گوناگون

منتجب نیا: امیدواریم یا با هاشمی بیاییم یا با خاتمی

پارسینه: شرایط حاضر ، مشکلات و دشواری‌های زیادی را تحمیل کرده است و موجب شده جریان اصلاح طلبی «حضور در انتخابات» را ضرورت ببیند.

«امروز اصلاح طلبان چنین وضعیتی ندارند و شانس برنده شدن با آن‌ها نیست آن‌ها در موقعیتی هستند که چه کسی را انتخاب کنند که رد صلاحیت نشود، سران آن‌ها که قطعا رد صلاحیت می‌شوند از این رو به دنبال فردی هستند که سابقه نسبتا خوبی داشته و رأی بیاورد، اما بعید است که مردم به آن‌ها اقبال داشته باشند.»

آیت‌الله مصباح رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با طرح این اظهارات اصلاح طلبان را فاقد شانس برای پیروزی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری دانست تا این سوال در اذهان عمومی به وجود آید که چنین اظهاراتی باید چقدر از جانب اصلاح طلب‌ها جدی گرفته شود و اصولا می‌توان چنین گفته‌هایی را نشانه‌ای از اعمال محدویت‌های انتخاباتی برای اصلاحات تلقی کرد یا اینکه فقط باید «اظهارنظری شخصی» از سوی یک شخص دانست.

رسول منتجب نیا در گفت‌و‌گو با «عصر ایران» در این خصوص می‌گوید: مملکت قانون و رهبری دارد و بنا نیست که هر کس از گوشه‌ای هر حرفی را بزند و دیگران نظر او را ترتیب اثر بدهند. ملاک صحبتهایی است که رهبری در مشهد بیان کرده و گفتند که همه گروه‌ها باید در انتخابات حاضر شوند. پس باید گفت اصلاح طلبان اگر میدان را باز ببینند، می‌آیند و خود را در معرض آراء قرار می‌دهند.منتجب نیا

* اعلام موضع درباره رد صلاحیت قطعی کاندیداهای اصلی اصلاحات را باید چطور ارزیابی کرد، آیا می‌توان این نوع رفتار‌ها را پالس منفی برای جبهه اصلاحات تلقی کرد؟

حضور یا عدم حضور جریان‌های سیاسی در انتخابات مساله‌ای مهم است و به همین دلیل نباید افراد به خود این اجازه را بدهند که به این راحتی در این خصوص اظهارنظر کنند.
متاسفانه در شرایطی که کشور نیازمند آرامش است تا انتخابات در فضایی منطقی و بدون حرف و حدیث برگزار شود، این قبیل رفتار‌ها مشاهده می‌شود.

واقعا نمی‌دانم چرا عده‌ای نمی‌خواهند با واقعیت‌ها کنار بیایند. آقای مصباح در شرایطی چنین سخن می گوید که هیچ کس نمی‌تواند خود را قیم نظام تلقی کرده و برای دیگران تکلیف تعیین کند. حالا که ایشان خود را در جایگاه تصمیم گیری برای طیف‌های سیاسی درون نظام می‌بینند، باید به این پرسش که «این جایگاه را چه کسی به ایشان تحویل داده است که در مقام تئورسین در خصوص یکی از اصلی ترین گروه‌های سیاسی تصمیم گیری می‌کند» پاسخ بدهند. ‌

ای کاش کمی بیشتر از اینی که تا به حال نشان داده‌ایم، منطقی‌تر باشیم و فضای انتخاباتی را زیر سؤال نبریم. آقای مصباح و همه باید بدانند که اصلاحات و اصلاح طلبی ضرورتی برای همه جوامع است و آنهایی که دنبال این هستند تا جریان اصلاح خواهی را حاشیه نشین کنند، باید بدانند که توسط جامعه طرد خواهند شد، چون برای همه روشن است که با اصلاحات است که مشکلات و محدودیت‌ها به حداقل ممکن خواهد رسید.

* البته اصلاح طلب‌ها در این چند سال با اتهام‌های زیادی مواجه شده‌اند.

در این مورد باید گفت مگر کلمه اصلاح طلبی یا اصلاحات منکر یا خلاف شرع است که چنین می‌کنند. این نوع برخورد با اصلاح طلبی در شرایطی دیده می‌شود که اصلاحات رسالت اصلی پیامبران الهی و هدف امیرالمؤمنین و سیدالشهدا بوده است.

علاوه بر همه این‌ها نیاز به گفتن نیست که نقطه مقابل اصلاحات، در جازدن و عقب ماندگی است و آنهایی که مخالف اصلاحات هستند، به دنبال اهداف سیاسی خود هستند و به همین دلیل اهمیتی به ضرورت‌ها و مشکلات جامعه نشان نمی‌دهند تا بتوانند برنامه‌های خود را اجرایی کنند. اما اصلاح طلبان طرفداران سرسخت نظام هستند و به همین دلیل ضعف‌ها و اشکالات را با هیچ توجیهی نادیده نمی‌گیرند تا بتوانند راه کارهای مناسب برای برون رفت از مشکل را پیدا کرد.

به عنوان مثال باید گفت اصولگرایان در شرایطی بعد از ۸ سال دولت احمدی‌نژاد را دولتی پر از اشکال می‌نامند که ما از‌‌‌‌ همان ماه‌های اول بار‌ها هشدار داده بودیم که مجموعه‌ای که در سال ۸۴ به پاستور راه یافت، از شایستگی لازم برای اداره کشور محروم است. بنابراین باید گفت اصلاحات نه تنها منکر نیست، بلکه یک معروف است و از آن باید به عنوان پدیده اسلامی و انسانی یاد شود.

*اظهاراتی نظیر آنچه آیت الله مصباح گفته ، اصلاح طلبان را نگران نمی‌کند؟

نه، به هر حال مملکن قانون و رهبری دارد و بنا نیست که هر کس از گوشه‌ای هر حرفی را بزند و دیگران نظر او را ترتیب اثر بدهند. ملاک صحبت هایی است که رهبری در مشهد بیان کرده و گفتند که همه گروه‌ها باید در انتخابات حاضر شوند. پس باید گفت اصلاح طلبان اگر میدان را باز ببینند، می‌آیند و خود را در معرض آراء قرار می‌دهند.

* پس اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری حضور می یابند؟

شرایط حاضر ، مشکلات و دشواری‌های زیادی را تحمیل کرده است و موجب شده جریان اصلاح طلبی «حضور در انتخابات» را ضرورت ببیند. این وظیفه‌ای برای همه گروه‌ها و همچنین افراد سیاسی است تا اگر تشخیص بدهند که توانایی اداره امور را دارند، وارد صحنه شوند.

* اصلاحات چقدر می‌تواند شانس موفق شدن داشته باشد؟

انشاء الله شرایط فراهم خواهد شد و بعد از ورود کاندیدای اصلاح طلبان به انتخابات همه متوجه می‌شوند که چه جریانی رای بیشتری در بین مردم دارد. به نظر من کاندیدای اصلاحات اگر مانعی را جلوی خود نبیند، نشان خواهد داد که از چه وزن و اعتباری برخوردار است.

* گمان نمی‌کنید بلاتکلیفی در دو ماه مانده به انتخابات آسیب رسان است؟

این مسؤلان کشور هستند که هنوز مشخص نکرده‌اند که ملاک فرمایشات رهبری است یا اظهاراتی مثل اظهارت آقای مصباح که هر چند وقت یکبار به گوش می‌رسد.
جبهه اصلاحات اگر احساس کند که شرایط رقابتی در انتخابات حاکم خواهد شد، حتما با یک کاندیدای مطرح وارد انتخابات خواهد شد. البته هنوز مشخص نیست که چه کسی به نمایندگی این جریان وارد انتخابات خواهد شد.

* گزینه جدی آقای خاتمی است؟

مشخص نیست. ما امیدواریم که یا خاتمی یا هاشمی برای اداره کشور اعلام آمادگی کنند.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار