«هفت» با همه توهین هایش به تلویزیون برمی گردد؟
پارسینه: چیزی تا آخر این هفته و زمان به پایان رسیدن وقفه برنامه سینمایی «هفت» به خاطر ماه رمضان نمانده است تا مشخص شود بالاخره این برنامه با وجود تمام انتقادات، همچنان با شیوه ای که در پیش گرفته و توهین های واضح مسعود فراستی از رسانه ملی پخش خواهد شد یا خیر.
تحریریه پارسینه - از زمان وقفه چهار هفته ای برنامه سینمایی «هفت»، جنجال ها درباره آخرین قسمت این برنامه ادامه دارد برنامه ای که در کنار زیر سوال بردن جشنواره فیلم کن و جوایز اصغر فرهادی، توهین مسعود فراستی به کمال تبریزی را نیز در بر داشت و همچنان بحث بر سر موضوع رفتن یا ماندن فراستی و حتی خود افخمی در این باره داغ است.
پس از انتشار خبرهایی درباره رفتن عوامل برنامه سینمایی «هفت» از آن، ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم سیما اعلام کرد که برنامه هفت هیچ تغییری نکرده است و بعد از ماه مبارک رمضان به روال سابق پخش میشود.
به گفته او دلایل پخش نشدن این برنامه در این ایام، شبهای قدر و همچنین پخش مسابقات فوتبال بوده است که اجازه پخش این برنامه را نمی داده.
از سوی دیگر خود فراستی نیز بالاخره به این خبر واکنش نشان داده و آن را تکذیب کرده است. او در یک جمله کوتاه به دیباچه گفته است: «ماجرای ممنوعالتصویریام را تکذیب میکنم. ما جمعهشب برنامه خواهیم داشت و هفت طبق روال همیشگی به طور زنده و با حضور من پخش خواهد شد.»
این در حالی است که فراستی در آخرین برنامه «هفت» به جای نقد فیلم «دونده زمین» با استفاده از اصطلاحی که آیت الله جوادی آملی در حوزه سیاسی به کار برده، به کمال تبریزی توهین کرد و فیلم او را مصداق بارز دیاثت فرهنگی دانسته بود.
با این حساب، اگر واقعا «هفت» بدون تغییر روی آنتن برود، باید منتظر واکنش شدید سینماگران و به خصوص کمال تبریزی به مسئولان تلویزیون باشیم. تبریزی پیش از این هم یک بار ضبط سریال «سرزمین کهن» را به خاطر مشخص نبودن موضع صداوسیما در قبال چنین توهین هایی متوقف کرده بود.
اما دلیل این که او بالاخره کوتاه آمد، جلسه ای بود که با مسئولان تلویزیون با حضور مرتضی میرباقری معاون سیما در این باره برگزار شد و پس از آن تبریزی در یادداشتی کوتاه این طور نوشت: «صحبتهای اولیه حاکی از رنجش و کدورت خاطر همه افراد از اتفاق پیش آمده و پخش آن از شبکه ۳ سیما بود.
ادامه گفتگوها نیز حکایت از اتفاق نظر افراد جلسه مبنی بر این بود که اتفاقاتی از این دست در شان رسانه ملی نبوده و نباید تکرار شود.اما مهمتر از آن بحث مفصلی بود که نوید اتفاقات خوبی را با آمدن دکتر میرباقری به سازمان میداد و مرا امیدوار کرد که از این پس ارتباط هنر اصیل نمایش در سیما و سینما بهبود قابل توجهی پیدا خواهد کرد و حقوق از دست رفته هنرمندان فعال در هردو حوزه اعاده خواهد شد.» و پس از آن نیز همزمان با ماه رمضان ضبط سریالش را از سر گرفت.
اما ظاهرا امیدی که تبریزی از آن صحبت کرده آنقدرها هم واقعی نبوده و مسئولان تلویزیون قصد دارند در این باره حنثی عمل کنند و اهمیتی به اعتراضات سینمایی ها ندهند، از طرفی ابعاد این ماجرا دیگر تولیدات سیما را هم تحت شعاع قرار داده و برای مثال پرویز پرستویی اعلام کرده به «ماه عسل» علاقه دارد اما به خاطر «هفت» پا به تلویزیون نمی گذارد، برخوردی که باید زنگ خطری برای مسئولان صداوسیما درباره قهر سینمایی ها از تلویزیون باشد.
از سوی دیگر پس از به اوج رسیدن جنجال برنامه «هفت» مدیریت شبکه سه نیز دچار تغییر شده و علی اصغر پورمحمدی به ریاست شبکه سه سیما بازگشته است. باید دید این مدیر پیشکسوت که به نکته سنجی معروف است و انتخاب های هوشمندانه ای دارد، در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت و رویکرد «هفت» که با نظارت خود او راه افتاده را تایید می کند و قصد دارد به دفاع از افخمی و برنامه اش ادامه دهد یا خیر؟
من چندین بار برنامه هفت را نگاه کرده ام و باید با تاسف بگویم که مجریان این برنامه مبلغ لیبرالیسم در سینمای ایران اسلامی بوده اند و این برنامه ناصوابی پاتوقی شده بود برای ضربه زدن به هنرمندان ارزشی
پارسینه تو چرا داری می سوزی؟
بی جنبه نباشید.اگه سواد زبان انگلیسی داری یه سری به برنامه های نقد فیلم سی ان ان و فاکس نیوز و ای بی سی بزن تا بفهمی توهین یعنی چی!
آخه الان کدوم برنامه تلوبزیون مفید وسازنده ست
که هفت دومیش باشه .تلویزیون رو بذارین واسه
امثال فراستی ،شریعتمداری ویامین پور و.......
ملت هم که 90درصد ماهواره نگا میکنن
امیدی به جعبه سانسور نیست حتی با میرباقری
واقعا متنفرم از اين بهروز افخمي...... از حسادت داشت ميتركيد بابت جايزه گرفتن فرهادي و شهاب حسيني