گوناگون

روحانی: نباید کار مقابله با کرونا را تمام شده بدانیم/ تسلط کادر درمانی افزایش یافته است

روحانی: نباید کار مقابله با کرونا را تمام شده بدانیم/ تسلط کادر درمانی افزایش یافته است

پارسینه: رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید کار مقابله با کرونا را تمام شده بدانیم، گفت: تسلط کادر درمانی و هوشمندی و همکاری مردم ایران در مهار ویروس کرونا افزایش یافته است

به گزارش پارسینه، حجت الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: این ماه، ماه رحمت، برکت و مغفرت است، بهترین روز‌ها و شب‌ها پیش روی ماست، بهترین لحظات به عنوان باز شدن در‌های رحمت آسمان در روز‌های آینده رو به روی ماست، خداوند فیض خود را بر ما نازل می‌کند و ما باید از این شرایط بهره گیریم. ماه رمضان ماهی است که هم به ما سلامت عطا می‌کند و هم اعتماد و روحیه و مسیر احسان و یاری دیگران را تشویق می‌کند

وی افزود: همیشه ما نیازمند به رمضان بودیم و همیشه نیازمند هستیم. امسال نیاز ما بیش از سال‌های گذشته است. در این ماه‌های اخیر بشر فهمید در برابر قدرت لایزال الهی و تحولات طبیعت تا چه حد ناتوان است و همه غرور‌ها و تبختر‌هایی که کنار و گوشه جهان مشاهده می‌کردیم و اظهار قدرت‌هایی که می‌شد دیدیم، یک موجود بسیار ریز پنهان نادیدنی از یک نقطه شروع می‌شود و همه جهان را طی می‌کند و تمام مردم جهان را گرفتار می‌کند. معلوم است قدرت بشر بسیار محدود و ناچیز است و همیشه باید اتکا ما به قدرت بی‌پایان الهی باشد.

روحانی یادآور شد: برای همه مسلمانان ماه رمضان همیشه توام با خاطره‌هایی از اجتماعات در محل عبادت و دعا و خواندن قرآن و اجتماع در مساجد بوده است، اما امسال شرایط خاصی داریم همه مسلمانان تقریبا دارای این شرایط هستند عبادت‌ها دیگر جمعی نیست و فردی می‌شود ان‌شاءالله اخلاص و توجه مردم فقدان اجتماعات و معنویتی که در اجتماعات ملموس می‌شد را جبران می‌کند.

رییس جمهوری افزود: ماه رمضان فقط کنار گذاشتن آشامیدن‌ها و خوردنی‌ها نیست بلکه برای این است که زبان‌ها و چشم‌ها مهار شود کینه‌ها از دل‌ها رخت بربندد و لب از دروغ گفتن و افترا و تهمت بپرهیزد ان‌شاءالله این ماه رمضان یک ماه رمضان واقعی برای همه ما باشد و موجب تحول بزرگ در جامعه ما از لحاظ معنوی باشد.

روحانی ادامه داد: ما نیاز به معنویت و علم و دانش داریم معنویت و علم و دانش دستور خداوند است دین ما دین علم و تحقیق و مراجعه به خبره‌ها و متخصصین است و اساس دین ما بر این مبانی استوار است.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: دعا و معنویت و توجه باید بیش از سال‌های گذشته باشد و این دو دستی که خداوند بزرگ به ما عنایت کرده است باید یک دست ما به سوی آسمان و دریافت رحمت از خداوند و یک دست ما هم به سوی کار و تلاش و فعالیت هم در زمینه سلامت جامعه و هم در زمینه معیشت جامعه هر دو باشد.

داستان کرونا به آزمونی برای کارآمدی کشور‌ها تبدیل شده است

وی گفت: مردم کاملا مطلع هستند که داستان ویروس کرونا به یک آزمونی برای کارآمدی همه کشور‌ها و نظام‌های جهان تبدیل شده است. همه کشور‌ها در کنار هم در یک رقابت شدید برای سلطه و درمان و کوتاه کردن دوران بیماری و مهمتر برای پیشگیری از شیوع این بیماری است و همه ملت‌ها تلاش می‌کنند، بعضی‌ها بیشتر موفق بودند و بعضی‌ها کمتر که البته پایان کار است که نمره‌ها مشخص است بنابراین باید به پاییز برسیم که جوجه‌ها را بشماریم و ببینیم پایان کار به کجا می‌رسیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: آنچه راجع به ایران ادعا کنیم این است که مهارت کادر درمان و تسلط آن‌ها بر کار روز به روز بیشتر شده است. امروز پزشکان و پرستاران ما از اول فروردین یا از اول اسفند سلطه و تسلط و مهارتشان و آشنایی و توانمندی در زمینه مقابله و مبارزه با این ویروس بیشتر شده است که یک امتیاز بزرگ است که البته در کنار کار و تلاش خلوص، اخلاص، فداکاری، وطن دوستی و ایثار در راه خداوند و ماه‌های معنویت شعبان و رجب و رمضان همه دست به دست هم داده که امروز پزشکان و پرستاران و کل کادر درمانی موفق شوند.

وی با بیان اینکه مردم ما با هوشمندی بسیار در این زمینه همکاری کردند، گفت: آمار نشان می‌دهد که در هفته اول فروردین تقریبا با سخن گفتن مردم و اقناع آن‌ها و این که خواسته شده بود سفر‌ها را کم کنند، مردم پاسخ بسیار خوبی دادند.

روحانی اظهارداشت: این آمار نشان می‌دهد که مسافرت با اتوبوس ۸۰ درصد، مسافرت با ریل و قطار ۹۶ درصد، مسافرت با هوپیما ۸۳ درصد، سفر دریایی ۹۸ درصد و تردد جاده‌ای ۶۳ کاهش پیدا کرد که این نشان از هوشیاری مردم است. مردم ما به کادر درمان، به درخواست دولت و همه اندیشمندان، علما و صاحب نظران پاسخ مثبت دادند که این خیلی مهم بود.

وی افزود: در روز‌های اول پرستاران و پزشکان و کادر درمان نگران بودند برای این که تجهیزات کافی در بیمارستان نبود. ماسک و لباس مورد نیاز آن‌ها به اندازه کافی نبود. شاید در بعضی بیمارستان‌ها دستگاه تنفس مصنوعی به اندازه نیاز نبود. کیت‌های تشخیص و حتی مواد ضدعفونی و وسایل بهداشتی به اندازه کافی نبود.

رییس جمهوری اضافه کرد: یک جهاد عظیم و مستمری در کشور شروع شد. بخش دولتی و غیردولتی و خصوصی همه پای کار آمدند و امروز در زمینه مواد ضدعفونی کننده و شوینده و بهداشتی نه تنها توان ما نیاز داخلی را تامین کرد حتی قدرت صادرات هم داریم تا بخشی از آن را به کشور‌های دیگر صادر کنیم.

نباید کار مقابله با کرونا را تمام شده بدانیم

روحانی افزود: تا اینجا ما موفقیت‌های نسبی را در مقابله با این بیماری و ویروس به دست آوردیم، اما اگر فکر کنیم کار را تمام کردیم و این قدم‌های پایانی است حتما ضرر کردیم و ممکن است تمامی زحمات گذشته یک لحظه از دستمان برود، این زحمت و تلاش ایام عید این همه مراعات‌هایی که از جمله روز سیزده به در نباید هدر رود، ما یکپارچگی خود برای مقابله را نشان دادیم همان روحیه را باید ادامه دهیم.

وی افزود: این که به تدریج بازگشایی‌هایی شروع شد ضرورت کشور بود، اما اگر این ضرورت ادامه راه مردم با پروتکل‌های بهداشتی باشد ما موفق می‌شویم که تا امروز اینگونه بوده و مردم مراعات کردند آمار و ارقام نشان می‌دهد اوجی در این بیماری نبوده، اما اگر دچار اوج شویم و فکر کنیم کار تمام است این بزرگترین مشکلی است که ممکن است در دامن ما قرار گیرد.

رییس جمهوری ادامه داد: خروج از خانه، تردد در خانه‌های یکدیگر مخالف ضرورت‌های بهداشتی است، دستگاه‌ها چیزی را اعلام نکنند که در یک پیشخوان تجمع مردمی باشد این اجتماع مضر است الان امر به معروف و نهی از منکر ما این هاست.
روحانی اضافه کرد: یکی از موارد امر معروف مردم این است که مردم را به فاصله سازی هوشمند دعوت کنیم و ترغیب کنیم و بخواهیم و مرتب نهی از منکر کنیم. نهی از منکر این اجتماعات است منکر الان این است که فکر کنیم شرایط شرایط قبل از کروناست نه ما هنوز در شرایط کرونا هستیم

وی افزود: تا امروز هیچ دانشمند و مرکز درمانی نتوانسته پیش بینی کند که بشر کی از کرونا خلاص می‌شود اگر می‌شد پیش بینی کرد خوب بود، ولی این ویروس ناشناخته است امروز یک تصمیم می‌گیرند فردا تغییر می‌یابد به دلیل این که هنوز در حال سعی و خطا در برخی امور هستند، چون روشن نیست ممکن است این بیماری یک ماه رو به روی ما باشد ممکن است ده ماه ممکن است تا آخر سال باشد.

رییس جمهوری اظهارداشت: تا زمانی که بشر به درمان قطعی برای این بیماری قطعی نرسد، این شرایط وجود دارد پس تا ماه‌های آینده زندگی ما باید زندگی در فضای کرونا باشد همه احتیاط‌های لازم را انجام دهیم ما هم در کار‌هایی که تا امروز شروع کردیم احتیاط کردیم و اصول علمی و بهداشتی را همیشه مدنظر قرار داریم. این در اختیار مردم عزیز و بزرگوار ماست اگر مردم ما همه اصول بهداشتی را مراعات کنند با پیشگیری جلو می‌رویم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار