سید شمس الدین حسینی؛ سکانداری دولت چهاردهم و اصلاح نظام حکمرانی اقتصادی
ثبت نام نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با وجود برخی حواشی پایان یافت، براساس آمار و اطلاعات نشر یافته 80 تن از شخصیت های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در این دوره ثبت نام و وارد گود انتخابات شدند.
به گزارش هولدینگ رسانه ای پارسینه، با توجه به مسائل مبتلابه کشور در حوزه های اقتصادی اغلب داوطلبان در نطقهای خود بر این موضوع اذعان کرده و اعلام نمودند که برای غلبه بر این مسائل برنامه و ایده دارند. در این ارتباط نگاهی به نطق انتخاباتی سیدشمسالدین حسینی وزیر اسبق اقتصاد و نماینده دوره های یازدهم و دوازدهم شهرستانهای تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی چهره های اقتصادی میدان چهاردهم خواهیم داشت.
شمس الدین حسینی یکی از معدود چهره های برجسته اقتصادی است که در مشی وی عملگرایی و تکنوکرات بودن بر تفکرات سیاسی و جناحی غالب بوده و به نظر میرسد در صورت تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان و انتخاب از سوی مردم؛ برنامه های خود را با اتکاء به ظرفیتهای قانونی موجود و بهرهگیری از تمام استعدادهای مدیریتی کشور به اجرا درآورد.
در کارنامه حسینی در حوزه اجرا مواردی چون؛ تامین مالی ابرپروژه مسکن مهر؛ اجرای طرح توزیع سهام عدالت، تدوین و اجرای طرح تحول اقتصادی در 7 محور؛ طرح هدفمندی و توزیع یارانهها به چشم میخورد.
این اقتصاددان در حوزه قانونگذاری و در تصویب طرح ها و لوایح نیز نقشی فعال و مشارکتی اثربخش را ایفا نمود که تصویب و ابلاغ قوانینی چون: قوانین بودجه سنواتی، تبصرههای 16 و 18 قوانین بودجه سنواتی برای وام های ازدواج، اشتغال ایثارگران؛ تامین مالی و ساماندهی رودخانه ها، قانون رتبه بندی معلمان و متناسب سازی حقوق بازنشستگان، قانون اصلاح مواد 1 و 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی برای تسهیل سرمایه گذاری و شروع کار، قانون جهش تولید مسکن، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون تبدیل وضعیت و بکارگیری کارکنان دولت و شرکت های دولتی، قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون بانکداری مرکزی جمهوری اسلامی ایران، قانون تسهیل ضوابط سرمایهگذاری نظامبانکی در امورتولیدی و زیربنایی، برنامه هفتم توسعه کشور، قانون شفافیت آرا، قانون ساماندهی بازار و تسهیل واردات خودرو و اخذ مصوبه رفع ممنوعیت احداث گلخانه در زمینهای جنگلی و جلگهای از جمله آن ها است.
اما از نقش مستقیم و اساسی این نماینده مجلس و کمیسیون تحت ریاست وی در موضوع تدوین و تصویب دو قانون راهبردی و بسیار مهم یعنی قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و قانون تامین مالی تولید و زیرساختها نمیتوان به سادگی چشم پوشی کرد.
در هر حال ارزیابی ها و همچنین محورهای اعلامی از سوی شمسالدین حسینی حکایت از آن دارد که وی در صورتی که بتواند پس از گذراندن مراحل تایید و انتخاب؛ سکان دولت چهاردهم را در دست بگیرد اصلاح، بهبود و ارتقای کیفیت نظام حکمرانی را در چارچوب اختیارات قانونی رییس جمهور و در حوزههای اقتصادی سیاست خارجی و علمی و فرهنگی در اولویت خود قرار خواهد داد.
متن کامل نطق سیدشمسالدین حسینی پس از ثبت نام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به مردم بزرگ ایران سلام میکنم و با گرامیداشت یاد امام عزیز، شهادت رییس جمهور و همراهان را به ملت عزیز و مقام معظم رهبری تسلیت میگویم.
* دو پیام حادثه سقوط بالگرد و شهادت رییس جمهور و همراهانش:
مردم بزرگ، حادثه اخیر به رغم تلخی دو پیام داشت:
اول؛ ظرفیت فرهنگی ملت ایران که "راستی و ادب" حکمرانان را دوست دارند و علی رغم "کاستی ها"، "راستی" را پاس میدارند.
دوم؛ ظرفیتهای ملی و قانون اساسی که نشان داد، حتی فقدان یکباره رییس جمهور، به دلیل نهاد و وجود رهبری نمی تواند سبب از هم پاشیدگی امور حکمرانی شود.
نگاه من در کشور داری؛ تداوم "سیره ادب و راستی" در خدمتگذاری و "بهرهگیری از ظرفیتهای همگان" برای غلبه بر کاستیها و شکوفایی استعدادهای ایران ماست.
* مشارکت مردم کلید اصلاح امور حکمرانی و اعتلای امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور است:
مردم ارجمند ایران!
من دردهای شما را نشنیده! بلکه دیده ام! من سختی های شما را نخوانده! بلکه شناختهام.
در پیشگاه شما گفتهام که کم رغبتی برای انتخاب حکمرانان، ناشی از کاستی حکمرانان است و به محضرتان عرض می کنم " مشارکت" شما، کلید اصلاح امور حکمرانی نه تنها در عرصه اقتصاد و رشد تولید، بلکه اصلاح اعتلای همه امور اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و غیره است. "ظرفیتهای کشور" با "مشارکت ملت" و "مشارکت ملت " با "راستی و کار آمدی حکمرانان" رقم میخورد.
* برای چه به صحنه آمدم؟
ملت عزیزم!
من برای "تحول اقتصادی" و "آسایش اجتماعی" به صحنه آمدهام و اعتقاد دارم که هیچ نظام تدبیری جز به لطف حضور مردم به مقصد نمیرسد!
" ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید تا مگر پیش نهد لطف شما گامی چند"
من توسعه ایران را از معنی و مسیر " گشایش فرزانگی و خدمتگذاری" و نه شیوه "کشمکش بی حاصل سیاست زدگی" و بلیهی" تنها خویش و هم کیش را شایسته پنداری " دنبال میکنم.
* اولویت یافتن اقتصاد در سپهر حکمرانی ایران:
مردم بزرگوار ایران !
چهرههای سیاسی بر اولویت یافتن اقتصاد و معیشت در سپهر حکمرانی ایران در "بیان" اجماع دارند ولی، آیا در انتخابات وگزینش مقام عالی اجرایی و رییس جمهوری؛ یک متخصص با تجربه عالی اقتصاد را بر خود اولی میدانند؟ اگر چنین کنند حل "مسایل شما" که "شما" را بر خود ترجیح دادهاند!
یک دهه سرمایهگذاری و رشد اقتصادی ناچیز! حاصلش پایین آمدن درآمد سرانه و بیکاری شده است، تامین مالی تورمی و نقدینگی با رشد بالا سبب نااطمینانی شده است.
سیاستهالی حمایتی ناکارآمد از بازار کالا گرفته تا ارز، سبب رانت، فساد و نابرابری بیشتر درآمد و ثروت شده است.
عدم شفافیت و مداخلههای ناصواب، منجر به زیان سرمایهگذاران و سهامداران بویژه سهامداران خرد در بازار سرمایه شده است. سفرههای شما کوچکتر و سفرههای معدودی دشتتر شده است!
* پایبندی به اسناد بالادستی و استفاده از ظرفیت های آن در تدوین سیاست ها و اجرای برنامه ها:
من به عنوان یک متخصص اقتصاد؛ مشکلات اقتصادی و در یک کلام "رنج معیشت" شما را می بینم و به پشتوانه "دانش و تجربه اقتصادی" راه غلبه بر آن را میدانم.
به واسطه بیش از سه دهه کار و تلاش از کارشناسی گرفته تا وزارت، از اجرا گرفته تا تقنین؛ هم به دیوان سالاری اشراف دارم و هم متخصصان امور مختلف را میشناسم .
مردم! به شما و متخصصان دلسوز اطمینان میدهم که با ترجمه سیاسی از قواعد و تجارب اقتصادی، آنها را بی خاصیت نمیسازم.
به همان میزان که خودکامگی را در تدبیر امور اقتصادی مضر میدانم، بی مایگی را برای حل مسایل اقتصادی مانع میدانم.
خود را در معرض انتخاب شما قرار دادهام چون هم میدانم و هم میتوانم با اجرای قوانین بهبود محیط کسب و کار، تامین مالی تولید و زیرساختها و سایر قوانین مرتبط، مسکن و دیگر نیازهای اساسی شما که در قانون اساسی بر آن تصریح شده است را با قواعد علمی مبتنی بر مقتضیات کشور، تامین کنم.
در مسیر تدوین سیاستها و اجرای برنامهها به اسناد بالادستی چون قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام پای بند بوده و از ظرفیت آنها بهره میگیرم.
* تبیین محورهای اصلی و سه گانه در برنامه ارتقای کیفیت حکمرانی:
مردم بزرگوار ایران !
سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی را بر سه پایه "عزت" ،"حکمت" و "مصلحت " در مسیر گشایش فرزانگی و خدمت ارتقاء میبخشم و به اعتلای امور علمی، اقتصاد دانش بنیان و فناوریهای پیشران اهمیت و اولویت خواهم داد.
"بهداشت" و "بهبود" محیط کسب وکار در فضای معمولی(حقیقی) و مجازی را بهینه دنبال و محقق میسازم و همواره بر پیامدهای هر سیاستی بر معیشت مردم توجه خواهم کرد.
در یک جمع بندی کلی "گشایش اقتصادی"،" امنیت پایدار و همه جانبه و راه گشایی سیاست خارجی" و" اعتلای علمی و فرهنگی " سه محور اصلی" برنامه ارتقای کیفیت حکمرانی" من است و ذیل آنها پرداختن به " نیازها، نشاط و نوآوری جوانان ، " معیشت بازنشستگان و آسایش خاطر سالمندان ، " آمایش سرزمین و مشارکت اقشار" و مردمان و بویژه "تامین پیش نیازهای نقش آفرینی بانوان و بهرهمندی از توان آنان" در اداره کشور و ایفای نقش محوری در خانواده از امور با اولویت من است.
مردم عزیز!
تعهد و پیمان من با شما در پیشگاه خداوند بزرگ، "اعتلای نظام تدبیر و حکمرانی" با "رعایت راستی و درستی" و "تلاش و مجاهدت" برای آسایش شما و آبادانی ملک ایران است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
یکشنبه 14/3/1403
ارسال نظر