معافیت ۶ ماهه سربازی ۱۰۰ هزار فعال سمنهای جوانان
پارسینه: امید محدث مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش گفت: با اجرای طرح سرباز مهارت حدود ۱۰۰هزار نفر از فعالان سمنهای جوانان از ۶ ماه خدمت سربازی معاف میشوند.
امید محدث مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش با اشاره به گذشت یکسال از فعالیت دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان عملکرد این دفتر را تشریح و اظهار کرد: در طول این یکسال چند مشکل عمده جوانان را شناسایی کرده و حل این آن را در دستور کار قرار دادیم به طوری یکی از این مسائل حل مشکل سربازی و نظام وظیفه جوانان مشمول خدمت سربازی بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی اعظمی از جوانان با توجه به تغییرات سنی که رخ میدهد درگیر این مشکل بودند و همچنین عمده جامعه مخاطب ما جوانان و اعضا سمنها هستند در این زمینه جلساتی را با ستاد مشترک نیروهای مسلح برگزار کردیم تا بتوانیم مشکل سربازی جوانان عضو سمنهای جوانان را حل کنیم و یا امتیازات تشویقی برای آنها در نظر بگیریم که در نهایت منجر به عقد تفاهمنامهای با ستاد کل نیروهای مسلح شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان یادآور شد: براساس این تفاهمنامه مقرر شد ۶ ماه آخر خدمت سربازی اعضای سمنها و کسانی که در سازمانهای مردمنهاد ورزش و جوانان مشمول معافیت شده و برای آنان کسری خدمت در نظر بگیریم.
محدث بیان کرد: موضوع امریه و خدمت سربازی برای بسیاری از جوانان فعال در سمنها مهم بود، زیرا برخی از آنان ناچارند برای اعزام به خدمت سربازی فعالیت خود را در سمن رها کنند در حالی که برخی از سمنهای کارآفرینی با همت این جوانان راهاندازی شده است که با این عزیمت از رونق افتاده و متوقف میشود برهمین اساس تلاش کردیم که این جوانان بتوانند ادامه خدمت سربازی را در سازمان مردمنهاد خود به فعالیت بپردازند.
این مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان یادآور شد: پیش بینی میکنیم حدود ۱۰۰ هزار نفر از جوانان در آستانه خدمت سربازی براساس این تفاهمنامه مشمول ادامه فعالیت در سمنهای خود شوند البته هنوز این تفاهم نامه اجرایی و ابلاغ نشده است بنابراین هنوز هیچیک از جوانان عضو سمنهای جوانان از این قانون بهرهمند نشدهاند.
محدث ابراز امیدواری کرد: پیشبینی میکنیم تا آخر امسال این تفاهمنامه تحت عنوان سرباز مهارت ابلاغ و اجرایی شود و این مسئله مهمی بود که در طول اجرای کار به آن پرداختیم، همچنین در سفرهای استانی و ملاقات با جوانان یکی از مباحث مورد تأکید بحث شناسه ملی بود.
وی ادامه داد: شناسه ملی به عنوان شخصیت حقوقی سازمانهای مردمنهاد جوانان مطرح است که دعوای ۲۰ سالهای بین وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان بود، زیرا سمنها را به رسمیت نمیشناختند و شخصیت ملی و حقوقی برای آنان متصور نبودند که در ۶ ماه اول این جلسات را با وزارت کشور برگزار کردیم و طی آن وزارت کشور پذیرفت به سازمانهای مردمنهاد ورزش و جوانان را شناسه ملی اهدا کند و شخصیت حقوقی آنها را به رسمیت بشناسد در حالی که این موضوع یکی از مسائلی بود که از مدتها قبل سمنها پیگیر آن بودند و نمیتوانستند حساب حقوقی برای سمن خود باز کنند که این موضوع نیز حل شد.
محدث یادآور شد: شبکهسازی تخصصی سمنهای نیز یکی دیگر از مسائل قابل پیگیری بود، زیرا در کشور سمنهایی وجود داشتند که به ویژه در حوزه گردشگری به صورت جزیرهای فعالیت میکردند و همافزایی بین آنها وجود نداشت برهمین اساس تصمیم گرفتیم شبکههای تخصصی سمنها را راهاندازی کنیم و به طور ثابت در یکی از استانها این شبکههای تخصصی فعال شوند.
به گفته این مقام مسئول، دبیرخانه شبکه تخصصی گردشگری در سراسر کشور در تبریز راهاندازی شد و کارگاههای آموزشی آن را برگزار کردیم به طوری که هم اکنون در سراسر کشور مسافر خارجی پذیرش میکنند و همچنین سازمان مردمنهادی که به صورت تخصصی در حوزه گردشگری فعالیت میکند البته تقسیم وظایفی در دبیرخانه که صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان یادآور شد: راه اندازی و ایجاد شبکههای تخصصی در کشور منجر به همافزایی سازمانهای مردم نهاد و جلوگیری از اتلاف منابع کشور میشود.
محدث تصریح کرد: همچنین در طول این مدت ستادهای ملی و استانی ساماندهی را در همه استانها و شهرستانها به صورت منظم و سازماندهی شده برگزار کردیم، زیرا تاکنون ستادهای ساماندهی به دلیل مشکلات موجود جدی گرفته نمیشدند و با این پیگیریها حضور استانداران در ستادهای ساماندهی، حضور دستگاهها و مصوبات آنها منظم شد که تقریباً این جلسات به خروجیهای مناسب و عملیاتی رسید و به این نتیجه رسیدند که نگاه مسئولان و مدیران به صورت تشریفاتی نیست.
ارسال نظر