گوناگون

تحلیل ارگان موتلفه اسلامی:مجید انصاری گزینه نهایی اصلاح طلبان است

پارسینه: اصلاح طلبان تمام تلاش خود را می کنند که کاندیداهای احتمالی آنها متعدد باشند و اوضاع درون گروهی خود را شبیه به اصولگرایان نشان دهند اما برنامه جبهه اصلاحات معرفی دیرهنگام یک کاندیدای واحد و وحدت حداکثری حول همان فرد خواهد بود که تا کنون مجید انصاری تنها گزینه مطرح برای اجرای چنین برنامه است.

به گزارش پارسینه ، احمد جان نثاری در ارگان موتلفه اسلامی-شما- نوشت:

چندی پیش جمعی از اصلاح طلبان در واکنش به مواضع حبیب الله عسگراولادی در زمینه سران فتنه نامه ای تشکر آمیز نوشتند و از آنجا گفت و گو بین این دسته از اصلاح طلبان و عسگراولادی با نامه نگاری آغاز شد و تا به امروز ادامه داشته است.

مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجمع روحانیون مبارز نیز اخیرا با استقبال از رویکرد عسگراولادی در مواجهه با جریان اصلاح طلب در واکنشی می گوید: آقای عسگراولادی با سخنان اخیر خود کار خوبی را انجام دادند و من در حاشیه جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام از ایشان تشکر کردم. انتخابات یکی از صحنه‌های حضور مردم است و طبعاً هر اقدامی برای وسعت و فراگیری این حضور به‌عمل آید مرضی خداوند و موجب شادی روح حضرت امام و شهدا خواهد بود.
استقبال جریان اصلاحات از سخنان عسگراولادی از یک سو و تلاش بی وقفه اصلاح طلبان برای شبیه نمایی اوضاع خود با اصولگرایان از دو جهت تعدد کاندیداها و رقابت درون گروهی نشان از عزم جدی جبهه اصلاحات برای ورود به رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری دارد.

پیش از این در گزارشی (+) که روزنامه وابسته به جریان اصلاحات آن را دروغ خوانده بود، از نمایشی بودن تعدد کاندیداهای اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و ادعاهای وحدت اصلاح طلبان حول خاتمی پرده برداشتیم و گفته شد: این بازی آشکار اصلاح طلبان نزدیک به ایام انتخابات پایان می یابد، بازی های پشت پرده علنی خواهد شد و مجید انصاری به عنوان منجی جبهه اصلاحات وارد عرصه رقابت می شود. این در حالی است که برخی شنیده ها از سازمان دهی ستادهای انتخاباتی مجید انصاری در سطح کشور خبر می دهند.
واکنش روزنامه اعتماد به این گزارش در نوع خود جالب است و حالا بعد از گذشت زمان و بدون هیجانات سیاسی و تنها در سایه استدلال از گفته های اصلاح طلبان شاید بتوان پاسخی در خور به آن تکذیبیه طنز آمیز داد.
سوال یا ایراد اول روزنامه اعتماد این بود که اصولگرایان مگر چه دارند که اصلاح طلبان خود را شبیه آنها کنند، برای پاسخ لازم است به چند نکته اشاره شود: اول اینکه اگر اصولگرایان چیزی ندارند، چطور جمعی از اصلاح طلبان نامه ای تشکر آمیز برای لیدر یکی از جریانات اصیل اصولگرا ارسال و در آن به عناوین مختلف تنها از یک موضع او چنان قدردانی می کنند که گویا شریان حیات این جریان در دست این فرد اصولگرا است.
دوم؛ محمد رضا عارف از کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم می گوید: "احتمال همکاری بخش معتدل اصولگرایان با بخشی از اصلاح طلبان دور از ذهن نیست. همه ما به اصول، ارزش ها و آرمان های انقلاب و اسلام اعتقاد داریم و همه اهل اصلاحاتیم. چه کسی مخالف این است که اگر اشکالی در کار وجود دارد آن را اصلاح کند، بنابراین اگر این دو واژه دقیق تعریف شود بخش قابل توجهی از نیروهای متعهد و داخل نظام در این چارچوب قرار می گیرند. " این اظهار نظر عارف که تلاش دارد به نوعی اصلاحات را بحداقل بع بخشی از اصولگرایان نزدیک بداند، خود نشان از داشته های فراوان جریان اصول گرا است.
روزنامه اعتماد در ادامه تکذیبیه خود موضوع تعدد کاندیداهای اصلاح طلب را بدون منبع دانسته و به نوعی این خبر را دروغ خوانده بود، این در حالی است که در آن گزارش 10 نفر به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری معرفی شده بودند و جالب اینکه چند روز پیش در اخبار آمد: در جلسه شورای اصلاحات برای معرفی کاندیدای ریاست‌جمهوری رای‌گیری شده است.در این رای‌گیری بیشترین آرا به ترتیب متعلق به این افراد بوده است: 1-محمدرضا بهشتی 2- بیژن زنگنه 3- حبیب‌الله بیطرف 4- محمد صدر 5- مصطفی محقق داماد 6- اسحاق جهانگیری 7- محمدرضا عارف و اسامی مورد نظر در گزارش قبلی محمدرضا عارف، محمد شریعتمداری، مهرعلیزاده، کواکبیان، حبیب الله بیطرف، عبد الله نوری، کمال خرازی، سید حسن خمینی، حسن روحانی، مرتضی حاجی و سید صفدر حسینی بودند حال با تطبیق این دو لیست و اضافه شدن افرادی مانند مجید انصاری و ..... آیا نمی توان نتیجه گرفت که اصلاح طلبان دچار تعدد کاندیدا هستند و البته این تعدد تنها نمایشی است و بی شک به یک رقابت درون گفتمانی در جریان اصلاح طلبان تبدیل نخواهد شد.
در همین حال اظهارات برخی اصلاح طلبان نظریه مطرح در گزارش فوق را تایید می کند؛ "محمد رضا راه چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی ایران اسلامی با اشاره به اینکه "حزب وحدت و همکاری ملی به دنبال نیروهای معتدل، توانمند، خط امامی و اصلاح‌طلب است"، اظهار کرد: بعید است که تا پایان سال نامزد مورد حمایت خود را انتخاب کنیم. به گفته وی، شورای مرکزی این حزب بر اساس چارچوب‌های تعیین شده به بررسی نامزدهای انتخابات می‌پردازد. " تلاش برای نشان دادن تعدد کاندیدای اصلاح طلب از یک سو و از سوی دیگر تصیم برای دیر معرفی کردن کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در اظهار نظر راه چمنی واضح است.
"محمدرضا عارف می گوید: من مدت ها قبل این را به عنوان یک آرزو مطرح کردم که اصلاح طلبان بتوانند در انتخابات آینده ریاست جمهوری به یک نتیجه واحد برسند که قطعا هم به نفع کشور و هم به نفع خود اصلاح طلبان خواهد بود.
وی افزود: به هر حال اختلاف نظرهایی که در همه احزاب، گروه ها و تشکل ها وجود دارد اینجا هم خودش را نشان می دهد و متاسفانه اصلاح طلبان هنوز به اجماع نرسیده اند و کم کم دیر می شود، لذا امیدوارم هر چه سریعتر به یک نتیجه واحد برسند و بتوانند با یک کاندیدا در انتخابات شرکت کنند." محمد رضا عارف هم سعی کرده به نوعی تعداد کاندیداهای اصلاح طلب را زیاد بخواند که وحدت آنها آرزوی اوست.
مصطفی کواکبیان هم برای اجماع اصلاح طلبان و وحدت روی یک کاندیدا سه راه حل مطرح می کند و جهانگیری هم در واکنشی می گوید: اصلاح طلبان به وقتش اجماع می کنند.
محمد علی نجفی هم می گوید: هنوز بسیاری از مسائل و کم و کیف آنها مشخص نشده و تصمیم‌گیری نشده است. در اینکه کاندیدایی که معرفی می‌شود، حداکثری وارد می‌شود یا به شکل دیگری باشد، هنوز مشخص نشده است و همه بحث‌های مطرح شده تنها در حد گمانه‌زنی است.
در همین حال به نظر می رسد اصلاح طلبان تمام تلاش خود را می کنند که کاندیداهای احتمالی آنها متعدد باشند و اوضاع درون گروهی خود را شبیه به اصولگرایان نشان دهند اما برنامه جبهه اصلاحات معرفی دیرهنگام یک کاندیدای واحد و وحدت حداکثری حول همان فرد خواهد بود که تا کنون مجید انصاری تنها گزینه مطرح برای اجرای چنین برنامه است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار