گوناگون

کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

بانوان سیستان و بلوچستان کشک زابلی یا زرد را از موادی ساده، اما مقوی تهیه می‌کنند و به همین علت این کشک نوعی غذای کامل و پرخاصیت برای تغذیه خانواده‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش پارسینه، کشک زرد مخلوطی تخمیری و خشک شده از موادی مانند سیر، بلغور گندم، دانه‌های شوید، زیره، گشنیز، پودر زردچوبه، دوغ و اندکی نمک است.

برای تهیه کشک زرد تمام این مواد را مخلوط کرده و به مدت چند هفته در ظرفی بدون منفذ می‌گذارند تا به ماده‌ای تخمیری تبدیل شود. سپس مخلوط آماده را روی کیسه‌ای نخی پهن می‌کنند که کاملا خشک شود. پس از خشک شدن گلوله‌های خمیر را با دست می‌مالند تا مانند آرد نرم شود. این ماده را می‌توان ماه‌ها نگهداری و برای پخت غذای لذیذ کشک زرد استفاده کرد.

کشک زرد را غذای پهلوانان زابلی می‌نامند. این وجه تسمیه از آن بابت است که این غذا آنقدر نیروزاست که تا ساعت‌ها اصلا احساس گرسنگی نخواهید کرد.

کشک زرد که حالا موج محبوبیتش تا خراسان نیز رسیده و سر سفره خراسانی‌ها هم دیده می‌شود، مخصوص روز‌های سرد پاییز و زمستان است که در وعده صبحانه سرو می‌شود. پایه اصلی این غذا، کشک زابلی است که بانوان صبور و هنرمند زابلی آن را طی یک فرایند طولانی تهیه می‌کنند. برای تهیه غذا پیاز را در روغن حیوانی سرخ کرده، سپس کشک زرد را اضافه کرده حسابی مخلوط می-کنیم. آب گوشتی را که قبلا تهیه کردیم کم کم اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جا بیافتد. کشک زرد را با نان محلی سرو و با یا به اصطلاح تلیت می‌کنند

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار