تعطیلی اماکن مقدسه تا نیمه اردیبهشت/ بازگشایی پاساژها و بازارهای مسقف از فردا
پارسینه: رییس جمهور گفت: امیدواریم از نیمه اردیبهشت به بعد کاری کنیم که مردم بتوانند از اماکن مقدسه استفاده کنند هر چند که قرار بود تا پایان اردیبهشت شرایط ویژه برای حضور در اماکن مقدسه رعایت شود
تحریریه پارسینه- هوشنگ بهره مند: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفت: لازم میدانم از ملت فهیم و بزرگ ایران تشکر کنم به خاطر این که از ۲۳ فروردین کسب و کارهای آنهایی که کم ریسک بود در استانهای مختلف شروع به فعالیت کردند و در تهران نیز از دیروز این فعالیت آغاز شد.
رییسجمهوری ادامه داد: برای ما مهم بود که آیا همکاری مردم کامل یا ناقص است. در مجموع در گزارشی که دیروز و امروز داشتیم، مردم و کسبه در این زمینه بسیار کمک کردند و پروتکلها را مراعات کردند. دلیل آن این است که هیچ هجومی در مسئله مبتلا شدن یا بیمارستان نداشتیم. این معنایش این نیست که موضوع کرونا تمام شده یا رعایت نکنیم این موفقیت ما به خاطر مراعات مردم و کسبه است.
روحانی گفت: از کادر درمانی که شبانه روز در بیمارستانهای مختلف و در غربالگریها و برنامههایی مختلف تلاش میکنند بسیار تشکر کنیم، آمار آنها در این روزهای اخیر هر روز خوشحال کنندهتر بوده است. هم بستریها کمتر شدند و آنهایی که حالشان خطرناک بود نسبت به قبل کمتر شده است و هم آنهایی که جزو فوتیها بودند مقداری کاهش پیدا کردند که همه اینها برای ما بسیار مغتنم است که هم مردم مراعات کردند و هم کادر درمانی با تمام توان تلاش کرد.
وی افزود: وزارت بهداشت و درمان در جلسه امروز مسائلی را مطرح کرد که نشان میدهد که با شیوههای جدید هم غربالگری ادامه پیدا میکند و هم شناسایی افرادی که مبتلا هستند یا شرایط آنها وضعیت قرمز است دنبال میشود. و هم درباره درمان کار میشود که امیدواریم در هفتههای آینده به یک مسیر و چارچوبی برسند که این دوره بیماری را کوتاه کنند.
طراحی اپلیکیشنی که وضعیت افراد را به صورت قرمز؛ زرد و بنفش نشان میدهد
روحانی ادامه داد: غربالگری جدید در استانها شروع شده است که این غربالگری بر این مبنا است که همه افرادی که تست آنها مثبت میشوند به سراغ افرادی میروند که در روزهای گذشته با این افراد مثبت اعلام شده در ارتباط نزدیک بودند و از اینها هم تست میگیرند. در مجموع آمار و ارقام ارائه شد و یکی از استانهای پایلوت آمار ارائه شد.
رییس جمهوری تصریح کرد: این قدم مثبتی است که ما را هر روز به شرایط مهار بیماری نزدیک میکند و این خیلی اهمیت دارد. دانشگاه شریف با دادههایی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیارش قرار داده، اپلیکیشنی آماده کرد که در جمعی که باهم توافق داشته و هم اپلیکیشن را نصب کرده باشند و بلوتوث شان روشن باشد به خوبی میفهمیم چه افرادی در شرایط قرمز (مبتلا)، زرد (غیرمبتلایان) و بنفش (دارای وضعیت درمان شده و تا حدی پادتن دارند) نشان داده میشود. این برای بسیاری از مراکز و تجمعات در ادارات و بخش های مختلف میتواند مفید باشد.
وی ادامه داد: به غیر از تستی که انجام میشود از تست آنتی بادی هم همزمان استفاده میکنند و در این جلسه دکتر ملک زاده اعلام کرد در این تست آنتی بادی افرادی که مثبت هستند قابل اعتماد است؛ یعنی قبلا این بیماری را داشتند و گذراندند و آنهایی که منفی هستند، محل بحث است. این شیوه هم به کمک شیوههای قبلی می آید و قرار است در برخی شهرها و کارگاهها اینها تست شود و نتیجه آن را وزارت بهداشت اعلام میکند.
روحانی با اشاره به شرایط سخت این روزها در کشور و دنیا اظهارکرد: شرایط این روزها برای همه مردم در سراسر دنیا سخت است؛ کشوری نداریم با این ویروس درگیر نباشد و مشکل نداشته باشد. این ویروس در زندگی اجتماعی و سیاسیشان تاثیرگذار بوده در اقتصاد و سیاست جهانی هم تاثیر گذاشته است. اما این شرایط برای مردم ما سخت تر بوده و دو سال است در شرایط تحریم بسیار سخت به سر می بریم.
رییس دولت دوازدهم افزود: مسئله بعدی که خیلی سختتر بود ایام نوروز را داشتیم و رفت و آمدها و دید وبازدیدهای نوروزی و سنتی که یک مراسم ملی است، را تعطیل کردیم و این برای مردم سخت بود. همه این کشورها این مراسم را نداشتند. سبک زندگی ما به گونهای است که این شرایط برای ما سختتر شده است در شادیها و عزاها اجتماعات بزرگ داریم، رفت آمد خانوادگی و صله رحم برای ما بسیار مهمتر از غرب است و همه اینها از طریق فضای مجازی انجام شده است.
عبادات در ماه رمضان تا نیمه اردیبهشت فردی انجام میشود
رییس جمهوری درباره ماه مبارک رمضان گفت: یکی از شرایطی که برای ما سختتر کرده و شاید برای همه مسلمانان چنین باشد، ماه مبارک رمضان است که پیش رو داریم. خیلی روی این فکر شده که چه باید بکنیم. مسجد چون جزو مکانهایی است که در آن تجمع میشود و همیشه برای ما جاذبه دارد و در ماه رمضان جاذبهاش بیشتر میشود و اماکن مقدس هم همینطور. ناچاریم به مردم بگوییم شرایط قبلی را همچنان تا نیمه اردیبهشت ادامه میدهیم نیمه اردیبهشت باز جلساتی برگزار میکنیم و شرایط کشور را در نظر میگیریم و اگر توانستیم تصمیمات جدیدی اتخاذ کنیم، اطلاع داده میشود.
وی از مردم خواست به خاطر این شرایط حتما راز و نیاز فردی خیلی عمیقتر و بهتر از گذشته داشته باشند، چون راز و نیاز جمعی نداریم. دلهای مردم سوخته است و خدا دعای مردم را مستجاب میکند.
روحانی خاطرنشان کرد: از آنجا که در ماه رمضان مراسم تجمع و افطاری نداریم، همه به یاری مردم نیازمند بشتابند و مال و کالاها و اجناس مورد نیاز را به آنان هدیه دهند تا مشکلات اقشار آسیب پذیر کمتر شود. مردم کمکهای خوبی در این ایام چه برای کسب و کار چه برای کمک به نیازمندان شروع کردهاند. بخش دولتی و خصوصی و مردم خیر بار سنگینی را بر دوش دارند و امیدواریم از این مشکلات عبور کنیم.
اشتغال نباید با مشکل مواجه شود
رییس جمهوری با قدردانی از دستگاههایی که با رعایت پروتکلهای بهداشتی در دو ماه گذشته سخت کوشانه به فعالیت خود ادامه داده اند گفت: ما در روزهای اخیر به افتتاح های بزرگ رسیدیم و در هفته گذشته چهار طرح بزرگ را بهره برداری کردیم که در هفتههای آینده تا پایان ماه رمضان و بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت.
روحانی افزود: باید تلاش شود که اشتغال در کشور با مشکل مواجه نشود هر چه این طرحها فعال باشد و ادامه پیدا کند مردم و کارگران و مدیران مشغول به کار هستد و اتفاقا ما باید طرحهای جدیدی را داشته باشیم.
وی گفت: بخش اقتصادی باید تسهیلاتی را در نظر بگیرد تا کارآفرین و سرمایه گذار در این شرایط نیز کار را شروع و ادامه دهد و دولت نیز امکاناتی را در اختیار آنها بگذارد شرایط را تسهیل کند تا شغل و کار ایجاد شود زیرا برخی از مردم بیکار شده و در شرایط سخت قرار گرفته اند
عرضه سهام شستا در جامعه و بازار نشاط ایجاد کرد
روحانی با اشاره به عرضه سهام شستا در بازار بورس در هفته گذشته اظهار داشت: این کار بسیار بزرگی بود و نشاطی در این شرایط ایجاد کرد از همه دستگاههای دولتی و عمومی غیردولتی و نیروهای مسلح و همه سازمان هایی که می توانند، می خواهم شرکتهای خود را به بازار بورس بیاورند و مردم را در سرمایه گذاری شریک کنند.
وی با بیان این که عرضه شستا دو میلیون نفر خریدار این سهام را خوشحال کرد، ادامه داد: در زندگی آنها تحول مختصری ایجاد شده است و بسیار مهم است که این کار را به همین صورت ادامه دهیم.
مساجد، اماکن مقدس تا نیمه اردیبهشت بسته خواهد بود
رییس جمهوری با تاکید بر این که تداوم شرایط قبلی درباره مساجد و اماکن مقدس و مذهبی تا نیمه اردیبهشت ۹۹ گفت: در روزهای آینده جلساتی میگذاریم و امیدواریم راهی ایجاد شود تا آن زمان تا مردم بتوانند از این اماکن و استفاده کنند. البته جلسه اول مبنای بر بسته بودن اماکن مذهبی تا پایان اردیبهشت بود اما آقای اعرافی که به نمایندگی از حوزه علمیه قم در این جلسه حضور دارند نظرشان این بود که بسته بودن اماکن مذهبی از پایان اردیبهشت به نیمه اردیبهشت تبدیل شود و اعضای ستاد هم قبول کردند تا بار دیگر تا ۱۵ اردیبهشت این موضوع را مجدد بررسی و تصمیم گیری کنیم.
فعالیت بازارها و پاساژها از اول اردیبهشت آغاز میشود/ رستورانها و قهوه خانهها همچنان تعطیل هستند
روحانی درباره آغاز به کار مجدد رسته های شغلی با ریسک متوسط گفت: فعالیت گروهی از رستههای شغلی با ریسک کم از هفته قبل در کشور و از روز گذشته در استان تهران آغاز شد. گروهی از مشاغل که ریسک آنها متوسط است مانند مغازه دارانی که در جای مسقف مانند بازار یا پاساژ قرار دارند، ریسک آنها متوسط است که قرار شد فعالیت خود را با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی ابلاغی از اول اردیبهشت آغاز کنند اما یک شغل پرریسک مانند رستورانها و قهوه خانهها که مردم در آنها اجتماع می کنند در بازارها یا پاساژها همچنان تعطیل است.
مشاغل پرریسک همچنان تعطیل است
رییس جمهوری با تاکید بر این که مشاغل پرریسک همچنان تعطیل است، افزود: اگر رستورانی در جایی غذایی توزیع میکند میتواند غذای آماده به مشتری بدهد، اما به این صورت که مردم بخواهند در رستورانها بروند و در کنار هم بنشینند و غذا بخورند و یا ورزشگاهها و محلهای اجتماع مانند کنفرانسها و سمینارها و مجالس شادی و عزا و محافل عبادی که مردم اجتماع میکنند در گروه پرریسکها قرار دارد و فعالیت آنها همچنان ممنوع است و تا اطلاع ثانوی بسته میمانند تا شرایط را مجدد بررسی کنیم.
روحانی گفت: تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا به صورت پلکانی است و هر قدمی که برداشته میشود وزارت بهداشت، وزارت کشور و استانداران تاثیرات آن را بررسی میکنند و اگر ببینم جایی مشکلی ایجاد میکند تصمیم خود را تغییر میدهیم.
پایان فعالیت کسبه در بازار و پاساژ ۶ بعد از ظهر است
وی با تاکید بر لزوم رعایت همه اصول بهداشتی از سوی همه کسبه و مردم گفت: بازار در زمان غروب آفتاب به طور معمول کم تردد میشود، اما تصمیم بر این شد که کسب و کار بازارها و پاساژها از ساعت ۱۸ ( ۶ بعداز ظهر) تعطیل شوند و فعالیت این مشاغل از صبح تا ۶ بعد از ظهر است تا اجتماعات در بازار وجود نداشته باشد.
رییس جمهوری افزود: در این جلسه تصمیمات اقتصادی از قبل گرفته بودیم و اعلام کرده بودیم، هم برای وام یک میلیون تومانی قرض الحسنه و هم برای تسهیلات بانکی که در اختیار برخی مشاغل داده بودیم که مشکلی داشت که آن باید در این جلسه تصویب می شد. مشکل این بود که کسانی که وام می گیرند بانک مقرراتی دارد کسی که میخواهد وام بگیرد باید چک برگشتی و معوقات نداشته باشد. آن شرایط در این وامها نباید مدنظر قرار بگیرد یعنی همه افراد یارانه بگیری که مایل هستند میتوانند از این وام یک میلیونی استفاده کنند.
روحانی افزود: همه کسب و کارهایی که به آنها اعلام میشود و وام دریافت می کنند به خاطر این که در این شرایط دچار مشکل شدند به شرط این که کارگری را اخراج نکرده باشند و بپذیرند وامی که میگیرند شفاف اعلام میشود اگر پذیرفتند، وام بگیرند.
آزادی زندانیان تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
رییس جمهوری ادامه داد: در زمینه زندانیها که قبلا تصمیم گرفتیم که تا پایان فروردین در مرخصی باشند امروز تصمیم گرفتیم زندانیانی که آزادی آنها خطری ایجاد نکند تا پایان اردیبهشت با همان شرط قبلی ادامه یابد. البته قوه قضاییه تصمیمات خوبی گرفته و عمل میکند و بعضی از تصمیمات آنها فراتر حتی از تصمیمات ستاد ملی کرونا است.
وی درباره بازگشایی آموزش و پرورش و دانشگاهها هم گفت: در این خصوص تصمیم جدیدی گرفته نشده است جز این که دانشگاهها در زمینه تحصیلات دکترا میتوانند حضوری فعالیت آموزشی داشته باشند اما بقیه موارد به همان صورت قبلی میماند تا در آینده ببینیم شرایط چه خواهد شد. فعلا به همان صورت کلاسهای مجازی و غیرحضوری ادامه پیدا میکند.
ایرانیانی که قصد بازگشت به کشور دارند باید پروتکلهای وزارت بهداشت را مراعات کنند
روحانی در ادامه یادآور شد: ایرانیانی که در خارج از کشور چه دانشجو و چه غیردانشجو هستند و خواستار برگشت به ایران هستند باید پروتکلهای اعلام شده را مراعات کنند و از کشوری که وارد ایران می شوند حتما قرنطینه ای خواهند شد که در آن تست گرفته میشود و اگر تست همه آنها منفی بود که مشکلی نیست و به فعالیت خود ادامه میدهند اما اگر تعدادی از آنها مثبت بود باید طبق مقررات وزارت بهداشت عمل شود و آنها مدتی در قرنطینه بمانند و این مقررات را وزارت راه و بهداشت و کشور با مشارکت یکدیگر انجام می دهند و به مردم و همه ایرلاینها اعلام کردند طبق آن مقررات انجام شود.
رییس جمهوری در ادامه درباره حمل و نقل در شهرهای بزرگ و به خصوص تهران گفت: در این خصوص ما دچار تضاد شدهایم. اگر به مردم توصیه کنیم که با مترو و اتوبوس مسافرت داخل شهر را انجام دهند اشکال، اشکال بهداشتی است و اجرای پروتکلها سخت است. اگر از ماشین شخصی استفاده کنند ترافیک درست می شود که ما این راه دوم را انتخاب کردیم و مردم را تشویق کردیم که با ماشین شخصی بیایند که این ترافیک را درست کرده است.
وی افزود: اگر بخواهیم همه پروتکلها را رعایت کنیم تعداد اتوبوس به خصوص در کلانشهرها کم است. بنا شد تعداد اتوبوسی که میتوانند را خریداری کنند و تا پایان اردیبهشت در اختیار آنها قرار بگیرد و دولت هم کمک کند و اتوبوسهایی که الان به دلیل مشکلات تعمیراتی خوابیده است اورهال شوند و دولت هم کمک کند تا در زمینه رفت و آمد مردم مشکلی پیش نیاید.
روحانی ادامه اداد: البته اتوبوس بین شهری را هم در حدی که نیاز است اضافه کنند. مواردی بود که اتوبوسهای شخصی طلب دارند قرار شد در آن زمینه به آنها کمک کنیم که این کار را انجام دهند.
رییس جمهوری گفت: امیدواریم این مصوبات به خوبی انجام شود و همه مردم گوش به فرمان همه اصول و دستورالعملها برای سلامت خود و عزیزانشان باشند و در ماه مبارک رمضان بیشتر دعا و ثنای ما خصوصی با خداوند است، صدا و سیما و فضای مجازی به مردم کمک کنند و فضای معنوی را به خانه مردم ببرند.
خیلی باحالن به خدا!فرانسه و آلمان و آمریکا صد برابر ما اقتصاد و صنعت دارن تا آخر اپریل همه جا رو قرنطینه کردن اونوقت مایی که تو پاساژهامون میخوایم بنجل ترک و چین رو آب کنیم عجله داریم زود باز کنیم!ههههههههه
باز نکنید بابا اوضاع خراب میشه ها !!