صنعت خودرو به سرنوشت نساجی دچار میشود؟
پارسینه: طی رکود عمیق حاکم بر صنعت خودرو، بیم آن می رود که زیرساختهای این صنعت همچون نساجی به ورطه نابودی کشیده شود؛ مضافا اینکه در این عرصه بیتفاوتی بخش اعظمی از جامعه، کارشناسان و رسانهها دیده میشود.
طی رکود عمیق حاکم بر صنعت خودرو، بیم آن می رود که زیرساختهای این صنعت همچون نساجی به ورطه نابودی کشیده شود؛ مضافا اینکه در این عرصه بیتفاوتی بخش اعظمی از جامعه، کارشناسان و رسانهها دیده میشود.
به گزارش تجارت امروز، صنعت خودرو از زمان تولید پیکان در سال 1346 تا کنون سوار بر موج انحصار، به توسعه کیفی بی توجه بوده و مسائلی همچون جنگ تحمیلی و تحریمها این عقب ماندگی را تشدید کرد. از دست دادن فرصت زمانی باعث شد تا بسیاری از رقبا گوی سبقت را از ایران بربایند اما این عقبماندگی همواره خود را زیر چتر انحصار و رونق نسبی اقتصاد ایران مخفی کرده بود تا سرانجام با رکود دو سه سال اخیر اقتصاد و کاهش قدرت خرید متقاضیان، خود را نشان دهد.
حال، صنعت خودرو در شرایطی قرار دارد که میتوان آن را با افول نساجی در دو دهه اخیر مقایسه کرد. البته صنعت نساجی که امروز حتی قادر به رقابت با چین و پاکستان نیست زمانی بعد از صنعت نفت دومین صنعت اقتصادی کشور به شمار میرفت اما خودروسازی ایران هیچ وقت جایگاه مناسبی در سطح جهان نیافت. با این حال خودروسازي به لحاظ سرمایهای فراتر از صنعت نساجي است.
بخش مهمی از داراییهای ثابت شركتهاي خودروساز طی سالهای اخیر برای تامین بخشی از سرمایه در گردش شرکتها و نیز تامین زیرساختهای ضروری که ایجاد آنها به سبب تحریم ضروری بوده است، به فروش رفته؛ ادامه اين روند بحران كمبود نقدينگي دراين شركتها را دامن زده و قابلیت سرمایهگذاری آنان را روی پروژههای بهبود کیفیت و طراحیهای جدید از بین خواهد برد.
یک کارشناس صنعت خودرو در این خصوص می گوید: اگرچه اعتراض خریداران، نسبت به وضعیت کیفی خودروهاي ساخت داخل و خدمات پس از فروش آنها بجاست و شرکتهای خودروساز نیز باوجود تلاشهای فراوان، ولی بهدلیل نبود ساختارهای مناسب خود نتوانستهاند نسبت به جلب رضایت مشتریان گامهای موثری را بردارند، اما هیچ کدام از این حقوق باعث نمیشود که نسبت به عواقب بسیار ناخوشایندی که در پس فروپاشی خودروسازی نهفته است بیتفاوت باشیم.
حسن کریمی سنجری اظهار کرد: آنچه بهعنوان دلایل دفاع از خودروسازی این روزها شنیده میشود، بیشتر در باب مزیت اشتغالزایی این صنعت است و هیچ سخنی در مورد میزان و ارزش سرمایهگذاریهایی که در آن و زنجیره تامین وابسته به صنعت موردنظر طی سالهای گذشته ایجاد شده، به میان نمیآید.
به گفته وی بیش از80 صنعت، تحت عنوان صنایع پاییندستی، از40 تا 100 درصد به خودروسازی وابسته بوده و قطعا بهدنبال نابودی آن، فروخواهند ریخت. شرکتهای تایرساز با همه سرمایهگذاریهایی که در سالهای اخیر برای توسعه آنها صورت گرفته در صورت از بین رفتن صنایع خودروسازی، قطعا با بحران فروش مواجه خواهند شد. همچنین صنایع فولاد، رنگ و مواد شیمیایی، ریختهگری و فورج و دهها صنعت دیگر که هر کدام در قالب چند کارخانه بزرگ و کوچک، بخشي از حیاتشان به صنعت خودروسازی وابسته است.
کریمی سنجری معتقد است: پوشش کامل تقاضای خودرو درداخل کشوراز طریق واردات امكانپذير نیست و صنعت خودرو با همه نارضایتیهایی که به دنبال دارد این امکان را برای عموم مردم ایجاد کرده که صاحب خودرو باشند. با چنین استدلالی پر واضح است که باید با چنگ و دندان نسبت به حفظ صنعت خودرو اقدام و برای تصحيح ساختارهاي آن همت گماشت. آنانی که دانسته یا ندانسته بر طبل فروپاشی این صنعت عظیم میکوبند باید بدانند تنها راه خودرو دار بودن همه متقاضیان خودرو در داخل کشور و با هر قدرت خریدی، حفظ صنعت خودرو است.
اگه میخواد همچنان انحصار و بی کیفیتی و رانت پا برجا باشه همون بهتر که نابود شه!
به جهنم
به گفته وی بیش از80 صنعت، تحت عنوان صنایع پاییندستی، از40 تا 100 درصد به خودروسازی وابسته بوده و قطعا بهدنبال نابودی آن، فروخواهند ریخت.انشااله بزودی درایران فروغون تخته بشود.
ای بابا!خدا بیامرزه صنعت نساجیمون رو که تا روپا بود و این بنجلهای چین و هند و ترک درشو تخته نکرده بودن آبرویی بود واسه صنعت کشورمون تو دنیا.اون موقعی که ترکیه هنوز نمیدونست الفبای صنعت نساجی چیه منسوجات ما داشتن تو اروپا فروش میرفتن!ولی امان از باصطلاح صنعت خودرو که از همان ابتدای کار(بجز چند سال نخست که الحق والانصاف انواع و اقسام خودروهای روز امریکایی و اروپایی را بدست مشتری رساند)چیزی جز دردسر وتحمیل خسارتهای غیرقابل جبران مالی و جانی به خلق بینوای ایرانی را در کارنامه خویش ندارد.این چگونه صنعتی است که عوض صادرات مصنوعاتش و ارز آوری برای مملکت هنوز همچون طفل نوپایی از ولی خود یعنی خزانه دولت طلب پولهای سنگینی میکند تا ورشکست نشود و نهایتا برای 2/000/000نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کند و در عوضش آرزوها و حقوق مدنی 78/000/000ایرانی دیگر را پایمال کند...!!
ما خودروی صفرنمیخریم بیخودی واسه سایپاو ایرانخودرو دل نسوزون