چرا گرمازده می شویم؟ درمان چیست؟
پارسینه: یک متخصص طب اورژانس با اشاره به علائم گرمازدگی گفت: باید توجه شود در این فصل، تشخیص قطعی مشکل بیمار تنها گرمازدگی عنوان نشود زیرا عفونتها نیز میتوانند با علائم مشابه گرمازدگی بروز پیدا کنند.
دکتر مهدی شیدایی، با اشاره به گرمای هوا و احتمال بروز گرمازدگی اظهار کرد: گرمازدگی عارضهای است که در آن با توجه به شرایط موجود، بدن نتواند تعادل دمایی را برقرار کند. گرمازدگی میتواند منجر به یک عارضه خفیف و حتی بروز علائم شدید و مرگ فرد شود بنابراین باید جدی گرفته شود و فرد گرمازده را در مراحل اولیه درمان کرد.
وی افزود: گرمازدگی میتواند خود را با علائم مختلفی از جمله تهوع، استفراغ، سردرد، گیجی، کاهش علائم هوشیاری، ضعف و گرفتگی عضلانی، تشنج و در مراحل نهایی حتی ورود به فاز کما بروز دهد و حتی منجر به بروز سکته مغزی شود.
این متخصص طب اورژانس گفت: علائم گرمازدگی در افراد بالای ۵۰ سال، کودکان و افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت و فشار خون شدیدتر خواهد بود.
وی افزود: در زمان مواجهه با فرد گرمازده سریعا با مرکز ۱۱۵ تماس گرفته شود تا اورژانس اقدامات اولیه را برای بیمار انجام دهد و تا زمان رسیدن اورژانس نیز بیمار باید سریعا به یک محیط خنک و دارای تهویه مناسب منتقل شود.
شیدایی گفت: بدن بیمار باید با یک حوله مرطوب خنک شود و مایعات به اندازه کافی به بیمار داده شود. هرگونه لباس غیرضروری و تنگ کنار گذاشته و اطمینان حاصل شود که بیمار لباس سبک و غیر چسبان بر تن دارد.
وی بیان کرد: باید توجه شود در این فصل، تشخیص قطعی مشکل بیمار تنها گرمازدگی عنوان نشود زیرا عفونتها نیز میتوانند با علائم مشابه گرمازدگی بروز پیدا کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص چگونگی پیشگیری از گرمازدگی گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی حتما از لباسهای گشاد و با رنگ روشن استفاده شود و تا حد امکان در ساعات اوج گرما از قرار گرفتن در فضای آزاد خودداری شود. در برابر نور خورشید نیز حتما از کرم ضد آفتاب استفاده شود.
وی افزود: روزانه باید حتما هشت لیوان آب، آبمیوههای طبیعی مانند آب هندوانه، سبزیها و لیموترش استفاده شود. در این فصل توصیه میشود از میوههای آبدار مانند خیار، گلابی، انگور، هندوانه و لیمو ترش استفاده شود.
ارسال نظر