برسد به دست نمایندگان مجلس!
پارسینه: به نظر می رسد مجلسیها با استفاده از ویژگیهای عصر شبکه اجتماعی و حضور مردم عادی در شبکه اینترنت گامی مثبت برای مشارکت بیشتر مردم در فضای حقوقی و سیاسی برداشتهاند.
پارسینه - مصطفی مسجدی آرانی: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سایت جدید خود امکان نظر دادن مخاطبان در مورد طرح ها و لوایح پیشنهادی را فراهم کرده است.
با آمدن کاظم جلالی به مرکز پژوهشها، رویکردهای جدیدی در سایت این مرکز بوجود آمد. رویکرد اول در زمینه محتوایی بود و این سایت به یک سایت خبری در مورد مجلس، اخبار کاظم جلالی و علی لاریجانی و حتی وقایع مهم کشور تبدیل شد. این رویکرد که تا کنون هم ادامه دارد باعث شد که برخی از کاربران این سایت در مورد آینده پژوهشی آن ابراز نگرانی کنند.
اما دومین تغییر سایت مرکز پژوهشها یک تغییر شکلی بوده است بدین طریق که با تغییر قالب سایت امکان گرفتن نظرات کاربران نسبت به همه طرحها و لوایح پدید آمده است. بدین صورت که بعد از هر ماده، دکمهای برای ارائه نظر وجود دارد و با کلیک روی آن میتوان نظر خود را به ثبت رساند. در عین حال امکان ارائه نظر به صورت کتبی و از طریق فکس هم بوجود آمده است.
سایت مرکز پژوهشهای مجلس یکی از سایتهای کاربردی در میان نهادها و سازمانهاست. در این سایت امکان مطالعه طرحها و لوایح پیشنهادی، نظرات شورای نگهبان در مورد این طرحها، گزارشهای کارشناسی مرکز پژوهشها، سیر تصویب، و نیز امکان دانلود کتب منتشر شده وجود دارد.
تا کنون امکان ایراد نظرات مستقیم مردم نسبت به لوایح وجود نداشته است و این امکان صرفا برای برخی از خواص و نخبگان جود داشته تا با حضور در دفاتر نمایندگان یا جلسات کارشناسی برای این لوایح و طرحها نظر بگذارند. ضمنا نظرات مردم از طریق رسانهها هم اعلام میشده است و در برخی موارد مثل طرح عدم اعطای گذرنامه برای زنان زیر 40 سال یا لایحه حمایت از خانواده نیز به خوبی تاثیر خود را نشان داده است اما به نظر می رسد مجلسیها با استفاده از ویژگیهای عصر شبکه اجتماعی و حضور مردم عادی در شبکه اینترنت گامی مثبت برای مشارکت بیشتر مردم در فضای حقوقی و سیاسی برداشتهاند.
ارسال نظر