وزیر ارشاد: فرهنگ و هنر باید در اختیار افراد متعهد باشد
خبرگزاری مهر نوشت:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه نسل جوان نیاز به تغذیه درست فرهنگی دارد، تاکید کرد: فرهنگ و هنر باید در اختیار افراد متعهد و دلسوز باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید محمد حسینی پیش از ظهر جمعه در آیین اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری کوثر پرفروغ که در تالار شهید آوینی قم برگزار شد، با بیان اینکه امروز دشمن قدرت نرم افزاری ایران را نشانه گرفته است، گفت: قدرت مردم که همان اراده و ایمان الهی است باید در تولید انواع محصولات فرهنگی کشور جاری و ساری شود.
جنگ سایبری دشمن یک واقعیت جدی است
وی با تاکید بر اینکه جنگ نرم و سایبری دشمن یک واقعیت انکار ناپذیراست، گفت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد میتوانند فرهنگ و اندیشه ناب اسلامی را به روح و روان جوانان تزریق کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای تقویت محتوای فرهنگی جامعه باید فضای مجازی را تقویت کنیم، افزود: باید گلستانی از محتوای پاک فرهنگی را در فضای مجازی کشور ایجاد کنیم.
وی گفت: نباید فرهنگ و هنر ما به صرف سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت باشد و باید انسان ساز و کمال گرا باشد.
حسینی هنر متصل به کلام الله را جاودان و ماندگار دانست و گفت: قرآن به عنوان کاملترین کتاب الهی همه جوانب فرهنگی و هنری را از لحاظ ظاهر و باطن رعایت کرده و یک الگوی ماندگار است.
کارگاه آموزشی باید در کنار جشنواره فعال باشد
وی با بیان اینکه روی محتواسازی کانونهای فرهنگی وهنری مساجد حساب ویژهای باز کردهایم، اظهار داشت: با وجود اینکه اعتبارات محدودی در اختیار این کانونها بوده است خوشبختانه این کانونها با حرکتی خودجوش و هوشمندانه به رشد قابل قبولی رسیدهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه در کنار جشنوارهها باید مبحث آموزش وانتقال تجربیات برگزار شود، گفت: اگر میخواهیم این جشنوارهها تاثیرگذار باشد باید با آموزشهای لازم آسیبهای هنری و فرهنگی را شناسایی و رفع کنیم.
وی خواستار اطلاع رسانی بیشتر مدیران کانونهای مساجد در امور فرهنگی شد و افزود: نباید در یک جشنواره ملی تنها از 19 استان شرکت داشته باشند و باید از ظرفیت هنری تمام بانوان کشور در جشنوارهها ی دینی استفاده شود.
حسینی با اشاره به تفاسیر مختلفی که در باره سوره کوثر وجود دارد، گفت: این سوره مبارکه پاسخ کوبندهای بود کسانی که زن را به عنوان یک انسان مستقل و یک اولاد قبول نداشتند.
حضرت زهرا (س) زن را دوباره احیا کردند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه زن یک خیرکثیر است، افزود: از نسل پر خیر و برکت حضرت زهرا نسلی بزرگوار و تاریخ ساز به وجود آمد که نشان داد زور و قدرت نمیتواند نسل و عقبه بسازد و هر حرفی که علیه زن وجود داشت پوچ و بیاساس است.
وی با اشاره به خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) بیان داشت: این خطبه به اذعان بسیاری از بزرگان اهل سنت و علمای شیعه فروغی از نبوت و بوی خوشی از رسالت را دربر دارد.
حسینی با بیان اینکه دختر گرامی پیامبر اسلام دراین خطبه به خطر ارتجاع از ارزشهای اسلام را گوشزد کرده است، افزود: در این خطبه بانوی مکرمه اسلام حضرت زهرا شرح مبسوطی از توحید، نبوت، ابعاد شخصیتی پیامبر گرامی اسلام و... دارند.
وی با تاکید براینکه زنان در طول تاریخ اسلام از پیشروان جهت ساز بودهاند، گفت: حضرت خدیجه از نخستین مسلمانان بود و نیز شخصیتی مانند سمیه از اولین شهدای اسلام در زمان پیامبر اسلام بود.
ایران باید الگوی جهان باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه هرکس ظلم ستیز و عدالت خواه باشد اسلام او را جذب میکند، گفت: شخصیتی مانندشان (علی) استون این موضوع را خوب درک کرد و فطرت پاکش اسلام را پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) با ازدواجهای آگاهانه با زنان اقوام دیگر اسلام را توسعه دادهاند، بیان داشت: اگر میخواهیم الگوساز باشیم باید از مزایای مثبت عصر ارتباطات استفاده کنیم و رفتار اسلامی را در دنیا درست و حساب شده ترویج کنیم.
حسینی با بیان اینکه ایران اسلامی نقش تأثیرگذاری در جهان ایفا کرده است، اظهار داشت: اکنون که قدرت غرب رو به افول است و دنیا به حقانیت و ارزشهای فکری ایران اسلامی پی برده است باید با رفتاری الگومدارانه ارزشهای اسلامی خود را تبلیغ کنیم.
ارسال نظر