سن اعتیاد به مرز ۲۲ سال رسید
پارسینه: با توجه به اینکه ۲۶ درصد از معتادان در کشورمان را افراد بین ۲۵ تا ۲۹ سال تشکیل داده اند و با گسترش روزافزون انواع مواد مخدر شیمیایی، سن اعتیاد در کشورمان به سمت ۲۲ سال با سرعت زیادی در حال کاهش است.
مسائل مربوط به هدف و سو مصرف مواد مخدر در جامعه امروزی بسیار آزار دهنده است و با برنامه ها و آرمان های سیاسی در آمیخته است که اغلب اطلاعات ضروری برای نوجوانان را در بررسی واقع گرایانه این معضل بزرگ می پوشاند.
بدون شک برخی مسائل مربوط به تولید و توزیع مواد مخدر در دنیا را مسائل سیاسی تشکیل داده و به نظر می رسد این معضل نه به این سادگی ها و نه در سال های آینده کنترل می شود زیرا آنقدر سودجویی و منفعت طلبی در این راستا وجود دارد که کنترل این موضوع بیشتر شبیه به یک شوخی است.
مواد مخدر و اعتیاد در سطح بین الملل
در حالی که مشکلات مالی در اروپا، مسائل اقتصادی و هزینه های بسیار گزاف امریکا در کشورهای مختلف و بیداری اسلامی در کشورهای منطقه، اخبار رسانه ای جهان را به سمت خود سوق داده است، تولید و توزیع مواد مخدر در جهان در لوای این مسائل پنهان شده است.
پرواضح است که امریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی مافیای بزرگ قاچاق و تولید مواد مخدر در جهان را در دست دارند و چهره های سرشناس کشورهای بزرگ برای سودجویی های خودشان قاچاق مواد مخدر را انجام می دهند که تاثیرات بسیاری هم در ایران داشته است.
همسایگی کشورمان با افغانستان باعث شد تا در طول سالهای گذشته و با ورود انواع مواد مخدر با حجم انبوه به کشور تعداد بیشتری از انسانها را به سمت اعتیاد بکشاند.
روزگاری هر وقت نام مواد مخدر به میان می آمد ذهن ها ناخودآگاه به سمت مواد افیونی تریاک و هروئین می رفت اما امروز مواد مخدر شیمیایی در حال رشد روز افزون، در انواع مختلف است.
وضعیت اعتیاد در ایران
در حال حاضر جمعیت کشورمان حدود ۷۵ میلیون نفر است و آمار رسمی درباره تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور وجود ندارد اما برخی این آمار را تا ۲ میلیون نفر هم اعلام کرده اند.
همسایگی با کشور افغانستان که بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان محسوب می شود و گرایش به راه اندازی لابراتورهای ساخت و تولید مواد مخدر شیمیایی، این موضوع که تعداد معتادان در کشور رو به افزایش است را به حقیقت بیشتر نزدیک می کند.
مبارزه و پیشگیری از اعتیاد در کشورمان چندین متولی دارد که وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و بسیج اقداماتی را برای جلوگیری از تولید، توزیع، مصرف، پیشگیری و سالم سازی افراد معتاد انجام می دهند.
سن اعتیاد در کشور با کاهش به ۲۲ سال نزدیک می شود
در حالی که سن ابتلا و استفاده از مواد مخدر کشورمان روند نزولی را طی می کند و به حدود ۲۲ سال نزدیک شده است که مسئولین همچنان به فکر راه چاره هستند و کمتر اقدام عملی از آنها شاهد هستیم.
کاهش سن اعتیاد در کشور زنگ خطر بسیار بزرگی را به صدا در آورده و باید با هزینه کردن اعتبارات بیشتری جلوی پیشرفت این روند نزولی گرفته شود.
از این رو دولت هم به دنبال آن است تا افرادی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند پس از رهایی از این مواد افیونی بتوانند بار دیگر به جامعه برگشته و ادامه زندگی دهند.
وام ۱۰ میلیون تومانی به معتادان بهبود یافته افزایش یابد
ضرغام صادقی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: اعطای وام ۱۰ میلیون تومانی به معتادان بهبود یافته طرح مثبتی است که قطعا در بهبود وضعیت و ایجاد انگیزه معتادان برای زندگی سالم در جامعه اثرگذار خواهد بود.
وی می افزاید: باید راه های پیشگیری از اعتیاد برای تمام افراد جامعه بیان شود و راهکارهای پیشگیرانه بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد تا شاهد افزایش هر روزه آمار اعتیاد در کشور نباشیم.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، جلوگیری از گرایش مجدد معتادان بهبود یافته به سمت مواد مخدر را ضرورتی اجتنابناپذیر می خواند و می گوید: با تثبیت و تقویت بعد مالی، روانی و جسمانی افراد، میتوانیم از گرایش دوباره معتادان بهبود یافته به سمت اعتیاد، جلوگیری کنیم که در این میان ضروری است تا نگاه افراد جامعه به بیمار معتاد تغییر یابد تا وی در میان لایههای جامعه سرخورده نشود.
کمپ های خصوصی نیازمند حمایت های مالی دولت هستند
عباس قائید رحمت عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به اشتغالزایی معتادان اشاره و می گوید: اشتغالزایی یکی از برنامه های تکمیلی درمان معتادان به شمار می رود و نقش موثری در این مقوله بازی می کند.
وی در همین باره می افزاید: در بحث اشتغال معتادان علاوه بر آموزش مهارت ها به آن ها باید به مسائل مالی و اقتصادی نیز توجه کرد و اعطای وام ۱۰ میلیون تومانی اشتغال به بهبودیافتگان حرکت مثبتی است.
منبع: پارس
ارسال نظر