گوناگون

روحانی: جلو و عقب بردن روسری اسلامی کردن دانشگاه نیست

پارسینه: حسن روحانی در جمع تعدادی از اساتید دانشگاههای تهران با اشاره به اینکه جامعه ما اسلامی است و ما می خواهیم به موازین و فرهنگ اسلامی احترام بگذاریم گفت: جلو و عقب بردن روسری اسلامی کردن دانشگاه نیست.

حسن روحانی در جمع تعدادی از اساتید دانشگاههای تهران با اشاره به اینکه جامعه ما اسلامی است و ما می خواهیم به موازین و فرهنگ اسلامی احترام بگذاریم گفت: جلو و عقب بردن روسری اسلامی کردن دانشگاه نیست.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جمع تعدادی از اساتید دانشگاههای تهران در سخنانی با اشاره به اینکه دانشگاه در سالهای اخیر مظلوم واقع شده است اظهار داشت: تعبیر ما از اسراف تنها هدررفت آب و برق است اما اگر از نظرات و دیدگاههای افراد فرهیخته در کشور استفاده نشود و شرایطی ایجاد شود که این افراد تصمیم به سکوت کردن بگیرند شاهد هدر رفتن سرمایه های عظیم ملی خواهیم بود

وی با بیان اینکه برای تربیت نیروهای متخصص از سرمایه های ملی هزینه شده است اظهار داشت: عدم استفاده از آنها ظلمی فاحش است. باید دانشگاه و علم را باور کنیم، باید باور کنیم که منشاء توسعه کشور دانشگاه است و توسعه بدون توسعه انسانی امکان پذیر نیست.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وظیفه دانشگاه تنها تربیت متخصصین نیست بلکه باید در کنار تولید علم تولید معرفت هم داشته باشد افزود: دانشگاهی که فضای آن علمی و فرهنگی باشد قطعا در راستای تحقق به این وظیفه بهتر عمل خواهد کرد.

وی به نعمت آزادی بیان و نقد آزاد در جامعه اشاره کرد و گفت: دموکراسی بدون آزادی امکانپذیر نیست. بدون آزادی بیان ، اندیشه، فکر و بحث ، مردم سالاری محقق نمی شود.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خط قرمز در بسیاری از امور وجود دارد والبته باید هم باشد افزود: اما این خط قرمز در تحقیق و پژوهش جایگاهی ندارد.

حجت الاسلام روحانی با یادآوری اینکه قرار بود مزایای دانشگاه و حوزه را به یکدیگر منتقل کنیم تاکید کرد: در حوزه علمیه انتخاب استاد آزاد است. در آنجا کسی هرگز به مدرک توجه نداشته است اما متاسفانه مدرک گرایی که به صورت بسیار افراطی در جامعه و دانشگاهها دیده می شود به حوزه هم سرایت کرده است.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نظرگرایی در جامعه ما شدیدتر از آن چیزی که در غرب وجود دارد ایجاد شده است خاطرنشان کرد: اگر بدنبال مدرک گرایی هستیم باید بدانیم دانشگاه باید با محیطی آزاد، علمی و فرهنگی از مدرک گرایی فاصله بگیرد.

وی در ادامه راه نجات کشور را علم و تحقیق و تجربه دانست و گفت: احترام به علم آن است که نتیجه کارهای تحقیقاتی توسط محققین آزادانه مطرح و اجرایی شود.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه امروز دیپلماسی رسمی کارساز نیست و باید از دیپلماسی عمومی و دانشگاهی استفاده کنیم تاکید کرد: باید محیط و شرایط مناسب برای اساتید آماده شود تا بتوانند درباره تمام مسائل کشور نظر بدهند و انتقادکنند.

وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد نخبه ستیزی در کشور بوده ایم گفت: امروز و در این مقطع حساس تاریخی دانشگاه باید قدم در عرصه بگذارد.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهمیت دوچندان انتخابات سال 92 نسبت به انتخابات 30 سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: دیگر فرصت اشتباه و خطا نیست. جناح و حزب باید بازتعریف و بازنگری شوند. امروز ، روز پیروزی حزب و جناح نیست بلکه روز پیروزی ملت و عزت ایران است.

وی خاطرنشان کرد: باید در خرداد 92 مسیر کشور به سمت اعتدال و عقلانیت کشانده شود.

حجت الاسلام روحانی در ادامه این جلسه به سئوالات اساتید دانشگاه پاسخ گفت.

وی درباره دانشگاه آزاد و مشکلاتی که برای آن بوجود آمده اظهار داشت: در دانشگاه آزاد ایراداتی وجود دارد که باید رفع شود.

حجت الاسلام روحانی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا در صورت پیروزی در انتخابات از مدیران گذشته استفاده خواهید کرد و سازوکار شما در انتخابات مدیران چیست تصریح کرد: می توان ضمن استفاده از مدیران گذشته از مدیران جدید نیز بهره برد. نکته مهم در استفاده از مدیران، شایسته سالاری است و قطعا باید از مدیران قوی تر استفاده شود.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا در دوران ریاست جمهوری احتمالی شما شاهد دانشجوی ستاره دار هم خواهیم بود گفت: دانشجو باید در فعالیت سیاسی و اجتماعی آزاد باشد اما خط قرمزی هم وجود دارد که آن منافع و مصالح ملی است. تعیین تکلیف عدول از این خط قرمز به عهده دادگاه است.

حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: نباید خط قرمزها زیاد شود اما اگر کسی از خط قرمزهای تعیین شده عبور کرد باید در دانشگاه تعیین تکلیف شود.

وی در پاسخ به این سئوال که اگر رئیس جمهور شوید آیا به مطالبات اصلاح طلبان رسیدگی می کنید یا خیر اظهار داشت: باید به مطالبات به حق هر حزب قانونی رسیدگی شود همه گروهها باید آزادی عمل داشته باشند و ایجاد تساوی در جامعه وجود داشته باشد و نحوه اجرای قوانین این احساس را ایجاد می کند.

حجت الاسلام روحانی در پاسخ به نظرخواهی یکی از اساتید درباره بیان چگونگی اجرای سیستم عدالت توزیعی در صورت پیروزی در انتخابات افزود: اساس رونق اشتغال بر توجه به تولید است تا تولید رونق نگیرد و موانع برداشته نشود نمی توانیم به استقلال پایدار برسیم.

وی درباره طرح هدفمندی یارانه ها با اشاره به اینکه اصل هدفمندی اقدام درستی بوده است گفت: مشکل ما عدم اجرای درست قانون است . یارانه باید داده شود اما یارانه موثر.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه ما در شرایط تاریخی حساس هستیم و باید فرد شایسته ای را انتخاب کنیم اظهار داشت: همه مشکلات اعم از داخلی و خارجی بدون حضور مردم حل نمی شود اگر بخواهیم با دنیا در یک مسیر سازنده که منافع ملی مان را نیز تامین و تضمین کند حرکت کنیم به پشتوانه مردمی و وحدت نیازمندیم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا برنامه ای برای گذر از تحریم های تحمیلی غرب دارید، افزود: تحریم ها مشکلی است که پیش آمده و به نظر من این مسئله به دلیل عدم تدبیر کافی است. باید تحریم ها از بین برود چرا که ضرر روزانه به تک تک مردم است.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه باید در قدم اول جلوی تحریم های جدید را بگیریم اضافه کرد: از بین بردن تحریم های یکجانبه و همچنین تحریم های مصوب شورای امنیت از گامهای بعدی در جهت رفع تحریمهاست.

وی در پاسخ به اینکه نظر شما درباره اسلامی کردن دانشگاهها چیست ؟ جامعه ما اسلامی است و ما می خواهیم به موازین و فرهنگ اسلامی احترام بگذاریم؛ اسلامی کردن دانشگاهها جلو و عقب بردن روسری نیست ؛ دختران جامعه ما اهل عفاف هستند و مشکلات در این زمینه با تذکر حل می شود.

حجت الاسلام روحانی ادامه داد: اما اگر اسلامی کردن دانشگاهها به این معناست که استادی نظرش را اعلام نکند به بیان خاطره ای از استاد شهید مطهری پرداخت و گفت: شهید مطهری می گفت در دانشگاه اعلام کرده ام که استادی که معتقد به مارکسیست است نظرات خودش را مطرح و من هم نظرات خودم را بیان کنم.

وی با اشاره به اینکه من راه شهید مطهری را می پسندم و بر می گزینم گفت: بخش هایی از علوم انسانی مورد حساسیت است که باید بتوانیم در این حوزه ها نظریه پردازی کنیم و این نظرات را وارد دانشگاهها کنیم. اگر جایگزین بهتر وجود داشته باشد خوب است اما تنگ نظری با محیط علم سازگار نیست.

در ابتدای این جلسه محمد باقر نوبخت سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سخنانی کوتاه به نقش ویژه آموزش در ساختار و دستیابی به اهداف راهبردی جامعه تاکید کرد و گفت: استقرار کشور در جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری نیازمند توجه ویژه به بخش آموزش و رشد علمی است که این هدف در قانون برنامه پنجم و سیاست های کلی برنامه چهارم آمده است.

نوبخت رسیدن به چنین جایگاهی را مستلزم داشتن دو جهش در کشور عنوان کرد و افزود: سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی و بهره وری دو اتفاقی است که باید در کشور بیفتد.

وی با اشاره به اینکه تاکید بر نظام آموزش عالی و ساختار روابط بین صنعت و دانشگاه مورد توجه همه مسئولین قرار دارد اظهار داشت: با توجه به جایگاه آموزش عالی در بحث اهداف راهبردی و توسعه یافتگی در ستاد مردمی حجت الاسلام روحانی بحث و تبادل نظر شد تا اینکه مشخص شود یک قوه چطور به فعلیت تبدیل می شود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در 7 سال گذشته به رغم وجود منابع کافی محقق نشده است اظهار امیدواری کرد: در سالهای باقیمانده اجرای سند چشم اندازی 20 ساله به این هدف دست یابیم و ظرفیت جامعه دانشگاهی می تواند در این حوزه راهبردی باشد.

در ادامه این نشست چند تن از اساتید دانشگاه به بیان دغدغه های خود و مشکلات مترتب بر جامعه اشاره کردند.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار