گوناگون

رضایی: کشور به شدت نیازمند آرامش است

پارسینه: رضایی با بیان این‌که امروز در مساله سلامت و در بخشی از ابعاد بهداشت و درمان جلو هستیم، توضیح داد: در واکسیناسیون در منطقه رتبه اول را داریم، اما در ابعاد دیگر سلامت متاسفانه شاخص‌های ایران نسبت به منطقه و جهان خوب نیست و امروز بالای 60 درصد هزینه‌های درمانی و پزشکی به عهده مردم است و تنها 40 درصد آن به عهده دولت می‌باشد که در این بعد ما عقب هستیم و نسبت به کشورهای دیگر فاصله عمیق داریم.

محسن رضایی در حاشیه جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه طی دو - سه ماه اخیر متاسفانه با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت آرامش جامعه، از سوی مسئولان بالای کشور رفتار و گفتمانی می‌بینیم که آرامش جامعه را بر هم می‌زند، اظهار کرد: رییس دولت و روسای دیگر باید به رهنمودهای رهبر انقلاب پایبند باشند و همه دغدغه‌شان را بگذارند تا فشارهای گرانی‌های شدید وارد آمده بر مردم را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه "امروز هر نوع بحث سیاسی چالش‌آفرین، یک نوع فرار به جلو است"، خاطرنشان کرد: این رفتار در حقیقت عدم پاسخگویی به مشکلات کشور است در حالی که همه باید برادروار دست به دست هم دهیم و مجلس و دولت کنار هم به جای منازعات سیاسی، فکر کنند که چطور می‌شود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم را درست کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان اظهار کرد: در زمینه وضعیت اقتصادی کشور، باید دولت ثروت‌آفرین در مدیریت اشتغال را به جای دولتِ خرج‌کن بوجود آوریم.

محسن رضایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که امروز بالای 60 درصد هزینه‌های درمانی و پزشکی به عهده مردم است و تنها 40 درصد آن به عهده دولت است، گفت: در این بعد ما عقب هستیم و نسبت به کشورهای دیگر فاصله عمیق داریم.

وی گفت: طی دو هفته اخیر مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و سیاست‌های کلی جمعیت در کشور را پس از مشورت با مجمع ابلاغ کردند که هر دو مساله بسیار مهمی در کشور ماست.

وی با اشاره به این‌که ما هم از بعد جمعیت و هم از بعد تولید و اقتصاد نیازمند سیاست‌گذاری‌های جدید هستیم، خاطرنشان کرد: پس از مشورت با کارشناسان کشور و صاحب‌نظران و نظرخواهی از مناطق مختلف ایران، این سیاست‌ها تنظیم شده و ایده‌های رهبری در این سیاست‌ها لحاظ شده است، تا با نظر و راهنمایی ایشان، سیاست‌های کلی جمعیت و تولید ملی تهیه شود که در نتیجه ابلاغ شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که انتظار است دولت و مجلس به عنوان مخاطب اصلی سیاست‌های کلی توجه بیشتری نسبت به گذشته در این رابطه داشته باشند، گفت: دولت و مجلس باید در تهیه قوانین و مقررات و همچنین در برنامه‌ریزی‌های بودجه برای سال آینده این سیاست‌ها را در نظر بگیرند.

رضایی با بیان این‌که امروز در مساله سلامت و در بخشی از ابعاد بهداشت و درمان جلو هستیم، توضیح داد: در واکسیناسیون در منطقه رتبه اول را داریم، اما در ابعاد دیگر سلامت متاسفانه شاخص‌های ایران نسبت به منطقه و جهان خوب نیست و امروز بالای 60 درصد هزینه‌های درمانی و پزشکی به عهده مردم است و تنها 40 درصد آن به عهده دولت می‌باشد که در این بعد ما عقب هستیم و نسبت به کشورهای دیگر فاصله عمیق داریم.

وی با بیان این‌که هزینه‌های سلامت به شدت در حال بالا رفتن است، توضیح داد: در سال 91 قریب 40 هزار میلیارد تومان هزینه سلامت داشتیم که پیش‌بینی می‌شود در سال 92 به پنجاه هزار میلیارد تومان برسد که این هزینه‌های مشترک مردم، بخش خصوصی و بخش دولتی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که مساله سلامت را فراتر از سلامت جسمی مورد توجه قرار خواهیم داد، تصریح کرد: سلامت روانی، روحی و سلامت اجتماعی در دنیای امروز بسیار اهمیت دارد و در کشور ما کاملا این موضوع مشهود است و اثری که محیط و جامعه روی سلامت افراد دارند، در کشور ما بسیار ملموس است و حتی مسائل اعتقادی، اخلاقی،‌ روحی و روانی نیز در این زمینه اهمیت دارند.

رضایی با بیان این‌که در سیاست‌های کلی که برای سلامت تنظیم شده است، سلامت را به شکل جامع و همه‌جانبه بررسی می‌کنیم و تنها به موضوع سلامت جسمانی توجه نداریم، گفت: الان بسیاری از جوانان ما دچار افسردگی هستند که کمتر از بیماری جسمانی اهمیت ندارد و یا مساله امید به آینده که می‌تواند در سلامت جسمی جوانان موثر باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت پیشگیری در موضوع سلامت، اظهار کرد: باید پیشگیری را پیش از درمان مورد توجه قرار داد، در حالی که امروز حدود 60 درصد هزینه‌ها در رابطه با درمان است و تنها 18 درصد مربوط به پیشگیری می‌شود و سهم خدمات درمانی، سرپایی و بستری 60 درصد، سهم دارو و تجهیزات 18 درصد و سهم پیشگیری 18 درصد است، در حالی که در دنیا هزینه‌های پیشگیری بیشتر از درمان است و در کشور ما در این مساله بالعکس هستیم و باید کاری کنیم که پیشگیری اولویت پیدا کند.

وی با اشاره به اهمیت سبک و کیفیت زندگی در موضوع سلامت، گفت: مواد غذایی که امروز در کشور تهیه می‌شود، فوق‌العاده در گسترش بیماری‌ها موثر است و الان سرطان بعد از تصادفات بیشترین مرگ و میر را به خود اختصاص داده است و در بررسی عوامل سرطان شاهدیم که موضوعاتی مثل وضعیت آلودگی هوا و مسائل مواد غذایی و از تولیدات کشاورزی و کودهایی که استفاده می‌شود تاثیرگذار هستند.

رضایی با اشاره به اهمیت تشخیص به موقع بیماری سرطان، اظهار کرد: امروز تجهیزات لازم برای تشخیص بیماری سرطان نیامده است، اما تجهیزات مربوط به زیبایی در کشور ما انبار شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت سبک زندگی مردم در موضوع سلامت، گفت: امروز بیماری‌های سرطان‌زا جلوتر از ایست قلبی و سکته هستند، در حالی که در گذشته بالعکس بود و این موضوع نشان دهنده رشد برخی بیماری‌ها به دلیل مسائل محیطی است.

وی با اشاره به این‌که در جلسه امروز مجمع پیشنهادات خوبی مطرح شد، اظهار کرد: یکی از این موارد بحث یکپارچگی در نظام سلامت است که امروز این موضوع وجود ندارد و بخشی از اداره کشور مشغول بیمه‌هاست و وزارت بهداشت مسئول درمان است و پراکندگی در مدیریت سلامت کشور باید به یکپارچگی تبدیل شود و موضوع دیگری که مطرح شد این است که اداره بهداشت و درمان از روش جدید غیر از بخش خصوصی و دولتی انجام دهیم و آن ترکیب بخش خصوصی و دولتی است چون امروز خیرینی هستند که بیمارستانی را از دولت اجاره می‌کنند و بیمارستان را بازسازی می‌کنند و خدمات خوبی می‌دهند و بعد از پانزده، بیست سال بیمارستان را به دولت پس می‌دهند.

رضایی در جواب سوالی در رابطه با تاثیر تحریم‌ها در جلوگیری از ورود تجهیزات لازم برای شناسایی بیماری سرطان و یا وجود مواد غذایی تاثیرگذار در افزایش بیماری سرطان در کشور، گفت: البته آمریکایی‌ها در فروش بخشی از تجهیزات پزشکی موانعی را بیش از 10 سال است که علیه ما به وجود آورده‌اند، اما اگر اهمیت جدی داده می‌شد ایران می‌توانست این تجهیزات را از جاهای دیگر تامین و وارد کشور کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در رابطه با سیاست‌های کلی جمعیت، اظهار کرد: در مساله جمعیت در گذشته افراط و تفریط شده است و در حقیقت یک هول و هراس اضافی در برخی از سال‌ها در زمینه کنترل جمعیت شکل گرفت و افراط شد، اما سیاست‌های کلی جمعیت این رویکردها را متعادل کرده است و نوعی تعادل‌بخشی در سیاست‌ها به وجود آورده است.

وی در رابطه با تامین مالی سیاست‌های مربوط به وضعیت بهداشت کشور، گفت: سیاست‌های کلی بیشتر جهت‌دهنده حرکت‌هاست به طور مثال اگر 60 درصد هزینه‌ها برای درمان است و هزینه کمتری مربوط به پیشگیری می‌شود، وقتی این سیاست را عوض کنیم بودجه سالانه و برنامه پنجم ساله بر همین اساس تغییر می‌کند و هزینه‌های بیشتری برای پیشگیری در آینده گذاشته خواهد شد، البته اینکه می‌گویم محیط و اجتماع روی سلامت موثر است یک نمونه‌اش بداخلاقی‌های موجود در کشور است.

رضایی با تاکید بر این‌که کشور ما الان به شدت نیازمند آرامش است، اظهار کرد: کارکرد مسئولان کشور در حفظ آرامش کشور اهمیت دارد و وقتی مجلس و دولت یک تنشی در جامعه درست می‌کنند این تنش حتی روی اعتقادات مردم موثر است و روی سلامت روحی و روانی جامعه نیز اثرگذار خواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: محیط و اجتماع روی سلامت اثر تعیین‌کننده دارند و این محیط و اجتماع گاه از سیاست‌مداران و دولت تحت تاثیر قرار می‌گیرند و گاه از طریق ماهواره‌ها و رسانه‌های خارجی و گاه به دلیل عملکرد گروه‌های مختلف و افراد نخبه، پس اگر بخواهیم سلامت بیشتری در کشور داشته باشیم باید به عامل محیط و اجتماع و تاثیری که روی سلامت داشته‌اند توجه کنیم و به نظر من مهم‌ترین مساله آرامش در خانواده‌ها و کشور است و هر چه ناآرامی بیشتر شود بر سلامت مردم تاثیر منفی خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار