گوناگون

ربیعی: دولت بنایی بر افزایش قیمت گازوئیل ندارد

ربیعی: دولت بنایی بر افزایش قیمت گازوئیل ندارد

پارسینه: سخنگوی دولت گفت: بنای دولت همکاری صمیمانه، همراهانه و هم‌افزا برای عبور از شرایط دشوار امروز و پاسخ به نیازها و حل مشکلات مردم است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت، امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری خود گفت: آثار تخریب تحریم گسترده و همپوشانی‌اش با بیماری کرونا و تهدید‌های بی‌سابقه و ناامن‌کننده باند کاخ سفید مشخص است. دولت در این خط مقدم قرار دارد. در کنار این مسئله عملیات روانی گسترده‌ای هم صورت می‌گیرد. امروز باید بیش از گذشته همه قوا و نهاد‌ها و نهاد‌های مدنی کنار هم قرار بگیرند. ما مطلع هستیم فشار‌های اقتصادی فشار سختی وارد شده است. در زمینه تولید واکسن کرونا گام‌های موفقیت آمیزی برداشتیم و جزو کشور‌های موفق بودیم.

ربیعی افزود: دولت بنایی بر افزایش قیمت گازوئیل ندارد. چند وقت پیش در فضای مجازی فیلمی درباره برخورد با دلالان پخش شد که برای چند سال پیش بوده، اما طوری رفتار کردند که گویی برای روز قبلش بوده است. در هفته صد‌ها مطلب برای آسیب به روان جامعه پخش می‌شود. هوشیاری رسانه‌ها، سخن سنجیده و کنار هم بودن مسیر ناگزیر ماست.

سخنگوی دولت در ادامه تصریح کرد: امسال بحث صنعت و معدن برای ما مهم‌تر از همیشه است. ما نیازمند جهش تولید بوده و هستیم. با ممنوعیت ۲ هزار کالای وارداتی شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرفت پیدا کردند. رشد صنعت و معدن ما آینده نویدبخشی برای اشتغال و اقتصاد جلوی ما قرار داده است. ایران در حال تبدیل شدن به یک کشور صنعتی است.

ربیعی در رابطه با بورس تصریح کرد: مسئله بورس برای مردم مهم است بخش اعظم ایرانیان با بورس درگیر هستند. چند اقدام مهم در این شریط انجام گرفته است. شرایط پذیرش در بورس و کاهش زمان پذیرش به حداکثر یک ماه رسید، روز یک شنبه اولین جلسه بورس املاک تشکیل شده و قرار است در همین ماه آغاز به کار کند. طی صحبت با وزیر کار عرضه اولیه هلدینگ سیمانی تامین اجتماعی در چهارشنبه صورت می‌گیرد.

سخنگوی دولت اظهار کرد: تا امروز ۴ میلیون و ۱۸۵ میلیون تن گندم خریداری شده است و امسال هم به خود کفایی رسیدیم و ۹۸ درصد مطالبات گندم کاران پرداخت شده است و در پرداخت‌ها با مشکل روبه رو نیستیم.

ربیعی با بیان اینکه "پنهان کردن بیماری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از مهم‌ترین دلایل افزایش شیوع کرونا است" اظهار کرد: اردیبهشت ماه متوسط همکاری بیش از ۸۰ درصد بود و در حال حاضر ۲۰ درصد کاهش یافته است، همچنین از ۱۵ تیر استفاده از ماسک در مناطق سرپوشیده، قرمز و نارنجی اجباری است. توزیع ماسک ارزان با همکاری وزارت صمت و شهرداری عملیاتی شد و گسترش می‌یابد. ظرفیت ماسک صنعتی و غیرصنعتی افزایش یافته و افزایش نظارت‌ها در دستور کار قرار گرفته است. در این راستا به متخلفان خدمات داده نمی‌شود تلاش دولت جلوگیری از وارد شدن به موج دوم کرونا است، نباید دستاورد‌های پرستاران و سختی‌هایی که جامعه متحمل شده است، از دست برود باید به پویش ماسک پیوست.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال آیا برای افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند تمهیداتی دیده شده است؟ خاطرنشان کرد: اینکه از لحاظ قضایی این افراد مشمول چه مقرراتی می‌شوند در ستاد بررسی صورت می‌گیرد. این اجبار عدم ارائه خدمات برای فرد را به دنبال خواهد داشت. باید ارائه خدمات به افرادی که ماسک نمی‌زنند صورت نگیرد و در پاساژ‌ها اجازه ورود داده نشود. شاید مقداری خستگی ناشی از آثار روانی کرونا باعث شد که هنجار شکنی بهداشتی صورت گیرد، اما مطمئنا مجددا مردم بالای ۸۰ در صد رعایت خواهند کرد.

ربیعی درباره جزئیات اقداماتی که برای مستاجران توسط دولت انجام شده است، گفت: تصمیم گرفتیم که همه اجاره‌نامه‌ها مربوط به املاک مسکونی که مدت آن‌ها تا پایان مهر است، در صورتی که توافق بین موجر و مستاجر صورت نگیرد یک سال دیگر تمدید شود، همچنین تصمیم گرفته شد میزان اجاره بها در تهران ۲۵ درصد در کلان‌شهر‌ها ۲۰ درصد و در سایر شهر‌ها نیز بیش از ۱۵ درصد افزایش پیدا نکند.

سخنگوی دولت در خصوص ادعای آمریکا مبنی بر حمایت ایران از تروریست افزود: به نظر می‌رسد آمریکا در یک موقعیت اخلاقی و قانونی نیست که تعیین مصادیق کند. دنیا شاهد است که این دولت امریکا نه تنها از تروریست حمایت کرده، بلکه خودش هم تروریست است. هدف دولت امریکا اعمال فشار به مردم ایران است و به اصحاب رسانه توصیه می‌کنم که کتاب بولتن را مطالعه کنند، این صحبت‌ها اوهام ترامپ را نشان می‌دهد. همه میدانند که هدف دولت آمریکا اعمال فشار به مردم با اهداف مختلف است. ما بزرگترین دشمن گروه‌های افراطی در منطقه بودیم و هزینه‌های سنگینی در این خصوص داده‌ایم اگر آمریکا از تررویست حمایت نمی‌کرد، لازم نبود صد‌ها هزار نفر از مردم منطقه بی‌خانمان شوند.

ربیعی درباره برنامه دولت برای حمایت از افراد تحت پوشش انجمن جمعیت امام علی (ع) و دستگیری اعضای این جمعیت اظهار کرد: در جریان علت بازداشت نیستم و براساس گفته‌های وزارت کشور بحث اشخاص بوده نه خود جمعیت، تعطیلی جمعیت تابع قوانین و مقررات و تابع کمیسیون وزارت کشور است. به طور عمومی بنای دولت حمایت از سازمان‌های مردم نهاد است. حتما سازمان بهزیستی در این خصوص تدبیر‌ می‌کند امیدوارم با اصلاحات در وزارت کشور شاهد اینکه جمعیت را حفظ کنیم، باشیم. مددجویان فراموش نخواهند شد.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره نامه یکی از اعضای هیات دولت به پژوهشگاه صنعت نفت برای عضویت کامبیز مهدی زاده داماد رییس جمهوری به عنوان عضو پژوهشگاه صنعت نفت و اینکه آیا این اتفاق خارج از سیستم بوده یا این که مراحل مربوط را طی کرده است، افزود: من اطلاعی ندارم، ولی به نظرم می‌آید ایشان قبل از ازدواج نیز با آنجا همکاری داشته است این مربوط به قبل است، ولی چیزی که شما می‌گویید، اطلاعی ندارم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره دارایی‌های دولت که قرار است واگذار شود و نیز برنامه دولت برای راه اندازی بورس املاک گفت: چند اقدام مهم در این راستا صورت گرفته است. نخست اینکه شرایط پذیرش در بورس و کاهش زمان پذیرش به حداقل یک ماه رسید و این زمان از یک ماه فراتر نخواهد رفت.

ربیعی با بیان اینکه در گام دوم به سمت واگذاری صندلی‌های مدیریتی خواهیم رفت، اظهار داشت: در این راستا عرضه بلوکی پالایشگاه تبریز و همچنین عرضه بلوکی یک صندلی مدیریتی شرکت سرمایه گذاری امید وابسته به بانک سپه هرکدام به میزان یک صندلی مدیریتی را در آینده خواهیم داشت.

سخنگوی دولت ادامه داد: صحبتی که با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتم، عرضه اولیه هلدینگ سیمانی تامین اجتماعی در روز چهارشنبه یعنی فردا صورت خواهد گرفت.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره گرانی‌های اخیر از جمله افزایش قیمت مسکن و مرغ گفت: مدام دولت درگیر این چالش بوده و تصمیمات مختلفی برای آن گرفته است. تحریم‌های ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۴ قابل مقایسه با شرایط فعلی نیست و نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم و این فشار حداکثری تولید را دچار مشکل کرده است و همه مبادی پولی و مالی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: خیلی از کشور‌ها تحریم را مراعات نمی‌کردند، ولی الان به شدت کنترل می‌شوند؛ بنابراین ریشه علمی این موضوع به کاهش درآمد‌های کشور برمی‌گردد.

سخنگوی دولت افزود: سالانه ۵۰ میلیارد دلار در کشور درآمد داشتیم که ۱۴ میلیارد دلار به کالا‌های اساسی اختصاص می‌دادیم، اما نمی‌توانیم واقعیت را نبینیم. زمانی که درآمد کاهش می‌یابد باید کشور را مقاوم و با استقامت نگه داریم و بتوانیم با سیاست قیمت‌ها را کنترل کنیم، ولی در هر صورت آثار خود را خواهد گذاشت.

ربیعی درباره افزایش قیمت مرغ هم گفت: در مورد کنترل قیمت مرغ برنامه‌ریزی کردیم و ستاد تنظیم بازار هم قیمت را اعلام کرد و کنترل هم صورت خواهد گرفت. طبق گزارش‌هایی رسیده از کشتارگاه‌ها، قیمت‌ها با همان منوال که پیش‌بینی شده صورت می‌گیرد.

وی افزود: الان با قیمت‌هایی که نهاده‌های مختلف دارند، آن هم به صرفه نیست، اما بانک مرکزی هم همه تلاش خود را برای کنترل نقدینگی و تورم انجام داده است.

سخنگوی دولت اظهارداشت: خیلی‌ها پیش بینی می‌کردند ما تورم ابرونزوئلایی داشته باشیم و آن را ناشی از فشار آمریکا و کاهش صادرات نفت دانستند در حالی که ما تمام تلاش خود را برای تأمین کالا‌های اساسی انجام دادیم و ستاد تنظیم بازار همه تلاش خود را برای کاهش قیمت‌ها انجام می‌دهد، اما بعضی وقت‌ها این افزایش قیمت خودسرانه، افسارگسیخته و متاسفانه بخشی هم سوداگرایانه است.

وی افزود: برغم این مشکلات به هیچ وجه سراغ بانک مرکزی نرفتیم و از آن‌ها استقراض نکردیم و هزینه‌های دولت را کاهش دادیم و از طریق سهام دارایی و فروش اوراق خزانه اقدام کردیم تا کسری بودجه به زندگی مردم فشاری وارد نکند. با این حال می‌دانیم این افزایش‌ها مردم را به فشار انداخته است و ما نیز در رنج هستیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه باید از تمام ابزار‌های مدیریتی و سیاستی استفاده کنیم، گفت: در این زمینه اقداماتی در زمینه ارز و صادرات انجام می‌دهیم و اگر نیاز باشد آن را توضیح خواهیم داد. همچنین قادر خواهیم بود با سیاست‌های تهاتر نهاده‌ها را به داخل آورده و هزینه‌ها را پایین بیاوریم.
منبع:برنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار