بالاخره چه چیزی به وزارت جهادکشاورزی مربوط میشود؟
پارسینه: باز هم وزارت جهاد کشاورزی جمله معروف خود را تکرار کرد و در مواجهه با اعتراضات برای ابلاغ دیرهنگام نرخهای خرید تضمینی گفت: این موضوع به وزارت کشاورزی ربطی ندارد!
تحریریه پارسینه: بارها جمله "ربطی ندارد" را از زبان وزارت کشاورزی در خصوص موارد مختلفی شنیده ایم. از افزایش قیمت برنج گرفته تا گرانفروشی مرغ و عدم اعلام خرید تضمینی که مسئولیت هیچ کدام را وزارت کشاورزی تاکنون نپذیرفته و در تمامی گفتگوها مسئولان وزارتخانه و شخص وزیر بر مقصر بودن دولت در این باره تاکید داشتند و به هر صورتی پای خود را از معرکه بیرون کشیدند.
چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با یکی از خبرگزاریها گفت: ابلاغ دیرهنگام نرخهای خرید تضمینی ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد و مطالبه کشاورزان درباره اعلام بهموقع نرخهای خرید تضمینی را باید از دیگران پیگیری کرد.
۳ ماه از آخرینمهلت قانونی دولت برای تصویب و ابلاغ نرخهای خرید تضمینی گذشته است اما هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است و کشاورزان را برای انتخاب کشت محصول در وضعیت بلاتکلیفی قرار داده است.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به "مطالبه به حق کشاورزان برای اعلام بهموقع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی" توسط دولت اظهار کرد: مطالبات مالی کشاورزان بابت خرید تضمینی محصولات کشاورزی پرداخت شده است اما ابلاغ بهموقع نرخهای خرید تضمینی ربطی به ما ندارد. او افزود: وزارت جهاد کشاورزی بهموقع نرخهای پیشنهادی خود را به دولت ارائه داده اما اینکه این نرخهای ابلاغ نمیشود بحث دیگری است و این مطالبه کشاورزان باید از آنها خواسته شود.
بنابراین گزارش نرخهای خرید تضمینی هرساله با مصوبه شورای عالی اقتصاد به وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان ابلاغ میشود تا کشاورزان بتوانند برای سال زراعی جدید برنامهریزی لازم کشت را داشته باشند اما در سال زراعی جاری طی اتفاقی کم سابقه تاخیر ۳ ماهه دارد.
کارشناسان معتقدند این تاخیر تاثیر منفی در کشت محصول خواهد داشت و رغبت کشاورزان را کاهش میدهد.
البته موضوعات مختلفی وجود دارد که وزازتخانه از آنها شانی خالی کرده است و اعلام کرده که مسئولیت نسبت به آنها ندارد. به عنوان مثال طی ماهای گذشته قیمت برنج و شکر به عنوان محصولات پرنوسان رو به افزایش بوده و وزارتخانههای کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت مسئولیت آن را به گردن دیگری انداختهاند، در این میان معاون وزیر کشاورزی اعلام کرد که هیچ کمبودی در زمینه تولید و موجودی برنج و شکر در کشور وجود ندارد و وزارت کشاورزی مسئول عرضه و تنظیم بازار محصولات کشاورزی در سطح ملی است؛ نه مغازههای سطح شهر.
به هر صورت سرمنشا برخی گرانیها عدم تعادل در بازار و وضعیت نامناسب توزیع و تولید است که گاهی اوقات با بیبرنامگی موجب افزایش قیمت محصولات مختلفی در سطح بازار خواهد شد.
متاسفانه پس از بروز مشکلی در یک حوزه، سازمان ها بروز مشکل را به یکدیگر پاس می دهند و یکدیگر را مقصر می دانند. هنوز در کشور مرسوم نیست که اگر هر سازمانی به مشکلی برخورد و خطایی از آن سر زد مسئولیت آن را به عهده بگیرد.
با این تفاسیر، همیشه سازمان های مختلف دلشان گرم است که می توانند تقصیر را برگردن دیگری بیاندازند. در اینجا صرفا وزارتخانه خاصی نیست زیرا این موضوع به وفور در سایر سازمان ها و وزارتخانهها اتفاق میافتد.
این وزیر کم حاشیه است
کلا چون جناب روحانی نظارتی روی وزرا ندارند و تا صدای شدید در نیاد وارد کاری نمی شوند هر کی هر کاری دلش بخواد می کنه
چند وقت پیش وزیر کشور گفت که رییس جمهور دیر به دیر وقت میده