خودروسازان صنعت قطعه سازی را هم مدیریت میکنند!
پارسینه: وزارت صنعت،معدن و تجارت که مقصر اصلی بی کیفیتی خودرو در کشور را قطعه سازان میدانست این روزها در پی اجرای طرحی است که در قالب آن قطعه سازان با خودروسازان بزرگ ادغام شوند.
تحریریه پارسینه : وزارت صنعت،معدن و تجارت که مقصر اصلی بی کیفیتی خودرو در کشور را قطعه سازان میدانست این روزها در پی اجرای طرحی است که در قالب آن قطعه سازان با خودروسازان بزرگ ادغام شوند.
اینکه این طرح تا چه اندازه میتواند سرپوشی بر مشکلات خودروسازان باشد هنوزهم در هاله ای از ابهام وجود دارد چراکه بسیاری از کارشناسان در اولین قدم همچنان معقتد به بی کفایتی خودروسازان در بالابردن کیفیت خودرو هستند اما با اینحال حمایت همه جانبه وزیر این وزارتخانه استراتژیک کشور طی سالهای گذشته موجب شده که این خودروسازها بیش از کیفیت به تولید و فروش بیشتر بیندیشند.
درحالی نعمت زاده بی کفایتی خودروسازهای داخلی را بر گردن قطعه سازان می اندازد که این روزها این صنعت کشور با مشکلات عدیده ای ناشی از بی توجهی دولتمردان مواجه است. شاید برهمین اساس است که برخی از کارشناسان تاکید میکنند توجهی که نعمت زاده طی چهارسال گذشته به بخش خودروسازی کرده اگر به بخش قطعه سازی میشد قطعا این بخش در حال حاضر به دستاوردهای بزرگی دست یافته بود.
با اینحال علاوه براینکه این حمایت ها صورت نگرفته این روزها این صنعت متهم ردیف اول بی کیفیتی خودروهای داخلی شده به نحویکه خودروسازان نیز براین باور اصرار دارند که مشکل اصلی کار آنان را باید در بی کیفیت و توسعه نیافتن صنعت قطعه سازی جستجو کرد.
شاید درهمین راستا باشد که این روزها وزارت صنعت،معدن و تجارت به شدت به دنبال ادغام قطعه سازها با خودروسازیهاست و این را میتوان از طرح و برنامه جدید این وزارتخانه برداشت کرد!
براساس این گزارش،وزارت صنعت اخیرا ویرایش دوم "برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت" را منتشر کرد که در آن راهبردهای این وزارتخانه برای توسعه بخش صنعت کشور پیشبینی شده است. بخشی از برنامه راهبردی این وزارتخانه در حوزه صنایع مربوط به "برنامه راهبردی صنعت خودرو" است.
در بخشی از برنامه راهبردی صنعت خودرو با عنوان "توسعه همکاریهای بین بنگاهی" راهکارهای زیر برای تحقق این هدف در نظر گرفته شده است:" ایجاد مجموعهسازان بزرگ در تولید قطعات و مجموعههای رقابتپذیر با تاکید بر ادغام و تجمیع جهت دستیابی به مقیاس اقتصادی تولید و توسعه متوازن صنعت قطعهسازی به میزان حداقل پنج قطعهساز بزرگ در مقیاس جهانی، ایجاد حداقل سه خودروساز بزرگ در مقیاس جهانی با تاکید بر ادغام و تجمیع شرکتهای خودروساز با شرکتهای داخلی و خارجی، خرید سهام یا سرمایهگذاری در سایر بنگاهها برای کسب فناوری و تولید تجهیزات پیشرفته، ایجاد شرکتهای مشترک بین تولیدکنندگان برای خرید مواد اولیه، تحقیق و توسعه، صادرات و فعالیتهای دارای ارزش افزوده بیشتر و کاهش قیمت تمام شده و انعقاد قرارداد بلندمدت بین شرکتهای خدمات پس از فروش و خودروسازان یا واردکنندگان خودرو برای ارتقای خدمات پس از فروش".
بنابراین در چنین شرایطی باید به زودی منتظر ادغام قطعه سازان با خودروسازهایی بود که هنوز نتوانسته اند از پس مدیریت محموعه خود بر بیایند و اکنون باید مدیریت بخشی دیگر را نیز بر عهده بگیرند. اما سوال اینجاست که صنعت قطعه سازی کشور قراراست به کدام سمت و سو حرکت کند؟
ارسال نظر