گوناگون

سپاهان و پرسپولیس ۵۰ هزار دلار جریمه می‌شوند

سپاهان و پرسپولیس ۵۰ هزار دلار جریمه می‌شوند

پارسینه: با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تیم‌های ایرانی در فصل پیش رو مسابقات لیگ قهرمانان آسیا باید کشور ثالث را برای میزبانی از رقبای خود انتخاب کنند، اما عدم پیروی از این دستور تبعات مختلفی را برای باشگاه‌های ایرانی در پیش خواهد داشت.

طبق تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تیم‌های ایرانی در فصل ۲۱-۲۰۲۰ مسابقات لیگ قهرمانان آسیا باید کشور ثالث را برای میزبانی ار رقبای خود انتخاب کنند. با اعلام مدیران عامل باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال ایران، نمایندگان کشورمان در این دوره از مسابقات با چنین شرایطی حاضر به برگزاری مسابقات نیستند و کنار خواهند کشید. به دنبال گمانه زنی‌ها درباره آینده فوتبال ایران و باشگاه‌های شهرخودرو مشهد، سپاهان اصفهان و استقلال و پرسپولیس تهران با محمد رسول باختر، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه شهید بهشتی، گفتگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

امنیت کشور‌های میزبانی در AFC یا FIFA چطور تعریف شده است؟

کمیته مسابقات‌ای اف سی این صلاحیت را در اختیار دارد که احراز کند آیا امنیت برای برگزاری یک دیدار برقرار است یا خیر. وقتی تصمیم گیری کنند هم فدراسیون‌های ملی، هم باشگاه‌ها و هم بازیکنان باید از این دستور تبعیت کنند. تعریف جزئی درخصوص امنیت و سلامت جانی بازیکنان تعریفی از آن وجود ندارد و ماده به خصوصی ندارد. برای مثال امکان دارد وضعیت فعلی ما را در ذیل فورس ماژور هم قرار بدهند که در ماده ۷۱ درباره صلاحیت انحصاری کمیته برگزاری مسابقات AFC در دست دارد.

اگر در این مسابقات شرکت نکنیم اساسنامه چطور برخورد خواهد کرد؟

اولین محرومیتی که با آن رو به رو هستیم طبق ماده ۱۶ خسارت‌های وارد به کنفدراسیون فوتبال آسیا و شبکه‌های پخش کننده این مسابقات است که برای دریافت حق پخش در مزایده‌ها برنده می‌شوند و اگر باشگاه‌های ما تصمیم به شرکت نکردن داشته باشند، باید این خسارت‌ها را بپردازند. در گام دوم از حضور در دو دوره مسابقات محروم می‌شوند و اگر در حال حاضر از این مسابقات خارج شوند هرکدام از باشگاه‌ها که در مرحله پلی آف هستند باید ۳۰ هزار دلار باید بپردازند. تیم‌های پرسپولیس و سپاهان که در مرحله گروهی هستند پس از انصراف باید ۵۰ هزار دلار آمریکا بپردازند. محرومیت‌های انضباطی هم از سوی کمیته اخلاق AFC علیه باشگاه‌های ایرانی و مدیران آن وضع کند. اگر آن‌ها متوجه شوند که عدم حضور در این مسابقات با هماهنگی فدراسیون فوتبال بوده در آن صورت فدراسیون هم می‌تواند جریمه شود.

متاسفانه در فضای مجازی شایعاتی منتشر شده است که در صورت غیبت جریمه و محروم می‌شویم و اگر حضور پیدا کنیم تایید کرده‌ایم که امنیت در کشور ما برقرار نیست در حالیکه وجود داشتن یا عدم وجود امنیت با حضور در کشور ثالث این ادعا را تایید نمی‌کند که کشور ما امنیت ندارد بلکه تایید می‌کند ما از مقررات کنفدراسیون فوتبال آسیا تبعیت می‌کنیم. باشگاه‌های ما باید در این مسابقات شرکت کنند و با محدودیت‌های پروازی که در ایران وجود دارد، اگر ما به کشور ثالث پرواز کنیم و به ایران برگردیم نشان می‌دهیم که آسمان‌های کشورمان مانند زمین‌مان امن است و مشکلی ندارد.

امکان دارد برای بازی مرحله پلی آف بتوانیم در کشور ثالث میزبانی نکنیم؟

عدم میزبانی در کشور ثالث و منصرف کردن کنفدراسیون فوتبال آسیا از این تصمیم به سرعت عمل باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال ایران بستگی دارد. همچنین به این بستگی دارد که کمیته برگزاری مسابقات هم با چه سرعتی این پرونده را پیگیری کند. یکی از شواهدی که آن‌ها به عنوان اهرم فشار در دست دارند، عدم پرواز‌های خارجی در آسمان ایران است و یکی از مشکلاتی که باشگاه‌ها با آن رو به رو هستند این خواهد بود که به این ترتیب با یکسری از شرکت‌های داخلی هماهنگ کنند و به خارج از کشور سفر کنند. اگر بتوانیم تضمین‌های لازم را به آن‌ها بدهیم فکر می‌کنم بتوانیم، اما بعید است طی یک هفته تا بازی‌های پلی آف این کار را انجام بدهیم.

برای تیم ملی هم با چنین ماجرایی رو به رو هستیم؟

کمیته برگزاری مسابقات برای بازی‌های ملی هم تصمیم گیری می‌کنند؛ همانطور که برای مسابقات عراق مقابل ایران قرار شد با دستور فیفا در کشور عمان میزبانی کنند. چون فیفا روی مسابقات انتخابی جام جهانی نظارت دارد پس آن‌ها باید تصمیم گیری کنند. زمانیکه فیفا ورود کند همانطور که بازی عراق در کشور ثالث برگزار شد احتمال دارد که بازی‌های ملی خانگی ما به جای ورزشگاه آزادی در ورزشگاه دیگری برگزار شود. فرصت زیادی برای بازی‌های ملی داریم و فعلا مسئله اصلی برای بازی‌های لیگ قهرمانان آسیاست.

تا به امروز چه کشور‌هایی با چنین تهدیدی رو به رو شدند و ما برای رفع آن به چه تضمینی نیاز داریم؟

به طور دقیقا به خاطر ندارم، اما یکی از کشور‌هایی که حالت مشابه با کشور ما را داشت، کشور اوکراین بود که یک هواپیمای مسافربری را با موشک مورد هدف قرار دادند، اما تا جایی که اطلاع دارم هیچ محرومیتی برای آن‌ها در نظر گرفته نشد. از طرف دیگر در منطقه ما کشور‌هایی هستند که در حال جنگ هستند و زیر نظر AFC بدون مشکل بازی‌های خانگی را میزبانی می‌کنند. حتی شاهد جنگ بین دو تیم هم بودیم، اما هیچ اتفاقی نیفتاد. ظاهرا کشور بحرین هم یکی از کرسی‌های قدرتمند آسیاست که به دنبال برگزاری مسابقات تیم‌های ایرانی در کشور ثالث است. البته سند و مدرک دقیقی در این باره در دسترس نیست، اما مسبوق به سابقه هستند.

این به طور واضح مشخص نیست که کنفدراسیون فوتبال آسیا چه مدارکی از ما می‌خواهد، اما به نظرم می‌توانیم تعداد پرواز‌های داخلی که داریم را به عنوان سند نشان بدهیم طی چند روز گذشته هیچ مشکلی نداشتیم و ورودی و خروجی‌های فرودگاه‌ها را به عنوان یک مدرک مناسب نشان بدهیم. ما می‌توانیم نسبت به حقوق بین الملل به اصل اقدام متقابل اشاره کنیم که پرتاب موشک‌های ما به پایگاه‌های آمریکایی در عراق طی شهادت یکی از فرماندهان ارشد کشور ما بود و همانطور که مسئولان کشور ما اعلام کرده‌اند در حال حاضر هیچ مشکلی نداریم و کشور ما بسیار امن است. با توجه به جو رسانه‌ای که علیه کشور ما ایجاد کرده‌اند قطعا باعث می‌شود روی تصمیم گیری کنفدراسیون فوتبال آسیا تاثیرگذار باشد شاید بشود از سفیران کشور‌های خارجی مانند مالزی که رابطه خوبی با فدراسیون فوتبال ما دارد می‌تواند تاییده بدهند که کشور ما ثبات امنیتی دارد و مشکلی وجود نخواهد داشت.

همینطور شایعات مطرح شد بود که امکان دارد پروانه حرفه‌ای باشگاه‌ها باطل شود و نتوانند حتی در مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران هم شرکت کنند.

مطابق ماده ۱۶ آیین نامه برگزاری مسابقات لیگ قهرمانان آسیا فقط مواردی که به عنوان جریمه عرض کردم وجود دارد و شاید دوستانی که چنین شایعاتی را مطرح می‌کنند مقررات یوفا را مطالعه کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار