تخلفات و پرداختهاي غيرقانوني بايد پيگيري شود
پارسینه: :سيد محمد مهدي طباطبايي نژاد مدير جديد مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي پس از حضورش در اين مرکز با يکي از حاشيه اي ترين پروژه هاي سينمايي ايران روبرو شده چرا که کارگردان «لاله» ادعا کرده که اسا سا اين پروژه سينمايي به مرکز گسترش تعلق ندارد بلکه مالکيت آن دراختيار يک شرکت کانادايي است.
طباطبايي نژاد توضيح داد: در سال گذشته پروژه هاي «لاله»، «شهابي از جنس نور» و«رنج و سرمستي» حدود 90 درصد بودجه مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي را در اختيار گرفتند به طوري که در يکسال گذشته 10 ميليارد و 500 ميليون تومان صرف اين سه پروژه شده است، در حالي که کل بودجه اين مرکز، حدود 12 ميليارد تومان است، به اين ترتيب در شرايط فعلي و با يک و نيم ميليارد تومان باقي مانده، هزينه هاي فعاليت هاي ديگر مرکز گسترش اعم از بخش هاي مستند و انيميشن ، جشنواره ها و حتي حقوق پرسنل از همان يک و نيم ميليارد تومان پرداخت شده است. مدير جديد مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي پيش از ارايه توضيح کامل درباره ي پروژه هاي سينمايي حاشيه دار اين مرکز تاکيد کرد: ما با اين ادعا که در مرکز گسترش همه چيز در يک اتاق شيشه اي رخ مي دهد ، آمده ايم و هرچه در اينجا مطرح مي کنم بيان واقعيت است و قصد ندارم مديران سابق را زير سوال ببرم. من با آقاي آقامحمديان (مدير سابق مرکز گسترش) دوست بوده و هستم. اميدوارم پس از بيان اين مطالب هم دوست بمانيم و ايشان قضاوت اشتباهي از صحبت هاي من نداشته باشد، چرا که مي دانم مديريت مرکز تحت اوامر مديران مافوق به پرداخت بسياري از هزينه ها مجبور شده است.
طباطبايي نژاد با اشاره به جلسه اي که سه شب قبل با پروانه پرتو و اسدالله نيک نژاد، تهيه کننده و کارگردان فيلم سينمايي «لاله»، داشته است، گفت: تا کنون 6 ميليارد و 500 ميليون تومان براي فيلم «لاله» توسط مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي هزينه شده است و البته سکانس هاي پاياني فيلم که حدود 30 دقيقه هستند و بايد در پيست اتومبيل فيلمبرداري شود هنوز فيلمبردار نشده است.
او با بيان اينکه به گفته تهيه کننده، سکانس هاي مهمي از فيلم باقي مانده است ، اضافه کرد: در حال حاضر براي اينکه فيلمبرداري تمام شود، حدود 3 ميليارد تومان بودجه نياز است. اين در حالي است که پيش از اين، يک و نيم ميليارد تومان به تهيه کننده ديگر و يک وجه علي الحساب به کارگردان، پيش از ورود خانم پرتو به پروژه توسط بنياد سينمايي فارابي پرداخت شده بود که البته اين مبلغ به پرداخت هاي خانم پرتو ارتباطي ندارد اما به طور کلي طبق قراردادي که خانم پرتو با مرکز دارد، 8 ميليارد تومان بودجه درخواست کرده بود که تا کنون پنج ميليارد آن هزينه شده است. وي با تاکيد بر اينکه «بر اين اساس تهيه کننده تا پايان کار و طبق قراردادش به 3 ميليارد تومان بودجه نياز دارد » گفت: براي بخش پس از توليد نيز کارگردان تمايل دارد در خارج از کشور کار دنبال شود، البته تهيه کننده قصد دارد در اين مرحله کار را ادامه ندهد اما نکته مهم اين است که آقاي نيک نژاد درباره اين بخش از کار برآوردي را به رئيس سازمان سينمايي وقت (جواد شمقدري) داده و موافقت او را براي يک بودجه 600هزار دلاري گرفته بود. طباطبايي نژاد ادامه داد: بنابراين اگر فرض کنيم همه آنچه روي کاغذ، گفته شده است در عمل هم اتفاق بيفتد، حدود پنج ميليارد تومان ديگر بودجه احتياج داريم که البته به تجربه ثابت شده است اين اتفاق نمي افتد، چرا که سال گذشته در همين موقع يک قرارداد 2 ميليارد و 470 ميليون توماني براي توليد و تحويل نسخه جشنواره اي «لاله» با تهيه کننده قبلي وجود داشت اما امروز با پرداخت شش و نيم ميليارد تومان، هنوز وسط فيلمبرداري هستيم. پس مي توان فهميد که اين اطلاعات هم ممکن است دقيق نباشد.
مدير مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در پاسخ به اينکه آيا اين مرکز تعهدي به انجام اين پروژه دارد و اصلا توان پرداخت اين هزينه ها را دارد؟ گفت: درباره اين پروژه آقاي ايوبي به عنوان رئيس سازمان سينمايي هم بايد اظهار نظر کند اما فارغ از اظهار نظر ايشان، من به عنوان مسئول مستقيم پروژه، موضوع مهم تر ديگري را درباره «لاله» پيش رو دارم و تا وقتي که تکليف آن مشخص نشود، هيچ تصميمي درباره ي «لاله» گرفته نخواهد شد. طباطبايي نژاد در اين باره توضيح داد: سه شب قبل در جلسه اي که با خانم پرتو و آقاي نيک نژاد داشتم، کارگردان ادعايي را مطرح کرد که تا وقتي تکليف آن معلوم نشود، حتي يک ريال هم براي «لاله» پرداخت نخواهد شد. او گفت: ادعاي اسدالله نيک نژاد اين است که اساسا پروژه «لاله» متعلق به مرکز گسترش نيست و کل مالکيت آن براي يک شرکت کانادايي است و من مفهوم اين حرف را متوجه نمي شوم. او دلايلي دارد که فيلمنامه براي اين شرکت است و ما بدون اينکه رايت فيلمنامه را بخريم، اقدام به سرمايه گذاري کرده ايم!
وي اضافه کرد: او همچنين ادعا دارد که لاله صديق واجد حق رايتي است که خريداري نشده است و خودش (نيک نژاد) هم به عنوان کارگردان، حق رايت دارد که آن نيز خريداري نشده است.
طباطبايي نژاد گفت: در آن جلسه به کارگردان فيلم «لاله» گفتم که شما يک قرارداد رسمي با مرکز گسترش داريد، اما او گفت « من اين قرارداد را قبول ندارم و با دست چپ امضاء کردم به همين دليل قرارداد معتبر نيست.»
او ادامه داد: با توجه به آنچه مطرح شده تاکيد کردم که جلسه بعدي ما با موضوع بررسي حقوقي اين اتفاق باشد تا تکليف مالکيت فيلم مشخص شود؛ يعني آن شرکت کانادايي بايد نماينده رسمي خود را بفرستد که اگر واقعا فيلمنامه خريداري نشده، مشخص شود.
مدير مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي گفت: در واقع يک بار براي هميشه بايد اين موضوع مشخص و تمام شود تا اين طور نشود که پس از يک سال و همچنين پس از پرداخت شش و نيم ميليارد تومان پول، کارگردان «لاله» جلوي مدير پروژه ننشيند و نگويد که شما هيچ حقي نداريد. البته من هم در پاسخ گفتم که اگر ما حقي نداريم پس چرا شش و نيم ميليارد پول داده ايم؟ آقاي نيک نژاد هم گفت که «شما بنايي را در زمين ديگري ساخته ايد. فکر مي کنيد با اين بنا چه بايد کرد؟»
طباطبايي نژاد با اشاره به اينکه پروانه پرتو به عنوان تهيه کننده پروژه هم پس از طرح اين ادعا غافلگير شد ، در پاسخ به اينکه آيا وضعيت فيلم «لاله» از شفيع آقامحمديان مدير قبلي مرکز گسترش سوال شده است، بيان کرد: از ايشان خواستم درباره فيلم توضيح دهد که گفت« فيلم شيکي شده» و من مفهوم شيک را متوجه نشدم چرا که چيز بيشتري هم توضيح داده نشد. در ادامه ماجراهاي تکان دهنده اي که طباطبايي نژاد گفت فقط به «لاله» محدود نشد چون به گفته خودش دو پروژه سينمايي ديگر مرکز گسترش يعني «شهابي از جنس نور» و «رنج و سرمستي» نيز وضعيت مطلوبي ندارند. او توضيح داد: براي «شهابي از جنس نور» که در مرحله تدوين است، تا کنون بيش از سه ميليارد تومان خرج شده است اما موجودي آن نزد کارفرما کمتر از يک درصد است. در حالي که اگر پرداخت ها قانوني انجام شده بود ، بودجه پروژه اي در اين مرحله، نزد کارفرما، بايد حداقل 25 درصد باشد. طباطبايي نژاد گفت: وقتي جريان را از تهيه کننده فيلم پرسيدم که چطور چنين اتفاقي افتاده است؟ گفت که «نمي دانم. دستور دادند و پرداخت شد.»
مدير جديد مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي با بيان اينکه بودجه اي که براي مرکز گسترش تحويل گرفته است، بودجه ذخيره فني است که براي شرايط اضطراري استفاده مي شود، درباره فيلم «رنج و سرمستي» به کارگرداني جهانگير الماسي هم گفت: براي اين پروژه نيز يک و نيم ميليارد تومان هزينه شده و اينجا هم کمتر از 10 درصد بودجه نزد کارفرما است. در حالي که هنوز پلان هايي از کار، فيلمبرداري نشده و باقي فيلم در حال مونتاژ است. وي گفت: تخلف پرداخت در «رنج و سرمستي» هم وجود داشته است به طوري که يک متمم قرارداد براي پروژه درنظر گرفته شده و از آن متمم پنجاه درصد در يک چک پرداخت شده است، آن هم درست در زماني که چنين کاري ممنوع بوده است. طباطبايي نژاد با تاکيد بر اينکه« فقط در مقام بيان واقعيت هستم» ادامه داد: اتفاقي که در دو پروژه «رنج و سرمستي» و «شهابي از جنس نور» افتاده، اين است که در مقطعي که طبق دستور رئيس سازمان سينمايي (حجت ا... ايوبي) عقد قرارداد و متمم در مرکز ممنوع بوده به بستن قرارداد اقدام شده است و در روزهاي پاياني اسنادش را هم آماده کرد ند. حتي براي پرداخت هايي که قرارداد نداشتند سند مالي درست شده است. او درباره فيلم پسر جواد شمقدري (رئيس سابق سازمان سينمايي) هم که در مرکز گسترش توليد شده است، توضيح داد: پسر آقاي شمقدري در مقام کارگردان، پروژه اي با هزينه 90 ميليون تومان در مرکز گسترش داشت، اما از آنجا که طبق بررسي هاي کارشناسي و طبق تعريف ما در مرکز، او صلاحيت کارگرداني را نداشته، فعلا قراردادش معلق است. وي گفت: البته تهيه کننده ادعا کرده که فيلم در حال اتمام است و من هم گفتم بايد شوراي کارشناسي ما فيلم را ارزيابي کند. هرچند تا کنون 40 ميليون تومان پرداخت شده در حالي که کارگردان هيچ گونه تجربه فيلم سازي نداشته و روند انجام کار از يک مسيرکارشناسي نبوده است. طباطبايي نژاد ضمن اشاره به اينکه «من حقوق دان نيستم» درباره رسيدگي به اين پروژه ها گفت: تمام پرداخت هايي که صورت گرفته، جزء حقوق ملت ايران است و به زعم من تخلف هستند. چرا که وقتي در جايي قانون اجازه خرج کردن نداده است، نبايد با هر نيتي، حتي براي راه انداختن پروژه، خلاف قانون مبلغي پرداخت شود و اين موضوع بايد صد درصد پيگيري حقوقي شود.
توضيحات پروانه پرتو درباره «لاله»
تهيه کننده فيلم «لاله» با تأييد صحبت هاي رئيس مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي، توضيحاتي را درباره ميزان دريافتي خود از اين مرکز ارائه کرد.
پروانه پرتو در گفت و گويي با ايسنا با اشاره به مطالب گفته شده توسط سيدمحمدمهدي طباطبايي نژاد درباره ي پروژه سينمايي «لاله» توضيح داد: حرف هايي که مدير مرکز گسترش مطرح کرده، کاملا درست است و ما سه شب قبل جلسه اي با حضور اسدالله نيک نژاد کارگردان «لاله» داشتيم. در گفته هاي ايشان همه مطالب عين واقعيت است، فقط تفاوت هايي در ميزان برآورد و مبلغ دريافتي من، به عنوان تهيه کننده، وجود دارد که به طور کامل شرح مي دهم.
او با تأکيد بر اينکه آنچه درباره مالکيت فيلم گفته شده است به آقايان نيک نژاد و طباطبايي نژاد مربوط مي شود، گفت: من به عنوان تهيه کننده پروژه «لاله» با مرکز گسترش سينماي مستند وتجربي يک قرارداد اماني داشتم که به ازاي ارائه کردن اسناد و در صورت مثبت بودن آن ها هزينه هاي مورد نياز پرداخت مي شد. اين کار هم از طريق مدير مالي پروژه و مدير مالي مرکز گسترش انجام مي شد.
پرتو ادامه داد: زماني که من به اين پروژه آمدم به دليل آنکه حدود يک ميليارد توسط تهيه کننده قبلي خرج شده بود، برآورد جديدي را از من خواستند که اين برآورد من همان طور که در قراردادم ذکر شده است، 8 ميليارد تومان است و قرار بود حداکثر تلاش خود را انجام دهم تا اين برآورد به حداقل برسد که اين طور هم شده است.
تهيه کننده فيلم سينمايي «لاله» اضافه کرد: در حال حاضر حدود 20 تا 25 درصد فيلمبرداري پروژه باقي مانده که کار ما به دليل آسفالت شدن پيست اتومبيل راني متوقف شده است. يکي از موارد قابل ذکر در گفتگوي آقاي طباطبايي نژاد ميزان برآورد براي پايان فيلمبرداري است که ايشان 3 ميليارد تومان ذکر کردند ولي من براي فيلمبرداري پيست به يک سوم اين ميزان و شايد هم کمتر احتياج دارم.
پرتو در ادامه با اشاره به اينکه آبان ماه سال گذشته پروژه سينمايي «لاله» را در دست گرفته است، اظهار کرد: از همان زمان تا به امروز دريافتي من از مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي 4 ميليارد و 900 ميليون تومان بوده که اسناد آن هم موجود است.
او با تأکيد بر اينکه من فقط مسوول خرج ها وهزينه هاي آن مدتي هستم که فيلمبرداري از صفر آغاز شد و تا به اينجا رسيد، درباره ادامه همکاري خود با اين پروژه گفت: به دليل اينکه وضعيت پس از توليد فيلم «لاله» از ابتدا مشخص نبود، قرارداد من با مرکز گسترش سينماي مستند وتجربي فقط تا پايان فيلمبرداري است و براي مشخص شدن وضعيت اين پروژه و ادامه يا توقف آن منتظر تصميم مرکز گسترش هستم.
حمايت انجمن مستندسازان
از اظهارات طباطبايي نژاد
هيات مديره انجمن مستندسازان سينماي ايران در متن بيانيه اي در پي اظهارت اخير طباطبايي نژاد، حمايت شان را از مدير جديد مرکز گسترش سينماي مستند اعلام کردند.
در متن اين بيانيه آمده است: به دنبال گفت وگوي صريح مديرجديد مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي با ايسنا، درباره صرف بودجه مرکز براي چند فيلم داستاني در زمان مديريت پيشين، انجمن مستندسازان سينماي ايران، در مقام دفاع از حقوق مستندسازاني که در اين مدت به بهانه نبودن منابع مالي، امکان ساخت فيلم پيدا نکردند از شفاف سازي مديريت جديد اين مرکز پشتيباني مي کند.
انجمن مستندسازان با اعتراض نسبت به صرف بودجه بخش مستند براي چند فيلم سينمايي خاص و ابراز تاسف از مدير پيشين که همواره اظهار مي داشت منبع بودجه ميلياردي اين چند فيلم خاص ارتباطي به بودجه بخش مستند ندارد، خواستار رسيدگي به اين موضوع و بازگردانده شدن بودجه صرف شده به بخش مستند مرکز است. بيش از سه دهه از آغاز حضور دولت در سينماي ايران مي گذرد و ميزان بودجه و نام استفاده کنندگان از بودجه هاي دولتي، هميشه پنهان نگاه داشته شده و اين سياست وسيله اي براي غارت بودجه دولتي در سينما و پاگرفتن روابط ناسالم بوده است. اينکه براي نخستين بار در حوزه مديريت دولتي سينما، مديري نسبت به عملکرد مالي طرح هاي دولتي به شفاف سازي و اعلام وضعيت ارقام بودجه به افکارعمومي اقدام کرده است، جاي خشنودي بسيار و پشتيباني همه جانبه دارد. انجمن مستندسازان اميدوار است، گزارش بودجه هاي سينمائي در نهادهاي دولتي ديگر سينمايي نيز که بودجه دولتي را به توليد فيلم اختصاص داده اند، صورت بگيرد. از سوي ديگر بديهي است، تدوين سياست شفاف سازي در اختصاص بودجه هاي دولتي در سينما و تبديل آن به قانون، هم به نفع دولت است هم به سود ملت و موجب نجات سينماي ايران از فساد مالي اي که در طول سه دهه نهادينه شده و در چهار سال اخير به شکل بي سابقه اي گسترش يافته بود.
نيک نژاد: اجازه دهيد «لاله» بدون قيل و قال تمام شود
کارگردان «لاله» در پي اظهارت مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي نکاتي را مطرح کرد.
اسدا... نيک نژاد در گفت وگويي با ايسنا، با اشاره به اظهارات اخير طباطبايي نژاد، بيان کرد: فکر مي کنم تمام مطالبي که ايشان مطرح کردند، درست است اما با چند تذکر. مواردي بود که دوست داشتم خودشان آن ها را تصحيح کنند يا توضيح بدهند اما گويا متاسفانه در اين زمينه عجله شده است.
وي با ابراز خرسندي از اينکه ميزان پرداخت ها به پروژه «لاله» رسما اعلام شده است، گفت: خوشحالم که بالاخره بعد از تمام سر و صداهايي که براي پرداخت ارقام 17، 20 يا 30 ميليارد توماني به پروژه شد، آقاي طباطبايي نژاد گفت وگو کرده و رسما آمار داده اند که از اولين ريال تا آخرين ريال پرداختي به «لاله» کمتر از 6.5 ميليارد تومان بوده است. اين موضوع برايم باعث خوشحالي است که درباره مسائل مختلفي از جمله پروژه «لاله» شفاف سازي صورت بگيرد.
کارگردان «لاله» در عين حال خاطرنشان کرد: دوست داشتم آقاي طباطبايي نژاد براي توضيح وضعيت پروژه «لاله» دقيق تر درباره مسائل صحبت کنند. اميدوار بودم با ايشان يکي دو جلسه ديگر صحبت مي کرديم چون ما داوطلبانه خواسته بوديم که همه واقعيت ها را مطرح کنيم تا ايشان به عنوان يک مدير همانطور که خدمت شان گفتم بدون لجاجت هاي سياسي، غرض هاي شخصي و حسادت ها بتوانند درباره مسائل پروژه تصميم گيري کنند و اطلاعاتي را در اختيار مردم بگذارند.
نيک نژاد افزود: متاسفانه ما فقط دو جلسه در خدمت آقاي طباطبايي نژاد بوديم که آن دو جلسه هم بيشتر شبيه جلسات آشنايي بود، همانطور که خودشان در مصاحبه شان گفته اند.
کارگردان «لاله» در ادامه مطرح کرد: من از زحمات آقاي طباطبايي نژاد و گروه شان که سعي کردند در اين مدت کوتاه تمام واقعيات را جمع آوري کنند، تشکر مي کنم. فقط دوست داشتم ايشان راجع به تهيه کننده قبلي فيلم هم که اسنادش روي ميزشان بود، صحبت مي کردند. نمي دانم که مي توانم مسائلي در اين زمينه را مطرح کنم يا خودشان در اين باره مي گويند چون وقتي شما با مديري در جلسه هستيد، بعضي از مطالب را مي توان به جدي گفت و بعضي ها را به شوخي؛ همانطور که خودشان شوخ طبع هستند و توأمان جدي هستند و مطالبي مطرح کردند و از ما خواستند که در جايي گفته نشود و ما هم به درخواست ايشان احترام گذاشتيم و مي گذاريم.
نيک نژاد درباره مطلبي که طباطبايي نژاد پيرامون امضاي قرارداد با دست چپ و... مطرح کرده است، نيز توضيح داد: در آن جلسات که براي آشنايي بود، مطالبي هم به شوخي مطرح کرديم که امضاي قرارداد با دست چپ از جمله آن ها بود. من به شوخي گفتم با دست چپ قرارداد را امضا کردم و ايشان آن را به عنوان غير معتبر دانستن قرارداد تعبير کرده اند، در حالي که مطلقا اينطور نيست.
وي تاکيد کرد: ايشان مي دانند هرکس هر قراردادي را با دست چپ يا راست يا انگشت چپ يا راست امضا يا تاييد کنند، متعهد به اجراي آن هستند و من نيز به امضاء و اثر انگشت خودم متعهد هستم.
نيک نژاد همچنين درباره بحث کپي رايت که در سخنان طباطبايي نژاد مطرح شده بود، توضيح داد: با تاکيد مي گويم که مالکيت پروژه «لاله» قطعا در اختيار مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي است اما درباره کپي رايت کارهايي را بايد انجام مي دادند که ندادند. آقاي طباطبايي نژاد پرسيدند اگر اين کارها انجام نشود چه مي شود؟ که من پاسخ دادم موضوع مثل اين است که شما زميني را خريده ايد اما هنوز آن را به نام تان نزده ايد. الان همه چيز اين پروژه به نام مرکز ثبت نشده است. بحث ما در اين زمينه بود و من اميدوار بودم که موضوعات را در جلسه ديگري ادامه دهيم. همانطور که خودشان قول داده بودند که اين بحث را ادامه خواهيم داد.
کارگردان «لاله» با انتقاد از مطرح شدن مسائل اينچنيني در رسانه ها گفت: قرار نبود تمام گفته هاي ما که هنوز کامل نشده، در رسانه ها مطرح شود. البته مصاحبه ايشان هم مشکلي نداشت و خوب بود . اميدوارم آقاي طباطبايي نژاد مطالب ديگري که مي توانيم با بيان آن ها به ايشان کمک کنيم را روشن تر به اطلاع مردم برسانند. ما داوطلبانه و البته عاجزانه درخواست داريم که هر چه زودتر همه مدارک و مسائل مربوط به پروژه «لاله» بررسي و نتايج آن به مردم اعلام شود، همانطور که قبلا قول چنين کاري را داده بودم.
نيک نژاد در ادامه اين گفت وگو با تاکيد بر اينکه «توصيه مي کنم که اجازه دهند پروژه را از 25 مهرماه کليد بزنيم» اظهار کرد: پيست «آزادي» که براي تکميل کردن کارمان به آن نياز داشتيم، 25 مهرماه آماده مي شود. اجازه دهند از 25 مهرماه که پيست پس از 5 ماه کار شبانه روزي و مخارج بسيار سنگين آماده مي شود، گروه کارش را آغاز کند و فيلمبرداري را تا 25 آبان ماه تمام کند، با اين اقدام، جلوي هرنوع ضرر و زيان به بودجه و فيلم گرفته مي شود.
وي درباره هزينه پايان فيلمبرداري پروژه «لاله» اظهار کرد: آقاي طباطبايي نژاد گفته اند که سه ميليارد تومان براي پايان فيلمبرداري نياز است، اما اعلام مي کنم که ما با يک، سوم اين هزينه، فيلم را به اتاق تدوين مي رسانيم. البته در اين شرايط باز هم رقم هزينه شده کمتر از برآورد هزينه خانم پرتو، به روايتي کمتر از هزينه برآورد شده تهيه کننده قبلي و به روايت ديگر کمتر از هزينه تصويب شده پروژه در مرکز گسترش است.
کارگردان «لاله» خاطرنشان کرد: اميدوارم و البته از تمام گروه ها خواهش مي کنم کمک کنند که پروژه اي که امروز به وسيله مدير مسئولش شفاف سازي شده و ديگر جاي هيچ گونه شبهه و قيل و قالي باقي نگذاشته را تمام کنيم.
اين کارگردان افزود: لحظات پاياني پروژه است و خداي ناکرده برخي به خاطر منافع سياسي، احيانا شخصي و يا صنفي عامل دور ريختن پولي که مصرف شده و همچنين هدررفتن زحمات بچه هاي ايراني هنرمند گروه که در طول ماه ها تحت فشارهاي جانبي بهترين کار خود را ارائه داده اند، نشوند.
وي در بخش پاياني گفت وگو در پاسخ به پرسشي درباره هزينه 600 هزار دلاري پست پروداکشن «لاله» که طباطبايي نژاد از آن سخن گفته است، گفت: ماه ها قبل، در جلسه اي با حضور اساتيد سازمان سينمايي و شوراي عالي سينماي کشور، بحث پست پروداکشن «لاله» شد و گفتيم که اين کار مي تواند در ايران يا خارج از کشور انجام شود. همانجا پرسيدند هزينه پست پروداکشن پروژه در داخل چقدر است که کسي نمي دانست اما وقتي از من پرسيدند، هزينه اين بخش در خارج از کشور چقدر است، گفتم با تلاش فراوان مي توان آن را با 600 هزار دلار تمام کرد. کارگردان «لاله» خاطرنشان کرد: براي من مهم نيست که پست پروداکشن در داخل يا خارج از ايران انجام شود. براي من تنها آنچه به صلاح پروژه است، مهم خواهد بود. حالا مسوولان بايد خودشان تکليف را روشن کنند. اسي نيک نژاد در پايان گفت وگو با ايسنا تاکيد کرد: اگر واقعا دوست داريم فيلم «لاله» به اتمام برسد، مي توانيم در جلسه اي با مسئولان سازمان سينمايي و مرکز گسترش، همه مسائل مطرح شده از جمله موضوع کپي رايت را بحث کرده و حل کنيم. اميدوارم که هيچ تصميمي در ارتباط با پروژه بدون مشورت با مسئولين دخيل در آن گرفته نشود، چراکه آن ها مي توانند اطلاعات دست اول و واقعي را در اختيار مديران قرار دهند تا قضاوت صحيحي در ادامه پروژه داشته باشند. من و همکارانم منتظر فراهم شدن راهي براي تعامل با مديران مرکز گسترش هستيم
ارسال نظر