سوره قدر/ شان نزول و متن و ترجمه سوره قدر+ صوت
پارسینه: در ادامه متن سوره قدر و شان نزول و ترجمه این سوره را مشاهده می کنید.
" سوره قدر " یا "سوره إِنَّا أَنْزَلْنَاه" نود و هفتیمن سوره قرآن کریم و از جمله سورههای مکی است. سوره قدر در جزء ۳۰ قرآن قرار دارد و دارای ۵ آیه است. نام سوره قدر از اولین آیه سوره برگرفته شده است که به نزول قرآن کریم در "شب قدر" اشاره دارد و در آیه اول آن خداوند فرموده است: "إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ " یعنی "ما قرآن را در شب قدر نازل کرده ایم".
سوره قدر دارای ۳۰ کلمه و ۱۱۴ حرف است. سوره قدر در ترتیب مصحف نود و هفتمین و به ترتیب نزول بیست و پنجمین سوره قرآن است. سوره قدر از نظر حجم از "مفصلات" و از گروه اوساط و از سورههای کوچک قرآن است که در ردیف سورههای جزء عم و در پایان حزب سوم جزء سی ام قرار دارد. سوره قدر، بیان میکند که قرآن در شب قدر نازل شده است و در سوره بقره (آیه ۱۸۲) ماه رمضان را ماه نزول قرآن تعیین میکند و سوره دخان (آیه ۱) نیز بیان میکند که قرآن در یک شب مبارک نازل شده است. بنابراین، قرآن در شب قدر (یکی از شبهای فرد دهه آخر ماه رمضان) نازل شده است.
همچنین سوره قدر از عظمت، فضیلت و برکات شب قدر که سرنوشت ساز است و شب نزول فرشتگان رحمت و رقم زدن سرنوشت انسانها است، سخن میگوید و خواندن سوره قدر در نمازهای یومیه و برخی از نمازهای مستحب و نیز هزار بار خواندن آن در شبهای قدر سفارش بسیار شده است. مسلمانان شیعه از محتوای سوره قدر به ضرورت وجود امام معصوم (ع) در زمین تا قیامت استدلال میکنند.
متن سوره قدر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ ﴿١﴾
وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَهُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾
لَیْلَهُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾
تَنَزَّلُ الْمَلائِکَهُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿۴﴾
سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿۵﴾
ترجمه سوره قدر
به نام خداوند بخشنده مهربان
ما این قرآن عظیم الشأن را در شب قدر نازل کردیم. (۱)
و چه تو را به عظمت این شب قدر آگاه تواند کرد؟ (۲)
شب قدر از هزار ماه بهتر و بالاتر است. (۳)
در این شب فرشتگان و روح (یعنی جبرئیل) به اذن خدا (بر مقام ولایت نبی و امام عصر علیه السّلام) از هر فرمان و دستور الهی نازل میشوند (و سرنوشت و مقدرات خلق را نازل میگردانند). (۴)
این شب (رحمت و) سلامت و تهنیت است تا صبحگاه. (۵)
فایل صوتی سوره قدر با صدای استاد عبدالباسط:
ارسال نظر