اینبار به نام خارجی ها به کام ایرانیها!
پارسینه: اگرچه برخی تولیدات داخلی در بخش لوازم خانگی و سایر بخشها دست کمی از نوع خارجی خود ندارند اما هنوز مردم ترجیح میدهند به جای خرید کالای ایرانی، اجناس خارجی را در لیست خرید خود جای دهند.
تحریریه پارسینه: اگرچه برخی تولیدات داخلی در بخش لوازم خانگی و سایر بخشها دست کمی از نوع خارجی خود ندارند اما هنوز مردم ترجیح میدهند به جای خرید کالای ایرانی، اجناس خارجی را در لیست خرید خود جای دهند.
در حالی پیشرفت ایران در برخی صنایع قابل توجه بوده و یکی از این صنایع،صنعت لوازم خانگی به شمار میرود که برخی مشکلات باعث شده تا در حق این صنعت و تولیدکنندگان آن اجحاف شود. اکنون محصولات باکیفیت ایرانی در بازار به وفور یافت می شود اما این محصولات در انتخاب مردم جایی ندارد زیرا مردم بنا به پیشینه ذهنی که دارند مبنی بر با کیفیت تر بودن تولیدات خارجی از این کالاها استقبال می کنند.
اما عدم حمایت از تولید داخلی تا آنجا پیش رفته که حتی مردم گاهی کالاهای ایرانی را بدون اینکه بدانند کالای ایرانی است خریداری میکنند. زیرا برند این کالاها اروپایی بوده و به همین خاطر این موضوع باعث کشش مردم به سمت این کالا شده است.
در این میان به عقیده تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی کالاهای باکیفیت در بازار وجود دارد اما هنوز فرهنگ خرید کالای ایرانی وجود ندارد به این معنا که آن اعتمادی که باید برای مشتری ایجاد شود تا محصولات یک برند داخلی را با خیالت راحت خرید کند، مشاهده نمیشود.
البته در میان کالاهای داخلی محصولات بی کیفیت نیز وجود دارند اما این امر در خصوص همه کالاهای لوازم خانگی صدق نمی کند چراکه بعضی شرکت ها و برندهای معتبر خارجی اقدام به مشارکت با شرکتهای ایرانی و تولید کالا در داخل کشور کردهاند و این موضوع موجب بالا رفتن کیفیت برخی برندهای داخلی شده است.
بنابراین توان و ظرفیت تولید در داخل کشور وجود دارد و برخی از محصولات میتوانند با نوع خارجی خود به رقابت بپردازند که این اتفاق در شرایطی امکان پذیر است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود و مردم نیز به کالای با کیفیت ایرانی اعتماد کنند. این موضوع می تواند در آینده رونق اقتصادی، افزایش تولید وبالا رفتن سطح اشتغال را درکشور رقم بزند.
گفتنی است که یکی از مهمترین دلایل عدم استقبال از لوازم خانگی ایرانی، نداشتن خدمات پس از فروش مناسب،تنوع و بعضا کیفیت کمتر در مقایسه با نمونه های خارجی است که موجب شده تا اعتماد مردم به کالای داخلی کم شود. اما با رقابتی شدن بازار این محصولات نیز در آینده ارتقای کیفیت خواهند داشت و استقبال مردم برای خرید کالای ایرانی افزایش خواهد یافت.
با این وجود، چندی پیش محمد طحان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی در خصوص رکود بازار لوازم خانگی و استقبال از کالاهای وارداتی گفت: اکثر تولیدکنندگان باکیفیت،تولید خود را افزایش داده اند در حالی که صادرات هم نداشته اند و این کالاها به فروش رسیده پس در نتیجه رکودی در بازار لوازم خانگی نیست. طحان پور معتقد است که بسیاری از تولیدات داخلی طی چند سال اخیر کیفیت بالایی پیدا کرده اند و اکنون ماشین لباسشویی با برند ایتالیا در داخل کشور تولید می شود، اما همچنان مردم به نام برندها اعتماد می کنند.
از سوی دیگر برخی مسئولان معتقدند که باید فضای رقابتی را با حذف تولیدات بی کیفیت در بازار به وجود آورد، حسین فتاحی مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده لوازم خانگی در این زمینه میگوید: تولیدکنندگان داخلی اکنون با کیفیت بهتری نسبت به سالهای پیش اقدام به تولید می کنند و لوازم خانگی های داخلی طبق استانداردهای بین المللی تولید می شود بنابراین از لحاظ کیفیت با نمونه های خارجی قابل رقابت است. در حال حاضر فضا رقابتی نیست و همه آزادانه اقدام به تولید می کنند که در این شرایط کالاها با کیفیت های مختلف تولید می شوند و اینگونه به نظر می رسد که کالاهای ایرانی تماما از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.
متاسفانه هنوز برای رقابت با تولیدات کشورهای اروپایی فاصله داریم. در این بین، زیرساختهای صنعت باید احیا شود و با وارد کردن دانش فنی و تکنولوژی از شرکت های خارجی می توان شاهد رشد بیش از پیش صنعت لوازم خانگی و حضور در بازارهای بین المللی در سال های آتی بود.
بنده به شخصه دینم رو به صنعت ایران ادا کرده ام.یخچال فریزیز اسنوا.جاروبرقی پارس خزر.اجاق گاز تکنوگاز .تلویزیون اسنوا.و از تک تک این لوازم هم راضی هستم.چیزی که برام جالب بود اینه که فروشنده ها بیشتر کالای خارجی رو تبلیغ می کنند مثلا برای خرید یخجال .فروشنده می گفت اگر نمی خواهید که دوستانتون بفهمند که یخچالتون ایرانی هست می تونم براتون برند اسنوا رو بکنم و به جاش سامسونگ بزنم که بنده مخالفت کردم
خدمات پس از فروش جزئی از کیفیت است.
ایران برای پیشرفت و توسعه و بسط عدالت اجتماعی و اقتصادی، فقط به خودش و مردمش و مسوولینش نیاز داره... قدر داشته های خودمون رو بدونیم...
هیچ کجای دنیا مثل ایران نیس از واردات بی رویه حتی اب معدنی فرانسوی تو هایپر بفروش میره اقا مسولان ببندید جلوشو بگیرید مثل دهه شصت چقدر حنس چقدر مرکز خرید دلارای مملکت نابود شد کسبه هم ورشکست شدن تنوع جنس بیداد میکنه
وجدانا برید برسی کنید بالغ بر 20 برند ساعت سویسی که اکثرشون بالای 50 میلیون تومن هستند داره وارد میشه تبلیغاش تو بیلبردهای بالا شهر فروشگاهاش هم مراکز خرید بالا شهر هیچکدوم از وارد کنندههاشونم گمرکی نمیدن مسافری میارن خنده دار نیس