گوناگون

فرماندار تهران: پايتخت قابل انتقال نيست

پارسینه: عیسی فرهادی در خصوص افزایش ظرفیت‌های حمل و نقل عمومی در تهران اظهار داشت: تهران حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد و توسعه تهران در ۳۰ ساله انقلاب چند صد برابر نسبت به قبل بوده است.

فرماندار تهران خاطرنشان کرد: تهران دهکده‌ای بوده که امروز تبدیل به یک کلانشهر شده است ولی متأسفانه زیرساخت‌های لازم همزمان با توسعه جمعیت برای این کلانشهر ایجاد نشده است. بنابراین ابتدا جمعیت ساکن شده و بعد به دنبال توسعه زیرساخت‌ها رفته‌ایم. وقتی که جمعیت ساکن می‌شود به طبع تکمیل زیرساخت‌ها کار مشکلی است و باید با هزینه‌های بیشتری بزرگراه، مترو، پل، تونل و دیگر خدمات رفاهی را ارائه دهیم.

فرهادی افزود: در ۸ساله دولت نهم و دهم در استان و شهر تهران کارهای شاخصی انجام شده که از جمله آن طرح انتقال بخش‌هایی از شهر تهران به بیرون از این کلانشهر است.

فرماندار تهران بیان داشت: شهرهای جدید پرند، هشتگرد، پردیس که عمده جمعیت تهران به خود اختصاص داده طرحی برای برون رفت از شهر تهران بوده است.

وی به ساخت مسکن‌های مهر در اطراف شهر تهران اشاره کرد و گفت: در شهرک‌های اقماری نیز مانند ماهدشت ۱۲ هزار واحد مسکن ساخته شده که بخش اعظم آن مربوط به ساکنان تهران است.

فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ایجاد مسکن‌های مهر در اطراف تهران برون رفت از سکونت در شهر تهران بوده است و هدف این است که این ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر حدود یک و نیم میلیون نفر از شهر تهران را در خود جای دهد.

فرماندار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: تمام تلاش این است که تمام مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار شود ولی طبیعتاً تمام طرح‌ها تا پایان دولت به بهره‌برداری نمی‌رسد و دولت مصمم است که کمترین طرح‌ نیمه‌تمامی برای دولت بعدی به جای بماند.

۸۵ درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: در شهرهای پردیس و شهرک ابریشم حدود ۱۰۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است که بخشی از آن واگذار شده است.

فرهادی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس مبنی براینکه طرح دولت در انتقال جمعیت شکست خورده است، گفت: این اتفاق صورت نگرفته و این طرح در حال پیگیری و اجرا است.

وی گفت: اگر مسکن مهر در دولت نهم و دهم ساخته نمی‌شد قیمت مسکن در تهران بیش چند صد برابر افزایش می‌یافت

فرماندار تهران بیان داشت: با ساخت مسکن مهر از رشد بی‌رویه قیمت زمین و مسکن جلوگیری شد و مهاجرت از شهرهای مختلف کشور به تهران نیز بواسطه ایجاد مسکن مهر کاهش یافت.

فرهادی به زیرساخت‌های مسکن مهر اشاره کرد و گفت: هیچ مسکنی بدون آب، برق، گاز و فاضلاب واگذار نمی‌شود و از مصالح متوسط در این مسکن‌ها استفاده می‌شود.

در ادامه این گفت‌وگو عیسی فرهادی به توسعه مترو در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در دولت نهم متروی تهران به پرند و هشتگرد متصل شد و تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری کامل می‌رسد در ضمن کلنگ مترو پردیس به تهران نیز به زمین زده شد.

وی به تکمیل اتوبان تهران به کرج اشاره کرد و گفت: در شش ماهه آینده تمام ۱۰ باند اتوبان کرج به بهره‌برداری می‌رسد.

انتقال پایتخت از تهران
فرهادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتقال پایتخت افزود:‌ این یک تصمیم کلان است ولی اینکه زندگی در تهران سخت است شکی در آن نیست یکی از مشکلات تهران این است که بر روی گسل واقع شده و به هر حال زلزله نیز خبر نمی‌کند.

وی به مشکل تأمین آب تهران اشاره کرد و گفت: با ایجاد تونل ۲۶ کیلومتر انتقال آب از سد کرج تا ۵ سال آینده مشکلی نخواهیم داشت و آب تهران نیز از کیفیت خوبی برخوردار است.

فرهادی خاطرنشان کرد: به نظر بنده در صورتی که وضع کشور از نظر اقتصادی بهتر شود حتماً باید پایتخت تغییر کند.

وی تأکید کرد: تهران همیشه پایتخت خواهد ماند ولی از نظر پایتخت سیاسی قابل انتقال است.

فرماندار تهران بیان داشت: تهران پایتخت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور است و می‌توان پایتخت جدیدی ایجاد کرد.

وی به انتقال پادگان‌های تهران اشاره کرد و گفت: انتقال پادگان قلعه‌مرغی به اتمام رسیده و مابقی پادگان‌ها نیز نیرو آموزشی کمتری می‌گیرند.

فرهادی افزود: بحث ورود به کاردانی و کارشناسی به دانشگاه‌های تهران نیز محدود و بومی شده است و در تهران در مقاطع دانشجویی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو داریم.

وی از جلوگیری انتقال دانشجو و کارمندان به تهران اشاره کرد و گفت: اگر این تصمیمات صورت نمی‌گرفت جمعیت تهران خیلی بیشتر و به طبع اداره آن سخت‌تر می‌شد.

به گفته فرهادی شاید انتقال پایتخت در دولت‌های بعدی جدی‌تر دنبال شود.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار