گوناگون

از جمشید هاشم‌پور به پاس نیم‌قرن فعالیت سینمایی تقدیر شد

از جمشید هاشم‌پور به پاس نیم‌قرن فعالیت سینمایی تقدیر شد

در اختتامیه جشنواره فیلم اقوام ایرانی، تندیس جایزه ویژه هیأت داوران برای یک عمر فعالیت هنری و حضور گرم و صمیمانه در فیلم «مسخ نرگس» به جمشید هاشم‌پور اعطاء شد.

به گزارش پارسینه و به نقل از اطلاعات، جشنواره فیلم اقوام ایرانی پس از 4 روز و با معرفی برگزیدگان به پایان رسید.

آیین اختتامیه این رویداد سینمایی با حضور جمعی از مدیران فرهنگی، هنرمندان و اهالی رسانه و صحبت‌های مهدی حیدری، مدیر جشنواره آغاز شد. وی گفت: در چهار روز بیش از ۱۷۰اثر سینمایی، کوتاه، مستند، انیمیشن و نماهنگ در سه سالن پردیس سینمایی باغ کتاب تهران به نمایش درآمد.

در بخش‌های مستند ۶۳اثر، فیلم کوتاه ۶۵اثر، پویانمایی ۱۳اثر،نماهنگ ۱۲اثر و سینمایی ۱۶اثر توسط بیش از ۲۸داور سینمایی داوری شدند، افرادی که اسم هرکدامشان وزنه‌ای در سینمای کشور است و این افتخاری برای ما بود.

 

در ادامه، محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایران‌شناسی و رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره ملی فیلم اقوام نیز اظهار کرد: اقوام سربلند ایرانی در حماسه‌سرایی‌ها و حماسه‌سازی‌های بزرگ، سابقه طولانی و در دفاع از مرز و بوم این کشور سوابق درخشانی دارند.

سپس برندگان بخش فیلمنامه اعلام شد. در بخش فیلمنامه کوتاه، فیلمنامه «پرنده آرزوها» نوشته زیبا ارژنگ دیپلم افتخار جایزه ویژه هیأت داوران را از آن خود کرد. جایزه دوم به فیلمنامه «لک‌لک عضو خانواده» نوشته ماهنی مهرپور رسید و «هاوار» نوشته حبیب ظهیرنیا جایزه اول را از آن خود کرد. همچنین در بخش فیلمنامه بلند، تندیس ویژه جایزه ویژه هیأت داوران به کیارش بکائیان برای فیلمنامه «صداها زندگی می‌کنند» تعلق گرفت. همچنین مرتضی ایمانی راد برای فیلمنامه «سکوت صحرا» جایزه اول را برد.

در این آیین سینمایی، با حضور  ابوالفضل جلیلی، محمود لاری و رضا ناجی روی سن، تندیس جایزه ویژه هیأت داوران برای یک عمر فعالیت هنری و حضور گرم و صمیمانه در فیلم «مسخ نرگس» به جمشید هاشم‌پور اعطاء شد. «مسخ نرگس» یکی از ۱۶فیلم بخش سینمایی نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی بود. شاهین باباپور نیز به نمایندگی از هاشم‌پور روی صحنه حاضر شد و از طرف او گفت: «من از تمامی مردم ایران، بابت ۵۰سال حمایت‌ از من برای حضورم در سینما تشکر می‌کنم.»

در ادامه، از ابوالفضل جلیلی کارگردان سینمای ایران نیز تقدیر شد.

در این مراسم در راستای گرامیداشت آیین اقوام ایرانی، جایزه ویژه بنیاد ایران‌شناسی در بخش فیلم‌های سینمای بلند به حسین ریگی برای فیلم «میرو» تعلق گرفت.

در بخش فیلم‌های کوتاه داستانی و مستند نیز جایزه ویژه بنیاد ایران‌شناسی به زهره صباغیان برای فیلم «اذان صبح به افق یزد» اهدا شد. در بخش انیمیشن «محراب آرامش» زیبا ارژنگ دیپلم افتخار گرفت. تندیس بهترین فیلم انیمیشن به بهروز سلیمانی نذیر، شیرین سلیمانی نذیر و فرناز مؤذن برای «راهی» رسید. در بخش فیلم‌های کوتاه داستانی، تندیس بهترین صدا به محمدحسین ابراهیمی برای «رو به شب» اعطاء شد. امیر نخجوان برای «افسانه کوه ننوک»، آرش ‌قاسمی برای «سفیدپوش»، امین شروانی برای «تابوت» و امیرحسین صادقی برای «بیگانه» دیگر نامزدهای این بخش بودند.

همچنین در این مراسم از سعید آقاخانی، بازیگر و کارگردان سریال «نون خ» تقدیر شد.

در بخش سینمایی نیز زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد برای «عروسک» برنده تندیس بهترین فیلمنامه شد و تندیس ویژه هیأت داوران به فیلمنامه «خورشید آن ماه» نوشته سمیه تاجیک اعطاء شد. در بخش بهترین بازیگر زن، آزاده صمدی برای «عزیز» و سویل شیرگیر برای «عروسک» تندیس بهترین بازیگر زن را دریافت کردند. فاطمه مسعودی‌فر برای «آپاراتچی» و نازنین فراهانی برای «خورشید آن ماه» نیز در این بخش نامزد بودند.

تندیس بهترین بازیگر مرد به ناصر هاشمی برای «عروسک» اعطاء شد و مجتبی رنجبر برای «آفتاب گرگ و میش» دیپلم افتخار گرفت. حمداله سلیمی برای «سون‌سوز» نیز در بخش بهترین بازیگر مرد نامزد بود. هاشمی پس از دریافت جایزه، یاد زنده‌یاد یوسفی‌نژاد را گرامی ‌داشت. سپس تندیس بهترین کارگردانی به رضا جمالی برای «سون‌سوز» رسید. ستاره اسکندری برای «خورشید آن ماه» و اصغر یوسفی‌نژاد برای «عروسک» دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در ادامه مراسم، تندیس بهترین فیلم به «خورشید آن ماه» به تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی تعلق گرفت. «سون‌سوز» سلمان عباسی و «آسمان غرب» حبیب والی‌نژاد نیز در این بخش نامزد بودند.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار