اختیاراتی در این مصوبه به چند نفر داده شده که هر کاری خواستند در استخدام ها انجام دهند و هزار و 500 نفر بیاورند به دولت و همه این اختیارات را سپرده اند به حمید بقایی. مشخص است این اقدام با چه هدفی صورت می گیرد و به کجا می انجامد.
توکلی درباره واکنش مجلس به این مصوبه گفت: مجلس وارد این ماجرا خواهد شد و در ابتدا باید رئیس مجلس جلوی این کار غیراصولی دولت را بگیرد.
داریوش قنبری نیز که در مجلس هشتم حضور داشت مصوبه استخدام را مشکوک دانسته و به پارسینه گفت: «آیا قرار است که افراد جدیدی جذب دولت شوند یا اینکه می خواهند همان کسانی که در دولت شاغل هستند را تبدیل وضعیت کنند و آنها را استخدام رسمی کنند؟ مورد دوم بسیار جای شک دارد چون با این وضعیت دولت می خواهد افراد نزدیک به خود را در بدنه دولت ماندگار کند تا در دولت های بعدی هم این افراد نفوذ و حضور داشته باشند.
وی افزود: به نظر من باید بیشتر روی مورد دوم تاکید کرد که مبادا دولت فعلی بتواند با این شیوه بستگان و وابستگان خود را برای همیشه در بدنه قوه مجریه ماندگار کند که تبعات خوبی برای سیستم اجرایی و اداری کشور ندارد. ما از استخدام شدن مردم استقبال می کنیم ولی این کار باید برنامه ریزی شده باشد و نمی توان یک کار نمایشی برای حل مشکل بیکاری انجام داد و منتظر نتیجه خاصی بود.
وی افزود: به نظر من باید بیشتر روی مورد دوم تاکید کرد که مبادا دولت فعلی بتواند با این شیوه بستگان و وابستگان خود را برای همیشه در بدنه قوه مجریه ماندگار کند که تبعات خوبی برای سیستم اجرایی و اداری کشور ندارد. ما از استخدام شدن مردم استقبال می کنیم ولی این کار باید برنامه ریزی شده باشد و نمی توان یک کار نمایشی برای حل مشکل بیکاری انجام داد و منتظر نتیجه خاصی بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دادن فرمان کلی استخدام همه مسئولیت ها را بر دوش دولت بعدی نخواهد انداخت، گفت: بله متاسفانه کل مسئولیت این کار را باید دولت بعدی بر دوش بکشد و فرمان دادن کار آسانی است که محمود احمدی نژاد انجام می دهد.
به گزارش پارسینه با بررسی صحبت های این نمایندگان مجلس های هشتم و نهم می توان ادعا کرد که جریان دولت به دنبال ماندگار شدن در بدنه نظام است و حالا می توان معنای پاسخ عجیب محمود احمدی نژاد به مجری تلویزیون را فهمید: «چه کسی گفته امسال، سال آخر دولت ما است؟»
من نمی دونم اگر اینا می تونستن استخدام کنن چرا تا حالا نمی کردن؟
یکی از اقوام ما با مدرک دیپلم در سمت معاونت ... یک اداره در شهرستان کار میکند و 4 سال دیگر بازنشسته میشود ولی همسر با مدرک دیپلم،دختر ترم دو رشته ریاضی!! داماد با مدرک دیپلم را به راحتی با پایه حقوق 700000 و روزانه7 ساعت کاری تومان سرکار برده!!! تا وقتیکه اینها هستند جایی برای استخدام من با مدرک مهندسی الکترونیک و همسرم با مدرک کارشناسی ارشد در رشته صنایع میماند؟؟؟؟همسرم روزی 13 ساعت کار میکند و در آخر ماه 650000 تومان حقوق میگیرد البته با کسری وام ها 150000 برای ما میماند!باور کنید این عین واقعیت بود.
ما پس کی اشتباهی میافتیم تو این طرح ها که سر کار بریم؟
اگه 70 میلیونم استخدام کنن من از قلم میافتم
چرا انقد نظر منتشر کردنو طولش می دید؟ به مخاطب احترام بیشتری بذارید لطفا
as mast ke bar mast